Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#31201 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

BAK-eV wrote: 16/07/2024 16:51

Za ljude kojiima je drzava na prvom mjestu nije tako.
:lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#31202 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

prema informacijama do kojih je došao Klix.ba, na ovom spisku prijavljenih kandidata su:

direktor SIPA-e Darko Ćulum

šef policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić

Vlado Jovanić, službenik Uprave za policijsku podršku MUP RS-a

Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj,

Ljubiša Pandurević, načelnik Finansijsko-obavještajnog odjeljenja SIPA-e u Banjoj Luci

Milosav Savković, načelnik Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-u RS

Zoran Savić, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela.
ovo vam se zove koalicijska harmonija...pokloniš SIPA-u i nema mješanja, da slučajno koji B ili H zaluta s prijavom :evil:

@tramvajtrojka šta su to bošnjačke, pardon srpske pozicije :?

znači što je dato SNSD-u i HDZ-u nema miješanja, a miješamo samo na onome što je ostalo hudim Prošnjacima....a jeste popravili situaciju alal vam vera :jbt:

i zbog takvog bolmekur slijepila ćete imati bumerang efekt i vi ćete biti ti koji će vratiti umrlu SDA :-)
made_in_sarajevo

#31203 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by made_in_sarajevo »

E zato ja kazem jest slatko citati kako ide kompletna faktura trojci. Picke prodane trebali su nas napraviti drzavom za 6 mjeseci, inace su prodane picke. 8-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#31204 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote: 16/07/2024 16:57
BAK-eV wrote: 16/07/2024 16:51

Za ljude kojiima je drzava na prvom mjestu nije tako.
:lol:
Sto bi se reklo: hvali more, drz se kopna.
JoseMujica

#31205 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

made_in_sarajevo wrote: 16/07/2024 17:57 E zato ja kazem jest slatko citati kako ide kompletna faktura trojci. Picke prodane trebali su nas napraviti drzavom za 6 mjeseci, inace su prodane picke. 8-)
pa kome će se fakturisati nego onima koji su vlast i koji se pitaju :?

i red bi bio da kažete koje su to bošnjačke pozicije, jer je to izgleda jedina fluidna i neodređena kategorija...prema spisku gore srpske su ne utvrđene već armirane
DonieBrasco

#31206 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kosarac ... /240716122
Kako kaže Košarac, u toku je "atmosfera linča i opšte antisrpske histerije, koju kreiraju radikalne bošnjačke strukture uz podršku zapadnog faktora".
Pocelo je ...
made_in_sarajevo

#31207 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

JoseMujica wrote: 16/07/2024 18:06
made_in_sarajevo wrote: 16/07/2024 17:57 E zato ja kazem jest slatko citati kako ide kompletna faktura trojci. Picke prodane trebali su nas napraviti drzavom za 6 mjeseci, inace su prodane picke. 8-)

i red bi bio da kažete koje su to bošnjačke pozicije, jer je to izgleda jedina fluidna i neodređena kategorija...prema spisku gore srpske su ne utvrđene već armirane
Ko je podijelio, potpisao pitaj svoje.

Sipa - srbi
Granicna - hrvati
Dkpt - bosnjaci koliko se sjecam
Vojska - bosnjaci doduse mislim da je mix ovdje
Osa - bosnjaci

Ministri kontra idu onda, pretezno. Isto je i na federaciji direktor fupa hrvati ali ministar bosnjak.

Mozes se naci ali bolje 30 godina fakturisati trojci i praviti se lud
JoseMujica

#31208 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

made_in_sarajevo wrote: 16/07/2024 18:50

Sipa - srbi
Granicna - hrvati
Osa - bosnjaci

Ministri kontra idu onda, pretezno. Isto je i na federaciji direktor fupa hrvati ali ministar bosnjak.

mojne meni pričati o starim dobrim hitovima....ako ti je do toga prelistaj temu SDA pa vidi koliko su bili "moji" dok su bili vlast i ako nađeš jedan upis gdje ih hvalim ili branim, slobodno se vrati i hrakni me ko zadnjeg smrada.

A kada pričamo o današnjim dešavanjima i današnjoj vlasti bilo bi pošteno da o njima i pričamo, jer ako ovako nastavite, sa ovim sektašenjem i stalnim vraćanjem unazad, bojim se da ćete doći i do toga da vam je Tito rahmetli kriv što nismo u EU :evil:
"Namiriće 100 miliona KM kako bi se za potrebe Uprave za indirektno oporezivanje kupila zgrada u Banjaluci od kuma Milorada Dodika. Na tom iznosu bi pozavidjele i zemlje regiona, a bogami i Evropske unije. I vidimo da može biti dogovora, kompromisa, saradnje, da može biti 'mir, mir, mir, niko nije kriv' kada treba kupiti kumovsku zgradu za 100 miliona KM i tada kolegama iz SNSD, Trojke i HDZ sve može stati pod kapu. Alal vera i aferim"
a što nema citostatika i osnovnih lijekova u Sarajevu, koga libo tuki....da možda i zato krivim SDA?
dječak sa šibicama

#31209 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dječak sa šibicama »

https://www.rtvslon.ba/psbih-poslanici- ... nabavkama/

Konacno nesto pametno, u moru gluposti kojima se bavimo.

Nadam se da ce ovim zakonom prestati haos sa javnim nabavkama, odnosno izostanak istih.
made_in_sarajevo

#31210 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Kupovina zgrade u banja luci ide jos davno prije trojke, ali nema veze fakturisi ko ga jebe. Ustvari nesto ne znam da je iko od nas vidio sta ide sve u tih 100 miliona sto se trebalo uzeti. Ali nema veze slatko je citati kako se sve fakturise trojci, a uredno zaboravljamo sta je juce bilo
JoseMujica

#31211 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

made_in_sarajevo wrote: 16/07/2024 20:27 Kupovina zgrade u banja luci ide jos davno prije trojke, ali nema veze fakturisi ko ga jebe. Ustvari nesto ne znam da je iko od nas vidio sta ide sve u tih 100 miliona sto se trebalo uzeti. Ali nema veze slatko je citati kako se sve fakturise trojci, a uredno zaboravljamo sta je juce bilo
ne sekiraj se bolan...Nešić je preživio pokušaj smjene....od ponedjeljka ide relaksacija odnosa i ubrzani ojropski put pa možeš držati predavanja nevjernim tomama kako nikad nije bilo bolje
made_in_sarajevo

#31212 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Pa bolje nesic nego veliki bosnjak crnkic koji je vise obrukao drzavu i poziciju nego nesic. Ljudi donaciju na noge donesu, gospodinu se mrsko pojaviti, pa do toga da odbija potpisati zlatne znacke za dan policije ili priznanja iz cistog kurcenja. Nesic bar dodje npr u granicnu na donacije, na prijem kadeta, ispostuje protokol, stoji mirno na himnoj i zakletvi... Crnkic ni to nije bio u stanju uraditi.

Tebe i vas jebe sto ne kontate da ja radije biram nesica, dodika nego vase sda-df-sbih patriote. Ove znamo kakvi su i postavis se tako, a vidimo i za kredite dodiku i helikopter neki dan kako su se ipak odlicno postavili izdajnici. A vase patriote 30 godina jahali, zaglade nas po glavi pa nam ga sloze kolektivno. Ne boj se aco reviziju cu ja sjebati, samo glasove da uzmem.

Jebe vas i to da se ja pitam sad bi i peder premijer bio. Ukratko zaboli me kurac vise jel peder, musliman, pravoslavac, katolik, samo je bitno jel covjek i jel zna raditi taj posao. Doci ce i vama patriotama jednom iz guzice u glavu da nije sve u tenderima za svoj dzep, a do tad samo fakturisite trojci, ima nas koji pamte duze od 3 dana
JoseMujica

#31213 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

pa vi ćete je vratiti ako ovako nastavite :roll:
tramvajtrojka

#31214 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

JoseMujica wrote: 16/07/2024 19:02

Sipa - srbi
Granicna - hrvati
Osa - bosnjaci

mojne meni pričati o starim dobrim hitovima....ako ti je do toga prelistaj temu SDA pa vidi koliko su bili "moji" dok su bili vlast i ako nađeš jedan upis gdje ih hvalim ili branim, slobodno se vrati i hrakni me ko zadnjeg smrada.

A kada pričamo o današnjim dešavanjima i današnjoj vlasti bilo bi pošteno da o njima i pričamo, jer ako ovako nastavite, sa ovim sektašenjem i stalnim vraćanjem unazad, bojim se da ćete doći i do toga da vam je Tito rahmetli kriv što nismo u EU :evil:
"Namiriće 100 miliona KM kako bi se za potrebe Uprave za indirektno oporezivanje kupila zgrada u Banjaluci od kuma Milorada Dodika. Na tom iznosu bi pozavidjele i zemlje regiona, a bogami i Evropske unije. I vidimo da može biti dogovora, kompromisa, saradnje, da može biti 'mir, mir, mir, niko nije kriv' kada treba kupiti kumovsku zgradu za 100 miliona KM i tada kolegama iz SNSD, Trojke i HDZ sve može stati pod kapu. Alal vera i aferim"
a što nema citostatika i osnovnih lijekova u Sarajevu, koga libo tuki....da možda i zato krivim SDA?
samo sto te zeza da su pare za tu zgradu odcojene prije desetak godina, i sad tek iskoristene al haj bitno je spinovati
Hakiz

#31215 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

made_in_sarajevo wrote: 16/07/2024 20:38 Pa bolje nesic nego veliki bosnjak crnkic koji je vise obrukao drzavu i poziciju nego nesic. Ljudi donaciju na noge donesu, gospodinu se mrsko pojaviti, pa do toga da odbija potpisati zlatne znacke za dan policije ili priznanja iz cistog kurcenja. Nesic bar dodje npr u granicnu na donacije, na prijem kadeta, ispostuje protokol, stoji mirno na himnoj i zakletvi... Crnkic ni to nije bio u stanju uraditi.

Tebe i vas jebe sto ne kontate da ja radije biram nesica, dodika nego vase sda-df-sbih patriote. Ove znamo kakvi su i postavis se tako, a vidimo i za kredite dodiku i helikopter neki dan kako su se ipak odlicno postavili izdajnici. A vase patriote 30 godina jahali, zaglade nas po glavi pa nam ga sloze kolektivno. Ne boj se aco reviziju cu ja sjebati, samo glasove da uzmem.

Jebe vas i to da se ja pitam sad bi i peder premijer bio. Ukratko zaboli me kurac vise jel peder, musliman, pravoslavac, katolik, samo je bitno jel covjek i jel zna raditi taj posao. Doci ce i vama patriotama jednom iz guzice u glavu da nije sve u tenderima za svoj dzep, a do tad samo fakturisite trojci, ima nas koji pamte duze od 3 dana
Znam da sam dosadan, ali opet ću:

SDA vlada meni invalidnina 450 KM.

Trojka vlada meni invalidnina 450 KM.

U pravu si, zaboli me vise jel peder, musliman, pravoslavac, katolik. Isto je.
JoseMujica

#31216 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

tramvajtrojka wrote: 16/07/2024 20:46
JoseMujica wrote: 16/07/2024 19:02

Sipa - srbi
Granicna - hrvati
Osa - bosnjaci

samo sto te zeza da su pare za tu zgradu odcojene prije desetak godina, i sad tek iskoristene al haj bitno je spinovati
budžet je od 2024-te, odnosno tekuće godine

prošle godine je u budžetu (za 2023.) izdvojeno cca 70 miliona KM, pa je ispalo da je to samo za zgradu, ali ne i za okolni parking....pa su im partneri tražili dodatnih 30 miliona KM za parking i te su dodatne pare u ovom danas usvojenom budžetu (2024.), tako da spajanjem sredstava iz prošle i ove godine konačno mogu kupiti zgradu i namiriti kuma

a haj nema veze biće para za plakate i reklame za nastupajuće lokalne izbore...nije kum cicija
relativno84

#31217 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by relativno84 »

made_in_sarajevo wrote: 16/07/2024 20:38 Pa bolje nesic nego veliki bosnjak crnkic koji je vise obrukao drzavu i poziciju nego nesic. Ljudi donaciju na noge donesu, gospodinu se mrsko pojaviti, pa do toga da odbija potpisati zlatne znacke za dan policije ili priznanja iz cistog kurcenja. Nesic bar dodje npr u granicnu na donacije, na prijem kadeta, ispostuje protokol, stoji mirno na himnoj i zakletvi... Crnkic ni to nije bio u stanju uraditi.

Sloboda izbora je vrlo jebena stvar, ajde sve sto zamjeris proslima i treba, ali cemu to titranje muda negatoru genocida koji prica viceve na tu temu, i jos si kao ponosan na to da ti je Nesic izbor. Daleko je ovo od sramote, recimo da je do toplotnog vala inace bas bas tesko dno.
DonieBrasco

#31218 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Sebi pare osigurali buđet je za njih, njihove hirove qurcenja, prehljebe tj. glasace, drzava i narodi nece nista od toga osjetiti.

I sad lagano na godisnje, nemojte se iznenaditi ako nakon godisnjih povecaju plate i visekratne pomoci da je i to planirano buđetom. A onda na jesen izbori, hljeba i igara a nakon istih opet ja tebi ti meni, tenderi, pare i jos para.

Opet kazem qurcem nece pomaci da bude bolje narodima i drzavi, nece jednim drugim sijeci grane (fottelje, tendere, pare, jos para). Jedan jedini EU zakon nisu razmatrali ne usvojili od kako su na ljepe oci i radi Ukrajine dobili milost od EU.
JoseMujica

#31219 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

da ludilo bude potpuno i

tek da neki skontaju u kakvom okruženju mi preživljavamo...kreiranje neprijatelja je počelo
cvrčak_na_hedonizmu

#31220 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

JoseMujica wrote: 16/07/2024 22:04

da ludilo bude potpuno i

tek da neki skontaju u kakvom okruženju mi preživljavamo...kreiranje neprijatelja je počelo
Bas i ne, jebu mu mater svi redom u komentarima. U medjuvremenu: Vlada Srbije vraća na snagu projekat Jadar firme Rio Tinto :navijacica:

https://balkans.aljazeera.net/videos/20 ... -rio-tinto

Sto je najgore i Federacija predvodjena novom politickom paradigmom, a Bogme i Sumska sa Dodikom koji se kao oteo kontroli bi uradili isto da ih nije zajeb'o Ustavni sud.

Resursi, jeftini ili besplatni resursi su smijer u kojem se treba gledati.

:stidljiv:
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 16/07/2024 22:28, edited 1 time in total.
Point.

#31221 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

Tebe i vas jebe sto ne kontate daja radije biram nesica, dodika nego vase sda-df-sbih patriote. Ove znamo kakvi su i postavis se tako, a vidimo i za kredite dodiku i helikopter neki dan kako su se ipak odlicno postavili izdajnici. A vase patriote 30 godina jahali, zaglade nas po glavi pa nam ga sloze kolektivno. Ne boj se aco reviziju cu ja sjebati, samo glasove da uzmem.

To onaj Nešić koji se šprda sa žrtvama genocida u Srebrenici i priča viceve o istim, koji diže 3 prsta u sred Sarajeva, koji nudi lovu za mirno razdruživanje i traži lovu za ostanak u državnoj zajednici.

Inače su dobri ljudi i znaju raditi svoj posao Dodik i Nešić jel tako ljudino.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#31222 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Dodaj bilo koje prezime politicara iz RS i svi se uklapaju u opis
Mani ba suplje
Prpa.ba

#31223 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Image

Sta kaze, "made in sarajevo", istocno.
A_A_AKCIJA

#31224 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

Point. wrote: 16/07/2024 22:27 To onaj Nešić
Da, baš su grozni.

Imali su izbor Čedu Jovanovića, Nenada Čanka i Natašu Kandić za Vijeće ministara, a Trojkaši izdajnici izabrali Nešića...

Daj ba ljudi izmislite šta bolje od ovoga, smiješno je odavno
Point.

#31225 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

A_A_AKCIJA wrote: 16/07/2024 22:55
Point. wrote: 16/07/2024 22:27 To onaj Nešić
Da, baš su grozni.

Imali su izbor Čedu Jovanovića, Nenada Čanka i Natašu Kandić za Vijeće ministara, a Trojkaši izdajnici izabrali Nešića...

Daj ba ljudi izmislite šta bolje od ovoga, smiješno je odavno
Nije majka klela sina što se kockao, nego što se vadio.

Elem, žalosno je čitati da neko ko ima sarajevo u nicku piše da bi radije glasao za negatora genocida koji priča viceve o istom i koji smatra takve kao dobre ljude koji rade dobar posao. O tome, naravno, nećeš ni slova komentarisati, lakše pisati automatizirane stranačke odgovore o izdajama, lažima itd.
Last edited by Point. on 17/07/2024 00:19, edited 1 time in total.
Locked