Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Naslovnica

#47701 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Laplace wrote: 21/07/2024 21:07
Naslovnica wrote: 21/07/2024 20:14 Ja uglavnom presiječem krivinu tamo gdje je preglednost 100% i gdje sam 100% siguran da nema opasnosti.
Ako postoji 0.01% opasnosti - ne siječem.
Nemam namjeru da se liječim. :thumbup:
Pričamo o nepreglednim krivinama.
OK. :thumbup:
Ja sam mislio ono, općenito.
Optimist

#47702 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

canvra888 wrote: 21/07/2024 19:46 Jučer me na lašvanskoj u periodu od 5 minuta umalo nisu raznijela dva sjekaĆa krivina.

Prvo autobus nepreglednu krivinu sječe, trećina njegove širine u mojoj traci. Ne prođoše ni 3 minute, lola u gnojfu 5 sječe krivinu na dosta širem dijelu puta, pola auta u mojoj traci. Hajd bus i nekako, gabaritan ovo ono, ali zašto krošnjo u prosječnom kompaktu sječe na još širem dijelu... Koketiranje sa rijekom Lašvom :-)
Koji auto vozis?
Kontam da sjekaci sijeku kad si u nekom manjem autu, a vracaju se kad im mkultra ususret ide. :D
canvra888

#47703 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by canvra888 »

Optimist wrote: 21/07/2024 22:45
canvra888 wrote: 21/07/2024 19:46 Jučer me na lašvanskoj u periodu od 5 minuta umalo nisu raznijela dva sjekaĆa krivina.

Prvo autobus nepreglednu krivinu sječe, trećina njegove širine u mojoj traci. Ne prođoše ni 3 minute, lola u gnojfu 5 sječe krivinu na dosta širem dijelu puta, pola auta u mojoj traci. Hajd bus i nekako, gabaritan ovo ono, ali zašto krošnjo u prosječnom kompaktu sječe na još širem dijelu... Koketiranje sa rijekom Lašvom :-)
Koji auto vozis?
Kontam da sjekaci sijeku kad si u nekom manjem autu, a vracaju se kad im mkultra ususret ide. :D
Ma sijeku i kad sam u A6ici i kad sam u Corsi, nije do tog vjeruj :mrgreen:

Mislim popeglam i ja preglednu i trudim se max kada nema nikog, al de nemoj na skoro U krivini busem prelazit u tuđu :roll:
Laplace

#47704 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

canvra888 wrote: 21/07/2024 22:47
Optimist wrote: 21/07/2024 22:45

Koji auto vozis?
Ma sijeku i kad sam u A6ici i kad sam u Corsi, nije do tog vjeruj :mrgreen:

Mislim popeglam i ja preglednu i trudim se max kada nema nikog, al de nemoj na skoro U krivini busem prelazit u tuđu :roll:
Ne gledaju više ni ko im dolazi iz suprotnog smjera. Ništa manje ne sijeku nepregledne krivine sad kad vozim SUV-a nego doksam vozio Astru. Sijeku i kad nailazi kamion, ne diskriminiraju.
Laplace

#47705 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Naslovnica wrote: 21/07/2024 21:23
Laplace wrote: 21/07/2024 21:07
Naslovnica wrote: 21/07/2024 20:14 Ja uglavnom presiječem krivinu tamo gdje je preglednost 100% i gdje sam 100% siguran da nema opasnosti.
Ako postoji 0.01% opasnosti - ne siječem.
Nemam namjeru da se liječim. :thumbup:
Pričamo o nepreglednim krivinama.
OK. :thumbup:
Ja sam mislio ono, općenito.
Da budemo pošteni, niko ne može 100% garantovati da ne siječe preglednu krivinu, kao što ne može garantovati da nekad ne prekorači (pa i preko tolerancije).
Laplace

#47706 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Izgleda da je sve teže voziti bez sudara kod nas.

Neko veče vozim, krivine, nepregledno. Iza jedne nepregledne krivine iz suprotnog smjera vidim genijalca koji zaobilazi biciklistu ne mareći za to što sam se ja pojavio iz suprotnog smjera. Potpuno sam zaustavio vozilo da bi se on provukao. Naravno, njemu ni na kraj pameti nije palo da je on nešto pogrešno uradio. Ne sumnjam ni da će to uraditi mnogo puta dok se jednom ne zakuca u neki kamion ili autobus.
Optimus09

#47707 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimus09 »

Treba reci u pekarama i kafiicima da mijesaju sredstva za smirenje u hljeb i kafe,nema nam drugog rjesenja :bih:
inflames

#47708 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by inflames »

Apsolutno tačno da je sve teže bez sudara. Situacija od prekjuče, malo je falilo da napravim sudar, bio bih ja kriv logično, ali toliko sam se rastrojio da u slučaju sudara mislim da bih izašao i nabio ga koljenom u bradu. Još bih ga morao odležati.

Inače ne vjerujem tuđim žmigavcima, ali eto sad sam nasjeo pošto se desilo u sekundi. Znači gužva je, ja pokušavam da skrenem lijevo (ulica 1), iza mene stoje auta, iz suprotnog smjera takođe ide dosta auta. U jednom trenutku idiot (gornji auto na slici) daje lijevi žmigavac kao da će skrenuti u ulicu 3 i ja u svoj toj zbrci krećem (on je malo dalje od mene, dao je žmigavac baš rano) i vidim da mi se idiot približava jako velikom brzinom. Kad sam vidio da će budala ipak ravno nagazio sam po gasu i jedva izmakao dupe da me ne okrene, ruku na srce i on je valjda kočio vjerovatno dovoljno da se spasimo.

Prođe budala pored i skrenu u ulicu 2.

Znači bolje ga nemoj ni davati kad ga ne znaš dati. Poenta je da mi kažeš kud misliš, a ne da me zajebavaš. Moja greška je što sam impulsivno odreagovao i krenuo i znam da bih bio kriv da dođe policija jer ko bi dokazao šta je on tu radio, ali opet.

Image

Inače veće su raskrsnice pa može da se izvede ovo da uspiju skrenuti dva auta lijevo istovremeno.

EDIT~Popravio sam sliku, imao sam viška ulicu.
Laplace

#47709 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Optimus09 wrote: 23/07/2024 19:45 Treba reci u pekarama i kafiicima da mijesaju sredstva za smirenje u hljeb i kafe,nema nam drugog rjesenja :bih:
Kad smo kod pekara, danas sam u dvije pokušao kupiti neštoza doručak i obje ne rade zbog kolektivnih godišnjih. A ja na posao. Sve naopako. :D
preludezalude

#47710 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by preludezalude »

inflames wrote: 23/07/2024 20:51 Apsolutno tačno da je sve teže bez sudara. Situacija od prekjuče, malo je falilo da napravim sudar, bio bih ja kriv logično, ali toliko sam se rastrojio da u slučaju sudara mislim da bih izašao i nabio ga koljenom u bradu. Još bih ga morao odležati.

Inače ne vjerujem tuđim žmigavcima, ali eto sad sam nasjeo pošto se desilo u sekundi. Znači gužva je, ja pokušavam da skrenem lijevo (ulica 1), iza mene stoje auta, iz suprotnog smjera takođe ide dosta auta. U jednom trenutku idiot (gornji auto na slici) daje lijevi žmigavac kao da će skrenuti u ulicu 3 i ja u svoj toj zbrci krećem (on je malo dalje od mene, dao je žmigavac baš rano) i vidim da mi se idiot približava jako velikom brzinom. Kad sam vidio da će budala ipak ravno nagazio sam po gasu i jedva izmakao dupe da me ne okrene, ruku na srce i on je valjda kočio vjerovatno dovoljno da se spasimo.

Znači bolje ga nemoj ni davati kad ga ne znaš dati. Poenta je da mi kažeš kud misliš, a ne da me zajebavaš. Moja greška je što sam impulsivno odreagovao i krenuo i znam da bih bio kriv da dođe policija jer ko bi dokazao šta je on tu radio, ali opet.

Image

Inače veće su raskrsnice pa može da se izvede ovo da uspiju skrenuti dva auta lijevo istovremeno.

Zmigavci su posebna prica. Ne znas ko je veci idiot...onaj sto ne koristi zmigavac ili onaj sto ga ukljuci 300m prije skretanja.
Laplace

#47711 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

preludezalude wrote: 24/07/2024 10:54
inflames wrote: 23/07/2024 20:51 Apsolutno tačno da je sve teže bez sudara. Situacija od prekjuče, malo je falilo da napravim sudar, bio bih ja kriv logično, ali toliko sam se rastrojio da u slučaju sudara mislim da bih izašao i nabio ga koljenom u bradu. Još bih ga morao odležati.

Image

Zmigavci su posebna prica. Ne znas ko je veci idiot...onaj sto ne koristi zmigavac ili onaj sto ga ukljuci 300m prije skretanja.
Ili oni koji ga uključe na samom skretanju, kad je auto već u fazi skretanja.
Laplace

#47712 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Ne nervira me toliko spora vožnja koliko kilava vožnja. Slično, ali ne baš isto.

Na primjer, na crvenom na semaforu je ispred mene pet auta. Upali se zeleno, dvije do tri sekunde kasnije onaj prvi shvati da mu se upalilo zeleno i krene. Zatim, dvije do tri sekunde kasnije onaj drugi shvati da je onaj prvi otišao, da je i njemu zeleno i da može krenuti - i krene. Zatim, dvije do tri sekunde nakon drugog treći shvati da je drugi otišao i krene i on. Dvije do tri sekunde nakon trećeg četvrti shvati da je treći otišao i da mu je još zeleno pa i on krene. Dvije do tri sekunde poslije četvrtog peti shvati da je četvrti otišao i da mu je i dalje zeleno pa i on krene. Čim peti krene, obzirom da je nekim čudom još uvijek zeleno (a zeleno je zbog dugog intervala, jer je to semafor na magistrali), istovremeno krenem i ja.

Koji god da sam u redu na semaforu, ja krenem istovremeno sa onim ispred jer - pati čuda! - pratim saobraćaj i dešavanja oko sebe.

Kasnije, ista kolona staje jer prvi od onih pet auta skreče lijevo. On je skrenuo, alki sad treba pet do deset sekundi da onaj prvi shvati da ispred njega više nema auta i da može slobodno da krene. I onda slična situacija kao na gorepomenutom semaforu.
Averus

#47713 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Averus »

Joj jutros šege

Idem pored policije Novi Grad, spuštam se prema RTV domu. Ispred mene Dacia Sandero.
Kod Opštine, čovjek u desnu, ja u srednju traku (iz obje se može skrenuti desno).

I hladno čovjek pri skretanju iz desne trake ode u srednju. Ja naravno svirnem, prođem u lijevu da se ne bi sudarili, da bi on sad za mnom mahao rukama i svirao. Kontam hajde, bilo-prošlo, pusti budalu. Dođemo do bazena na semafor, on iza mene i maše, svira, priča. Ja mu pokažem dva prsta, kao dvije su trake, ali ne konta on (nisam ni očekivao da skonta).
Krenemo sa semafora, idemo prema otoci i ja se pomjerim u srednju, spustim prozor. Reko' da mu objasnim, možda čovjek ne zna :D
Lik po gasu, pa ispred mene, pa u desnu i ode.
Ja se vratim u lijevu i zdra'o. Kad na otoci on opet iz desne nešto maše i svira :lol:

Znači ispadaš papak u vožnji, a svim naknadnim potezima ispadaš još veći papak što ne možeš sebi priznati da si pogriješio.
Al' eto fino sam se nasmijao na sabahu. I to je nešto :D

PS: Tačno razmišljam naabviti kamere, pa praviti youtube content. Skinuli smo davno kineze sa trona najgorih vozača :D
BadBoy

#47714 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Laplace wrote: 27/07/2024 08:39 Ne nervira me toliko spora vožnja koliko kilava vožnja. Slično, ali ne baš isto.

Na primjer, na crvenom na semaforu je ispred mene pet auta. Upali se zeleno, dvije do tri sekunde kasnije onaj prvi shvati da mu se upalilo zeleno i krene. Zatim, dvije do tri sekunde kasnije onaj drugi shvati da je onaj prvi otišao, da je i njemu zeleno i da može krenuti - i krene. Zatim, dvije do tri sekunde nakon drugog treći shvati da je drugi otišao i krene i on. Dvije do tri sekunde nakon trećeg četvrti shvati da je treći otišao i da mu je još zeleno pa i on krene. Dvije do tri sekunde poslije četvrtog peti shvati da je četvrti otišao i da mu je i dalje zeleno pa i on krene. Čim peti krene, obzirom da je nekim čudom još uvijek zeleno (a zeleno je zbog dugog intervala, jer je to semafor na magistrali), istovremeno krenem i ja.

Koji god da sam u redu na semaforu, ja krenem istovremeno sa onim ispred jer - pati čuda! - pratim saobraćaj i dešavanja oko sebe.

Kasnije, ista kolona staje jer prvi od onih pet auta skreče lijevo. On je skrenuo, alki sad treba pet do deset sekundi da onaj prvi shvati da ispred njega više nema auta i da može slobodno da krene. I onda slična situacija kao na gorepomenutom semaforu.
Ovo. Sve mrtav konj za volanom. 70% mobiteli a ostalo ne znam šta je
BlackRiver

#47715 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BlackRiver »

Mene najvise od svega nerviraju ovi stari i senilni za volanom kada stvore rizicnu situaciju (pretezno u gradu) a nisu ni svjesni, niti su opste registrovali opasnost koju kreiraju.

On ili ona sa 80+ godina vozi auto 50k EUR-a, a u glavi su jos u krevetu i spavaju.
Naslovnica

#47716 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

BlackRiver wrote: 02/08/2024 12:09 Mene najvise od svega nerviraju ovi stari i senilni za volanom kada stvore rizicnu situaciju (pretezno u gradu) a nisu ni svjesni, niti su opste registrovali opasnost koju kreiraju.

On ili ona sa 80+ godina vozi auto 50k EUR-a, a u glavi su jos u krevetu i spavaju.
Jarane, ima nas od 76 kuka, još uvijek bubamo bolje nego mladići, pa ti gledaj...
:gunjastajl:
Laplace

#47717 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Nerviraju me vozači koji zaobilaze prepreke iako iz suprotnog smjera nailazi vozilo i time nepotrebno stvaraju rizične situacije gdje vozač iz suprotnog smjera u pravilu mora da koči ili izbjegava sudar. Juče je tako jedan zaobilazio dio vozila (tipično za naše vozače je da izbace dio vozila na glavni put i čekaju da ga neko pusti, a u ovom slučaju nije ni bila gužva pa da ga donekle razumiješ). Ja mu blicam dok kočim, on ništa. Ispostavilo se da je u pitanju bilo službeno policijsko vozilo.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#47718 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

BlackRiver wrote: 02/08/2024 12:09 Mene najvise od svega nerviraju ovi stari i senilni za volanom kada stvore rizicnu situaciju (pretezno u gradu) a nisu ni svjesni, niti su opste registrovali opasnost koju kreiraju.

Jucer dedica na autocesti
Samo skrenu u levu traku, tacno dok sam ga preticao
Sva sreca pa sam vozio umjereno
Averus

#47719 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Averus »

A jesu li vama smiješni ovi što po gradu kad skreću npr. lijevo, prvo namotaju desno da "savladaju" krivinu? :lol:
Prekjučer treba udari u Centrotransov autobus u Alipašinoj. Htjela skrenuti u Kemal Begovu ulicu i namotala prvo ulijevo i spucala ga :lol:
Kao da vozi kamion s dvije prikolice, a ne cactusa :oops:
BlackRiver

#47720 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BlackRiver »

Naslovnica wrote: 02/08/2024 12:23

Jarane, ima nas od 76 kuka, još uvijek bubamo bolje nego mladići, pa ti gledaj...
:gunjastajl:
Imas onda jos 4 godine fore, pa da te svrstam u ovu kategoriju. Do tada samo polako sa gasom :-D
Optimus09

#47721 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimus09 »

Papci koji prolete kroz odmaraliste dok drugi stoje u koloni na autoputu.Takvim bih 10000 KM kaznu odmah :|
hopi

#47722 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

Imao priliku voziti iza ovog stručnjaka
Ne vidi se kada koči (barem po jakom suncu, po noći se vjerovatno i vidi)
Zatamljene štopke
Tjunirat

Image
kabal1337

#47723 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

hopi wrote: 02/08/2024 20:27 Imao priliku voziti iza ovog stručnjaka
Ne vidi se kada koči (barem po jakom suncu, po noći se vjerovatno i vidi)
Zatamljene štopke
Tjunirat

Image
kako ja to ne volim kada mu kociona svjetla ne rade, ili rade ali tako kako ti kazes...
zdruzdjo

#47724 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Danas vrhunac bezobrazluka.
Nisam mogao vjerovati. Kad se predje most od bosmala prema cengic vili. Odmah iza mosta je pjesacki. Iza pjesackog desetek metara, parkirao covjek na mjestu crvenog kvadrata u lijevu traku i otisao u APOTEKU. Mrtav hladan. Bukvalno sam stajao u iza njega jer je bila kolona i gledam i ne vjerujem. Kontam pokvaren/nesto.....Cak ni 4 zmigavca nije upalio :D :D :D
Izlazi iz apoteke mrtav hladan, nosi kesicu iz apoteke, sjeda najnormalnije u auto, upali i krenu.
isto da je na najnormalnije mjesto parkirao.
Totalno odsustvo......ne znam ....necega.
Image
drug_profi

#47725 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Odsustvo rada organa za provodjenje zakona.
Post Reply