AMERIKA

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#13051 Re: AMERIKA

Post by Chmoljo »

Hakiz wrote: 24/07/2024 13:16

E, ako je tako, a ne sumnjam da jeste, onda OK.

Jedino se tu postavlja pitanje čemu biti član stranke ako si kao član nebitan.

Ali, to je druga tema.
pa isti sistem je i kod samog izbora, Hillary dobila skoro 3 miliona više pojedinačnih glasova i opet izgubila i kao sad snebivanje oko nominacije.

:lol:

ejs što trunite vala.
video

#13052 Re: AMERIKA

Post by video »

Pa da ne truni ne bio bio hakiz
biglebovski

#13053 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

ultima_palabra wrote: 23/07/2024 14:01
biglebovski wrote: 23/07/2024 10:52
ultima_palabra wrote: 22/07/2024 20:00

Jes vidio belaja… umjesto da se fino ugledamo na Putinove
diplomatske i Orbanove ekonomske uspjehe, mi ovamo izmisljamo toplu vodu.
Ekonomski uspjesi u kojima uživa pet posto odabranih dok ostali dobijaju porez na vazduh, markice za hranu i besplatan plac za šator pored autoputa.

Ne izmišljate vi ništa, zatvoreni u eho komoru, slabo informisani bez trunke samostalnog zaključivanja, u nedogled ponavljate iste floskule Trump bad, Russia bad, China bad, bla-bla... dok vam oligarhija muze budžete, pa kad im više ne vrijedite, bude ko Bajden, jedan tweet i doviđenja. Valjao vam je Orban kad je padala željezna zavjesa i kad je uveo Mađarsku u Nato, sad ne valja jer neće da ratuje sa Rusima, zabranjuje ilegalne migrante i seksualizaciju djece. Nedo bog mira, saradnje, prosperiteta, jeftine energije, šta će nam to kad mladi mogu ginut po rovovima Donbasa. Za demokratiju.
Ali on nekome kaze da je u eho-komori :lol: Pa svo tvoje”znanje” je formirao X i njegovi algoritmi, sto se i vidjelo cim sam te malo pritisnuo oko poreza.

Nego hajmo malo patetike, mir u svijetu, mladi ginu kod Donbasa i djeca su seksualizirana. Think of the children.
E jesi me pritisno profesore, svaka čast. Kako je ono tekao argument, jarani su 2018e Trumpu rekli da iz džepa u džepa ne mijenja nego da će Biden u drugoj polovini 2020e imati većinu i neće ništa promijeniti dok republikanska većina ne želi?:-)

U suštini Four more years do prekjućer, danas Kamala je najbolja, primiš skriptu i promjeniš mišljenje. Dok ne stigne skripta vjeruješ i pišeš kako je Đoi u naponu snage i da će poderati Trumpa. Kakve ublehe.
Chmoljo

#13054 Re: AMERIKA

Post by Chmoljo »

biglebovski wrote: 24/07/2024 14:16

Ekonomski uspjesi u kojima uživa pet posto odabranih dok ostali dobijaju porez na vazduh, markice za hranu i besplatan plac za šator pored autoputa.

Ne izmišljate vi ništa, zatvoreni u eho komoru, slabo informisani bez trunke samostalnog zaključivanja, u nedogled ponavljate iste floskule Trump bad, Russia bad, China bad, bla-bla... dok vam oligarhija muze budžete, pa kad im više ne vrijedite, bude ko Bajden, jedan tweet i doviđenja. Valjao vam je Orban kad je padala željezna zavjesa i kad je uveo Mađarsku u Nato, sad ne valja jer neće da ratuje sa Rusima, zabranjuje ilegalne migrante i seksualizaciju djece. Nedo bog mira, saradnje, prosperiteta, jeftine energije, šta će nam to kad mladi mogu ginut po rovovima Donbasa. Za demokratiju.
Ali on nekome kaze da je u eho-komori :lol: Pa svo tvoje”znanje” je formirao X i njegovi algoritmi, sto se i vidjelo cim sam te malo pritisnuo oko poreza.

Nego hajmo malo patetike, mir u svijetu, mladi ginu kod Donbasa i djeca su seksualizirana. Think of the children.
E jesi me pritisno profesore, svaka čast. Kako je ono tekao argument, jarani su 2018e Trumpu rekli da iz džepa u džepa ne mijenja nego da će Biden u drugoj polovini 2020e imati većinu i neće ništa promijeniti dok republikanska većina ne želi?:-)

U suštini Four more years do prekjućer, danas Kamala je najbolja, primiš skriptu i promjeniš mišljenje. Dok ne stigne skripta vjeruješ i pišeš kako je Đoi u naponu snage i da će poderati Trumpa. Kakve ublehe.
nadrealno. o skripti priča bot.
jeza u ledja

#13055 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Ja mislim da pojedini jos nisu skontali da Harris jos treba biti izabrana i nominovana na stranackoj konvenciji.
jeza u ledja

#13056 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

JohnnyS wrote: 24/07/2024 12:56 Jel to Kamila majorizirala pojedine demokrate :D
Ili su samo simpatizeri Trumpa zabrinuti za procese u demokratskoj stranci

Meni ta priča o demokratskim izborima nema smisla. Demokratski izbori tek slijede. Predizbori su bili, i Harrisova je sudjelovala na njima tako da je i ta formalnost ispunjena
Nije Harrisova ucestvovala na njima. Neko je dobro primjetio ranije. Na predizborima se ne glasa za VP
cyprus

#13057 Re: AMERIKA

Post by cyprus »

...
Chmoljo

#13058 Re: AMERIKA

Post by Chmoljo »

jeza u ledja wrote: 24/07/2024 14:36 Ja mislim da pojedini jos nisu skontali da Harris jos treba biti izabrana i nominovana na stranackoj konvenciji.
tlapnja je o tome da delegati mogu glasati kako oni misle da treba, a ne kako im baza naredi. to je isti slučaj i kod nas. baza može poslati nekog delegata misleći da će glasati onako kako oni misle, a on može hladno dići ruku za nešto deseto.

da ne govorimo o tome da je i Kamala posredno izabrana, jer dolazi u paketu sa Bidenom. što neko gore reče, ne znam da postoji veći legitimitet, koji se na konvenciji dakako treba potvrditi.
Osmi Socrates

#13059 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

Stranačka konvencija će biti virtualna, i tada će ozvaničiti njenu nominaciju, zbog Ohio zajebancije.

Znači, prije 7. avgusta. Izbor za VP kandidata će biti ozvaničen najkasnije do sredine sljedeće sedmice.

Prava konvencija će biti samo formalnost. Što ne znači da je nevažna.
tovarish

#13060 Re: AMERIKA

Post by tovarish »

Vezano za ankete, zašto objavljuju rezultate u procentima na nacionalnom nivou, kad to nije način biranja predsjednika. Zašto i te ankete ne rade na nivou saveznih država, pa onda prebroje elektorske glasove.
ultima_palabra

#13061 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote: 24/07/2024 14:38

Nije Harrisova ucestvovala na njima. Neko je dobro primjetio ranije. Na predizborima se ne glasa za VP
Ne glasa, VP bira predsjednicki kandidat na konvenciji. Ma kad nema protivkandidata onda su ove stvari formalnost. Na primaries Biden nije imao ozbiljnih protivkandidata, niti ce ih Kamala imati na konvenciji.
ultima_palabra

#13062 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

biglebovski wrote: 24/07/2024 14:16

Vama vala Putko slabo mijenja… zabrinutost za vakcinisane, za ukrajinsku omladinu, za americku srednju klasu, za stanje demokratije na zapadu, za beskucnike… i za djecu naravno.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#13063 Re: AMERIKA

Post by Velkoski »

i na Maxu ako neko ima preko Telemaša
Osmi Socrates

#13064 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

Nisam primjetio da je Putler nešto bio zabrinut za vakcinisane. "Pola Moskve" dobilo otkaze jer se nisu htjeli vakcinisati. On sam nosio masku donedavno. :lol: Ili to ili konferencijski stolovi od 100 metara, da ne mora biti blizu ljudi. :lol: Ili se bojao da mu neko ne složi metak u glavu. :lol:

Ovi njegovi bjelosvjetski sljedbenici nisu to primjetili. :lol:
biglebovski

#13065 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

Point. wrote: 23/07/2024 11:37
ultima_palabra wrote: 22/07/2024 20:00

Jes vidio belaja… umjesto da se fino ugledamo na Putinove
diplomatske i Orbanove ekonomske uspjehe, mi ovamo izmisljamo toplu vodu.

A Trump je iz radničke klase koji je mukotrpnim radom u industriji i rudnicima Vermonta dogurao do mjesta predsjednika da predstavlja običnog amerikanca i bori se za njegova prava :-)

Dude, ne znam kako da ti ovo saopštim ali nisu demokrate ni Bajden napali full scale Ukrajinu i sjebali mir, saradnju, prosperitet, jeftinu energiju i poslali mlade da ginu u rovovima Donbasa i u šumama oko Harkiva. :oops:
Nisam za Trumpa nikad bio, navijao sam za DeSantisa i malo za ovog Kenedija. Čista je koincidencija da smo sa Bidenom i Corporate stakeholders-ima dobili pandemiju i rat u Ukrajini i ovo genocidisanje po Gazi. Čista je koincidencija da je Biden sklanjao tužioce po Ukrajini i da mu je sin poslovao po istoj. Sve je to bila želja ukrajinskog naroda za demokratijom, pa kad Ukrajinci demokratski izabraše predsjednika, ne baš demokratski ga i protjeraše. Nagrađeni su kolačićima. Po mom mišljenju, koje vjerujem dijelim sa velikom većinom ljudi širom svijeta, rat je mogao biti spriječen da ne postoji tolika opsjednutost korporacija za promjenom ne-kooperativne vlasti u Rusiji te britanska opsjednutost Krimom. Kako bi samo korporacije fino stručno, demokratski, izorganizovale vađenje prirodnih bogatstava po Rusiji, to bi bio raj na zemlji, ko i Bosna nakon trideset godina zapadnog protektorata. A i sad su bar malo sretni i zadovoljni, nakon što su se namirili stotinama milijardi iz budžeta za testove i vakcine koje ne sprječavaju bolest, sad idemo sa oružjem, treba toga nagomilati, stižu horde Slavena sa istoka, a i glupavi žuti se nešto kurče. Čitam 80% posto američke pomoći za Ukrajinu ostane u Americi, ljepota. Ako neko ima nešto protiv ili, pobogu, zagovara mirno rješenje, taj je protiv demokratije, a takvi, kako vidimo, završe sa metkom poput onog u Slovačkoj ili Americi. A tek kakav si zli demon ako ne želiš neradničku imigrantsku bagru da ti vršlja po državi i ako ne dozvoljavaš LGBT propagandu po školama. Uff, to su zloće, velike, a dobri zapad ih istrgnuo iz zagrljaja strašnih hordi a oni sad ovako, nešto bi samostalno razmišljali, nezahvalnici.
Hakiz

#13066 Re: AMERIKA

Post by Hakiz »

Moguća je situacija u kojoj će članstvo demokrata reći "Kamala je odličan materijal za potpredsjednika, ali nije za predsjednika. Ako već Bajden ide, radije bismo Mišel kao predsjedničkog kandidata, a da joj Kamala bude potpredsjednik".

Tako da, ipak, mislim da oni koji se bune što je Kamala došla umjesto Bajdena na njegovu poziciju u kandidaturi, bez potvrde članstva na unutarstranačkim izborima, imaju osnovu.
Osmi Socrates

#13067 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

To je nemoguća situacija, jer Michelle Obama nije zainteresirana za ove izbore.

Je l' ovo ovaj gore mantra o "ko nas, bre, zavadi".

Ko dir'o?
jeza u ledja

#13068 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

tovarish wrote: 24/07/2024 15:09 Vezano za ankete, zašto objavljuju rezultate u procentima na nacionalnom nivou, kad to nije način biranja predsjednika. Zašto i te ankete ne rade na nivou saveznih država, pa onda prebroje elektorske glasove.
Imaju ankete i po drzavama, samo nisu tako ceste da bude svakodnevno.
JohnnyS

#13069 Re: AMERIKA

Post by JohnnyS »

Osmi Socrates wrote: 24/07/2024 15:20 Nisam primjetio da je Putler nešto bio zabrinut za vakcinisane. "Pola Moskve" dobilo otkaze jer se nisu htjeli vakcinisati. On sam nosio masku donedavno. :lol: Ili to ili konferencijski stolovi od 100 metara, da ne mora biti blizu ljudi. :lol: Ili se bojao da mu neko ne složi metak u glavu. :lol:

Ovi njegovi bjelosvjetski sljedbenici nisu to primjetili. :lol:
On je imao pravo cjepivo, a ne ove čipove što nama daju soroš i bratija :D
Hakiz

#13070 Re: AMERIKA

Post by Hakiz »

Osmi Socrates wrote: 24/07/2024 15:43 To je nemoguća situacija, jer Michelle Obama nije zainteresirana za ove izbore.

Je l' ovo ovaj gore mantra o "ko nas, bre, zavadi".

Ko dir'o?
Mišel je kao primjer, svejedno je ko je.

Ne bi me začudilo da su svi mogući protivkandidati lijepo "zamoljeni" od strane partije da ne budu zainteresovani.
Last edited by Hakiz on 24/07/2024 15:49, edited 1 time in total.
JohnnyS

#13071 Re: AMERIKA

Post by JohnnyS »

Ako su se ljudi, što bi Ćiro rekao, galvanizirali oko Harrisove, a manje više jesu, bio bi totalni promašaj ići s nekim unutarstranačkim protukandidatom na konvenciji
GandalfSivi

#13072 Re: AMERIKA

Post by GandalfSivi »

Bezze pisete. Dvije stvari. Prvo, Kamala je vec osigurala vecinu kandidata. Drugo, zamisli drame da je ne izaberu sad na konvenciji, znaci vec se kompletna kampanja njoj okrenula, preko 100 miliona prikupila, sve vec odstampano, spremno, ona jedina drzi mitinge, i onda nakon par sedmica da neko dodje i kaze, ma malo smo se zajebavali.
Hakiz

#13073 Re: AMERIKA

Post by Hakiz »

GandalfSivi wrote: 24/07/2024 15:51 Bezze pisete. Dvije stvari. Prvo, Kamala je vec osigurala vecinu kandidata. Drugo, zamisli drame da je ne izaberu sad na konvenciji, znaci vec se kompletna kampanja njoj okrenula, preko 100 miliona prikupila, sve vec odstampano, spremno, ona jedina drzi mitinge, i onda nakon par sedmica da neko dodje i kaze, ma malo smo se zajebavali.
To i govorimo. Odlučeno je da bude ona i nema tu šta da se kvari izigravanjem demokratije.
JohnnyS

#13074 Re: AMERIKA

Post by JohnnyS »

Demokracija su izbori u 11.mjesecu, ovo je pragmatična stranačka odluka.
Osmi Socrates

#13075 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

Pa jedino ako bi Isus upriličio the second coming.

I tu bi bilo problema, jer prvo moraš ubjediti ljude da je to Isus, a onda ih moraš ubjediti da nije neprijateljski raspoložen prema Jevrejima.

Muslimani Michigana bi bili nepovjerljivi prema čitavom konceptu.

Republikanci bi gledali da ga opet razapnu jer je too woke.

Marjorie Fucking Insane bi ga impeachovala, garant, čim dobije prvu šansu.

Ustavni Sud bi ga proglasio neustavnim.

I tako dalje.

Hakiz bi trunio da nije demokratski izabrati Isusa, a da Muhamed nije ni razmatran.

Papa bi poslao neki podhitni orbi et urbi. Ne znam, on postaje suvišan ako Isus siđe opet među ljude. :lol:

Prije bi Isus završio u zatvoru nego Trump. :lol:
Last edited by Osmi Socrates on 24/07/2024 16:41, edited 1 time in total.
Post Reply