kabal1337 wrote: ↑16/07/2024 22:41
hopi wrote: ↑15/07/2024 22:12
Sljedeća stvar
Nedavno dok je komp bio upaljen, ja ga povučem naprijed da istekam neki kabl i spadne sa drvene ploče na koj stoji, nema 1-2cm, ali se ugasi.
Nakon toga kada ga probam upaliti, radi par sekundi, ugasi se upali i tako u krug. Nekada radi duže ali ne daje sliku.
Ja posudim napajanje, spojim, sve ok komp radi. OK do napajanja znači.
Ja kupim novo (tražio sam ovdje po forumu i savjet koje da kupim), ugradim sve ok komp radi ko prije, i prođe tako mjesec bez najmanjeg problema.
Jučer dok sam krenuo da sjednem za komp, nogom zakačim stol, ali tako slabo da je to smiješno, i samo se pojavi na monitoru corrupted, pc se ugasi i opet ko prvi put, pali se gasi, pa neko vrijeme radi ali ne daje sliku.
Otvorio sam ga, vadio ubacivao ram (2 pločice), provjerio priključke, probao drugu utičnicu i drugi strujni kabl ali ništa.
Sta iduće, da mijenjam matičnu ili grafičku?
HDD? jesi provjerio sve spojeve?Mozes li uci u bios bez da rr
Da ti negdje maticna ne dodruje kuciste gdje ne bi trebala...
Sve moguće spojeve sam provjerio, meni izgledaju ok. Biosa nema, pc nikako ne pokazuje sliku, ili se restartuje svakih 30 sekundi, ili radi nesto duže bez restarta, ali u svakom slučaju slike nema.
A to za matičnu ne znam, tj izvadio sam je večeras, i tako izvađenu ištekao sve kablove, opet uštekao samo najosnovnije sto mi treba, ali ništa, isto i dalje.
Sutra posudim i ubacim drugu matičnu, pretpostavljam da je do nje.
Procesor teško, niti je bio oc, adekvatno hlađenje. A i ram imam 2 pločice, sumnjam da se dvije mogu tek tako pokvariti.