Mislim da postoji prilicna razlika u mentalitetu (iako su dva kluba iz istog grada) koja objasnjava rezultate. Pitarski mentalitet znaci brzo nafuravanje i jos brze spustanje
S druge strane, mi smo sljedbenici doktrine Ivice Osima
Moderators: Charuga, Tomahawk11
deer_hunter wrote: ↑19/07/2024 18:14 Ove rasprave o tome ko se vise osramotio u Evropi su ogledalo luzerskog mentaliteta. Mi nismo primili 5 komada od kluba iz Andore i zato smo kao bolji od vas. Mahne te Zeta iz Golubovaca ili neki Kukesi, da ne pricam o katastrofama protiv iole poznatijih timova(mada je to sve nesto ispod prosjeka , nikakvi giganti), ali eto nije primljeno 5 komada od ribara s Andore i to je sad dokaz neke velicine.![]()
Nije ni cudo sto je nadimak navijaca Zeljeznicara 'mitomani'. Uredno im prezentujes da su manje izlazili u Evropu od gradskog rivala, da su pri tom, sasvim uredno ispadali od nekih anonimnih klubova isto kao i gradski rival, da su gubili od velikih poprilicno visokim rezultatom isto kao i gradski rival (Newcastle - 4:0), i da su pri tome regularno primali mnogo golova od klubova iz drzava kao sto su Bugarska i Izrael, sto ni Sarajevu nije poslo za rukom, ali se drvi o filozofijama Ivice Osima.ultima_palabra wrote: ↑19/07/2024 18:20 Ne bih ja isao toliko daleko da govorim o mentalnim patuljcima, i Zeljo i Sarajevo su pravili dobre rezultate u Evropi kad je situacija unutar klubova bila iole poslozena. Tu se moze dodati i Zrinjski zadnjih 5 godina, a ovo ostalo je tanko.
Mislim da postoji prilicna razlika u mentalitetu (iako su dva kluba iz istog grada) koja objasnjava rezultate. Pitarski mentalitet znaci brzo nafuravanje i jos brze spustanjeSto im je pomoglo u susretima sa ekipama koje su 20-30% jace, nafuraju se i uz lozionu i hajc prodju. S druge strane, cesto potcijene na papiru losije timove i ispadnu, ili naivno udju u duele sa puno jacim ekipama pa bude debakl.
S druge strane, mi smo sljedbenici doktrine Ivice OsimaDobro analiziraj, tri put mjeri jednom sijeci, svi danas igraju fudbal i tako to... tako da nemamo ispadanja od levata, ali falilo nam je nekad samopouzdanja da izbacimo neke papirnate favorite koji su se nudili.
Gibraltar nije u društvu Vatikana, San Marina i sličnih. Lincoln je prije tri godine ostvario grupnu fazu i mislim da imaju još neke zapažene rezultate. Irska, Farska Ostrva, Armenija i Kosovo su iznad Vatikana i ostalih.karanana wrote: ↑19/07/2024 22:38 rasprava je glupa, ali ovo je daleko najjadniji poraz i ispadanje, jadnije od svih jadnih poraza i ispadanja. ispasti od tima iz andore, hej andore, i pri tome od njih primiti ukupno 6 golova, 5 na jednoj tekmi, to je sramota nad sramotama. jos jednom: andora.
znam, pricali smo o ispadanjima od klubova iz irske, crne gore, albanije, pa cak i luksemburga....ali andora je novo dno. andora je u zadnjem rangu zemalja....andora, san marino, vatikan, gibraltar....to je taj nivo. iznad njih je nivo malte, luksemburga, ne znam irske, farskih otoka, kosova, mozda armenije...... po meni mi vise pripadamo ovom dnu dna nego ovom vecem nivou.
Kako kad ste vi fasovali sedam komada u jednoj utakmici?Tromblon wrote: ↑20/07/2024 12:22 Realno Velež je največa blamaža u historiji bh. nogometa. Preoteli su titulu od zrinjskog. Da su zijanili na penale isto bi bili najveća blamaža.
Pitari dobro odigrali. Odbrana im je loša, ali po meni najveći problem im je spor protok lopte. Spora reakcija kod prijema, dodavanja. Ovi kazahstanci su im odmah bili na leđima. Neka bolja ekipa i bolji igrači će to presjeći i sijevnuće kontra. I poboljšati reakciju u petercu jer se ne smije desiti da se primaju 2 gola iz peterca.
Od daleko jače ekipe nego što je Inter iz Andore.Crvena Tifoza wrote: ↑20/07/2024 16:48Kako kad ste vi fasovali sedam komada u jednoj utakmici?Tromblon wrote: ↑20/07/2024 12:22 Realno Velež je največa blamaža u historiji bh. nogometa. Preoteli su titulu od zrinjskog. Da su zijanili na penale isto bi bili najveća blamaža.
Pitari dobro odigrali. Odbrana im je loša, ali po meni najveći problem im je spor protok lopte. Spora reakcija kod prijema, dodavanja. Ovi kazahstanci su im odmah bili na leđima. Neka bolja ekipa i bolji igrači će to presjeći i sijevnuće kontra. I poboljšati reakciju u petercu jer se ne smije desiti da se primaju 2 gola iz peterca.
OkEl_comadante wrote: ↑20/07/2024 17:27Od daleko jače ekipe nego što je Inter iz Andore.Crvena Tifoza wrote: ↑20/07/2024 16:48Kako kad ste vi fasovali sedam komada u jednoj utakmici?Tromblon wrote: ↑20/07/2024 12:22 Realno Velež je največa blamaža u historiji bh. nogometa. Preoteli su titulu od zrinjskog. Da su zijanili na penale isto bi bili najveća blamaža.
Ispasti od Andore bilo kojim rezultatom, a kamo li 5-1, je gore nego protiv iole ozbiljnog tima 10-0.Crvena Tifoza wrote: ↑20/07/2024 19:20Ok
Pokazgiovanni008 wrote: ↑20/07/2024 20:31 Da odgovorim sam sebi, online prodaja je vec pocela:
https://fanshop.fksarajevo.ba/karte/poj ... 1721477389
Ako online kupim kartu, jel je mogu sa telefona pokazati na ulazu ili je "moram" odstampat?
Možda, pošto su naši klubovi ozbiljni protivnici.jeza u ledja wrote: ↑20/07/2024 20:18
Ispasti od Andore bilo kojim rezultatom, a kamo li 5-1, je gore nego protiv iole ozbiljnog tima 10-0.
Tadašnji Litex bi vam zabio 14. Pričaš o tekmi koju su igrači prodali da se riješe Plišeka. I porediš Bugarsku i Andoru. Petarda od Andore. Daj poklopi se i nazad pod kamen i grickaj raštiku dok ne prođe.Crvena Tifoza wrote: ↑20/07/2024 16:48Kako kad ste vi fasovali sedam komada u jednoj utakmici?Tromblon wrote: ↑20/07/2024 12:22 Realno Velež je največa blamaža u historiji bh. nogometa. Preoteli su titulu od zrinjskog. Da su zijanili na penale isto bi bili najveća blamaža.
Ovdje si tragikomičan ti i ovi hadalji što popiše petardu.Crvena Tifoza wrote: ↑20/07/2024 22:12Možda, pošto su naši klubovi ozbiljni protivnici.jeza u ledja wrote: ↑20/07/2024 20:18
Ispasti od Andore bilo kojim rezultatom, a kamo li 5-1, je gore nego protiv iole ozbiljnog tima 10-0.
Ali kad dođu da podjebavaju navijači kluba koji se grčevito borio da ostane u PL je tragikomično.