FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
mond

#16176 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by mond »

Mogla bi pući flaša vina večeras. Četiri godine patanje, nesreće, brukanja. Jesmo grohnuli. Ma ide, da se proslavi
Piaty

#16177 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by Piaty »

kiligonzales wrote: 19/07/2024 00:23
Ludzak wrote: 19/07/2024 00:17 Realno smiješna ekipa ovaj Aktobe. Ne bih rekao da je ono pravi test za Sarajevo.
Nisu losa ekipa. Sa onakvom igrom dati 3 gola iz ne bas velikoga broja udaraca u okvir gola mislim 4 ili 5 I ukupno pokazuje kvalitetu protivnika.

Nama kada bi takva realizcija bila mi bi sisali grupnu fazu.
upravo to
xoklix

#16178 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by xoklix »

Velkoski wrote: 19/07/2024 00:06 Fascinantno je koliko bolje izgledamo nego prošle sezone, pogotovo kada je u pitanju ona tekma protiv Kutaisija.
Polako, to svaki put pišemo kad dođe novi trener.
Na polusezoni možemo ocjenjivati.
Jedino me fizička sprema iznenadila, igrač manje nije se ni osjetio.
Piaty

#16179 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by Piaty »

xoklix wrote: 19/07/2024 00:30
Velkoski wrote: 19/07/2024 00:06 Fascinantno je koliko bolje izgledamo nego prošle sezone, pogotovo kada je u pitanju ona tekma protiv Kutaisija.
Polako, to svaki put pišemo kad dođe novi trener.
Na polusezoni možemo ocjenjivati.
Jedino me fizička sprema iznenadila, igrač manje nije se ni osjetio.
Al ja recimo to nikada nisam govorio za tog Rožmana ili nekog Marinovića śta ja znam. To nešto kao neka nova bolja igra, raja mlatila po forumu al ja to nigdje nisam vidio. Nakav njegov "potpis". Meni je od 2020 godine naša igra "ne dao Bog nikome".

Sve to do večeras. Večeras vidiš ludilo u navali, ne prestaje se napadati 120 minuta i sa igračem manje, a pritom ne igraš protiv Vrbanjuše već u Europi.

Ma jednostavno se večeras to vidjelo
SmokingMan

#16180 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by SmokingMan »

Godinama smo tavorili sa formom, uglavnom, većina bi ispuhala do 2/3 tekme. Ovo večeras je bilo nešto na što nismo navikli. :D
Ludzak

#16181 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by Ludzak »

Ludzak wrote: 19/07/2024 00:17 Realno smiješna ekipa ovaj Aktobe. Ne bih rekao da je ono pravi test za Sarajevo.
Nisu losa ekipa. Sa onakvom igrom dati 3 gola iz ne bas velikoga broja udaraca u okvir gola mislim 4 ili 5 I ukupno pokazuje kvalitetu protivnika.

Kako nisu. Dobiju loptu, ne znaju dodati do svog igrača. U odbrani kada ispucavaju lopte pogađaju svog.
GandalfSivi

#16182 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by GandalfSivi »

Piaty wrote: 19/07/2024 00:26 Moje ocjene:

1. Rockov 9/10
2. Jović 3/10 (izmj. Duraković 9/10)
3. Soldo 6/10
4. Đuričković 1/10 (crveni karton) (do crvenog 5/10)
5. Čelik 8/10
6. Đorđević 5/10 (izmj. Anđušić 4/10)
7. Bubanja 6/10
8. Beganović 6/10 (teško definisati ponekad)
9. Guliashvili 10/10 (izmj. Julardžija N/O)
10. Kyeremeh 9/10 (izmj. Unušić N/O)
11. Čataković 6/10 (izmj. Oliveira 8/10)

Trener Zekić 10/10
Ne bih se slozio ali ono zesce.
Rockov do penala 4/10 (trebao dobiti crveni)
Jovic min. 5/10, zajebao kod gola, ali ostalo dobro odigrao.
Soldo, minimalno jedan gol njegov, vjerovatno i dva.
Djurickovic, ne treba ni komentarisati. Crveni za prigovor (kapitenski) i sprjecavanje jako zajebane situacije, dobio ga je posteno i ljudski.
Lija dobar bio, nemam pojma odakle ti cetvorka.
Bubanja nestao u drugom.
Beganovic tu negdje, sve u redu do zadnjeg dodira.
Guli, odlican gol, ali nije ga bilo prije toga u drugom.

P.S. gdje ti je Mehmedovic, decko medju tri najbolja igraca veceras…
Last edited by GandalfSivi on 19/07/2024 00:39, edited 1 time in total.
Labirint

#16183 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by Labirint »

Bravo moje Saraj'vo!

Sudija kriminalan..
mond

#16184 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by mond »

Kakav gmaz prčim mu lažnog sultana.
Logovan

#16185 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by Logovan »

Odosmooo daljeeee :izet: :izet: VOLIM TE SARAJEVO!!! Kakva utakmica jebo te. Ode meni 20 godina života na ovih 120 minuta + 10 godina na penale. :lol: :lol:

Igrali smo puno bolje. Šansi mali milion, stativa, prečka, izlazili pred golmana, itd. Oni haman sve što su ošutali iskoristili su.

Sudiji se sjetim majke.
van Basten

#16186 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by van Basten »

Ja sam oduševljen igrom i samo činjenica da smo još neuigrani i nesigurni u sebe, a moguće i manjak kvaliteta nazad, krivi su za penal dramu. Da igramo za mjesec tricu bi im složili u prvom i završili priču.
Za primljene golove sami smo krivi. Prije prvog gola, dominiramo i onda u par minuta pravimo 3 jača prekršaja, uvlačimo nervozu, njih galvaniziramo i hop- gol.
Drugom golu prethodila su cirkuzanja golmana prvo na ivici 16erca pa na gol liniji. Poslije toga se uvukla nervoza i eto drugog gola... Zato ne znam čemu pohvale na golmana, djeluje veći luđak od obojice iz prošle sezone. Za penale ok.
Zadovoljan sam napadom, trkom, zalaganjem, djeluje fizička sprema da je top... Miriše na dobro.

Sve pohvale za koreografiju na sjeveru na početku. Neka materi zabranjuju simbol svjetski priznatog genocida.
Piaty

#16187 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by Piaty »

GandalfSivi wrote: 19/07/2024 00:38
Piaty wrote: 19/07/2024 00:26 Moje ocjene:

1. Rockov 9/10
2. Jović 3/10 (izmj. Duraković 9/10)
3. Soldo 6/10
4. Đuričković 1/10 (crveni karton) (do crvenog 5/10)
5. Čelik 8/10
6. Đorđević 5/10 (izmj. Anđušić 4/10)
7. Bubanja 6/10
8. Beganović 6/10 (teško definisati ponekad)
9. Guliashvili 10/10 (izmj. Julardžija N/O)
10. Kyeremeh 9/10 (izmj. Unušić N/O)
11. Čataković 6/10 (izmj. Oliveira 8/10)

Trener Zekić 10/10
Ne bih se slozio ali ono zesce.
Rockov do penala 4/10 (trebao dobiti crveni)
Jovic min. 5/10, zajebao kod gola, ali ostalo dobro odigrao.
Soldo, minimalno jedan gol njegov, vjerovatno i dva.
Djurickovic, ne treba ni komentarisati. Crveni za prigovor (kapitenski) i sprjecavanje jako zajebane situacije, dobio ga je posteno i ljudski.
Lija dobar bio, nemam pojma odakle ti cetvorka.
Bubanja nestao u drugom.
Beganovic tu negdje, sve u redu do zadnjeg dodira.
Guli, odlican gol, ali nije ga bilo prije toga u drugom.

P.S. gdje ti je Mehmedovic, decko medju tri najbolja igraca veceras…
Sve što se slažemo jeste to da sam zaboravio Mehmedovića staviti :lol:

Ne znam stari, pratio sam utakmicu i svakog igrača u detalj.

Ne znam zašto je Rockov trebao dobiti crveni. Ako misliš na ono van 16 metara, pa za ono ga treba jedino nagraditi. Pa čovjek jedva stigao do lopte, spriječio najgore.

Jović zajebo kod gola - to ti je tačno.
"Ostalo dobro odigrao"??? Ja to "dobro igranje" ne bih poželio najgorem dušmanu. Ne uspjeti da imaš 15% tačnih pasova, pasova koji su poprilično prosti - e to je već postignuće. Ja zaaaista ne znam jel mi pričamo o istom Joviću ili nekom drugom.

Nema potrebe ovo za Đuričkovića mnogo pisati. Msm, brate živimo u 21 vjeku, znamo šta je moderni fudbal. Visok si minimalno 193 cm, a ne možeš da skočiš nijednom. Ja čak mislim da on i ne umije da skoči ali eto. Zbog njega primimo gol (nadskoči ga onaj patuljak) i na kraju dobije i crveni.

Anđušić se zajebava. Toliko.

Guliashvilija nije bilo?? Pih...hajd dobro.

Nek si mi ti živ i zdrav. Čestitam ti i uživaj u ovoj lijepoj noći.
Last edited by Piaty on 19/07/2024 01:04, edited 2 times in total.
Anquilla

#16188 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by Anquilla »

Kakva noc :srce:

Hvala ekipi, Zekicu :kiselavoda:
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#16189 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by enko 1964 »

Ova nervoza će me držati još tri dana.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#16190 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by F&N »

Ima nesto u tim igracima iz Tuzle. Mehmedovic zna lopte.
GandalfSivi

#16191 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by GandalfSivi »

enko 1964 wrote: 19/07/2024 01:02 Ova nervoza će me držati još tri dana.
Taman da te nova uhvati :)
kiligonzales

#16193 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by kiligonzales »

Ludzak wrote: 19/07/2024 00:38

Kako nisu. Dobiju loptu, ne znaju dodati do svog igrača. U odbrani kada ispucavaju lopte pogađaju svog.
Klasicno nase podcjenjivanje. Pa ne moras igrati ko Spanija navijen ko ziherica, tika taku, ubijati da bi golove davao. Ljudi su nam od 4 suta na utakmici u okvir gola dali 3 gola i mi kazemo losi. Izvadili se guzovanerski na penale i na to sto nas je njihov golman nagradio Renanovim golom.

Mi smo igrali ko prznice naspram njih. Sebicni u napadu. Trcali mnogo, prosuli pasova mnogo, pored svega stvorili dosta vise sansi, na kraju sve stavili na kocku stecenu prednost iz prosle utakmice, u ovoj odbranjenu prednost, na kraju jurili rezultat i vratili se kako rekoh guzovanerski u egal i dobili na penale.

To sto ti je odbrana suplja ko sito. To sto je Guli zabio golcinu koju ko zna kad ce ponovo zabiti, Renan odbijanac, a mi se provukli to ne znaci da smo bili dobri.

Mi smo utakmicu u regularnom vremenu izgubili, a ni u produzecima svoju dobru igru nismo znali materijalizovati.

Jedino cime se u ovoj ludoj utakmici mozemo pohvaliti jeste borbenost i trka koje nije bilo prije ovoliko koliko je bilo nocas. Ostalo tanko.

Medjutim Kazahstancima je prvenstvo u toku, a nama je ovo druga takmicarska utakmica tako da smo jos friski, tako da vidjecemo mozemo li bolje i sigurnije protiv Spartaka iz Trnave.
ljubijankic

#16194 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by ljubijankic »

Nabijem na neku stvar svakom ko kaze da su ova turska govna braca. Nabijem i onog izdajnika koji je rekao da im drzavu ostavlja u amanet zajedno sa svim zelenim porijekom i porodom.

Francis zvjer, steta sto nema dobru zavrsnicu
mond

#16195 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by mond »

kiligonzales wrote: 19/07/2024 01:06
Ludzak wrote: 19/07/2024 00:38

Klasicno nase podcjenjivanje. Pa ne moras igrati ko Spanija navijen ko ziherica, tika taku, ubijati da bi golove davao. Ljudi su nam od 4 suta na utakmici u okvir gola dali 3 gola i mi kazemo losi. Izvadili se guzovanerski na penale i na to sto nas je njihov golman nagradio Renanovim golom.

Mi smo igrali ko prznice naspram njih. Sebicni u napadu. Trcali mnogo, prosuli pasova mnogo, pored svega stvorili dosta vise sansi, na kraju sve stavili na kocku stecenu prednost iz prosle utakmice, u ovoj odbranjenu prednost, na kraju jurili rezultat i vratili se kako rekoh guzovanerski u egal i dobili na penale.

To sto ti je odbrana suplja ko sito. To sto je Guli zabio golcinu koju ko zna kad ce ponovo zabiti, Renan odbijanac, a mi se provukli to ne znaci da smo bili dobri.

Mi smo utakmicu u regularnom vremenu izgubili, a ni u produzecima svoju dobru igru nismo znali materijalizovati.

Jedino cime se u ovoj ludoj utakmici mozemo pohvaliti jeste borbenost i trka koje nije bilo prije ovoliko koliko je bilo nocas. Ostalo tanko.

Medjutim Kazahstancima je prvenstvo u toku, a nama je ovo druga takmicarska utakmica tako da smo jos friski, tako da vidjecemo mozemo li bolje i sigurnije protiv Spartaka iz Trnave.
100% sve se slažem
Fali štoper, lijevi bek, veznjak. Fali mirnoće, kvaliteta itd...
Al večeras slavimo. Sutra analize.
last mohicans

#16196 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by last mohicans »

Grlo sam poderao, kad nismo regularno prošli, nisam imao neka očekivanja. Ali su momci išli na glavu. Čelik sa 18 godina kakva utakmica, Guli,skijaš, napuši mu se. Onakav momak išao na posudbu. Keri i on preorali Koševo. Ovaj Roćko je malo opičen, leti na izletanja bez nekog rezona, skoro uvijek, ali takve dvije je spasio, jednu u prvom, drugu kod indirekta, penale maestralno čitao. Treba ga malo obuzdati, nije loš golman.Još je jedan mogao odbraniti. Mislio sam da nećemo moći hodati nakon 70te, mi produzetke genijalno odigrali, čak bili bolji nakon crvenog. Oni se vukli ko prebijene mačke, a u punom trenaznom procesu. Ulijeva ZZ povjerenje, prekratko je čovjek tu, ali čini mi se klasa više za Rozmana. Vjerujem da će nas još bolje posložiti.
_Reds_

#16197 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by _Reds_ »

Sudija im je opasno siljo. Nisam bas vidio sa stadiona, ali mislim da faul koji je 1. pored istoka nije bio.
Kod drugog gola svirao je korner umjesto aut, a sada da ne pomionjem da desetine smijesnih faulova.

Aktobe nije nikakva naivna ekipa, siguran sam da su bolja ekipa od Spartaka Trnave.

I ne dizite naseg golamana u nebesa. Dobro brani penale, ali je vrlo nesiguran u igri.
febo_acm

#16198 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by febo_acm »

Ja se samo nadam da je ovaj Zekic realan lik i da makar on konta neke stvari... Mirvic&Co to nikad nece skontati.

Nama je 80% tromo, sporo, neagilno i nema muda... Na kraju smo ove i zasluzeno prosli, ali po meni smo neozbiljna ekipa. Devet kornera i 20 uzaludnih centarsuteva, prekid ne znamo izvesti. Stoperi i golmani ne znaju ko ce na loptu, a ko nece. Komunikacija ravna nuli.

Vidjelo se koliko su ovi nasi tamnoputi igraci opasni i fale nam jos 2-3 takva igraca. Fudbal je danas u ovom rangu jako jednostavan. Igraci trebaju biti sto brzi i sto spremniji, a mi sve guramo neke tehnicare i ublehe. Dodje Kyeremeh i izdominira kompletnu ekipu, udje Renan i vrati nas u zivot

Treba ovo proslaviti i odmah krenuti po pojacanja.
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#16199 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by enko 1964 »

GandalfSivi wrote: 19/07/2024 01:04
enko 1964 wrote: 19/07/2024 01:02 Ova nervoza će me držati još tri dana.
Taman da te nova uhvati :)
Majke mi, sve teže podnosim.
Odgledam čitavo evropsko i ne počešem se a zbog ovog sad neće san na oči.
Ovo nije dobro za zdravlje.
drug_profi

#16200 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by drug_profi »

Iskreno, za mene potpuno neočekivano, ali prijatno iznenađenje.
Post Reply