Razvod braka

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
splinter

#1226 Re: Razvod braka

Post by splinter »

Osmi Socrates wrote: 24/07/2024 13:52 Nemojte sad na silu izmišljati nepostojeće. Niko ne kaže da ona hoće vlasništvo nad stanom. Ne može ga ni dobiti.

I šta ste udarili na žene? Sasvim je moguća i obrnuta situacija. Samo što žene izgleda ne traže savjete po forumima.
Odlično, razlog više da isti napusti koliko je jučer.
Sva eventualna potraživanja finansijske ili pak neke druge prirode može zatražiti putem suda ili slične institucije poštujuću ustavno-pravni poredak države u kojoj živi.
Capajebo

#1227 Re: Razvod braka

Post by Capajebo »

DaysleepeR wrote: 24/07/2024 13:59
nepass1 wrote: 24/07/2024 13:56
DaysleepeR wrote: 24/07/2024 13:47

Samo bi sebi navukao belaj na vrat.
Ne može tako u ovim slučajevima.
Samo strpljenje i sud. Sve dođe na svoje ali traje.
Mislim, mislim da ne bih mogao prezivjeti da je ona u mom stanu a ja u podstanarima.
Nisam bio u situaciji. Ne znam. Ali mislim da bi me ili rak pojeo ili bih se objesio
Pa da ti kažem kad smo već otvorili temu pravih muškaraca i papučara.
Pravi muškarac bi reko sad ću ja drugi zaradit makar ovaj propao.
A ne pravit debila od sebe radi stana. Jebo stan, dostojanstvo i obraz nema cijenu.
Ma jasta, nek te jebe ko stigne i kako hoce. Ti samo jos vise radi da nekom drugom zaradis :D
Osmi Socrates

#1228 Re: Razvod braka

Post by Osmi Socrates »

splinter wrote: 24/07/2024 14:00
Osmi Socrates wrote: 24/07/2024 13:52 Nemojte sad na silu izmišljati nepostojeće. Niko ne kaže da ona hoće vlasništvo nad stanom. Ne može ga ni dobiti.

I šta ste udarili na žene? Sasvim je moguća i obrnuta situacija. Samo što žene izgleda ne traže savjete po forumima.
Sva eventualna potraživanja finansijske ili pak neke druge prirode može zatražiti putem suda ili slične institucije poštujuću ustavno-pravni poredak države u kojoj živi.
Ne traži ništa. Opet izmišljate nešto što nigdje nije napisano.

I ponavljam već treći put, dok su u braku, vlasništvo stana ne igra nikakvu ulogu.

Naime, to joj pravni poredak države garantira. A moguće i Ustav, ako ima nešto o stanarskim pravima u Ustavu. :lol:

Učinila je grešku, sa pravne strane gledano. To ne znači da je možeš izbacivati iz stana kako ti padne napamet, da joj se osvetiš.

Mislim, možeš, svako može biti siledžija.
Last edited by Osmi Socrates on 24/07/2024 14:09, edited 2 times in total.
nepass1

#1229 Re: Razvod braka

Post by nepass1 »

Ne bih joj dao tu satisfakciju da mi uzme stan na pravdi boga. Zamisli koji levat ispadas zivis u podstanarima ili digao kr na 20g za stan a uzela ti nakon par mjeseci braka stan koji ti je dedo ostavio prije 10g.
Ne bih dao bratu da mi to uradi.
Zamisli koliko je to zlo ako nakon par mjeseci braka smatra da joj pripada stan i da joj je svejedno gdje ti spavas.
Zamisljam je kako sa drugaricom se hihoce kako je dobro unovcila sirenje nogu. Smisljaju sledeci korak. Mozda nakit od rahmetli nene uzeti.
dr_Evil

#1230 Re: Razvod braka

Post by dr_Evil »

DaysleepeR wrote: 24/07/2024 13:47

Samo bi sebi navukao belaj na vrat.
Ne može tako u ovim slučajevima.
Samo strpljenje i sud. Sve dođe na svoje ali traje.
Mislim, mislim da ne bih mogao prezivjeti da je ona u mom stanu a ja u podstanarima.
Nisam bio u situaciji. Ne znam. Ali mislim da bi me ili rak pojeo ili bih se objesio
A ne pravit debila od sebe radi stana. Jebo stan, dostojanstvo i obraz nema cijenu.
Dostojanstvo i obraz nije da ravaku ostavis stan. To bih uradio u slucaju da sam ja zajebao nesto i da imamo djecu skupa. Recimo da me uhvatila sa svalerkom na vikendici.

To bi onda bilo ljudski i za pravog muskaraca. Mada iskreno pravi muskarac ne bi sebi dozvolio da se kurva bilo gdje gdje moze ugroziti familiju.

Nego:

dr_Evil

#1231 Re: Razvod braka

Post by dr_Evil »

Osmi Socrates wrote: 24/07/2024 14:05

I ponavljam već treći put, dok su u braku, vlasništvo stana ne igra nikakvu ulogu.

Naime, to joj pravni poredak države garantira. A moguće i Ustav, ako ima nešto o stanarskim pravima u Ustavu. :lol:

Učinila je grešku, sa pravne strane gledano. To ne znači da je možeš izbacivati iz stana kako ti padne napamet, da joj se osvetiš.

Opet izmišljate nešto što nigdje nije napisano.
Niko ne zeli da je izbaci dok su u braku, nego trazi koristenje stana u kojem je zivio dok proces traje :D
Osmi Socrates

#1232 Re: Razvod braka

Post by Osmi Socrates »

dr_Evil wrote: 24/07/2024 14:10

Opet izmišljate nešto što nigdje nije napisano.
Niko ne zeli da je izbaci dok su u braku, nego trazi koristenje stana u kojem je zivio dok proces traje :D
Neko je gore govorio da ona namjerava uzeti stan. To je pravno nemoguće, bazirano na podacima koje imamo.

Znači, izmišljanje. Korištenje stana nije "uzimanje stana".

A valjda je jasno i da neki pozivaju na nasilno izbacivanje. Nisi ti. Ne znam zašto se javljaš na post koji se ne odnosi na tebe.
DaysleepeR

#1233 Re: Razvod braka

Post by DaysleepeR »

Capajebo wrote: 24/07/2024 14:02

Ma jasta, nek te jebe ko stigne i kako hoce. Ti samo jos vise radi da nekom drugom zaradis :D
Ponos je jebena stvar, imao ga je i onaj iz Gradačca.
Baš mu je pomogao.

A realni da budemo, ko god piše ja bi ovo ja bi ono, ne bi ništa opet.

A i čovjek koji je postavio pitanje je svakako napisao da bilo kakva sila ne dolazi u obzir tako da se bezveze glođemo.
splinter

#1234 Re: Razvod braka

Post by splinter »

Pa vidi, nije on nju izbacio, nego ona njega, dakle bez saglasnosti vlasnika stana, koji je BTW njen bračni drug, dotična je zamijenila bravu na vratima predmetnog stana (čime je počinila nedozvoljenu radnju) odnosno trajno onemogućila ulazak u posjed vlasnika u vlastiti stan, osim ako isti nije Superman, Spiderman ili neki od sličnih superjunaka Marwel franšize pa da već uleti nekako kroz prozor.
Vrlo zanimljiva "švedski hastal" doktrina u tumačenju i provođenju zakona.
Onog trenutka kad je napravila taj potez, popišala se na svoje stanarsko pravo i ostale gluposti.
jbg, ne može se biti malo trudan, il jesi il nisi, il si legalista il nisi.
kuli1961

#1235 Re: Razvod braka

Post by kuli1961 »

_BataZiv_0809 wrote: 24/07/2024 10:55 @kuli1961 sta ti kazes na ovo sve?
Aj sej: aj em zabezeknut end iznenađen. A "glede" problema, šta sam imao reći, rekao sam.😁
Osmi Socrates

#1236 Re: Razvod braka

Post by Osmi Socrates »

splinter wrote: 24/07/2024 14:17

Pa vidi, nije on nju izbacio, nego ona njega, dakle bez saglasnosti vlasnika stana, koji je BTW njen bračni drug, dotična je zamijenila bravu na vratima predmetnog stana (čime je počinila nedozvoljenu radnju) odnosno trajno onemogućila ulazak u posjed vlasnika u vlastiti stan, osim ako isti nije Superman, Spiderman ili neki od sličnih superjunaka Marwel franšize pa da već uleti nekako kroz prozor.
Vrlo zanimljiva "švedski hastal" doktrina u tumačenju i provođenju zakona.
Onog trenutka kad je napravila taj potez, popišala se na svoje stanarsko pravo i ostale gluposti.
jbg, ne može se biti malo trudan, il jesi il nisi, il si legalista il nisi.
Po četvrti put kažem, ko ima vlasništvo nad stanom je irelevantno dok proces razvoda nije okončan.

Situacija bi bila ista i da iznajmljuju stan, i da su suvlasnici, i da je ona vlasnik.

To što si drugog ko ima pravo boraviti u tom stanu "izbacio" iz stana ne znači automatski da ti gubiš stanarsko pravo.

Ja nju ne štedim. Izričito kažem da je počinila grešku što je zamjenila bravu. Osim ako ima stvari koje mi ne znamo, i sud bi se tako postavio, i naredio bi joj da mu omogući pristup stanu.
putokaz1

#1237 Re: Razvod braka

Post by putokaz1 »

Znaci tek kad se razvod zavrsi se moze vratit pisjed
:bih:
laik1981

#1238 Re: Razvod braka

Post by laik1981 »

DaysleepeR wrote: 24/07/2024 13:13
kakavdanakneiskustvu wrote: 24/07/2024 13:10
DaysleepeR wrote: 24/07/2024 12:58

Pa žena živi tu. Tu su joj stvari. To je adresa na kojoj je prijavljena. Zanemarujete činjenice. Nemate pojma o zakonu i pravima.
Kao što su i njegove stvari,plus on je vlasnik stana,a ona mu zabranila da je u posjedu istovjetni
On je obio stan. Ona je promijenila bravu. Razlika je.
On moze promijeniti vrata, a ne bravu. Njegov stan, njegova vrata. Moze ih obijati pet puta dnevno. Kao sto ona ima prava, tako ima i on. Bilo koji korak da napravi treba ga praviti u drustvu javnog biljeznika i bar dva svjedoka, cisto da izbjegne mogucnost da ga prijavljuje za sta joj se cefne.
DaysleepeR

#1239 Re: Razvod braka

Post by DaysleepeR »

laik1981 wrote: 24/07/2024 14:37
kakavdanakneiskustvu wrote: 24/07/2024 13:10

Kao što su i njegove stvari,plus on je vlasnik stana,a ona mu zabranila da je u posjedu istovjetni
On moze promijeniti vrata, a ne bravu. Njegov stan, njegova vrata. Moze ih obijati pet puta dnevno. Kao sto ona ima prava, tako ima i on. Bilo koji korak da napravi treba ga praviti u drustvu javnog biljeznika i bar dva svjedoka, cisto da izbjegne mogucnost da ga prijavljuje za sta joj se cefne.
Niko ko ima ikakve veze sa pravom neće pristati da učestvuje u tome...
Osmi Socrates

#1240 Re: Razvod braka

Post by Osmi Socrates »

Pa nije njemu cilj da vrati posjed, jer je on vlasnik. Nije nikad ni gubio vlasništvo.

Njemu je cilj da živi u stanu. Ode na sud, i dobije naredbu od suda da ga ona mora pustiti da živi u stanu.
splinter

#1241 Re: Razvod braka

Post by splinter »

putokaz1 wrote: 24/07/2024 14:33 Znaci tek kad se razvod zavrsi se moze vratit pisjed
:bih:
Jeste prijatelju, znači 2026. godine u osmom mjesecu, inšalah.
kakavdanakneiskustvu

#1242 Re: Razvod braka

Post by kakavdanakneiskustvu »

DaysleepeR wrote: 24/07/2024 13:25
kakavdanakneiskustvu wrote: 24/07/2024 13:24
DaysleepeR wrote: 24/07/2024 13:21

Ima pravo da mu ne da da živi sa njom.
Boji se za svoju sigurnost.
Uz sve slučajeve femicida (ti si radio u MUP-u pa si sigurno vidio da se to puno dešava) svaka patrola će joj izaći u susret.
A šta ako je ona nasilna??a šta ako je u pitanju neko ko će ga lažno prijaviti za nasilje?
Ako, ako, scenario za film.
a ona ima pravo na imaginarni strah?
kakavdanakneiskustvu

#1243 Re: Razvod braka

nepass1 wrote: 24/07/2024 13:26
ReymondReddington wrote: 24/07/2024 09:37
kakavdanakneiskustvu wrote: 24/07/2024 06:52

policija nikog neće izbaciti iz stana i da je nastupio razvod braka,naprave zapisnim na licu mjesta da mu ne da ući u njegiv stan i kažu mu obrati se sudu,takva je procedura. na žalost kreteni mogu sve,pa i promijeniti bravu na vratima stana kojeg nisu vlasnici
To meni zvuci apsurdno. Neko ti upadne u stan da krade ti nazoves policiju i policija kaze hajte vi to na sudu rijesite?

A ako je to stvarno tako onda nek je lik fizicki izbaci iz stana. Nece ni njemu policija nista.
Joj ko da ste se jucer rodili. Nikog policija nece izbaciti, ides na sud i rjesavas. Nece ti ni podstsnara izbaciti. Sa ugovorom ili bez. Pa delozacije kad su bile cekala se sudska odluka. Ljudi u tudjim stanovima zivjeli?!
Ako je istina sto forumas kaze fino pokusas sa njom popricati. Sa njenim roditeljima,bratom-sestrom. Ako ni to ne pali umlavis je ko vola u kupusu, jebi joj mater. Kad ona moze biti djubre sto ti ne bi bio.
i time vrlo vjerovatno dobiješ sudsku zabranu prilaska njoj,koja živi u tvom stanu i automatski ti ne smiješ živjeti u svom stanu
laik1981

#1244 Re: Razvod braka

Post by laik1981 »

DaysleepeR wrote: 24/07/2024 14:38

Nece malo sutra. Ucestvuju svakodnevno. Platis notara da dodje i napravi zapisnik, dovedes svjedoke i istemas vrata kompletna. Ja bih sve stvari iz stana iznio i stan joj onako bez vrata ostavio, a otisao zivjeti kao postanar dok sud ne kaze svoje.
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#1245 Re: Razvod braka

Post by moonco »

nepass1 wrote: 24/07/2024 14:07 Ne bih joj dao tu satisfakciju da mi uzme stan na pravdi boga. Zamisli koji levat ispadas zivis u podstanarima ili digao kr na 20g za stan a uzela ti nakon par mjeseci braka stan koji ti je dedo ostavio prije 10g.
Ne bih dao bratu da mi to uradi.
Zamisli koliko je to zlo ako nakon par mjeseci braka smatra da joj pripada stan i da joj je svejedno gdje ti spavas.
Zamisljam je kako sa drugaricom se hihoce kako je dobro unovcila sirenje nogu. Smisljaju sledeci korak. Mozda nakit od rahmetli nene uzeti.
Ako je pycka i ako ne smije bravu promijeniti. Neka barem zavrne isključi komunalije. Na njemu je ZK. Kad isključi i odjavi struju, vodu, grijanje. Ne može ona na njegovo ime uključiti ništa, a ni na svoje ime nove ugovore sa komunalijama potpisivati. Kad dođe zima da vidimo kako će joj fino i ugodno biti u stanu. :-)
kakavdanakneiskustvu

#1246 Re: Razvod braka

vjeshalica wrote: 24/07/2024 13:41 Forumas koji ima probleme sa zenom neka putem suda trazi iseljenje, sve ostalo su za njega negativne varijante koje ce mu svezati zvono za vrat. Advokat i vracanje posjeda sudom.
da,s tim što do tad može ostati bez svega što je sad u stanu,a da ne govorim o tome da ne može doći do svojih osnovnih stvari,veš.odjeća,obuća
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#1247 Re: Razvod braka

Post by sime_cipol »

Ovo je dobra fora. Odes u EP i odjavis struju i ljudi isključe. Pa nek zivi u mraku :D
NediM17

#1248 Re: Razvod braka

Post by NediM17 »

Ima i moonca poneku dobru. :mrgreen:
dr_Evil

#1249 Re: Razvod braka

Post by dr_Evil »

laik1981 wrote: 24/07/2024 14:48
DaysleepeR wrote: 24/07/2024 14:38
Nece malo sutra. Ucestvuju svakodnevno. Platis notara da dodje i napravi zapisnik, dovedes svjedoke i istemas vrata kompletna. Ja bih sve stvari iz stana iznio i stan joj onako bez vrata ostavio, a otisao zivjeti kao postanar dok sud ne kaze svoje.
Ne moze on to uraditi nikako. Ne moze joj dirati stvari, nju, ili zabraniti joj ulazak. Uostalom ona moze staviti nova vrata.

Ovdje je jedino pitanje da li on moze zivjeti u istom stanu sa njom, tj. da li mu ona moze zabraniti ulazak u isti dok traje razvod.
kakavdanakneiskustvu

#1250 Re: Razvod braka

tačno,a i vlasništvo nad stanom ona ne može dobiti ako ga je on kupio prije braka
Locked