Istočno Sarajevo
-
Dobrinjac-u-Pragu
#6476 Re: Istočno Sarajevo
generalno politicari u lukavici u idioti i vide samo kako je jucer bilo dobro ljudima tamo a ne kako izgraditi buducnost lukavice. elem, ni 1985. nisu ljudi mislili da ce jednog dana berlin biti ujedinjen a samo cetiri godine kasnije, vidi sta se desilo. treba pustiti vrijeme da prodje i sve ce se rijesiti prirodno. sarajevo treba da se ekonomski digne i samim tim ce privuci ljudi i otvoriti pitanje daljnog administrativnog ujedinjenja. vrijeme radi za nas. 
-
ljubijankic
#6477 Re: Istočno Sarajevo
Sarajevo je promjenilo ali nakon 30 godina i nakon sto se stvorila kakva takva alternativa. Kod njih nema alternative, a vidjet cemo kada ce se pojaviti.Thorgerson wrote: ↑23/07/2024 08:48Druze, ne znam kako ide glasanje i brojanje. Ako smo mi u Sarajevu mogli skinuti SDA mogu i oni svoje da zele. Ne zele.ljubijankic wrote: ↑22/07/2024 14:17 Zna se kako kod nas ide glasanjei broj glasova. Najveci izdajnici drzave dobiju pola miliona glasova jer debili vjeruju da su patriote, a mi pricamo da neko treba glasati za nekog ko zeli javni prevoz, a da zanemari sve ostalo...
Lik koji je cistio i reparirao plocu ratnom zlocincu mladicu je njima nacelnik. Kraj price.
Istocno Sarajevo namjenski NE ZELI da se spoji sa federacijom. To je sistem.
Evo jedan primjer. Otidji na Dobrinju i pogledaj razgranicenje. Vidjet ces da je obraslo u korov. Vidjet ces zatim da je duz setalista koje se pruza na Dobrinji i koje logicni nastavlja kroz istocno, nasred tog setalista u IS napravljena ogromna zgrada. I onda se nastavlja setaliste.
Dakle, poruka. Ne zelimo s vama nista. Ni slucajno. Ne zelimo cak sutra ni da se ta dva setalista slucajno spoje ako bi ne do bog to kome palo na pamet.
I milion je takvih stvari.
O cemu ba pricamo. Prestanimo stvari uljepsavati. Tako je kako je. Ne govorim ja da tamo nema normala ljudi, pa ja sam cesto tamo. Govorim da ima vise onih koji su zadrti. I dzaba. Nema tu jos napretka. Niti ga mogu vidjeti. Djeca od ovakvih roditelja mogu biti samo gora.
- Haris.ba
#6478 Re: Istočno Sarajevo
Ne zele ljudi da im Bosnjak i u cemu ista odlucuje. Kako je to tesko shvatiti?Dobrinjac-u-Pragu wrote: ↑23/07/2024 09:39 generalno politicari u lukavici u idioti i vide samo kako je jucer bilo dobro ljudima tamo a ne kako izgraditi buducnost lukavice. elem, ni 1985. nisu ljudi mislili da ce jednog dana berlin biti ujedinjen a samo cetiri godine kasnije, vidi sta se desilo. treba pustiti vrijeme da prodje i sve ce se rijesiti prirodno. sarajevo treba da se ekonomski digne i samim tim ce privuci ljudi i otvoriti pitanje daljnog administrativnog ujedinjenja. vrijeme radi za nas.![]()
Da im je UK premijer, Hota ministrica obrazovanja?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6479 Re: Istočno Sarajevo
isto kosto od 1945 do 1990 nisu zeljeli da im ustasa rukovodi
a ustasa je svako ko slijepo ne slijedi srpsku komunisticku politiku = neistomisljenik
danas isto tako ne zele ustase da im rukovode
tamo gdje srbi nemaju vlast oni su ugrozeni
tamo gdje imaju vlast situacija je takva kakva je a to znaju oni koji zive u njihovim opcinama
suradnja da... suzivot ne...pogotovo da im neko bude nad glavom a nije srbin
sve ostalo je suplja i li la ubleharenje forumasa koji se nadaju necemu
a ustasa je svako ko slijepo ne slijedi srpsku komunisticku politiku = neistomisljenik
danas isto tako ne zele ustase da im rukovode
tamo gdje srbi nemaju vlast oni su ugrozeni
tamo gdje imaju vlast situacija je takva kakva je a to znaju oni koji zive u njihovim opcinama
suradnja da... suzivot ne...pogotovo da im neko bude nad glavom a nije srbin
sve ostalo je suplja i li la ubleharenje forumasa koji se nadaju necemu
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6480 Re: Istočno Sarajevo
Da nema folklora...nacionalistickog kad su kakvi datumi, generalno, dan u Sarajevu i istocnom se ne razlikuje previse. I jedni i drugi, spartaju i tamo i vamo, kupuju, prodaju jedni drugima..saradjuju, neki se i druze...ali ima i ekstrema. Poznajem neke likove iz istocnog koji poslije rata nikad nisu bili u Sarajevu....izuzev u prolazu tranzitom.. 
-
HelaS
#6481 Re: Istočno Sarajevo
konektovan wrote: ↑23/07/2024 10:46 Da nema folklora...nacionalistickog kad su kakvi datumi, generalno, dan u Sarajevu i istocnom se ne razlikuje previse. I jedni i drugi, spartaju i tamo i vamo, kupuju, prodaju jedni drugima..saradjuju, neki se i druze...ali ima i ekstrema. Poznajem neke likove iz istocnog koji poslije rata nikad nisu bili u Sarajevu....izuzev u prolazu tranzitom..![]()
Na kakav god način, ali treba uspostaviti i javni gradski saobraćaj između ovog RS Sarajeva i FBiH Sarajeva, jer među običnim, svakodnevnim ljudima nema političkih interesa
-
Naslovnica
#6482 Re: Istočno Sarajevo
Ma ja ću sve nekako i svariti, ali da dijete nosi dres partizana, zvezde ili fudbalske reprezentacije Srbije, to mi nikako ne ide u glavu.
Imam ih na poslu, kada pričaju o nekim utakmicama Srbije govore sa "mi". Ono, mi sutra igramo sa nekim.
Čuj MI?!
E to mi para uši ne mogu vam opisati koliko.
Imam ih na poslu, kada pričaju o nekim utakmicama Srbije govore sa "mi". Ono, mi sutra igramo sa nekim.
Čuj MI?!
E to mi para uši ne mogu vam opisati koliko.
- Haris.ba
#6483 Re: Istočno Sarajevo
Jutros kod Parlamenta autobus iskrca buljuk Lukavicana na pecalbu u bliskoistocno Sarajevo.HelaS wrote: ↑23/07/2024 11:17konektovan wrote: ↑23/07/2024 10:46 Da nema folklora...nacionalistickog kad su kakvi datumi, generalno, dan u Sarajevu i istocnom se ne razlikuje previse. I jedni i drugi, spartaju i tamo i vamo, kupuju, prodaju jedni drugima..saradjuju, neki se i druze...ali ima i ekstrema. Poznajem neke likove iz istocnog koji poslije rata nikad nisu bili u Sarajevu....izuzev u prolazu tranzitom..![]()
![]()
Na kakav god način, ali treba uspostaviti i javni gradski saobraćaj između ovog RS Sarajeva i FBiH Sarajeva, jer među običnim, svakodnevnim ljudima nema političkih interesa
- Tvrtko II Kotromanić
#6484 Re: Istočno Sarajevo
treba pokrenuti tu pricu oko JGP
pa neka odbiju, cisto neka se i tu pokaze sva uskogrudnost apartheidskog nacionalizma
pa neka odbiju, cisto neka se i tu pokaze sva uskogrudnost apartheidskog nacionalizma
-
HelaS
#6485 Re: Istočno Sarajevo
Ja pišem o običnim ljudima, ne zanimaju me nacionalistički interesi i komentaari. Nemam problem sa "Srbima"Haris.ba wrote: ↑23/07/2024 11:19Jutros kod Parlamenta autobus iskrca buljuk Lukavicana na pecalbu u bliskoistocno Sarajevo.HelaS wrote: ↑23/07/2024 11:17konektovan wrote: ↑23/07/2024 10:46 Da nema folklora...nacionalistickog kad su kakvi datumi, generalno, dan u Sarajevu i istocnom se ne razlikuje previse. I jedni i drugi, spartaju i tamo i vamo, kupuju, prodaju jedni drugima..saradjuju, neki se i druze...ali ima i ekstrema. Poznajem neke likove iz istocnog koji poslije rata nikad nisu bili u Sarajevu....izuzev u prolazu tranzitom..![]()
![]()
-
HelaS
#6486 Re: Istočno Sarajevo
Kroz javnu raspravu, sa obje strane, ubijeđen sam da bi inicijativa dobila veliku podršku. Kroz politička odlučivanja bilo bi to krojenje interesaTvrtko II Kotromanić wrote: ↑23/07/2024 11:21 treba pokrenuti tu pricu oko JGP
- Tvrtko II Kotromanić
#6487 Re: Istočno Sarajevo
znam zasigurno da ima podrsku normalnih ljudi normalna ideja sirenja JGPHelaS wrote: ↑23/07/2024 11:22Kroz javnu raspravu, sa obje strane, ubijeđen sam da bi inicijativa dobila veliku podršku. Kroz politička odlučivanja bilo bi to krojenje interesaTvrtko II Kotromanić wrote: ↑23/07/2024 11:21 treba pokrenuti tu pricu oko JGP
i definitivno znam da bi se rijetko ko iz Sarajeva protivio tome
za IS ne znam, ali volio bih vidjeti
javno uputiti prijedlog, neka i novinari pritisnu, samo da se javno iznese eventualno protivljenje
neka ispadne rogobatno opet, kao ovo protivljenje pc za jedinstveni broj za hitne situacije
-
18mn97
#6488 Re: Istočno Sarajevo
Srbi su protiv toga da Bosna i Hercegovina ima jedinstveni broj za hitne slucajeve. Sto mislite da bi pristali na zajednicki javni prijevoz?
Pa jasno je da je svrha srpske politike stvaranje privida nefunkcionalnosti i nepostojanja drzave.
Zato zovu helikoptere iz Srbije da im gase pozare, dok helikopteri Oruzanih snaga Bosne i Hercegovine "odmaraju" u garzama.
Pa jasno je da je svrha srpske politike stvaranje privida nefunkcionalnosti i nepostojanja drzave.
Zato zovu helikoptere iz Srbije da im gase pozare, dok helikopteri Oruzanih snaga Bosne i Hercegovine "odmaraju" u garzama.
- Haris.ba
#6489 Re: Istočno Sarajevo
Ovdje ljudi zive u nekim svojim balonima. Nikako realnost nece da prihvate.
-
HelaS
#6490 Re: Istočno Sarajevo
Nisu Srbi protiv, već političari koji ih predstavljaju. Kad bi neko otvorio referendumsko pitanje, preko 90% odgovora bilo bi poztivno.18mn97 wrote: ↑23/07/2024 11:28 Srbi su protiv toga da Bosna i Hercegovina ima jedinstveni broj za hitne slucajeve. Sto mislite da bi pristali na zajednicki javni prijevoz?
U tome je razlika između običnih ljudi i političara.
- Truba
#6491 Re: Istočno Sarajevo
svako 15-20 stranica javi se neki s ruzicastim naocalama koji ignorira najkrvavije 20.st. u ljudskom i balkanskom rodu
i nemogućnost da srbi i hrvati i bosnjaci zive u uspješnoj državi
i nemogućnost da srbi i hrvati i bosnjaci zive u uspješnoj državi
- Truba
#6492 Re: Istočno Sarajevo
...Bosne i Hercegovine kao države
žele neovisnu rs i/ili priključenje srbiji
ili ostanak u krnjoj jugoslaviji da je 1992.
sto bi se pretočilo opet u ulazak u uniju sa srbijom nakon imenovanja sržave Srbija i crna gora i nakon njihova razilaženja
ovo što imamo danas je njihov maksimum
možda u budućnosti neko popusti još ali za naših života ne
govorimo o potpuno razlicitim pogledima na SVE
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#6493 Re: Istočno Sarajevo
Jeste, jer političari padaju sa neba, ne glasaju ti isti ljudi za njih.HelaS wrote: ↑23/07/2024 11:37Nisu Srbi protiv, već političari koji ih predstavljaju. Kad bi neko otvorio referendumsko pitanje, preko 90% odgovora bilo bi poztivno.18mn97 wrote: ↑23/07/2024 11:28 Srbi su protiv toga da Bosna i Hercegovina ima jedinstveni broj za hitne slucajeve. Sto mislite da bi pristali na zajednicki javni prijevoz?
U tome je razlika između običnih ljudi i političara.
-
HelaS
#6494 Re: Istočno Sarajevo
A šta je realnost: Mržnja spram Srba u jednom dijelu BiH, spram Bošnjaka u drugom dijelu i spram Hrvata u trećem dijelu BiH i beskrano jarcanje... Takva nam je politika i postavila ovakve okove na vrat, i zbog takve "realnosti" nalazimo se na repu Evrope, jadni i bijedni, i trpimo raznorazne politilke interese lešinara i mrzitelja ljudi. Patologija.
- PreWiBa
#6495 Re: Istočno Sarajevo
Ljudi miješaju međuljudske odnose i neku opštu kurtuoaziju sa istim političkim pogledima.
- PreWiBa
#6496 Re: Istočno Sarajevo
Realnost je da treba popraviti stvari, ali ne glumatati da problem ne postoji.HelaS wrote: ↑23/07/2024 11:41A šta je realnost: Mržnja spram Srba u jednom dijelu BiH, spram Bošnjaka u drugom dijelu i spram Hrvata u trećem dijelu BiH i beskrano jarcanje... Takva nam je politika i postavila ovakve okove na vrat, i zbog takve "realnosti" nalazimo se na repu Evrope, jadni i bijedni, i trpimo raznorazne politilke interese lešinara i mrzitelja ljudi. Patologija.
Pacijent neće ozdraviti samo zato što mu kažeš da nije bolestan.
- Haris.ba
#6497 Re: Istočno Sarajevo
Ljudi imaju javni prevoz koji im odgovara. Radnike ujutru dobaci, radnike poslijepodne vrati.HelaS wrote: ↑23/07/2024 11:41A šta je realnost: Mržnja spram Srba u jednom dijelu BiH, spram Bošnjaka u drugom dijelu i spram Hrvata u trećem dijelu BiH i beskrano jarcanje... Takva nam je politika i postavila ovakve okove na vrat, i zbog takve "realnosti" nalazimo se na repu Evrope, jadni i bijedni, i trpimo raznorazne politilke interese lešinara i mrzitelja ljudi. Patologija.
Ono sto im treba, i cime su zadovoljni, vec postoji.
Ne treba im nista vise, niti zele ista vise.
- Truba
#6498 Re: Istočno Sarajevo
djeca imaju svoje kombije
siromašni radnici buseve
ostali privatne pičilice
siromašni radnici buseve
ostali privatne pičilice
-
HelaS
#6499 Re: Istočno Sarajevo
Eto, ti si im odredio šta im treba ili ne trebaHaris.ba wrote: ↑23/07/2024 11:44Ljudi imaju javni prevoz koji im odgovara. Radnike ujutru dobaci, radnike poslijepodne vrati.HelaS wrote: ↑23/07/2024 11:41A šta je realnost: Mržnja spram Srba u jednom dijelu BiH, spram Bošnjaka u drugom dijelu i spram Hrvata u trećem dijelu BiH i beskrano jarcanje... Takva nam je politika i postavila ovakve okove na vrat, i zbog takve "realnosti" nalazimo se na repu Evrope, jadni i bijedni, i trpimo raznorazne politilke interese lešinara i mrzitelja ljudi. Patologija.
Ono sto im treba, i cime su zadovoljni, vec postoji.
Ne treba im nista vise, niti zele ista vise.
-
18mn97
#6500 Re: Istočno Sarajevo
Neka sklone spomenike i murale ratnih zlocinaca, pa se onda moze razgovarati o pruzanju ruke.