Evo sada je upravo pred njemackim ustavnim sudom taj slucaj, zene pod mahramom koja je sudija gradjanin(koliko se sjecam termina kod nas prevedenog). Brane joj da je nosi._BataZiv_0809 wrote: ↑14/07/2024 16:19 Eto pitaj tu sa hidzabom ili neku sto ide na dusebriznistvo je li spremna da joj sudi sudija koji nosi traku sa duginim bojama na togi.
Naša stranka
- Haris.ba
#1026 Re: Naša stranka
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1027 Re: Naša stranka
Zanimljivo.Haris.ba wrote: ↑14/07/2024 19:07Evo sada je upravo pred njemackim ustavnim sudom taj slucaj, zene pod mahramom koja je sudija gradjanin(koliko se sjecam termina kod nas prevedenog). Brane joj da je nosi._BataZiv_0809 wrote: ↑14/07/2024 16:19 Eto pitaj tu sa hidzabom ili neku sto ide na dusebriznistvo je li spremna da joj sudi sudija koji nosi traku sa duginim bojama na togi.
Sekularna drzava je svjetonazorski neutralna.
Njeni sluzbenici moraju biti isti.
To ne znaci naravno da ljudi ne smiju imati svjetonazor.
I nepolitcki kandidati imaju politicke preferencije.
To znaci da svoj svjetonazor ne bi trebali isticati simbolima.
Sto prof.dr. Edin Sarcevic kaze, znacenje simbola odredjuju oni koji ih gledaju ne oni koji ih nose.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1028 Re: Naša stranka
zaboravio si dodati da je vatikan država i da je to obuhvaćeno sporazumom između dvije države vatikan bihHaris.ba wrote: ↑14/07/2024 16:14Taj voz je davno prosao._BataZiv_0809 wrote: ↑14/07/2024 13:35 Ljudi kojima je posao nasa sigurnost i zdravlje bi trebali biti svjetonazorski neutralni u smislu simbola.
Pa i Regan kad je upucan 1981. je pitao doktore i medicinare jesu li Republikanci![]()
Članak 15.
1. Bosna i Hercegovina priznaje i jamči Katoličkoj crkvi pravo na dušobrižništvo vjernika katolika koji se nalaze u oružanim snagama i u redarstvenim službama, te onih koji se nalaze u zatvorima, bolnicama, sirotištima i u svim ustanovama za zdravstvenu i socijalnu skrb, bilo javnoga bilo privatnoga značaja.
inače satraše pričom kako islam nema posrednika i kako je jedino bitan odnos muslimana i Boga stoga u ovoj situaciji ne odgovara što nema posrednika
da ima posrednika sve bi bilo riješeno
eto mi smo imali posrednika i diplomaciju svete stolice staru 500 godina pa su nam to riješili
- Haris.ba
#1029 Re: Naša stranka
Ja sam ono postavio kao primjer da je religija usla i u vojsku.Truba wrote: ↑15/07/2024 09:25 inače satraše pričom kako islam nema posrednika i kako je jedino bitan odnos muslimana i Boga stoga u ovoj situaciji ne odgovara što nema posrednika
da ima posrednika sve bi bilo riješeno
eto mi smo imali posrednika i diplomaciju svete stolice staru 500 godina pa su nam to riješili
Ali, nek si ti odmah tu vidio muslimane.
Znas onaj naslov iz Alan Forda - U strahu su velike oci?
- Skijaš
#1030 Re: Naša stranka
E moj Pedja, izvarase vas k'o petogodisnjake. Sta sad ? Ni rezultata ni kredibiliteta...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1031 Re: Naša stranka
A tebi drago
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1032 Re: Naša stranka
pa ovo oko Plana rasta se ne može njima nabijati na nos
što jeste jeste stoički su se borili, šutili, gurali, trpili i hrakanja u lice, davali sve moguće ustupke i uvjerili sve nas, a i sebe nadam se, da imamo posla s totalnim idiotima koji mazohistički uživaju u svome idiotluku. Jebote, smeta im i zajednički pozivni broj za hitne slučajeve
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1033 Re: Naša stranka
JoseMujica wrote: ↑17/07/2024 17:48pa ovo oko Plana rasta se ne može njima nabijati na nos
što jeste jeste stoički su se borili, šutili, gurali, trpili i hrakanja u lice, davali sve moguće ustupke i uvjerili sve nas, a i sebe nadam se, da imamo posla s totalnim idiotima koji mazohistički uživaju u svome idiotluku. Jebote, smeta im i zajednički pozivni broj za hitne slučajeve![]()
- Skijaš
#1034 Re: Naša stranka
Kolega, oni koji su sirili nebulozu da je SDA kljucna prepreka EU integracijama te da se sa Dodikom moze, ili nisu normalni ili otvoreno lazu. U svakom slucaju ne zasluzuju povjerenje na izborima.JoseMujica wrote: ↑17/07/2024 17:48pa ovo oko Plana rasta se ne može njima nabijati na nos
što jeste jeste stoički su se borili, šutili, gurali, trpili i hrakanja u lice, davali sve moguće ustupke i uvjerili sve nas, a i sebe nadam se, da imamo posla s totalnim idiotima koji mazohistički uživaju u svome idiotluku. Jebote, smeta im i zajednički pozivni broj za hitne slučajeve![]()
- JoseMujica
#1035 Re: Naša stranka
to da lažu sam davno skontaoSkijaš wrote: ↑17/07/2024 18:37Kolega, oni koji su sirili nebulozu da je SDA kljucna prepreka EU integracijama te da se sa Dodikom moze, ili nisu normalni ili otvoreno lazu. U svakom slucaju ne zasluzuju povjerenje na izborima.JoseMujica wrote: ↑17/07/2024 17:48pa ovo oko Plana rasta se ne može njima nabijati na nos
niti jedna sranka iz Sarajeva nikada nije bila prepreka EU integracijama, uvijek su kočničari bili ili SDS uli HDZ ili SNSD ili PDP
problem sa svim srankama iz Srajeva je što se sve prije ili kasnije utope u ovaj postojeći model Djelidbe, odnosno triparitetnog rastaljivanja i zaborave da treba šta i radit, a nekad bome i dobro potegnut ručnu i reći Ne može!
- JoseMujica
#1036 Re: Naša stranka
što Damir odlazi?
Znam da već dugo nije u milosti vrha sranke i da ga je Cuco odavno prekrižio
- Prpa.ba
#1038 Re: Naša stranka
Da i to docekam da se imena relevantnih igraca pocnu spominjati na forumu.JoseMujica wrote: ↑18/07/2024 19:18 što Damir odlazi?
- Haris.ba
#1039 Re: Naša stranka
De prevedite nama sto ne znamo sve, ko je to?
- JoseMujica
#1040 Re: Naša stranka
Cuco je gensec naše sranke
i ima već dugo da je Damir politički rahmetlija za "raju" iz vrha
Damir je lik as it is, bez kalkulacija kada priča o bilo čemu i vis a vis toga čovjek koji je zalutao u politiku
Al znam sigurno da nije korumpiran i da nije taldžija...barem do sada nije bio, a sa njim se složiti oko bilo čeka je fakat nauka jer se često ni sam sa sobom ne slaže
i ima već dugo da je Damir politički rahmetlija za "raju" iz vrha
Damir je lik as it is, bez kalkulacija kada priča o bilo čemu i vis a vis toga čovjek koji je zalutao u politiku
Al znam sigurno da nije korumpiran i da nije taldžija...barem do sada nije bio, a sa njim se složiti oko bilo čeka je fakat nauka jer se često ni sam sa sobom ne slaže
- Skijaš
#1041 Re: Naša stranka
Mene eto iznenadise. U stvari, citav njihov nastup je iznenadjenje, na kraju ispade da ekipi iz Nase stranke citavo ovo vrijeme nisu bili problem pojave poput Isaka i Dodik, nego samo i iskljucivo SDA.JoseMujica wrote: ↑17/07/2024 19:07to da lažu sam davno skontao ...Skijaš wrote: ↑17/07/2024 18:37Kolega, oni koji su sirili nebulozu da je SDA kljucna prepreka EU integracijama te da se sa Dodikom moze, ili nisu normalni ili otvoreno lazu. U svakom slucaju ne zasluzuju povjerenje na izborima.JoseMujica wrote: ↑17/07/2024 17:48
pa ovo oko Plana rasta se ne može njima nabijati na nos
- JoseMujica
#1042 Re: Naša stranka
pa naravno...sa SDA se bore za glasove i fotelje, ne sa Guardianom ili ČirilicomSkijaš wrote: ↑19/07/2024 20:24Mene eto iznenadise. U stvari, citav njihov nastup je iznenadjenje, na kraju ispade da ekipi iz Nase stranke citavo ovo vrijeme nisu bili problem pojave poput Isaka i Dodik, nego samo i iskljucivo SDA.
dok za Ramčeta mi eksterni promatrači mislimo da je tek nužno zlo, a i tako ga sektaši predstavljaju, prva kasabska malogradžanka Kratka Devetka se više slika s Ramom nego s mužem
Ramo ovdje nije izuzetak već pravilo i zapravo najstabilniji dio ove tik-tok koalicije, jer je kupljen, tako da u Rama neće biti soliranja kao u zalutalog umjetnika Nikšića.
Nikšića su već otpisali ali su njima slobodoumni likovi poput Nikšića trebali da bi stvorili privid visoke kulture i građanštine, te mobilizirali nafurane malograđane kontra "seljaka" za svoju stvar
- cvrčak_na_hedonizmu
#1043 Re: Naša stranka
Jasta radi, cuj slobodoumanJoseMujica wrote: ↑19/07/2024 20:40pa naravno...sa SDA se bore za glasove i fotelje, ne sa Guardianom ili Čirilicom
dok za Ramčeta mi eksterni promatrači mislimo da je tek nužno zlo, a i tako ga sektaši predstavljaju, prva kasabska malogradžanka Kratka Devetka se više slika s Ramom nego s mužem
Ramo ovdje nije izuzetak već pravilo i zapravo najstabilniji dio ove tik-tok koalicije, jer je kupljen, tako da u Rama neće biti soliranja kao u zalutalog umjetnika Nikšića.
Nikšića su već otpisali ali su njima slobodoumni likovi poput Nikšića trebali da bi stvorili privid visoke kulture i građanštine, te mobilizirali nafurane malograđane kontra "seljaka" za svoju stvar
Ova ubleha mi je upala u oci krecanjem gdje se trazi prisilna vakcinacija, raznorazne restrikcije za nepelcovane i ostale represije, a levat fol liberal i slobodarski nastrojen.
Karina na biciklu, ubleha, propali umjetnik koji se uvalio u politiku.
.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1044 Re: Naša stranka
Neki dan ga sretnem na Vilsu
Smrdi na znoj drama
Smrdi na znoj drama
- Prpa.ba
- nota1969
#1046 Re: Naša stranka
cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑19/07/2024 23:35Jasta radi, cuj slobodoumanJoseMujica wrote: ↑19/07/2024 20:40pa naravno...sa SDA se bore za glasove i fotelje, ne sa Guardianom ili Čirilicom
Nikšića su već otpisali ali su njima slobodoumni likovi poput Nikšića trebali da bi stvorili privid visoke kulture i građanštine, te mobilizirali nafurane malograđane kontra "seljaka" za svoju stvarLik je mrtvi interesdzija, propali konceptualni umjetnik koji glumi da je FGR, a iz Brezovog Polja. Uvalio u Kanton preko SDP-a, pravio ekcese pa ga izbacili, onda osnovao svoju stranku i dozivio fijasko i taman pred izbore se prikljucio NS-u da se opet uvali na budzetska jasla. I sad nesto kmeci nebil ga izbacili da se negdje prekombinuje.
Ova ubleha mi je upala u oci krecanjem gdje se trazi prisilna vakcinacija, raznorazne restrikcije za nepelcovane i ostale represije, a levat fol liberal i slobodarski nastrojen.
.
papak neopjevani
-
MAha
#1047 Re: Naša stranka
Au vidi ove FGR i kosmopolita. Gospodo draga, FGR, kosmopolite, okvalifikovati nekoga kao papka jer je rodjen u malom mjestu, selu ili gdje vec, je vrh papanstva vjerujte. Odnosno dno svega ostalog. Diskvalifikujete sami sebe. A inace Damir je meni simpa od prije, ostalo ne oratim. Nasa stranka ce da ga popu..si na sljedecim izborima samo tako. Mnogo toga su furali i drzali sr kao liberalni, antinacionalni bla bla...a Bgm nisu ...nit principa nit liberalizma. Pokazase se kao gomila licemjera, presucivaca, primaca...jedna bezlicna sluzava masa. Eto, sa srecom vam.nota1969 wrote: ↑20/07/2024 06:40cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑19/07/2024 23:35Jasta radi, cuj slobodoumanJoseMujica wrote: ↑19/07/2024 20:40
pa naravno...sa SDA se bore za glasove i fotelje, ne sa Guardianom ili Čirilicom
Nikšića su već otpisali ali su njima slobodoumni likovi poput Nikšića trebali da bi stvorili privid visoke kulture i građanštine, te mobilizirali nafurane malograđane kontra "seljaka" za svoju stvarLik je mrtvi interesdzija, propali konceptualni umjetnik koji glumi da je FGR, a iz Brezovog Polja. Uvalio u Kanton preko SDP-a, pravio ekcese pa ga izbacili, onda osnovao svoju stranku i dozivio fijasko i taman pred izbore se prikljucio NS-u da se opet uvali na budzetska jasla. I sad nesto kmeci nebil ga izbacili da se negdje prekombinuje.
.![]()
papak neopjevani
- JoseMujica
#1048 Re: Naša stranka
MAha wrote: ↑20/07/2024 08:23Au vidi ove FGR i kosmopolita. Gospodo draga, FGR, kosmopolite, okvalifikovati nekoga kao papka jer je rodjen u malom mjestu, selu ili gdje vec, je vrh papanstva vjerujte. Odnosno dno svega ostalog. Diskvalifikujete sami sebe. A inace Damir je meni simpa od prije, ostalo ne oratim. Nasa stranka ce da ga popu..si na sljedecim izborima samo tako. Mnogo toga su furali i drzali sr kao liberalni, antinacionalni bla bla...a Bgm nisu ...nit principa nit liberalizma. Pokazase se kao gomila licemjera, presucivaca, primaca...jedna bezlicna sluzava masa. Eto, sa srecom vam.nota1969 wrote: ↑20/07/2024 06:40cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑19/07/2024 23:35
Jasta radi, cuj slobodoumanLik je mrtvi interesdzija, propali konceptualni umjetnik koji glumi da je FGR, a iz Brezovog Polja. Uvalio u Kanton preko SDP-a, pravio ekcese pa ga izbacili, onda osnovao svoju stranku i dozivio fijasko i taman pred izbore se prikljucio NS-u da se opet uvali na budzetska jasla. I sad nesto kmeci nebil ga izbacili da se negdje prekombinuje.
.![]()
papak neopjevani
o toj malograđanštini i govorim, a ova grupa licemjera ima problem što Damira ne može kontrolisati jer on, slagali se mi ili ne sa njegovim budalaštinama, nije taldžija.
-
Hakiz
#1049 Re: Naša stranka
Pa to je bilo jasno od formiranja trojke. Samoj stranci možda nije bilo tako, ali pristankom na trojku stranka je svoje (pretpostavljene) vrijednosti podredila samo toj: Skinuti SDA, ništa drugo nije bitno. Priče o tronošcu koji će sam pasti kada mu se skine jedna noga. Ispostavilo se da ta noga možda i jeste skinuta, ali odmah je stavljena zamjenska.Skijaš wrote: ↑19/07/2024 20:24Mene eto iznenadise. U stvari, citav njihov nastup je iznenadjenje, na kraju ispade da ekipi iz Nase stranke citavo ovo vrijeme nisu bili problem pojave poput Isaka i Dodik, nego samo i iskljucivo SDA.
Na forumu su forumaši iz trojkine armije otvoreno govorili da je SDA veće zlo od Karadžića i Mladića.
Šta se sada čudite?
- nota1969
#1050 Re: Naša stranka
damire oprostiMAha wrote: ↑20/07/2024 08:23Au vidi ove FGR i kosmopolita. Gospodo draga, FGR, kosmopolite, okvalifikovati nekoga kao papka jer je rodjen u malom mjestu, selu ili gdje vec, je vrh papanstva vjerujte. Odnosno dno svega ostalog. Diskvalifikujete sami sebe. A inace Damir je meni simpa od prije, ostalo ne oratim. Nasa stranka ce da ga popu..si na sljedecim izborima samo tako. Mnogo toga su furali i drzali sr kao liberalni, antinacionalni bla bla...a Bgm nisu ...nit principa nit liberalizma. Pokazase se kao gomila licemjera, presucivaca, primaca...jedna bezlicna sluzava masa. Eto, sa srecom vam.nota1969 wrote: ↑20/07/2024 06:40cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑19/07/2024 23:35
Jasta radi, cuj slobodoumanLik je mrtvi interesdzija, propali konceptualni umjetnik koji glumi da je FGR, a iz Brezovog Polja. Uvalio u Kanton preko SDP-a, pravio ekcese pa ga izbacili, onda osnovao svoju stranku i dozivio fijasko i taman pred izbore se prikljucio NS-u da se opet uvali na budzetska jasla. I sad nesto kmeci nebil ga izbacili da se negdje prekombinuje.
.![]()
papak neopjevani