Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sale07 wrote: ↑30/06/2024 18:27
Pitanje motor 1.6 dci Renault pojavila se neka greška injection ostvario habu da vidim šta se dešava kad vidim na motoru ulja ovo gdje je označeno na slici
Prije nekih par mjeseci pojavila mi se dpf greška u ovlaštenom servisu mi rekli eto ima greška neka na dizni 4 al kao nista vozi ako nemaš problema sa gasom i to
Ove sedmice idem kod majstora al eto onako živo me interesuje šta bi moglo biti
Evo update, crijevo intercoolera bilo negdje napuklo, to je valjda pravilo sve probleme.
Nakon zamjene sve za sad izgleda OK.
A ovo sto je bilo ulje, to je valjda prilikom zamjene ulja tu zavrsilo.
Last edited by sale07 on 19/07/2024 10:00, edited 1 time in total.
ZoomZoomKiwi wrote: ↑19/07/2024 11:56
S unutrašnje strane ne treba stavljati jer može dugoročno i oštetiti šajbu fokusirajući zrake i temperaturu na staklo.
Bukvalno je spali.
Samo s vana, ako već mora unutra onda mat karton koji ne reflektuje toliko.
Nisam ovo znao, a kad malo razmislim ima i neke logike
Pa jel se ono i tebi tabla pocela odljepljivat na staroj mazdi? Ne stavljam to nikad, imam folije na staklima, malo sprjecava, spustim sve prozore par min prije voznje i gas
Pozdrav raja. Danas sam putovao na more i u dva navrata u razmaku od 100km blinkala mi je lampica grijaca motora. Kada sam stao, ugasio auto, odmorio par minuta i ponovo upalio lampica se ugasila. Nakon 100km ponovo isto. Tu sam 10-ak dana i trebao bi voziti još cca 200km, a malo sam zabrinut, nisam siguran da li je nešto ozbiljno. U vožnji ne primijetim nikakve promjene, ništa osim lampice...
bankar666 wrote: ↑20/07/2024 10:34
Pozdrav raja. Danas sam putovao na more i u dva navrata u razmaku od 100km blinkala mi je lampica grijaca motora. Kada sam stao, ugasio auto, odmorio par minuta i ponovo upalio lampica se ugasila. Nakon 100km ponovo isto. Tu sam 10-ak dana i trebao bi voziti još cca 200km, a malo sam zabrinut, nisam siguran da li je nešto ozbiljno. U vožnji ne primijetim nikakve promjene, ništa osim lampice...