Gradonačelnica Sarajeva
- Prpa.ba
-
kB27
#8352 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Ma zafrkancija na temu nase prethodne "diskusije" da bih ja ogranicavao prostor za automobile, suzavao i to davao pjesacima i alternativnim vidovima prevoza, a ti sirio ceste na racun trotoara, parkova, spomenika, Predsjednistva...JoseMujica wrote: ↑23/07/2024 07:16jebme ako sam te skontao šta želiš reći
ja sam za razvoj i progres, a ne za konzervaciju....posebno što mi u Sarajevu barem, nemamo šta konzervirati, sem gluposti
Mozemo i mi botovi (ti i ja) ponekad baciti kakvu salu van stranacke matrice, vidis da sam pisao ovo pisao iza radnog vremena.
-
kB27
#8354 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Kad se zazeleni mene samo na jedno podsjeca: The Sims plumbob...

- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#8355 Re: Gradonačelnica Sarajeva
moje pišanje po nekim stvarima nikada nije bilo na partijskim linijama...ni kada sam pišao po SDA, ni sada kada pišam po ovoj vlasti.kB27 wrote: ↑23/07/2024 10:11Ma zafrkancija na temu nase prethodne "diskusije" da bih ja ogranicavao prostor za automobile, suzavao i to davao pjesacima i alternativnim vidovima prevoza, a ti sirio ceste na racun trotoara, parkova, spomenika, Predsjednistva...JoseMujica wrote: ↑23/07/2024 07:16jebme ako sam te skontao šta želiš reći
ja sam za razvoj i progres, a ne za konzervaciju....posebno što mi u Sarajevu barem, nemamo šta konzervirati, sem gluposti![]()
Mozemo i mi botovi (ti i ja) ponekad baciti kakvu salu van stranacke matrice, vidis da sam pisao ovo pisao iza radnog vremena.![]()
Već je loša stvar šutiti na propuste, a još gora odobravati sve gluposti kojima nas vlast zasipa....zbog toga smo i danas tu gdje jesmo
oprostite mi kao nekadašnjem Titovom pioniru što ću reći da bez kritike nema ni napretka
-
Naslovnica
#8356 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Jutros gužva ispred bazena, 20 arapomobila, izašli, slikaju se pored turisti, nekakvih amera, holanđana, čekaju u redu...
Svaka čast vizionarskoj gradonačelnici!
Grad Sarajevo od večeras bogatiji za još jednu turističku atrakciju!
„Sarajevski dijamant“ krasi Baščaršijski trg, donoseći dodatnu ljepotu sve do kraja Sarajevo Film Festivala.
Hvala firmi „Metallon“ iz Visokog i direktoru Kenanu Agiću na ovom divnom poklonu.
Za ljepše lice našeg grada
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#8357 Re: Gradonačelnica Sarajeva
aaaaa Kratke Devetke jeste namazana...cibnula ga RumenkuNaslovnica wrote: ↑23/07/2024 10:31Jutros gužva ispred bazena, 20 arapomobila, izašli, slikaju se pored turisti, nekakvih amera, holanđana, čekaju u redu...
Svaka čast vizionarskoj gradonačelnici!
Grad Sarajevo od večeras bogatiji za još jednu turističku atrakciju!
„Sarajevski dijamant“ krasi Baščaršijski trg, donoseći dodatnu ljepotu sve do kraja Sarajevo Film Festivala.
Hvala firmi „Metallon“ iz Visokog i direktoru Kenanu Agiću na ovom divnom poklonu.
Za ljepše lice našeg grada
- Skijaš
#8358 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Zalosno je kako se brzo taj dijamant moze ukloniti zbog estetike, a ploca kojom se pljuje po citavom jednom bosanskohercegovackom narodu moze stajati na Vijecnici bez problema.
- Didier
#8359 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Gdje se pljuje po cijelom narodu? Je li cijeli narod zločinački?
Pljuje se samo po srpskim zločincima, a ne po onima koji to nisu.
- Skijaš
#8360 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Pogresno je reci srpski zlocinci kao sto je pogresno reci muslimanski teroristi.
Na ploci treba pisati "velikosrpski zlocinci", to objasnjava pozadinu i agresije i devastacije samog objekta.
-
kB27
#8361 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Cijelu plocu mijenjati da se doda "veliko", nema smisla. Kad se vec mijenja, treba napisati da smo je sami zapalili. 
Ploce se pisu na bazi historijskih cinjenica. "Velikosrpski zlocinci" vise zvuce kao mitomanija nego cinjenice. A trebalo bi da svi znamo sta pise u zvanicnim presudama zvanicnih sudova. I da je "srpski zlocinci" potpuno u skladu s tim.
Ploce se pisu na bazi historijskih cinjenica. "Velikosrpski zlocinci" vise zvuce kao mitomanija nego cinjenice. A trebalo bi da svi znamo sta pise u zvanicnim presudama zvanicnih sudova. I da je "srpski zlocinci" potpuno u skladu s tim.
- JohnnyS
#8362 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Zašto bi na bazenu na Otoci stajala ploča da su srpski zločinci spalili Vijećnicu?
-
kB27
- Skijaš
-
kB27
#8365 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Takodjer. A Cedu Domuza sintagma "srpski zlocinci" ni najmanje ne dotice, i ne moze biti dalja od njega. Kao sto mene ne bi doticalo sve da neko kaze "zlocinci iz porodice iksipsilonić" ako su mi nana i dedo bili zlocinci u onom tamo ratu. Treba ih nazvati pravim imenom, cak i ako je to moje prezime.
Siguran sam da bi Cedo Domuz i sam rekao "treba da stoji srpski zlocinci na ploci".
Bilo kojeg srbina u BiH, srbijanac u Srbiji ili bilo gdje u bijelom svijetu, a koji ne stoji iza onoga sto su pripadnici njegovog naroda ovdje radili, ne dotice natpis na ploci.
Jedina prihvatljiva izmjena bi bila sljedeca: ukoliko se na osnovu cinjenica pouzdano zna ko je zapalio Vijecnicu, navesti na ploci njegovu pripadnost - poput zlocinci vojske republike srpske, ili zlocinci agresorske vojske srbije, ili tako. Dakle, ne razvodnjavati, vec konkretizirati.
- Skijaš
#8366 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Sintagma "srpski zlocinci" je ili rezultat neznanja ili sovinizam kolega, uzalud pravdanje.
-
Naslovnica
#8367 Re: Gradonačelnica Sarajeva
+1kB27 wrote: ↑23/07/2024 14:22![]()
Takodjer. A Cedu Domuza sintagma "srpski zlocinci" ni najmanje ne dotice, i ne moze biti dalja od njega. Kao sto mene ne bi doticalo sve da neko kaze "zlocinci iz porodice iksipsilonić" ako su mi nana i dedo bili zlocinci u onom tamo ratu. Treba ih nazvati pravim imenom, cak i ako je to moje prezime.
Siguran sam da bi Cedo Domuz i sam rekao "treba da stoji srpski zlocinci na ploci".
Bilo kojeg srbina u BiH, srbijanac u Srbiji ili bilo gdje u bijelom svijetu, a koji ne stoji iza onoga sto su pripadnici njegovog naroda ovdje radili, ne dotice natpis na ploci.
Jedina prihvatljiva izmjena bi bila sljedeca: ukoliko se na osnovu cinjenica pouzdano zna ko je zapalio Vijecnicu, navesti na ploci njegovu pripadnost - poput zlocinci vojske republike srpske, ili zlocinci agresorske vojske srbije, ili tako. Dakle, ne razvodnjavati, vec konkretizirati.
-
kB27
#8368 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Ja znam da bi neki najradije da pise
Onaj kome sintagma "srpski zlocinci" sugerira da su svi srbi zlocinci, ili "muslimanski teroristi" da su svi muslimani teroristi, ima mnogo ozbiljniji problem od ploce na Vijecnici. A tice se nivoa pismenosti, edukacije, primjene osnova logike, te razvoja mozga.
Ponavljam - konkretizirati, dopunom ko konkretno, u cije ime i kao ciji pripadnik je to ucinio, podrzavam. Razvodnjavati, nekim mitoloskim pojmovima poput "velikosrpski", ne podrzavam. Jer ti i ja danas znamo ko su velikosrpski zlocinci. Za 50 godina bojim se da ce biti "mi nismo velikosrbi, mi smo srbi".
Sintagma "srpksi heroj" moze svugdje i posvuda, vijekovima, iako svi srbi nisu heroji, a "srpski zlocinici" ne moze, iako svi srbi nisu zlocinci."
Na ovom su mestu srpski heroji
u noci 25/26. 8. 1992. godine zapalili
zooloski vrt u kojem su muslimanski zlocinci
bacali srpsku decu lavovima.
...
"
Onaj kome sintagma "srpski zlocinci" sugerira da su svi srbi zlocinci, ili "muslimanski teroristi" da su svi muslimani teroristi, ima mnogo ozbiljniji problem od ploce na Vijecnici. A tice se nivoa pismenosti, edukacije, primjene osnova logike, te razvoja mozga.
Ponavljam - konkretizirati, dopunom ko konkretno, u cije ime i kao ciji pripadnik je to ucinio, podrzavam. Razvodnjavati, nekim mitoloskim pojmovima poput "velikosrpski", ne podrzavam. Jer ti i ja danas znamo ko su velikosrpski zlocinci. Za 50 godina bojim se da ce biti "mi nismo velikosrbi, mi smo srbi".
- tramvajtrojka
#8369 Re: Gradonačelnica Sarajeva
stajala je i stajati ce
i opra i previse trolas svaka tri mjeseca sa istom pricom
- vjeshalica
#8370 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Treba pisati velikočetničke palikuće....Skijaš wrote: ↑23/07/2024 14:02Pogresno je reci srpski zlocinci kao sto je pogresno reci muslimanski teroristi.
Na ploci treba pisati "velikosrpski zlocinci", to objasnjava pozadinu i agresije i devastacije samog objekta.
- Cherry-Cherry
#8371 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Treba pisati četnici.
-
kB27
#8372 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Ponovo: stvar poput table, ako zelis da ima kredibilitet, mora imati sljedivost, inace je mitomanija kao table koje oni stavljaju gdje god stignu. "Cetnika", iako svi znamo ko su i sta su, bas i nema u zvanicnim dokumentima koji ostaju kao vjecite historijske cinjenice sta se ovdje desavalo.
Ne, umjesto problematiziranja sintagme "srpski zlocinci", treba dodati jos dvije table:
- Prva je, parafraziram: "iako su srpski zlocinci cinili to to i to, svi srbi nisu zlocinci"
- Druga je, parafraziram: "zahvalnica srpskim herojima: ..." i pobrojati heroje srbe koji su od prvog do zadnjeg dana bili u Armiji RBiH i na pravoj strani historije
Treba im ukrasti sintagmu "srpski heroji" i koristiti je u potpuno drugom kontekstu od njihovog.
Pa nek ti onda neko dodje i spinuje kako tim sto si napisao "srpski zlocinci" zelis da kazes da su svi srbi zlocinci.
Ne, umjesto problematiziranja sintagme "srpski zlocinci", treba dodati jos dvije table:
- Prva je, parafraziram: "iako su srpski zlocinci cinili to to i to, svi srbi nisu zlocinci"
- Druga je, parafraziram: "zahvalnica srpskim herojima: ..." i pobrojati heroje srbe koji su od prvog do zadnjeg dana bili u Armiji RBiH i na pravoj strani historije
Pa nek ti onda neko dodje i spinuje kako tim sto si napisao "srpski zlocinci" zelis da kazes da su svi srbi zlocinci.
- muha_sa
#8373 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Ispravno je islamski teroristiSkijaš wrote: ↑23/07/2024 14:02Pogresno je reci srpski zlocinci kao sto je pogresno reci muslimanski teroristi.
- muha_sa
#8374 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Tad su od normalnog svijeta van BiH nazivani sds teroristi
- Skijaš
#8375 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Ne znam otkud ti to da bi Sarajevo trebalo pribjegavati metodama koje velikosrpska ekipa koristi. Obraz se sacuvalo na puno vecim izazovima da bi ga se prljalo ovom plocom na Vijecnici.tramvajtrojka wrote: ↑23/07/2024 15:05stajala je i stajati ce, a ti mozes svoje zalbe prenijeti i u opstinu istocno novo Sarajevo da uklone plocu djeneralu pampersu sa vraca