Hakiz wrote: ↑20/07/2024 12:40 Da policajac iz druge države bude u našoj državi (uniformisan itd, ne u privatnoj posjeti) nije dovoljno da država ne odbije, mora eksplicitno dozvoliti. Ne entitet, nego država.
Dolazak policajaca iz Srbije, pa i Hrvatske, ovdje, s obzorom na 1992. - 1995. I sve šta se poslije toga dešava, miješanja i uticaj i Srbije i Hrvatske na unutrašnje stvari BiH, to je provokacija.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- kakotakonikako
#31551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- vjeshalica
#31552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ko kaze da ce te zaustavljati i legitimisati? 6 policajaca? Bas ces ti naletiti na njih ili oni na tebe...stranka je uvijek bila iznad drzave i interesa i to se dosad milion puta pokazalo, prije mjesec su stacionirali helikopter u trebinju za vrijeme sezone, o tome nista, o odlasku policajaca na exit isto nista, kako perfidno preskaces odgovore i izvlacis koliko ti je potrebno, logicno tebe SDA hrani.skupljac_zeljeza wrote: ↑20/07/2024 14:49vjeshalica wrote: ↑20/07/2024 14:34
Sta nije jasno? Efendija sjetuje sa mindera, sto nije 92 se uhvatio puske? Imao je taman godina da se lati posla u odbrani.
Zato me ne iznenadjuje javljanje pejgambera zutog, kofol se on brine o par policajaca u BIH, caca mu je utemeljio RS....dosad mu nije smetalo da srbi iz OSBIH se skoluju po Srbiji ili Grckoj, a bosnjaci u Turskoj ili Ameriki?
To vam nije zapinjalo dosad da se prica...kao ni vojnici turski sto paradaju po Sarajevu, sad na osnovu memoranduma od ranije,posudjivanja i stacioniranja za vrijeme sezona turistickih SDA govnolita se nadigla da buba poene za izbore jer su pali iza muda. Misle da je svijet toliko retardiran da upada u njihove price jeftine dok mlate dnevno milione?
Sto se taj isti zuti pejgamber nije pitao otkud milicioneri RSa da rade za vrijeme EXITa? Nije to bitno toliko?
Sad seru o par policajaca sto tu dosli po turistickom programu gdje se godinama razmjene vrse i dolasci sistemom "ja tamo ,vi vamo". Daj da siroktilja zdere nacionalne price za vikend, skupo voce jelde?
Preseracina za politicku siroKtiNJu
Na Twitteru gori ova tema, a tebi normalno što RS postaje srbijanska prćija. A ko smo to mi, a ko ste to vi?
Zar ovaj zajhtjev u ovom momentu nije normalan? Ili si za to da me zaustavlja policajac iz Srbije i legitimiše po bosanskim gradovima? Ne može ti stranka, koalicija biti iznad državnih interesa. Ako je neko prije pogriješio ne može ti njegova greška biti opravdanje za predsjednika stranke koji pravi još kardinalniju grešku. Čuješ sebe.....šta ako ovi griješe, griješili su i oni prije njih?Demokratska fronta poziva Vijeće ministara Bosne i Hercegovine da izda nalog Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine po kojem se sprječava ulazak pripadnika MUP-a Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.
"Smatramo da prisustvo pripadnika MUP-a Republike Srbije u Bosni i Hercegovini dodatno komplicira odnose između države Bosne i Hercegovine i Republike Srbije", navode iz DF-a.
SDA je podijelila drzavu ti jos stavljas turbo efendije njihove da seru po drustvenim mrezama, a ti posebna prica. Gubis vrijeme po klixu umjesto da se organizujes. Jer BIH tekovine ce se braniti po forumu.
- vjeshalica
#31553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Alija je zdrmo milijarde, za njega je Ronhil obicni masni kokuz.Haris.ba wrote: ↑20/07/2024 14:54Ko nije drmo milione? Mile ronhil onako nadimak?vjeshalica wrote: ↑20/07/2024 14:51 Sto bi reko veleumni "babo" ,rata mozda bude, a mozda i ne bude....![]()
Bel ce sada rata da bude, kad drmaju milione dnevno, u ratu toliko ne bi drmali. Nek siroktinja pusi ko i dosad sto je pusila.
To isto ko prica Putin radi gasa kojeg prodaje Njemackoj nece napasti Ukrainu.
Volimo usmjeriti pricu na jednu stranu, ono volim da me moj pljacka u ime bosnjackog interesa, nego tamo neki cetalj i slicno....
Last edited by vjeshalica on 20/07/2024 14:59, edited 1 time in total.
-
doktor78
#31554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kako bi ovo bilo prešućeno da je SDFA na vlasti, ali pošto nisu, rade ono što im fantastično ide.
I što je najgore, postići će cilj.
I što je najgore, postići će cilj.
- kakotakonikako
#31555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Stvarno moras biti ogranicen, da ne kazem nesto gore i teze, kada ovu situaciju u Drzavi Bosna i Hercegovina , poredis sa Exitom u drugoj Drzavi. To je njihov problem a ovo je problem Drzave Bosne i Hercegovine. Ko to ne vidi ili je zlonamjeran ili ima problem.

- vjeshalica
#31556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jos se zgrcu milijarde i dobijaju budzetlijska radna mjesta na konto price o politici i borbi 90tih, tamo i vamo. A druga tema odgorijeva o preskupoj hrani i trgovackom bezobrazluku. To pejgambere vodje ne zanima niti komentarisu. Zna se sta se servira budalama.
- vjeshalica
#31557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zamjena teza klasicnog SDA inteligentnika. Kako nije problem sto je policajac iz RSa otisao u drugu drzavu? Gdje ti tu ne vidis problem? A ovo ti je drugo problem? Ti bi da bistris politiku.....hehkakotakonikako wrote: ↑20/07/2024 15:01 Stvarno moras biti ogranicen, da ne kazem nesto gore i teze, kada ovu situaciju u Drzavi Bosna i Hercegovina , poredis sa Exitom u drugoj Drzavi. To je njihov problem a ovo je problem Drzave Bosne i Hercegovine. Ko to ne vidi ili je zlonamjeran ili ima problem.
![]()
- mist
#31558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Posmatrajuci blisku istoriju desavanja na ovim prostorima,dozvoliti prisustvo uniformisanih policajaca drzave koja je imala i dalje ima pretenzije prema ovom prostoru je malo reci imbecilno.
Nakon svega evidentno je da danasnji vlastodrsci u bosnjaka i nisu nesto inteligentni.S druge strane oni koji su jahali proteklih trideset godina te njihove,blaga je rijec gafove eksploatiraju u punoj mjeri.
Samo da se jos sjetim Denis Gratz aka Muhamed,Drasko za sirotinju
Nakon svega evidentno je da danasnji vlastodrsci u bosnjaka i nisu nesto inteligentni.S druge strane oni koji su jahali proteklih trideset godina te njihove,blaga je rijec gafove eksploatiraju u punoj mjeri.
Samo da se jos sjetim Denis Gratz aka Muhamed,Drasko za sirotinju
- Haris.ba
#31559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa poenta je da rat nista ne sprecava bogacenje odredjenih, te da prica da neko zbog zarade u miru ce odustati od svojih ciljeva (pa opet i ratom da ih ostvari) je pogresna.vjeshalica wrote: ↑20/07/2024 14:58Alija je zdrmo milijarde, za njega je Ronhil obicni masni kokuz.Haris.ba wrote: ↑20/07/2024 14:54Ko nije drmo milione? Mile ronhil onako nadimak?vjeshalica wrote: ↑20/07/2024 14:51 Sto bi reko veleumni "babo" ,rata mozda bude, a mozda i ne bude....![]()
Bel ce sada rata da bude, kad drmaju milione dnevno, u ratu toliko ne bi drmali. Nek siroktinja pusi ko i dosad sto je pusila.
To isto ko prica Putin radi gasa kojeg prodaje Njemackoj nece napasti Ukrainu.
Volimo usmjeriti pricu na jednu stranu, ono volim da me moj pljacka u ime bosnjackog interesa, nego tamo neki cetalj i slicno....
- vjeshalica
#31560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Naravno da rat u oderdjenoj mjeri sprecava bogacenje. Nije isto bogatiti se u miru i lagodno zavrsavati poslove,putovati i uzivati u luxuzu i da ti drma po glavi i da vrebaju vukovi rata. Mile je u ratu bavio se svercom kao i prosjecni kokuzander, ali mir mu je omogucio vece blagostanje i bogacenje. Tako da ima veze da li je rat ili nije.Haris.ba wrote: ↑20/07/2024 15:25Pa poenta je da rat nista ne sprecava bogacenje odredjenih, te da prica da neko zbog zarade u miru ce odustati od svojih ciljeva (pa opet i ratom da ih ostvari) je pogresna.vjeshalica wrote: ↑20/07/2024 14:58Alija je zdrmo milijarde, za njega je Ronhil obicni masni kokuz.
- skupljac_zeljeza
#31561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Dovoljno je i ovoliko da vidiš ko u komentarima brani ovo sarajevskim policajcima u Hrvatskoj.vjeshalica wrote: ↑20/07/2024 14:57
Ko kaze da ce te zaustavljati i legitimisati? 6 policajaca? Bas ces ti naletiti na njih ili oni na tebe...stranka je uvijek bila iznad drzave i interesa i to se dosad milion puta pokazalo, prije mjesec su stacionirali helikopter u trebinju za vrijeme sezone, o tome nista, o odlasku policajaca na exit isto nista, kako perfidno preskaces odgovore i izvlacis koliko ti je potrebno, logicno tebe SDA hrani.
SDA je podijelila drzavu ti jos stavljas turbo efendije njihove da seru po drustvenim mrezama, a ti posebna prica. Gubis vrijeme po klixu umjesto da se organizujes. Jer BIH tekovine ce se braniti po forumu.
- vjeshalica
#31562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jahja Muhasilovic ulicar SDA da me brani? Lik koji se petlja sa Turcima da me brani?skupljac_zeljeza wrote: ↑20/07/2024 15:28Dovoljno je i ovoliko da vidiš ko u komentarima brani ovo sarajevskim policajcima u Hrvatskoj.vjeshalica wrote: ↑20/07/2024 14:57
Ko kaze da ce te zaustavljati i legitimisati? 6 policajaca? Bas ces ti naletiti na njih ili oni na tebe...stranka je uvijek bila iznad drzave i interesa i to se dosad milion puta pokazalo, prije mjesec su stacionirali helikopter u trebinju za vrijeme sezone, o tome nista, o odlasku policajaca na exit isto nista, kako perfidno preskaces odgovore i izvlacis koliko ti je potrebno, logicno tebe SDA hrani.
Reuf Bajrovic?
Albin Zuhric nehljebar ,nista lik ne radi zivotom znaci mrtav covjek bi nesto uradio ovaj nista i ti meni stavljas ove cirkuse koji ocito tebe hrane???????
Palamundaroši i haklamaši SDA da mene brane? Neka fala...ne dolazi u obzir.
- GandalfSivi
#31563 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Formalno ne postoji razlika izmedju sest i 600 policajaca. Ali da ipak malo stanemo na loptu, vidimo ko, sta i kako planira ovo izvesti.
Dosta stvari je nejasno. Sad ce ponedjeljak pa cemo znati vise…
Dosta stvari je nejasno. Sad ce ponedjeljak pa cemo znati vise…
- nota1969
#31564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
šta ima veze i oni prošli su
što bi hadži kifla reko
što bi hadži kifla reko
- relativno84
#31565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Vazno je odrzati balans, nema prostora za tu kolicinu tenzije.
Posebno zbog cinjenice da imamo potpuno jednu novu politicku scenu u kojoj se kreiranje politickog narativa desava na kompromisima, a ne na konfliktima.
-
Semper123
#31566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pripadnici MUPa KS svake godine idu u Dalmaciju na ispomoć tokom ljetne sezone.
-
LSD
#31567 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kako ce Trojka popusiti na Izborima, to nisu istine
Sve poena sto su zaradili na vanjskoj politici (rezolucija o Srebrenici, otvaranje evropskih poglavlja), sve to ce baciti niz vodu sa ovim analnim trpanjem od strane troprstaša
e sta im ljudi rade, ovo je sprdnja
oni samo mogu kolutati ocima i vikati Yes dok ih svetosavci natezu
predali ih im citavu granicu, ovi ulaze kako hoce i rade sta hoce, a Sarajevo samo porucuje i pise nekakva pateticna saopstenja
ne micu qrcem da nesto promjene.
Sjooo kakav potop im slijedi na izborima, nisu ni svejsni.
Sve poena sto su zaradili na vanjskoj politici (rezolucija o Srebrenici, otvaranje evropskih poglavlja), sve to ce baciti niz vodu sa ovim analnim trpanjem od strane troprstaša
Sjooo kakav potop im slijedi na izborima, nisu ni svejsni.
Last edited by LSD on 20/07/2024 15:52, edited 1 time in total.
- skupljac_zeljeza
#31568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Rekoh ti da pročitaš argumentaciju u komentarima ispod objave jer znam da ti gledaš ko je rekao, a ne šta je rekao.vjeshalica wrote: ↑20/07/2024 15:33
Jahja Muhasilovic ulicar SDA da me brani? Lik koji se petlja sa Turcima da me brani?
Reuf Bajrovic?
Albin Zuhric nehljebar ,nista lik ne radi zivotom znaci mrtav covjek bi nesto uradio ovaj nista i ti meni stavljas ove cirkuse koji ocito tebe hrane???????
"Ima ta praksa, na primjer kad su ljetne sezone u Hrvatsku su na ispomoć dolazili policajci iz onih zemalja iz kojih im najviše dolazi turista. Prema tome, to ništa nije novo", rekao je Pećanac.
Međutim, kako navodi Pećanac, ovdje se sve koristi da se minimiziraju institucije države, a da se jačaju pozicije entiteta, što je, kako navodi, nedopustivo.
"I šta će šest policajaca na ispomoć, ma hajde molim vas. Dođe šest policajaca i podignu bezbjedonosnu situaciju na najveći mogući nivo. Pa to ne može i da je u pitanju i FBI. Ovo je u pitanju nešto drugo. Oni realizuju ono što su zacrtali, a nema reakcija institucija države BiH ili ako ih ima veoma su slabe", dodaje Pećanac.
Govoreći o specijalnim vezama entiteta RS i Srbije na koju se najčešće pozivaju kada su u pitanju ovakve stvari, Pećanac navodi da one nikako ne mogu biti opravdanje.
"To se apsolutno zloupotrebljava. Te specijalne veze su prelazni način kako vladati u susjednoj državi i pojedinim institucijama. Ovdje je to svakom jasno, da su normalna vremena ne bi niko 'a' progovorio", ističe Pećanac.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bivsi-m ... /240720050
-
Škobo Habu
#31569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Reuf Bajrović, i slični njemu smećari, deceniju su potrošili stvarajući famu kako je Hrvatska i njena državnička politika najveći neprijatelj opstanku države BiH. Sada, zajedno sa sebi sličnom SDA-ovskom stranačkom sektom mjenja priču za 180 stepeni i tvrdi nešto potpuno drugačije.
Generalan dojam jeste da dežurni patrioti, branioci i domoljubi, odnosno sve sami analitičari, koji stoje na "braniku BiH", zapravo, nemaju pojma na koju loptu prvo reagovati, niti imaju spreman odgovor na Vučićevu velikosrpsku politiku. U suštini, to je sve su to Alijini i Bakirovi "behmeni" koji računaju na to da će sutra opet neko "bacati lug u oči četnicima".
Ramo i njegova zenička seljadija, Zukan sa svojim školskim dronovima, gomila SDA propagandista koji prijete haubicama i topovima od papira, šaka retoričara okupljenih oko Konakovića i Nikšića...to će na megdan Vučiću.
Generalan dojam jeste da dežurni patrioti, branioci i domoljubi, odnosno sve sami analitičari, koji stoje na "braniku BiH", zapravo, nemaju pojma na koju loptu prvo reagovati, niti imaju spreman odgovor na Vučićevu velikosrpsku politiku. U suštini, to je sve su to Alijini i Bakirovi "behmeni" koji računaju na to da će sutra opet neko "bacati lug u oči četnicima".
Ramo i njegova zenička seljadija, Zukan sa svojim školskim dronovima, gomila SDA propagandista koji prijete haubicama i topovima od papira, šaka retoričara okupljenih oko Konakovića i Nikšića...to će na megdan Vučiću.
Last edited by Škobo Habu on 20/07/2024 15:52, edited 1 time in total.
- Prpa.ba
- nota1969
#31571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
i ko ima familije u sandžaku može na baklavurelativno84 wrote: ↑20/07/2024 15:45
Vazno je odrzati balans, nema prostora za tu kolicinu tenzije.
Posebno zbog cinjenice da imamo potpuno jednu novu politicku scenu u kojoj se kreiranje politickog narativa desava na kompromisima, a ne na konfliktima.
![]()
- vjeshalica
#31572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne zelim da citam SDA argumente, shvati to jednom. Stavljas citat Pecanca, a ja sam ti prije 30 stranica istu stvar rekla. Sad da se poklopis pravis se naivan?skupljac_zeljeza wrote: ↑20/07/2024 15:48Rekoh ti da pročitaš argumentaciju u komentarima ispod objave jer znam da ti gledaš ko je rekao, a ne šta je rekao.vjeshalica wrote: ↑20/07/2024 15:33
Jahja Muhasilovic ulicar SDA da me brani? Lik koji se petlja sa Turcima da me brani?
Reuf Bajrovic?
"Ima ta praksa, na primjer kad su ljetne sezone u Hrvatsku su na ispomoć dolazili policajci iz onih zemalja iz kojih im najviše dolazi turista. Prema tome, to ništa nije novo", rekao je Pećanac.
Međutim, kako navodi Pećanac, ovdje se sve koristi da se minimiziraju institucije države, a da se jačaju pozicije entiteta, što je, kako navodi, nedopustivo.
"I šta će šest policajaca na ispomoć, ma hajde molim vas. Dođe šest policajaca i podignu bezbjedonosnu situaciju na najveći mogući nivo. Pa to ne može i da je u pitanju i FBI. Ovo je u pitanju nešto drugo. Oni realizuju ono što su zacrtali, a nema reakcija institucija države BiH ili ako ih ima veoma su slabe", dodaje Pećanac.
Govoreći o specijalnim vezama entiteta RS i Srbije na koju se najčešće pozivaju kada su u pitanju ovakve stvari, Pećanac navodi da one nikako ne mogu biti opravdanje.
"To se apsolutno zloupotrebljava. Te specijalne veze su prelazni način kako vladati u susjednoj državi i pojedinim institucijama. Ovdje je to svakom jasno, da su normalna vremena ne bi niko 'a' progovorio", ističe Pećanac.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bivsi-m ... /240720050
Zuti Bog se danima nije javljao, sad se javlja toboze da brine o interesima drzave, po kojoj se dosad popisao milion puta i jos na to koaliro sa strankom koja je rat pravila. Ti majmuni koje mi serviras me ne zanimaju, imali su priliku da budu pametni i drugu politiku da vode, a oni istu stvar ponavljaju ko pjan cetnik ukrug. Ne zanimaju me argumenti lopova i licemjera. Kad su u poziciji i gora sranja prave od nekakvih 6 policajaca.
-
Hakiz
#31573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Naravno da je problem.vjeshalica wrote: ↑20/07/2024 15:04Zamjena teza klasicnog SDA inteligentnika. Kako nije problem sto je policajac iz RSa otisao u drugu drzavu? Gdje ti tu ne vidis problem? A ovo ti je drugo problem? Ti bi da bistris politiku.....hehkakotakonikako wrote: ↑20/07/2024 15:01 Stvarno moras biti ogranicen, da ne kazem nesto gore i teze, kada ovu situaciju u Drzavi Bosna i Hercegovina , poredis sa Exitom u drugoj Drzavi. To je njihov problem a ovo je problem Drzave Bosne i Hercegovine. Ko to ne vidi ili je zlonamjeran ili ima problem.
![]()
Ali je problem te države.
A ona me ne interesuje u tom smislu. Interesuje me moja i da policajci iz druge države ne dolaze u moju. Ako ih moja država nije pozvala.
- Prpa.ba
#31574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ja i dalje ne mogu vjerovati ponavljajuci obrazac ovih diskusija.
Umjesto da se makar svi slozimo da je dolazak srbijanskih helikoptera, vojnika i policajaca problem, ili eto makar legalna ali losa stvar po nas, ovdje se podrzavaoci trenutnih postavljenih vlasti upiru iz petnih zila da relativizuju problem samo jer to trenutna opozicija moze iskoristiti za svoj politicki poen.
Pa onda citamo baljezganja kako su srbijanski helikopteri, vojnici i policajci sasvim normalna stvar, helikopter je trosan, vojnici su mladi, a policajac ima debeo stomak, u stilu sta je, sta hocete.
Ne dolaze samo nama "kadirovcima", dolaze i vama.
Umjesto da se makar svi slozimo da je dolazak srbijanskih helikoptera, vojnika i policajaca problem, ili eto makar legalna ali losa stvar po nas, ovdje se podrzavaoci trenutnih postavljenih vlasti upiru iz petnih zila da relativizuju problem samo jer to trenutna opozicija moze iskoristiti za svoj politicki poen.
Pa onda citamo baljezganja kako su srbijanski helikopteri, vojnici i policajci sasvim normalna stvar, helikopter je trosan, vojnici su mladi, a policajac ima debeo stomak, u stilu sta je, sta hocete.
Ne dolaze samo nama "kadirovcima", dolaze i vama.
-
LSD
#31575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Prekosutra ce policija iz Srbije biti na ulicama Banja Luke, Foce i Trebinja
Ali to je posljednja briga ublehasa iz Sarajeva, po njima to se desava tamo negdje u p.materinoj jer je to genocidni entitet, ponasaju se kao da to nije ista drzava. Njima ne smeta ovo cetnicko sabotiranje na svakom koraku, sve dok se ne dirne u glavni rad.
A i tu su dozvolili da se na SFF pojavi cetnicki film Heroji Halijarda i niko se nije udostojio da ponudi ostavku zbog takvog propusta.
Ali to je posljednja briga ublehasa iz Sarajeva, po njima to se desava tamo negdje u p.materinoj jer je to genocidni entitet, ponasaju se kao da to nije ista drzava. Njima ne smeta ovo cetnicko sabotiranje na svakom koraku, sve dok se ne dirne u glavni rad.
A i tu su dozvolili da se na SFF pojavi cetnicki film Heroji Halijarda i niko se nije udostojio da ponudi ostavku zbog takvog propusta.
Last edited by LSD on 20/07/2024 16:05, edited 2 times in total.