Preporuke za majstora za servis klima uređaja u stanu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
triple mama

#1 Preporuke za majstora za servis klima uređaja u stanu

Post by triple mama »

Pozdrav.
Znam da je špica period, ali pokvarila mi se klima i ne mogu naravno da nađem majstora da je popravi.
svi kažu da imaju jako puno posla....
ima li neko nekoga za preporučiti pliz :sad:
Thorgerson

#2 Re: Preporuke za majstora za servis klima uređaja u stanu

Post by Thorgerson »

Ima ona neka grupa na FB majstori tako nesto. Napisi tu poruku javit ce ti 50 ljudi pa proberi
triple mama

#3 Re: Preporuke za majstora za servis klima uređaja u stanu

Post by triple mama »

Thorgerson wrote: 23/07/2024 08:54 Ima ona neka grupa na FB majstori tako nesto. Napisi tu poruku javit ce ti 50 ljudi pa proberi
isla na majstori.ba
zvala sve majstore iz sarajeva. svi bukvalno do zadnjega kazu da je špica, nemaju vremena, brdo posla...
kB27

#4 Re: Preporuke za majstora za servis klima uređaja u stanu

Post by kB27 »

Nazalost razumljivo sto ih nema, posebno ako hoces "pravog majstora". Svakome od njih je draze uzeti 250-300KM za ugradnju, koja uglavnom ide "kao po loju", nego doci kod tebe da uradi dijagnostiku, mozda nadje a mozda ne nadje kvar, naplati 30KM dolazak a potrosi pola vremena kao za ugradnju.

Probaj preko ovlastenog servisa za svoj klima uredjaj, neovisno o tome ima li garanciju.
Naslovnica

#5 Re: Preporuke za majstora za servis klima uređaja u stanu

Post by Naslovnica »

triple mama wrote: 23/07/2024 08:43 Pozdrav.
Znam da je špica period, ali pokvarila mi se klima i ne mogu naravno da nađem majstora da je popravi.
svi kažu da imaju jako puno posla....
ima li neko nekoga za preporučiti pliz :sad:
Meni se tako prije 2-3 godine pokvarila klima, u špici sezone, pogibija.
Kupimo preko e-kupi, došla klima za 2 dana.
Ugradnja? Dobio preporuku, može, eto ga za 7 dana. OK. Sedmi dan, eto ga prekosutra. OK. Prekostura zove, kaže otišao u Njemačku (laže 100%). Jebo sam mu od do. Jedva nekako nađoh ko će mi ugraditi, 300KM.
Nije problem čekati, ali nemoj mi lagati sve ti jebem retardirano, izginusmo a ti me lažeš.
Tu budi oprezna.
Vidi preko onih Bijela Tehnika Hadžići, vidim da se puno reklamiraju.
dječak sa šibicama

#6 Re: Preporuke za majstora za servis klima uređaja u stanu

Post by dječak sa šibicama »

Majstgori Sarajevo FB grupa, kad god mi je trebao majstor, dobijem brzo, uvijek se nude, i uglavnom su dobri majstori jer raja po grupi uglavnom preporucuju dobre.
Obicno je dobar onaj kojeg vecina preporucuje, a recimo jednom mi se javio covjek kojeg niko nije preporucio, trazio keramicara sa specificnim zahtjevima (morao imati brusilicu za granit, to rijetki imaju ili nece da se zajebavaju sa tim) nisam ni pomislio da je dundjer. Dodje covjek iz Zenice, uradi posao sredi stepeniste, bolje ne bi uradila 10 drugih. To je sve sreca, ispade da je sjajan keramicar, a sam se nudio eto.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7 Re: Preporuke za majstora za servis klima uređaja u stanu

Post by _BataZiv_0809 »

dječak sa šibicama wrote: 23/07/2024 13:36 Majstgori Sarajevo FB grupa, kad god mi je trebao majstor, dobijem brzo, uvijek se nude, i uglavnom su dobri majstori jer raja po grupi uglavnom preporucuju dobre.
Obicno je dobar onaj kojeg vecina preporucuje, a recimo jednom mi se javio covjek kojeg niko nije preporucio, trazio keramicara sa specificnim zahtjevima (morao imati brusilicu za granit, to rijetki imaju ili nece da se zajebavaju sa tim) nisam ni pomislio da je dundjer. Dodje covjek iz Zenice, uradi posao sredi stepeniste, bolje ne bi uradila 10 drugih. To je sve sreca, ispade da je sjajan keramicar, a sam se nudio eto.
Kakav je onaj Majstor24 sata
triple mama

#8 Re: Preporuke za majstora za servis klima uređaja u stanu

Post by triple mama »

_BataZiv_0809 wrote: 23/07/2024 16:10
dječak sa šibicama wrote: 23/07/2024 13:36 Majstgori Sarajevo FB grupa, kad god mi je trebao majstor, dobijem brzo, uvijek se nude, i uglavnom su dobri majstori jer raja po grupi uglavnom preporucuju dobre.
Sve sam zvala, od ovlastenog servisa do pojedinacno kako mi je ko javljao kontakte iz privatnog iskustva. Sreca nije preko 30... ja shvatam da je frka. Ne isplati im se...jedan mi se obecao javiti pa cemo vidjeti. Ostali su svi rekli tek krajem avgusta...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9 Re: Preporuke za majstora za servis klima uređaja u stanu

Post by _BataZiv_0809 »

triple mama wrote: 23/07/2024 16:14
_BataZiv_0809 wrote: 23/07/2024 16:10
Sve sam zvala, od ovlastenog servisa do pojedinacno kako mi je ko javljao kontakte iz privatnog iskustva. Sreca nije preko 30... ja shvatam da je frka. Ne isplati im se...jedan mi se obecao javiti pa cemo vidjeti. Ostali su svi rekli tek krajem avgusta...
Nezgodna situacija bas.
dječak sa šibicama

#10 Re: Preporuke za majstora za servis klima uređaja u stanu

Ma da nece oni sad doci nema sanse, postavljanje klime 250-300 km to mu se vise isplati a imaju posla preko glave jer nije to bas kratak posao pa ne moze puno dnevno uraditi.

Koliko bi popravak naplatio, max 50.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#11 Re: Preporuke za majstora za servis klima uređaja u stanu

Post by Bobi »

Kakvih 50, to ti je samo dolazak :D.
oldtajmer

#12 Re: Preporuke za majstora za servis klima uređaja u stanu

Post by oldtajmer »

kako se sad krecu cijene ciscenja klime,okvirno bar
dječak sa šibicama

#13 Re: Preporuke za majstora za servis klima uređaja u stanu

Otkud znam :) nemam klimu, ne razbiram da naplacuju i sjedenje kucnog ljubimca u kafani :D
Thorgerson

#14 Re: Preporuke za majstora za servis klima uređaja u stanu

Post by Thorgerson »

Probaj na grupi majstori na FB napisati poruku. Jbg, ako ti je hitno onda plati malo vise. Stanje je takvo, sezona je i ubise sad posao.

Neki dan je neko pisao oko klime, javilo mu se 50 ljudi.
MTV

#15 Re: Preporuke za majstora za servis klima uređaja u stanu

Post by MTV »

oldtajmer wrote: 23/07/2024 17:40 kako se sad krecu cijene ciscenja klime,okvirno bar
Merdal rece 70 KM.
Post Reply