Znam čitati, očito bolje od tebe.
Ništa nisi odgovorio.
Ja ti se odmah izvinem ako si mi odgovorio a ja nisam pričitao.
Evo, da ponovim kako je glasilo pitanje - zašto vratiše i uništiše ljekovite kroasane?
Moderator: anex
Znam čitati, očito bolje od tebe.
sa ljudima koji evidentno ne mogu čitati nema poente diskutovati. Imaš dobre učitelje po vrtićima i OŠ, tojest ako možeš pročitati naravno.Naslovnica wrote: ↑21/07/2024 19:11Znam čitati, očito bolje od tebe.liyf wrote: ↑21/07/2024 18:52i ja odgovorio. Znaš li čitati?Naslovnica wrote: ↑21/07/2024 14:13
Pa odgovoriću ti kada ti meni odgovoriš, ja sam tebe prvi pitao nešto...
Ništa nisi odgovorio.
Evo, da ponovim kako je glasilo pitanje - zašto vratiše i uništiše ljekovite kroasane?
Gori sam ja što se upuštam u bilo kakve diskusije sa likovima tvog kalibra.liyf wrote: ↑22/07/2024 02:30sa ljudima koji evidentno ne mogu čitati nema poente diskutovati. Imaš dobre učitelje po vrtićima i OŠ, tojest ako možeš pročitati naravno.Naslovnica wrote: ↑21/07/2024 19:11Znam čitati, očito bolje od tebe.
Ništa nisi odgovorio.
Evo, da ponovim kako je glasilo pitanje - zašto vratiše i uništiše ljekovite kroasane?![]()
Pravi i Sumaks ... "Wow!" .
Slabo..generalno. Izuzev ovih malih proizvodjaca kozmetike, hajmo reci maloserijski proizvodjaci.dr.pasha tahirovic...i jos neki.
Maxi Vita Gradačac također pravi kreme i losione ali ne znam kakvi su im proizvodni kapacitetikonektovan wrote: ↑22/07/2024 12:01Slabo..generalno. Izuzev ovih malih proizvodjaca kozmetike, hajmo reci maloserijski proizvodjaci.dr.pasha tahirovic...i jos neki.
Pasta za zube...ja jos nisam koristio domacu i ne znam da li to neko radi..
Pojma nemam, mislim da nije. Disclaimer: ne koristim ja nista od ovog, ali sam cuo od par "provjerenih" osoba da im je kvalitet i sastav odlican. Mislim da izvoze i za EU. Cijenu ne bih komentarisao jer se stvarno ne razumijem.
Oko 40 KM, nekad na akciji 30 i nešto ....a gdje je i noćna i okoloočna, tonik, krema sa umivanje, serum....koju god da stavim ne izgledam dva'es mlađakB27 wrote: ↑22/07/2024 13:01Pojma nemam, mislim da nije. Disclaimer: ne koristim ja nista od ovog, ali sam cuo od par "provjerenih" osoba da im je kvalitet i sastav odlican. Mislim da izvoze i za EU. Cijenu ne bih komentarisao jer se stvarno ne razumijem.
Hahaha, zavisi kako gledas, ishrana i svakodnevna fizicka aktivnost sasvim dovoljni.Digla_da_kreci wrote: ↑22/07/2024 15:25Iznenadjena sam, druze kolega, da onako vodis racuna o ishrani, ali ne i o kozi... Koristis li barem spf
kB27 wrote: ↑22/07/2024 16:20Hahaha, zavisi kako gledas, ishrana i svakodnevna fizicka aktivnost sasvim dovoljni.Digla_da_kreci wrote: ↑22/07/2024 15:25Iznenadjena sam, druze kolega, da onako vodis racuna o ishrani, ali ne i o kozi... Koristis li barem spf![]()
SPF koristim naravno, lice tokom cijele godine ako znam da cu duze od 15ak minuta biti na suncu, a ostalo samo za duzi boravak. Ali ni u to se plaho ne razumijem, zena bira a ja mazem.![]()
Generalno ne volim bilo sta (masno) imati na kozi, jer se u tom slucaju preznojim prije nego izadjem na sunce. Ali principom pokusaj-pogreska nasao sam da mi La Roche-Posay Anthelios Shaka Fluid SPF 50+ i Nacomi SPF 50 PA ++++ super odgovaraju za lice, a neki DM Sun Dance Kids 50+ sprej za ostatak tijela. Kod mene je to jedno mazanje ujutro, i dovoljno cak za 12+ sati na suncu na planini i slicno, cak ni znoj ne ispere. A dermatoloski ispitala i odobrila moja zena, ne bi se smjelo naci u kuci da sastav nije prihvatljiv.![]()
Eto, malo offtopic ali ne bi mi mrsko provjeriti nazive da podijelim sve sto znam na temu bilo kakvih krema.
Da, zaboravih, koristim i labelo, to mi traje dok ga ne izgubim, dno mu nikad vidio nisam. Eto to je sva moja "kozmetika".![]()
Evo google kaze da jesu. Sad znam i to, do sada sam samo znao da su skupi.