Ukrajina
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#203776 Re: Ukrajina
čitalac je gospodin čovjek, klasa iznad svih forumaša ... troši svoje vrijeme i trud da ostalima prenese informacije i upotpuni sliku atmosfere i događanja u ukrajinskom društvu
niko ne može u istu rečenicu sa gospodinom pogotovo ne zlonamjerni i zluradi podržavaoci ruskog sveta i assadovci starog kova
niko ne može u istu rečenicu sa gospodinom pogotovo ne zlonamjerni i zluradi podržavaoci ruskog sveta i assadovci starog kova
- madner
#203777 Re: Ukrajina
Sirski nije gotovo nista pogrijesio kao glavni, osim sto je smjenio ljude po liniji podobnosti i izdao naredjena da se ne povlace.
Ali to je ocito zelja politickog vrha i razlog zasto je Zaluzni smjenjen.
Ali to je ocito zelja politickog vrha i razlog zasto je Zaluzni smjenjen.
-
Crvene_brigade
#203778 Re: Ukrajina
@Čitalac: se zaista trudi i objavljuje veoma zanimljive i aktuelne informacije, za razliku od poslovično “neutralno-zabrinutih” iransko-ruskih propagandista koji nas zasipaju poluinformacijama i dezinformacijama zasnovanim na jeftinom narativu koji otkriva njihove prave namjere...Ironmen wrote: ↑24/07/2024 17:24Kako to uspijevas moram reci da ti zavidim, isto ovo sto si sad objavio ja sam malo danas prije tebe laicki napisao sa gramatickim neispravnim bosanskim jezikom i mene nazvase kroz redove cetnikom i pitaju me jeli SVO stigla do Lisabona, a ti objavis ovako i niko ti nista ne pise, u cemu je kvakva druze.Čitalac wrote: ↑24/07/2024 17:21 Horticija: Teška situacija u zoni 31. brigade
Operativno-strateška skupina snaga Horticija izvijestila je da pokušava istjerati okupatore iz sela Progres u smjeru Pokrovsk.
"Neprijateljske jedinice u području Progresa pod vatrom su Oružanih snaga. Poduzimaju se mjere da se neprijatelj odatle izbaci. Borba se nastavlja. Situacija na Pokrovskoj fronti u zoni odgovornosti 31. mehanizirane brigade napeta je i teška. Vojnici drže obranu u smjeru Progresa, Lozuvatske, Ivanivke i Vozdviženke. Zapovjedništvo brigade prati i analizira taktičku situaciju, slijedom čega se poduzimaju mjere za odgovor.
Btw, redovno citam tvoje upise kvalitetno dijelis informacije i hvala ti na tome u moje ime +1.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#203779 Re: Ukrajina
Imam svoje mišljenje i bez njega.japin_mutapi wrote: ↑24/07/2024 20:02 čitalac je gospodin čovjek, klasa iznad svih forumaša ... troši svoje vrijeme i trud da ostalima prenese informacije i upotpuni sliku atmosfere i događanja u ukrajinskom društvu
I pun mi je heroja i spisatelja. Ovo je opsežna ratna operacija, sa mnogo ljudi koji učestvuju i ginu
-
lajkujMe
#203780 Re: Ukrajina
Ocigledno nije mirno kako sam mislio
Jbt odbijen napad, Rusi misle da su Ukrajinci pred slomom cim ovako napadaju
Jbt odbijen napad, Rusi misle da su Ukrajinci pred slomom cim ovako napadaju
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#203781 Re: Ukrajina
ukrajinci su beton
da ovako zestoko tuku ruse je za nepovjerovati
rusija je veliku silu srucila na ukrajinu i ne uspijevaju da je sruse
da ovako zestoko tuku ruse je za nepovjerovati
rusija je veliku silu srucila na ukrajinu i ne uspijevaju da je sruse
-
BiBi911
-
zigzag
#203783 Re: Ukrajina
Sve su to predgrađa Donjecka. Nije čudo da velikočetnici i dalje napadaju.
-
sumirprimus
#203784 Re: Ukrajina
Ja sam u soku iskreno bio poslije svega, kad sam vidio da postoje stvarni bosnjaci koji navijaju za rusiju. Jbo forum, pricam o rl, posto se deklarisem kao nebosnjak nemam pravo vam prigovarati ali, mogu da razumiejm defetizam i histeriju na temi
Jbte nakon 2,5 godine ruje mozda zauzmu novo selo.
Da li je ukrima lako, ni najmanje, no ukri se bore za opstanak, i da su gubici 5.1 na stetu ukra, a nisu, ako drze, isplati se.
Rujani imaju vrlo malo vremena da ostvare to sto zele, a sve sto ukri trebaju je da izdrze. Izdrzace, kosovo nece nikad vise biti srbija. Dzabe nada, Slava Ukrajini
Da li je ukrima lako, ni najmanje, no ukri se bore za opstanak, i da su gubici 5.1 na stetu ukra, a nisu, ako drze, isplati se.
Rujani imaju vrlo malo vremena da ostvare to sto zele, a sve sto ukri trebaju je da izdrze. Izdrzace, kosovo nece nikad vise biti srbija. Dzabe nada, Slava Ukrajini
- hatemondays
#203785 Re: Ukrajina
Dakle dosli smo u 94-tu , stanje isto, lavovi umorni ,izginuli, izranjavanji. Komandanti se mjenjaju nazivi divizija, korpusa a sve isto . Lopovi se opasno okoristili i valja sad potpisivati satro mir samo da bi lopovi nastavili uzimati jos vise u situaciji mira. Nazalost Ruje nece stati jer ih NATO nece bombardovati a bogami ako narandza dodje bice svega. Postavimo se u poziciju obicnog vojnika koji dere guzove od pocetka rata, zamislimo samo kako je vojniku u rovu kojeg napada bruka nakih tenkova, krmecih bombi dok lopovi guze po Kijevu i Njemackoj. Taj ruzni osjecaj u stomaku i pitanje koje postavljas sebi u pet ujutro u nekom smrdljom rovu do kojeg dolazis kroz transee pune govana, sta sam ja bogu zgrijesio. Takvo je stanje sad na ratistu i letargija je normalna. Ukrajincima fali neki pozitvni pomak , neki heroj ala Dudak ko ce poceti pomjerati stvari u pozitivnom smjeru.Da se razjasnimo nije ni Dudak cekao Aliju da pocne cistiti smece u Krajini. Neko mora u protivnom bice svega, NATO nece tuci Ruse u Ukrajini i tacka. Sama simbolika da je NATO tukao cetnike u Bosni, Kosovu i konacno u Srbiji je dovela do kakvog takvog mira( nije sjajan ali barem se ne gine do nekih boljih vremena).
-
BiBi911
#203786 Re: Ukrajina
sumirprimus wrote: ↑24/07/2024 23:31 Ja sam u soku iskreno bio poslije svega, kad sam vidio da postoje stvarni bosnjaci koji navijaju za rusiju. Jbo forum, pricam o rl, posto se deklarisem kao nebosnjak nemam pravo vam prigovarati ali, mogu da razumiejm defetizam i histeriju na temi
Nekih 99% b92 muslimana su na strani rusije jer nesto kao rusi gotive muslimane. To su ti oni sto se taguju petkom na dzumi i sto parkiraju po trotoarima uz obavezno mahanje teroristickom zastavom tzv" palestine".
- Optimus09
#203787 Re: Ukrajina
Sendvicari se opet aktivirali.
-
BiBi911
-
JovicSA
#203789 Re: Ukrajina
haj sve ali teroristička zastava palestine pa još tzv. svrstava te u karadžićeve i mladićeve koljače. Pusti se bolan tupavog etiketiranja i generalisanja. Ima muslimana i muslimana kao i ostalih, ništa više ništa manje.BiBi911 wrote: ↑25/07/2024 06:49sumirprimus wrote: ↑24/07/2024 23:31 Ja sam u soku iskreno bio poslije svega, kad sam vidio da postoje stvarni bosnjaci koji navijaju za rusiju. Jbo forum, pricam o rl, posto se deklarisem kao nebosnjak nemam pravo vam prigovarati ali, mogu da razumiejm defetizam i histeriju na temi
Nekih 99% b92 muslimana su na strani rusije jer nesto kao rusi gotive muslimane. To su ti oni sto se taguju petkom na dzumi i sto parkiraju po trotoarima uz obavezno mahanje teroristickom zastavom tzv" palestine".
-
BiBi911
#203790 Re: Ukrajina
Sumpirus hocemo li sta skupljat da odnesete u Ukrainsku ambasadu.
-
BiBi911
#203791 Re: Ukrajina
JovicSA wrote: ↑25/07/2024 07:52haj sve ali teroristička zastava palestine pa još tzv. svrstava te u karadžićeve i mladićeve koljače. Pusti se bolan tupavog etiketiranja i generalisanja. Ima muslimana i muslimana kao i ostalih, ništa više ništa manje.BiBi911 wrote: ↑25/07/2024 06:49sumirprimus wrote: ↑24/07/2024 23:31 Ja sam u soku iskreno bio poslije svega, kad sam vidio da postoje stvarni bosnjaci koji navijaju za rusiju. Jbo forum, pricam o rl, posto se deklarisem kao nebosnjak nemam pravo vam prigovarati ali, mogu da razumiejm defetizam i histeriju na temi
Opet vam dijele sendvice sa krastavicama
Jesam li ja zvao milosevica na proslavu bozica ili su palestinci rekli ako dodje hapsimo ga.
- Čitalac
#203793 Re: Ukrajina
General Walker: Ovim tempom Rusima će trebati pet godina da potpuno okupiraju četiri ukrajinske regije, uz gubitke do 1,8 miliona vojnika.
Vjerojatno će trebati 5 godina da ruska vojska potpuno zauzme regije Donjecka, Luganska, Hersona i Zaporožja. Istodobno, gubici osvajača mogu doseći 1,8 milijuna vojnika, izjavio je novi šef britanske vojske general Ronald Walker.
Prema njegovim riječima, u dugom ratu "nema pobjednika", jer je to "potpuna devastacija za obje strane i izgubljene generacije". Walker je naglasio da rat u Ukrajini "nikome ne ide dobro".
Međutim, zapovjednik je primijetio da ruski diktator Vladimir Putin mora izgubiti, jer bi širi sigurnosni sustav koji štiti NATO mogao biti ugrožen. Ruska agresija je počela u Ukrajini, pa mora biti poražena u Ukrajini, inače kuda će dalje, naglasio je.
Što se tiče daljnjeg razvoja događaja na bojištu u Ukrajini, Walker predviđa da bi mogle proći godine dok ruske trupe ne zauzmu regije Donjecka, Luganska, Hersona i Zaporožja.
"Ako Rusi nastave ovim tempom, vjerojatno će trebati pet godina da zauzmu četiri područja koja su upisali u svoj ustav. Po sadašnjoj stopi žrtava u poginulim i ranjenim, to će vjerojatno koštati 1,5-1,8 milijuna žrtava, uz nebrojene milijarde u uništenoj opremi", rekao je Walker.
- madner
#203794 Re: Ukrajina
General medjutim vrlo dobro zna da ako ZSU nesto ne uradi, takticki uspjesi RF ce prerasti brzo u operativne pa ce racunica biti druga.
- Rothmans
#203795 Re: Ukrajina
Ako Ukrajina izvuce pola sadasnje teritorije do kraja rata skidam im kapu.
-
zigzag
#203796 Re: Ukrajina
Oni i inače ratuju i brane svoju dražvu da bi im neki anonimus "skinuo kapu". nemaju neki drugi motiv
- Ironmen
#203797 Re: Ukrajina
Rusi pokusavaju od sinoc uci u na sjever Chasiv Jara ukrajinski dronovi su ih izmasakrirali na jednom snimku preko 30 mrtvih ruskih vojnika i preko 10 unistenih oklopa, ali jutros opet pokrenut snazan napad na isti pravac, jednostavno mesa na fali ginu kao muhe.The situation in Kalynivka near the town of Chasiv Yar.
Attempts at assaults and breakthroughs in armored vehicles end very badly for the Russians. In just one morning, 7 units of enemy armored vehicles were destroyed near Khasiv Yar.
But the Russian command does not spare
Kada covjek odgleda ovako par snimaka ruskog ludila i nebuluze vjerovatno je istinit podatak koji je Sirski juce objavio da Rusija ima preko 700 000 gubitaka.
-
zigzag
#203798 Re: Ukrajina
Navodno cijelom dužinom kanala sjeverno od Časiv jara ukrajinci imaju jaku odbranu ali ovi napadaju i dalje. Nema se tu šta raditi nego se braniti dok god ovi šalju meso.
A izgleda doći će i moskalji na red. Čim su im digli cifru za naknadu ako se prijave za ratište.
A izgleda doći će i moskalji na red. Čim su im digli cifru za naknadu ako se prijave za ratište.
- Čitalac
#203799 Re: Ukrajina
Pogled u budućnost Artema Jasinovskog:
Rat je gotov. Deset godina kasnije, između Ukrajine i Moskovije je visoka ograda i jarak s krokodilima. Gradovi i sela se obnavljaju, ali ožiljci od neprijateljstava još uvijek se mogu vidjeti na nekim mjestima diljem zemlje. Ljudi su odavno zaboravili što su nestanci struje i alarmi. Svi se nerviraju prije novogodišnjih praznika…Za to vrijeme, u stanu u St. Petersburgu, desetogodišnji dječak jede okruglice od soje. Majka s telefona uplaćuje obaveznu ratu "za isplatu odštete".
To je otprilike slika koja nas može čekati nakon pobjede. Zašto u tom ratu nismo spalili Moskvu, nego smo stali na granici iz 1991? Pretpostavljam da za desetak godina ovo pitanje neće izgubiti na aktualnosti. Jesu li Ukrajinci išta osvojili u zadnjih 400 godina? Svi naši ratovi su ratovi za oslobođenje.
Mi trebamo svoje, da nam ovaj peterburški dečko, stasavši za "vojnog obveznika", ne dođe opet s hordom istih "oslobađati bratski narod". Moramo zapaliti Moskvu u sebi. Za početak "otkažite" sve rusko. Od jezika do narativa. I dalje samo mi odlučujemo kakvu ćemo budućnost graditi za svoje potomke.
-
1Dante1
#203800 Re: Ukrajina
moze biti i 30000 mrtvih i 1000 tehnike, u casvi jar ce uci.