Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

zigson

#47651 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zigson »

NediM17 wrote: 15/07/2024 13:14 Dzaba produzili acc traku na Josanici, jutros od krkana koji prodju tom trakom pa se ubacuju u kolonu ne mozes prici kucici.
Bez murije tu pomoci nema
Ko prodje tom trakom, nema acc pa se ubacuje u kolonu je maloumnik kojem treba auto oduzeti
ZoomZoomKiwi

#47652 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ZoomZoomKiwi »

Nepismen, glup i bezobrazan narod.
Stoka samoživa
drug_profi

#47653 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

NediM17 wrote: 15/07/2024 13:24 I onda još gore, mazlum udje u acc traku bez Taga. I onda tek počinje rock'n'roll.
Nisam se jednom vraćao u rikverc zbog takvih.
Dvije trake za ACC. Pa nek se on vraća u rikverc
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#47654 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

zato ostavljam prostora uvijek.... da se ne predomisle rikverčani :run:
1Dante1

#47655 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 1Dante1 »

zigson wrote: 15/07/2024 13:24
NediM17 wrote: 15/07/2024 13:14 Dzaba produzili acc traku na Josanici, jutros od krkana koji prodju tom trakom pa se ubacuju u kolonu ne mozes prici kucici.
Bez murije tu pomoci nema
Ko prodje tom trakom, nema acc pa se ubacuje u kolonu je maloumnik kojem treba auto oduzeti
Samo kamere i jedan pajdo cijeli dan da ih gleda. Nista drugo ne pomaze.
Ateista

#47656 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Moglo bi se to automatizovati, par kamera u traci za acc sa uredjajem koji ocitava tag, ako ga ne ocita automatski slika i da ide kazna.
Ateista

#47657 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

petunija wrote: 15/07/2024 13:12 Da, ali problem je što mi skoro da i nemamo brze ceste, gdje god se napravi, eto odmah štandova, pa prodavnica i ...gotovo sa normalnom vožnjom. Prošle god gledam na onoj cesti od Stoca prema Neumu, već neki dolaze i mjerkaju proširenja :(
Nasa posla, prava bc ne bi smjela da ima takve standove, prikljucke i slicno.
Laplace

#47658 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Ateista wrote: 04/07/2024 06:54
ZyzzSar wrote: 04/07/2024 03:05
Ateista wrote: 03/07/2024 08:57 Bezobrazluk kamiondzija raznih vrsta stvarno prelazi sve granice. Ja razumijem da je njima to posao i da nekad ne mogu brze da idu, ali kako nemaju bar minimum razumijevanja prema ostalim vozacima koji ne moraju tako da se vuku i zasto se povremeno ne sklone na prosirenje. Toliko kamiona u kanjonu neretve i apsolutno ni jedan nisam vidio da se sklonio, generalno ne pamtim kad sam vidio da se neki kamion skloni. Ono sto je jos gore sto nisu svaki put kamioni ti koji su pravili kolonu, vec su povremeno na celu bila i obicna auta koja onakvom cestom guslaju 50-60. Jos gore od toga je bilo na Mostarskoj obilaznici, ima par uspona gdje je kamion ispred mene usporio na nekih 20 jer ne moze brze, samo sto ne stane i jedva izgura, u kanjonu bar ima mjesta za preticanje, ovdje nema sanse preteci ga jer je krivudavo, plus saobracaj iz suprotnog smjera. U neka doba vidim i u suprotnom smjeru uzbrdo se jedva vuce neki kamion, iza kolona na desetine auta. Ne mogu da shvatim kako njima ne stvara nervozu kad vide toliko auta u retrovizoru, bas pravi bolikurci zbog kojih voznja nasim cestama postaje sve veca patnja.
ne treba kriviti kamiondzije, oni vecinom voze po ogranicenju (vrlo rijetko ispod, ako ima mogucnost za to)
gori su mi oni koji su nesposobni da preteknu jedno auto pa se kolona pravi, ili oni sto voze normalno auto 10-15 ispod ogranicenja

glavni krivac za sve su nasi prelosi putevi i niska ogranicenja (vecinom 60-70)
svako par kilometara bi trebala da bude treca traka za preticanje, a putevi bi trebali biti dovoljno dobri da ogranicenje bude 100
Kako kad, zavisi od ceste, kad je ravno tad voze dosta ok, krivine su im vec problem. Opet, ako naprave kolone red je da se sklone, i oni i obicna auta koja su tek posebna prica zasto voze tako. Oko mostara je bila bas ekstremna situacija, dakle sa obje strane po neki kamion koji uzbrdo jedva 20 ide.
Inace, tacno je da su najveci problem lose ceste, sa boljim cestama i trecom trakom bi svi ovi problemi bili manje izrazeni.
Bilo bi logično, ali kod nas logika ne radi u praksi.

Neki dan sam vozio n relaciji Semizovac-Tuzla. Kolona se vuče za nekim kamionom, nekih 20 do 30 ispod ograničenja, i onda dođemo do dijela na kojem su uzbrdo tri trake. Kamion ide desnom, ali dvojica ispred mene i ne pomišljaju na preticanje. Kad sam vidio da ovi neće preticati, ja sam uspio preći jednog a na sljedećem mjestu gdje su tri trke i drugog i kamion. Oni su (ko zna dokad) ostali da voze za kamionom.
Laplace

#47659 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Ateista wrote: 15/07/2024 13:08
petunija wrote: 15/07/2024 13:01
Ateista wrote: 04/07/2024 06:54 Inace, tacno je da su najveci problem lose ceste, sa boljim cestama i trecom trakom bi svi ovi problemi bili manje izrazeni.
Ne bi,
imaš masu krkana koji voze preticajnom trakom tako da ga desnom moraš obilaziti
Ovo redovno gledam i na autoputu
Ima svakakvih krkana, to je tacno, ali opet sve to na autoputu ili brzoj cesti je manje izrazeno. Cak i kad neko vozi preticajnom, kad mu blicnes vecinom se vrati, ako nece preteknem ga sa desne strane ako nemam drugog izbora. Malo jeste rizicno jer bi se mogao vratiti i na mene, ali sve ukupno manje rizicno nego preticanja na magistralama.
https://fenix-magazin.de/preticao-desno ... o-7-osoba/
Laplace

#47660 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

NediM17 wrote: 15/07/2024 13:24 I onda još gore, mazlum udje u acc traku bez Taga. I onda tek počinje rock'n'roll.
Nisam se jednom vraćao u rikverc zbog takvih.
U posljednje vrijeme svee češće su zastoji na ACC u Jošanici. Da li zbog tih koji nemaju ACC uređaj ili zbog kvarova na sistemu (prilazim, a neki radnik Autocesta hoda pješice sa tagom i usmjerava ga ka rampi, valjda da je digne), ne znam.
Ateista

#47661 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Laplace wrote: 16/07/2024 18:01
Ateista wrote: 04/07/2024 06:54
ZyzzSar wrote: 04/07/2024 03:05

ne treba kriviti kamiondzije, oni vecinom voze po ogranicenju (vrlo rijetko ispod, ako ima mogucnost za to)
gori su mi oni koji su nesposobni da preteknu jedno auto pa se kolona pravi, ili oni sto voze normalno auto 10-15 ispod ogranicenja

glavni krivac za sve su nasi prelosi putevi i niska ogranicenja (vecinom 60-70)
svako par kilometara bi trebala da bude treca traka za preticanje, a putevi bi trebali biti dovoljno dobri da ogranicenje bude 100
Kako kad, zavisi od ceste, kad je ravno tad voze dosta ok, krivine su im vec problem. Opet, ako naprave kolone red je da se sklone, i oni i obicna auta koja su tek posebna prica zasto voze tako. Oko mostara je bila bas ekstremna situacija, dakle sa obje strane po neki kamion koji uzbrdo jedva 20 ide.
Inace, tacno je da su najveci problem lose ceste, sa boljim cestama i trecom trakom bi svi ovi problemi bili manje izrazeni.
Bilo bi logično, ali kod nas logika ne radi u praksi.

Neki dan sam vozio n relaciji Semizovac-Tuzla. Kolona se vuče za nekim kamionom, nekih 20 do 30 ispod ograničenja, i onda dođemo do dijela na kojem su uzbrdo tri trake. Kamion ide desnom, ali dvojica ispred mene i ne pomišljaju na preticanje. Kad sam vidio da ovi neće preticati, ja sam uspio preći jednog a na sljedećem mjestu gdje su tri trke i drugog i kamion. Oni su (ko zna dokad) ostali da voze za kamionom.
Ni meni takvi nisu jasni, ali kad bismo imali vise cesta sa trakom za preticanje takvi me ne bi ni zanimali, neka voze sto se mene tice sve vrijeme iza kamiona, njihov problem, kad imam mogucnost da ga preteknem. U tome i jeste fazin, spora vozila imaju traku kojom ne ometaju nikog a brxa vozila traku kojim ih mogu preteci, puno manje rizicnih situacija.
Ateista

#47662 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Laplace wrote: 16/07/2024 18:09
Ateista wrote: 15/07/2024 13:08
petunija wrote: 15/07/2024 13:01

Ne bi,
imaš masu krkana koji voze preticajnom trakom tako da ga desnom moraš obilaziti
Ovo redovno gledam i na autoputu
Ima svakakvih krkana, to je tacno, ali opet sve to na autoputu ili brzoj cesti je manje izrazeno. Cak i kad neko vozi preticajnom, kad mu blicnes vecinom se vrati, ako nece preteknem ga sa desne strane ako nemam drugog izbora. Malo jeste rizicno jer bi se mogao vratiti i na mene, ali sve ukupno manje rizicno nego preticanja na magistralama.
https://fenix-magazin.de/preticao-desno ... o-7-osoba/
Vec sam napomenuo da je rizicno, ali to opet nije isto kao slucaj iz clanka gdje je lik odmah isao iz traje u traku i preticao, ja to uradim ako bas neko nece da se pomjeri, a to mi se mozda jednim desilo. Puno su cesci problemi na magistralama da neko ubrzava kad ga pretices i slicno.
zdruzdjo

#47663 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Ateista wrote: 16/07/2024 18:46
Vec sam napomenuo da je rizicno, ali to opet nije isto kao slucaj iz clanka gdje je lik odmah isao iz traje u traku i preticao, ja to uradim ako bas neko nece da se pomjeri, a to mi se mozda jednim desilo. Puno su cesci problemi na magistralama da neko ubrzava kad ga pretices i slicno.

Evo moje situacije od prosle godine.
Identicnu sam imao i vozeci auto. Kod visokog, gdje nisam isao u zaustavnu, nego sam morao kociti jer je debil isto kao na snimlku odlucio da udje u moju traku. Naravno Bez zmigavca. Jos je vozio lijevom trakom zestoko ispod ogranicenja. Pretpostavljam da je bio telefon u pitanju.
Ne znam kako se ovo zove. Vjerovatno preticanje desnom trakom.
Na ovom snimku sam ja po zakonu (valjda) nakon sto sam pretekao pasata, trebao se uliti u desnu traku i voziti malo iza njega i ne ubrzavati, nego voziti brzinom onako kako on vozi i ugrozavati ljude iza sebe i sebe. i cekati i moliti boga da njemu naumpadne da udje u desnu traku pa tek onda da ga ja preticem lijevom trakom.
noviclan

#47664 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

zdruzdjo wrote: 17/07/2024 06:33

Identicnu sam imao i vozeci auto. Kod visokog, gdje nisam isao u zaustavnu, nego sam morao kociti jer je debil isto kao na snimlku odlucio da udje u moju traku. Naravno Bez zmigavca. Jos je vozio lijevom trakom zestoko ispod ogranicenja. Pretpostavljam da je bio telefon u pitanju.
Na ovom snimku sam ja po zakonu (valjda) nakon sto sam pretekao pasata, trebao se uliti u desnu traku i voziti malo iza njega i ne ubrzavati, nego voziti brzinom onako kako on vozi i ugrozavati ljude iza sebe i sebe. i cekati i moliti boga da njemu naumpadne da udje u desnu traku pa tek onda da ga ja preticem lijevom trakom.
Sreca pa te nije vidio, ne znam je li bilo vozila iza tebe ali ovo se nikada ne radi sa motorom dok se fakin ne vrati u voznu
zdruzdjo

#47665 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

noviclan wrote: 17/07/2024 07:17
Sreca pa te nije vidio, ne znam je li bilo vozila iza tebe ali ovo se nikada ne radi sa motorom dok se fakin ne vrati u voznu
Pa jee ga onda jedino "hope for the best" i voziti iza dok mu ne naumpadne da se vrati. Sto moze biti za 100, 200, 500.... ili ko zna koliko metara/kilometara.
vjeshalica

#47666 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Ovo je radnja preticanja pa u zakonu i pise da ne smijes preticati ako je onaj ispred tebe otpoceo ili pretice.
Ova budala ocito jede govna ali nisi ni ti ispravan upravo zbog ovog gore si se doveo u situaciju da te ne vidi.
Jer ti sa svojim gabaritima si slalomao i upao u mrtvi ugao pogotovo jer su brzine velike....ovdje te je mogla skoda pomesti i da podletis pod pasata itd... i jos sto problema. Btw dobro si prosao jer podobro i kriv.
Ateista

#47667 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Taj ispred je predugo bez potrebe ostao u lijevoj traci, tu nema dileme, ali ono sto bih ja drugacije uradio i radim u takvim situacijama je da prvo kratko vozim iza onoga ko je u lijevoj, malo sacekam da vidim hoce li me vidjeti, onda blicnem i tek ako i onda ostane u lijeoj traci krenem u desnu. U ovom slucaju je on mozda i krenuo da se vrca zato sto je tebe vidio a obojica ste krenuli u desnu, zato mislim da im treba dati malo vremena da se izbjegnu ovakve situacije, a preticanje desnom bas kad se nema drugog izbora i vidis da je taj ispred bezobrazan.

Sad se sjetih da sam imao 2-3 puta situaciju, kada sam se sa posla vracao autoputem i isao uvijek u isto vrijeme, i naletim vise puta na jedan te isti policijski auto koji krenem da preticem a oni se samo prebace u lijevu traku, i tako svaki put kad me vide. Znao sam da me idioti navlace da ih preteknem desnom i da me zaustave i nisam nasjedao, guvozio iza njih i zapisao sam im tablice ali mi se na zalost nikad nije dalo da ih prijavim.
xamp

#47668 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by xamp »

Ovo je vrlo hrabar potez, i ne previse pametan... vozim i motor i auto, i nisam siguran da bih ovo uradio ni sa autom , a sa motorom sigurno ne bih...
zdruzdjo

#47669 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

vjeshalica wrote: 17/07/2024 07:58 Ovo je radnja preticanja pa u zakonu i pise da ne smijes preticati ako je onaj ispred tebe otpoceo ili pretice.
Ova budala ocito jede govna ali nisi ni ti ispravan upravo zbog ovog gore si se doveo u situaciju da te ne vidi.
Jer ti sa svojim gabaritima si slalomao i upao u mrtvi ugao pogotovo jer su brzine velike....ovdje te je mogla skoda pomesti i da podletis pod pasata itd... i jos sto problema. Btw dobro si prosao jer podobro i kriv.
Nisam naveo. Daleko prije pocetka snimka sam vozio iza bez nekih ubrzavanja itd.
Lik sa skodom nije uopste izveo preticanje, nego je kontinuirano vozio lijevom trakom, i tako je sustigao i pasata. mogu reci sigurno par kilometara. Malo je ubrzavao/malo usporavao ali sve lijevom trakom. Ali nikakva prestrorjavanja ili sl. Sve ljevom trakom.
O nekim mrtvim uglovima ili slalomanju, nema govora. Ako pogledas snimak, nisam pasata poceo preticati na par metara, nego daleeeeko prije njega.
U momentu kada sam bio skroz na sredini lijeve trake nakon sto sam ga obisao, skoda je ispred mene bila dobrih 4-5 duzina pasata. Tako da me jasno mogao vidjeti na unutrasnjem retrovizoru. Pogledas li, vidjeti ces da su mi svjetla na motoru upaljena(desna rucka). Bas zbog toga da budem vidljiv. Imam cak i dnevna svjetla u zmigavcima.
Kad sam se vratio u desnu traku opet sam bio daleko iza njega, nisam se prisunjao pa mu izletio iza stop-svjetla. Sto znamo da motoristi sa tzv. "zujalicama" znaju raditi pa em ti u mrtvom uglu i ne vidis ga, em te prepadne kad ti zazuji i ukaze se pored prozora na 30-40 cm sa 200km/h.
Nego sam cim sam pretekao pasata, vratio sam se u desnu traku i nastavio svojom putanjom sredinom trake. Opet vidljiv.
Uglavnom zakonski da, reci cemo da sam ga preticao desnom trakom i "prekrsio zakon". ali isto tako bih prekrsio zakon i da sam prosao pored njega bez da je postojao pasat na cesti a ja vozio uredno desnom trakom. Mislim realno sta treba da covjek radi da ne prekrsi zakon u ovakvim situacijama gdje imas debila koji vozi lijevom? Da vozis iza(nizom brzinom od dozvoljene) i molis boga da on odluci da se vrati u desnu traku pa da onda izvrsis preticanje uredno lijevom trakom? Naravno, logicno je da krsenje zakona jedne osobe, ne opravdava krsenje zakona druge osobe.
Bilo kako bilo, iako imam karticu koja mi omogucava besplatan auto-put u regionu, maksimalno ga izbjegavam na motoru. Samo zbog ovakvih likova.
I zato sam i okacio snimak jer se vidi kako mozes nastradati zbog glupana koji ne zna kako se vozi auto-putem.

@xamp nego sta bi ti uradio, da cujem. Jesam trebao voziti iza nakon preticanja pasata i gatati da li ce se on skrenuti u traku u kojoj bi trebalo da bude ili nece, pa da ja nastavim?

@Ateista Ma dobro sad, kupio skolu. Sva sreca pa dosta jeftino. I dalje nekada kad ipak moram auto putem, imam slicnih situacija gdje neko vozi lijevom pa moram odluciti sta da radim. preteknem ali sa doooosta opreza. Volim da prekrsim zakon i toga nekoga takvog ostavim iza sebe, nego da gatam o njegovom sljedecem potezu dok sam ja na dva tocka iza njega pri 100+ km/h. Da nije bilo zaustavne trake oduzeo bih gas, pipnuo kocinicu i pustio kretena. ovako sam se nadao da ce skontati sta radi, a i imao sam "escape route". Isto tako da je dao zmigavac, skontao bih ga na vrijeme.
vjeshalica

#47670 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

zdruzdjo wrote: 17/07/2024 09:34

Nisam naveo. Daleko prije pocetka snimka sam vozio iza bez nekih ubrzavanja itd.
Lik sa skodom nije uopste izveo preticanje, nego je kontinuirano vozio lijevom trakom, i tako je sustigao i pasata. mogu reci sigurno par kilometara. Malo je ubrzavao/malo usporavao ali sve lijevom trakom. Ali nikakva prestrorjavanja ili sl. Sve ljevom trakom.
O nekim mrtvim uglovima ili slalomanju, nema govora. Ako pogledas snimak, nisam pasata poceo preticati na par metara, nego daleeeeko prije njega.
U momentu kada sam bio skroz na sredini lijeve trake nakon sto sam ga obisao, skoda je ispred mene bila dobrih 4-5 duzina pasata. Tako da me jasno mogao vidjeti na unutrasnjem retrovizoru. Pogledas li, vidjeti ces da su mi svjetla na motoru upaljena(desna rucka). Bas zbog toga da budem vidljiv. Imam cak i dnevna svjetla u zmigavcima.
Kad sam se vratio u desnu traku opet sam bio daleko iza njega, nisam se prisunjao pa mu izletio iza stop-svjetla. Sto znamo da motoristi sa tzv. "zujalicama" znaju raditi pa em ti u mrtvom uglu i ne vidis ga, em te prepadne kad ti zazuji i ukaze se pored prozora na 30-40 cm sa 200km/h.
Nego sam cim sam pretekao pasata, vratio sam se u desnu traku i nastavio svojom putanjom sredinom trake. Opet vidljiv.
Uglavnom zakonski da, reci cemo da sam ga preticao desnom trakom i "prekrsio zakon". ali isto tako bih prekrsio zakon i da sam prosao pored njega bez da je postojao pasat na cesti a ja vozio uredno desnom trakom. Mislim realno sta treba da covjek radi da ne prekrsi zakon u ovakvim situacijama gdje imas debila koji vozi lijevom? Da vozis iza(nizom brzinom od dozvoljene) i molis boga da on odluci da se vrati u desnu traku pa da onda izvrsis preticanje uredno lijevom trakom? Naravno, logicno je da krsenje zakona jedne osobe, ne opravdava krsenje zakona druge osobe.
Bilo kako bilo, iako imam karticu koja mi omogucava besplatan auto-put u regionu, maksimalno ga izbjegavam na motoru. Samo zbog ovakvih likova.
I zato sam i okacio snimak jer se vidi kako mozes nastradati zbog glupana koji ne
Ne trazi opravdanje za postupke. Ne mozes tvrditi da te je vozac skode vidio. Tvoji gabariti su mali, i velika je mogucnost da te nije vidio da si se ubacio da ga preteknes sa desne strane. Vjv nije ni ocekivao da se provuces. Mozda te je uocio iza ledja, ali nije te uocio kad si se poceo pomicati udesno.
Nisi ispravan i kraj price. Ako optuzujes nekoga da u skodi pravi problem, onda ne znaci da ti imas pravo da isto radis. Nisi po zakonu smio da pretices auto koje je vec u radnji preticanja.
Ja da sam na tvom mjestu bila, trubila bi ili blicala da se skloni kad vec tvrdis da uporno vozi lijevom.
Ali se ne bih provlacila. Ti si samo imao srece sto imas prostora sa desne strane nista vise. Jer ti nisi imao tako bitnu potrebu da se provlacis.
Ako nisi strpljiv nemoj sjedati za upravljac i kraj price. Svaki dan vidimo slicne i gore situacije gdje ljudi se ponasaju defanzivno i ne lete grlom u jagode. Moj komentar je dobronamjerne prirode i nek ti bude nauk za ubuduce.
Jer ne daj boze da je doslo do sudara, posljedice su teske,a ne bi bio ispravan
xamp

#47671 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by xamp »

zdruzdjo wrote: 17/07/2024 09:34
vjeshalica wrote: 17/07/2024 07:58 Ovo je radnja preticanja pa u zakonu i pise da ne smijes preticati ako je onaj ispred tebe otpoceo ili pretice.
I zato sam i okacio snimak jer se vidi kako mozes nastradati zbog glupana koji ne zna kako se vozi auto-putem.

@xamp nego sta bi ti uradio, da cujem. Jesam trebao voziti iza nakon preticanja pasata i gatati da li ce se on skrenuti u traku u kojoj bi trebalo da bude ili nece, pa da ja nastavim?

@Ateista Ma dobro sad, kupio skolu. Sva sreca pa dosta jeftino. I dalje nekada kad ipak moram auto putem, imam slicnih situacija gdje neko vozi lijevom pa moram odluciti sta da radim. preteknem ali sa doooosta opreza. Volim da prekrsim zakon i toga nekoga takvog ostavim iza sebe, nego da gatam o njegovom sljedecem potezu dok sam ja na dva tocka iza njega pri 100+ km/h. Da nije bilo zaustavne trake oduzeo bih gas, pipnuo kocinicu i pustio kretena. ovako sam se nadao da ce skontati sta radi, a i imao sam "escape route". Isto tako da je dao zmigavac, skontao bih ga na vrijeme.
Ako je tako dugo vozio i nije bilo samo prestizanje, onda se slazem sa odlukom, iako bih ja bio malo iza njega te blicao i svirao prije ovoga... ja sam po ovome shvatio da je on prestizao, a ti si bio nestripljiv i onda se 'uvaljivao'
daario naharis

#47672 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by daario naharis »

Defanzivna voznja, najbolja voznja. :thumbup:
Ateista

#47673 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

daario naharis wrote: 17/07/2024 10:33 Defanzivna voznja, najbolja voznja. :thumbup:
Napad je najbolja odbrana. :D
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#47674 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leon16v »

Samo direkt u branik
daario naharis

#47675 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by daario naharis »

Ateista wrote: 17/07/2024 10:52
daario naharis wrote: 17/07/2024 10:33 Defanzivna voznja, najbolja voznja. :thumbup:
Napad je najbolja odbrana. :D
Meni policijsko auto oduzelo pravo prvenstva prolaza, gdje ces dalje? :D
Post Reply