jok nego me zanima kad izadju imena hocete li im traziti krvna zrnca kao vukoji tj. hoce li biti pravi patriotsku bosnjaci sa pečatom SDA kao sadasnje sudije, il bosanci izdajice svoga naroda i jos jedni nametnuti ugnjetivaci volje vecinskog naroda
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- tramvajtrojka
#31151 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#31152 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Vukoji nisu brojana krvna već sranačka i ideološka zrnca...i što se toga tiče nije (skoro) ništa pogrešno rečenotramvajtrojka wrote: ↑16/07/2024 09:56jok nego me zanima kad izadju imena hocete li im traziti krvna zrnca kao vukoji tj. hoce li biti pravi patriotsku bosnjaci sa pečatom SDA kao sadasnje sudije, il bosanci izdajice svoga naroda i jos jedni nametnuti ugnjetivaci volje vecinskog naroda![]()
u svemu je najveća sramota da tzv. multietničke i (malo)građanske sranke SDP i NS ili nemaju kvalifikovanih pravnika Hrvata ili su pristali na podjelu da Hrvate samo legitimo zastupa HDZ, a oni rastaljuju samo Prošnjačke pozicije
- tramvajtrojka
#31153 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
I kako se tvoja capri razlikuje od nekog HDZ-ovca i SNSD-ovca nek je samo nash pa makar bio najgori, bitno je biti bosnjak kake kvalifikacije i ta čudesaJoseMujica wrote: ↑16/07/2024 10:10Vukoji nisu brojana krvna već sranačka i ideološka zrnca...i što se toga tiče nije (skoro) ništa pogrešno rečenotramvajtrojka wrote: ↑16/07/2024 09:56jok nego me zanima kad izadju imena hocete li im traziti krvna zrnca kao vukoji tj. hoce li biti pravi patriotsku bosnjaci sa pečatom SDA kao sadasnje sudije, il bosanci izdajice svoga naroda i jos jedni nametnuti ugnjetivaci volje vecinskog naroda![]()
u svemu je najveća sramota da tzv. multietničke i (malo)građanske sranke SDP i NS ili nemaju kvalifikovanih pravnika Hrvata ili su pristali na podjelu da Hrvate samo legitimo zastupa HDZ, a oni rastaljuju samo Prošnjačke pozicije![]()
I sta su to bošnjačke pozicije, pozicija na koju samo moze bosnjak sjest i niko drugi i ko odredjuje ko je bosnjak a ko nije jer vidimo da se ljudima koji se izjašnjavaju bosnjacima to negira jer nemaju muhur iz Mehmeda spahe strasse
- JoseMujica
#31154 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
stani malo...mojne tih projekcija jer ja ne zagovaram taj sistem, koji btw vi trenutno provoditetramvajtrojka wrote: ↑16/07/2024 10:25I kako se tvoja capri razlikuje od nekog HDZ-ovca i SNSD-ovca nek je samo nash pa makar bio najgori, bitno je biti bosnjak kake kvalifikacije i ta čudesaJoseMujica wrote: ↑16/07/2024 10:10Vukoji nisu brojana krvna već sranačka i ideološka zrnca...i što se toga tiče nije (skoro) ništa pogrešno rečenotramvajtrojka wrote: ↑16/07/2024 09:56
jok nego me zanima kad izadju imena hocete li im traziti krvna zrnca kao vukoji tj. hoce li biti pravi patriotsku bosnjaci sa pečatom SDA kao sadasnje sudije, il bosanci izdajice svoga naroda i jos jedni nametnuti ugnjetivaci volje vecinskog naroda![]()
u svemu je najveća sramota da tzv. multietničke i (malo)građanske sranke SDP i NS ili nemaju kvalifikovanih pravnika Hrvata ili su pristali na podjelu da Hrvate samo legitimo zastupa HDZ, a oni rastaljuju samo Prošnjačke pozicije![]()
![]()
![]()
I sta su to bošnjačke pozicije![]()
a onda imamo situaciju da tamo gdje je bošnjak bio direktor vi imenujete svoga hrvata jer vam HDZ ne da niti jednu đe njihov čovjek, što u konačnici vodi do sve većeg etničkog disbalansa, a opet taj etnički balans nisam ja izmislio već je ustavno propisan.
- tramvajtrojka
#31155 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne nego mi je smiješno malo citati ovo vase ono puna usta gradjanske, al istovremeno bitno je biti Bošnjak i ne mozes skidati sa pozicije provjerenog Bošnjaka i postaviti neku drugu osobu koja bi mozda i bolji posao odradilaJoseMujica wrote: ↑16/07/2024 10:28stani malo...mojne tih projekcija jer ja ne zagovaram taj sistem, koji btw vi trenutno provoditetramvajtrojka wrote: ↑16/07/2024 10:25I kako se tvoja capri razlikuje od nekog HDZ-ovca i SNSD-ovca nek je samo nash pa makar bio najgori, bitno je biti bosnjak kake kvalifikacije i ta čudesaJoseMujica wrote: ↑16/07/2024 10:10
Vukoji nisu brojana krvna već sranačka i ideološka zrnca...i što se toga tiče nije (skoro) ništa pogrešno rečeno
![]()
![]()
a onda imamo situaciju da tamo gdje je bošnjak bio direktor vi imenujete svoga hrvata jer vam HDZ ne da niti jednu đe njihov čovjek, što u konačnici vodi do sve većeg etničkog disbalansa, a opet taj etnički balans nisam ja izmislio već je ustavno propisan.
Daj odmah da se podijelimo i razjebemo drzavu nek svako ima tri tora sa unaprijed određenim pozicijama, nek se niko nikome ne mijesa u rastaljivanje i tjt
-
BAK-eV
#31156 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne manipulisi.made_in_sarajevo wrote: ↑16/07/2024 09:06 kako je meni slatko kad bivsi koji su izgubili vlast sad odjednom sve vade na fakturisanje, prozivaju, sve im smeta, sad su odjednom patriote... pa tako zaboravise preko noci kako taj isti vukoja im nije smetao ni jedne sekunde kao sekretar vijeca ministara jel ono bi, gdje isto ne smije biti covjek iz stranke, minusi elektroprivrede im nisu smetali, onaj sad fakturise zastave RS na granicnim prelazima. slatko je to kako odjednom sve zaboravise i drzava i zakoni pocinju samo otkako je trojka na vlasti. vjerujem da se sutra vrate na vlast, da im vukoja npr ne bi smetao vise
Nije rijec, da li neko nekome smeta.
Smeta, svako svakome.
U pitanju je politicka trgovina.
Nesto dadnes da bi nesto i dobio.
Sta je to dobila Trojka?
- JoseMujica
#31157 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
uopće ti to ne govorim, al hajtramvajtrojka wrote: ↑16/07/2024 10:32Ne nego mi je smiješno malo citati ovo vase ono puna usta gradjanske, al istovremeno bitno je biti Bošnjak i ne mozes skidati sa pozicije provjerenog Bošnjaka i postaviti neku drugu osobu koja bi mozda i bolji posao odradilaJoseMujica wrote: ↑16/07/2024 10:28stani malo...mojne tih projekcija jer ja ne zagovaram taj sistem, koji btw vi trenutno provoditetramvajtrojka wrote: ↑16/07/2024 10:25
I kako se tvoja capri razlikuje od nekog HDZ-ovca i SNSD-ovca nek je samo nash pa makar bio najgori, bitno je biti bosnjak kake kvalifikacije i ta čudesa![]()
![]()
Daj odmah da se podijelimo i razjebemo drzavu nek svako ima tri tora sa unaprijed određenim pozicijama, nek se niko nikome ne mijesa u rastaljivanje i tjt
-
BAK-eV
#31158 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A vidi ovih administratora po Sarajevo-X forumu.Chmoljo wrote: ↑16/07/2024 09:34ta pozicija u sudu jeste HDZova defakto. kao što se SDA bori svim silama da one dvije ostanu njihove. i to je sav problem u priči oko Marina Vukoje.
glede doprinosa diskusiji, zaista ostaje pitanje kada toliko doprinosiš ovdje, zašto se ne daš u konkretnijim stvarima, umjesto što ovdje prosipaš svoju mudrost i samo doprinosiš diskusiji, za razliku od nas mentalnih liliputanaca.
Sad su sudije HDZ-ovi i to teba tako da bude.
Problem je SDA.....
Oho ......
Mogu misliti o cemu ovakvi tipovi mastaju.....
- tramvajtrojka
#31159 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
jes chmoljo je bas ono klasicni tip koji sanja hrvatski begovatBAK-eV wrote: ↑16/07/2024 10:44A vidi ovih administratora po Sarajevo-X forumu.Chmoljo wrote: ↑16/07/2024 09:34ta pozicija u sudu jeste HDZova defakto. kao što se SDA bori svim silama da one dvije ostanu njihove. i to je sav problem u priči oko Marina Vukoje.
glede doprinosa diskusiji, zaista ostaje pitanje kada toliko doprinosiš ovdje, zašto se ne daš u konkretnijim stvarima, umjesto što ovdje prosipaš svoju mudrost i samo doprinosiš diskusiji, za razliku od nas mentalnih liliputanaca.
Problem je SDA.....
Oho ......
Mogu misliti o cemu ovakvi tipovi mastaju.....![]()
-
BAK-eV
#31160 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Vjeruj mi da ovakvi tipovi sanjaju bilo kakvu drzavnu formu, sam da muslimani budu donji....Ma sve moze, samo ne daj muslimanima vlast...tramvajtrojka wrote: ↑16/07/2024 10:50jes chmoljo je bas ono klasicni tip koji sanja hrvatski begovatBAK-eV wrote: ↑16/07/2024 10:44A vidi ovih administratora po Sarajevo-X forumu.Chmoljo wrote: ↑16/07/2024 09:34
ta pozicija u sudu jeste HDZova defakto. kao što se SDA bori svim silama da one dvije ostanu njihove. i to je sav problem u priči oko Marina Vukoje.
Problem je SDA.....
Oho ......
Mogu misliti o cemu ovakvi tipovi mastaju.....![]()
![]()
, kad chmoljo ode kod nekoga on se jedini u stolici kao daidza zavali a oko njega svi ustase
![]()
Vidi im se iz postova.
- tramvajtrojka
#31161 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
BAK-eV wrote: ↑16/07/2024 10:52Vjeruj mi da ovakvi tipovi sanjaju bilo kakvu drzavnu formu, sam da muslimani budu donji....Ma sve moze, samo ne daj muslimanima vlast...tramvajtrojka wrote: ↑16/07/2024 10:50jes chmoljo je bas ono klasicni tip koji sanja hrvatski begovat![]()
, kad chmoljo ode kod nekoga on se jedini u stolici kao daidza zavali a oko njega svi ustase
![]()
![]()
Vidi im se iz postova.

Kakav je chmoljo ljubitelj hrvatstva, za svoju pudlicu uzima samo purina hranu jer im je znak šahovnica
@Chmoljo de samo potvrdi ove navode
-
kakabanja213
#31162 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Znaci bitnije je kako bi Mato Tadic glasao od onoga sto je ovaj glasao kontra clana 1 protokola 1 Ustava Bih uz Evropsku konvenciju ili sta vec. Svojevremeno si mi rekao da je ta funkcija Ustavnog sudije vise protokolarna da oni moraju glasati po UStavu u kojem si vec ugradjene sve evropske povelje... sada vidimo da bas i ne moraju glasati po Ustavu i tim poveljama.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
-
JovicSA
#31164 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nije Chmoljo takav sigurno ali kada smo kod te konstatacije "da muslimani ne budu na vlasti" još rahmetli Filipović je imao anegdotu koja potvrđuje narativ "da samo muslimani ne budu na vlasti". U razgovoru sa Krajišnikom sa kojim je inače bio kućni prijtelj, u samo praskozorje rata u BiH, pokušavao je privatnim kontaktima zaustaviti ludilo. Filipoviću je tada Krajišnik rekao kao prijatelju da Srbi sa muslimanima nemaju problem ali imaju da muslimani budu na vlasti i da je ovo istorijska prilika za Srbe i da uprkos njihovim prijateljskim vezama koje su sezale do kućnog prijatelja i kumovanja ipak ništa nije urađeno da se koliko-toliko ublaži rat ili izbjegne.
- Chmoljo
#31165 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne znam da sam ikada rekao da je funkcija sudije ustavnog suda protokolarna.kakabanja213 wrote: ↑16/07/2024 10:59Znaci bitnije je kako bi Mato Tadic glasao od onoga sto je ovaj glasao kontra clana 1 protokola 1 Ustava Bih uz Evropsku konvenciju ili sta vec. Svojevremeno si mi rekao da je ta funkcija Ustavnog sudije vise protokolarna da oni moraju glasati po UStavu u kojem si vec ugradjene sve evropske povelje... sada vidimo da bas i ne moraju glasati po Ustavu i tim poveljama.
Da, morale bi sudije glasati po ustavu u kojem su povelje, ali ni njihove odluke ne moraju biti tacne i u skladu i sa ustavom i sa konvencijama ugradjenim u ustav, jer pobogu, cemu onda sluzi ESLJP?
- Point.
#31166 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Opstanak na vlasti.BAK-eV wrote: ↑16/07/2024 10:36Ne manipulisi.made_in_sarajevo wrote: ↑16/07/2024 09:06 kako je meni slatko kad bivsi koji su izgubili vlast sad odjednom sve vade na fakturisanje, prozivaju, sve im smeta, sad su odjednom patriote... pa tako zaboravise preko noci kako taj isti vukoja im nije smetao ni jedne sekunde kao sekretar vijeca ministara jel ono bi, gdje isto ne smije biti covjek iz stranke, minusi elektroprivrede im nisu smetali, onaj sad fakturise zastave RS na granicnim prelazima. slatko je to kako odjednom sve zaboravise i drzava i zakoni pocinju samo otkako je trojka na vlasti. vjerujem da se sutra vrate na vlast, da im vukoja npr ne bi smetao vise
Smeta, svako svakome.
Sta je to dobila Trojka?
Vidiš da je Čović režao prije toga kako je Trojka nepouzdan partner.
A obećavali su biti drugačiji od sda
- Chmoljo
#31167 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Da, problem je sto su Palavricka i Ceman muslimani, a nikako sto nisu pravnici visokog kalibra.JovicSA wrote: ↑16/07/2024 11:01 Nije Chmoljo takav sigurno ali kada smo kod te konstatacije "da muslimani ne budu na vlasti" još rahmetli Filipović je imao anegdotu koja potvrđuje narativ "da samo muslimani ne budu na vlasti". U razgovoru sa Krajišnikom sa kojim je inače bio kućni prijtelj, u samo praskozorje rata u BiH, pokušavao je privatnim kontaktima zaustaviti ludilo. Filipoviću je tada Krajišnik rekao kao prijatelju da Srbi sa muslimanima nemaju problem ali imaju da muslimani budu na vlasti i da je ovo istorijska prilika za Srbe i da uprkos njihovim prijateljskim vezama koje su sezale do kućnog prijatelja i kumovanja ipak ništa nije urađeno da se koliko-toliko ublaži rat ili izbjegne.
Adminsitrativna radnica i stranacki vodonosa. I sad, eto, Vukoja problem.
Mislim, jeste, problem je. I on, i mirsad i seada. Al nece se to rijesiti ovako i na ovaj nacin i svakome je jasno da je u pitanju politicko nadjebavanje bez ikakve stvarne zelje da se ista promijeni.
Otud i pozivi da ovi sto bi to sve u glavu rjesavali, veliki mrezovima, principima i nepopustanjima da se upuste u politicko blato i pokazu svima kako se to radi.
- Chmoljo
#31168 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Maltezer, al hajd.tramvajtrojka wrote: ↑16/07/2024 10:55BAK-eV wrote: ↑16/07/2024 10:52Vjeruj mi da ovakvi tipovi sanjaju bilo kakvu drzavnu formu, sam da muslimani budu donji....Ma sve moze, samo ne daj muslimanima vlast...tramvajtrojka wrote: ↑16/07/2024 10:50
jes chmoljo je bas ono klasicni tip koji sanja hrvatski begovat![]()
![]()
![]()
Vidi im se iz postova.
Kakav je chmoljo ljubitelj hrvatstva, za svoju pudlicu uzima samo purina hranu jer im je znak šahovnica![]()
![]()
, to je moj ti namazano svim crveno bijelim bojama
@Chmoljo de samo potvrdi ove navode
-
BAK-eV
#31169 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Staviti u istu ravan bilo kojeg Bosnjaka iz SDA sa bilo kojim Hrvatom iz HDZ kad pricamo o politici generalno samo pokazuje, kao ti podlo mislis.Chmoljo wrote: ↑16/07/2024 11:08Da, problem je sto su Palavricka i Ceman muslimani, a nikako sto nisu pravnici visokog kalibra.JovicSA wrote: ↑16/07/2024 11:01 Nije Chmoljo takav sigurno ali kada smo kod te konstatacije "da muslimani ne budu na vlasti" još rahmetli Filipović je imao anegdotu koja potvrđuje narativ "da samo muslimani ne budu na vlasti". U razgovoru sa Krajišnikom sa kojim je inače bio kućni prijtelj, u samo praskozorje rata u BiH, pokušavao je privatnim kontaktima zaustaviti ludilo. Filipoviću je tada Krajišnik rekao kao prijatelju da Srbi sa muslimanima nemaju problem ali imaju da muslimani budu na vlasti i da je ovo istorijska prilika za Srbe i da uprkos njihovim prijateljskim vezama koje su sezale do kućnog prijatelja i kumovanja ipak ništa nije urađeno da se koliko-toliko ublaži rat ili izbjegne.
Adminsitrativna radnica i stranacki vodonosa. I sad, eto, Vukoja problem.
Mislim, jeste, problem je. I on, i mirsad i seada. Al nece se to rijesiti ovako i na ovaj nacin i svakome je jasno da je u pitanju politicko nadjebavanje bez ikakve stvarne zelje da se ista promijeni.
Otud i pozivi da ovi sto bi to sve u glavu rjesavali, veliki mrezovima, principima i nepopustanjima da se upuste u politicko blato i pokazu svima kako se to radi.
SDA jeste koruptna stranka ali HDZ je zlocinacka struktura, nacisticka stranka.
Pa HDZ-ovci imaju problem u Austriji sa ustaskom ideologijom, pa ih tamo sankcionisu u Bleiburgu.
U bilo kojoj EU drzavi bi HDZ bio zabranjen.
SDA ne bi (doduse bilo bi ih dosta zatvoru zbog kriminala)!
- Chmoljo
#31170 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
ja sad trebam sa tobom raspravljati poslije ove tvoje konstatacijeBAK-eV wrote: ↑16/07/2024 11:26
Staviti u istu ravan bilo kojeg Bosnjaka iz SDA sa bilo kojim Hrvatom iz HDZ kad pricamo o politici generalno samo pokazuje, kao ti podlo mislis.
Pa HDZ-ovci imaju problem u Austriji sa ustaskom idoplogijom, pa ih tamo sankcionisu u Bleiburgu.
sad ja kao trebam peontirati da je HDZ skoro deceniju vodeća stranka u jednoj državi koja je članica EU. jel?U bilo kojoj EU drzavi bi HDZ bio zabranjen.
ovo o podlosti neću ni komentarisati.
-
BAK-eV
#31171 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nista ti vise ne trbas pricati.Chmoljo wrote: ↑16/07/2024 11:32ja sad trebam sa tobom raspravljati poslije ove tvoje konstatacijeBAK-eV wrote: ↑16/07/2024 11:26
Staviti u istu ravan bilo kojeg Bosnjaka iz SDA sa bilo kojim Hrvatom iz HDZ kad pricamo o politici generalno samo pokazuje, kao ti podlo mislis.
Pa HDZ-ovci imaju problem u Austriji sa ustaskom idoplogijom, pa ih tamo sankcionisu u Bleiburgu.
sad ja kao trebam peontirati da je HDZ skoro deceniju vodeća stranka u jednoj državi koja je članica EU. jel?U bilo kojoj EU drzavi bi HDZ bio zabranjen.
ovo o podlosti neću ni komentarisati.
Dovoljno si rekao.
Hvala sto si se predstavio i sto smo te upoznali.
-
kakabanja213
#31172 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nisi rekao protokolarna, to sam ja zakljucio jer je tebi tada bilo normalno da liberali glasaju za sudiju koji je prijedlog malo je reci konzervativne stranke. Meni nije normalno da onaj D. Niksic za to glasa, nema teorije. Ali eto je glasao i dobili smo da imamo sudiju cije odluke nisu u skladu sa Ustabom i konvemcijama ugradjenim u Ustav.Chmoljo wrote: ↑16/07/2024 11:03Ne znam da sam ikada rekao da je funkcija sudije ustavnog suda protokolarna.kakabanja213 wrote: ↑16/07/2024 10:59Znaci bitnije je kako bi Mato Tadic glasao od onoga sto je ovaj glasao kontra clana 1 protokola 1 Ustava Bih uz Evropsku konvenciju ili sta vec. Svojevremeno si mi rekao da je ta funkcija Ustavnog sudije vise protokolarna da oni moraju glasati po UStavu u kojem si vec ugradjene sve evropske povelje... sada vidimo da bas i ne moraju glasati po Ustavu i tim poveljama.To bi bas bilo hrabro sa moje strane i glupo. Ili posljedica pive pod jakom suncem.
Da, morale bi sudije glasati po ustavu u kojem su povelje, ali ni njihove odluke ne moraju biti tacne i u skladu i sa ustavom i sa konvencijama ugradjenim u ustav, jer pobogu, cemu onda sluzi ESLJP?
Sto se tice nekakvog "dogovora" sa HDZ, a kada dvoje sudija (SDA sudija) odu u penziju, nije valjda da mislis da HDZ nece traziti jos jedno mjesto a da ce drugo biti "rezervisano" za navodne liberale. Pa nek tu udje neko blizak NIP opet imas sudiju koji je blizi SDA i HDZ nego navodnim liberalima.
-
BAK-eV
#31173 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
OK!Point. wrote: ↑16/07/2024 11:03Opstanak na vlasti.BAK-eV wrote: ↑16/07/2024 10:36Ne manipulisi.made_in_sarajevo wrote: ↑16/07/2024 09:06 kako je meni slatko kad bivsi koji su izgubili vlast sad odjednom sve vade na fakturisanje, prozivaju, sve im smeta, sad su odjednom patriote... pa tako zaboravise preko noci kako taj isti vukoja im nije smetao ni jedne sekunde kao sekretar vijeca ministara jel ono bi, gdje isto ne smije biti covjek iz stranke, minusi elektroprivrede im nisu smetali, onaj sad fakturise zastave RS na granicnim prelazima. slatko je to kako odjednom sve zaboravise i drzava i zakoni pocinju samo otkako je trojka na vlasti. vjerujem da se sutra vrate na vlast, da im vukoja npr ne bi smetao vise
Smeta, svako svakome.
Sta je to dobila Trojka?
Vidiš da je Čović režao prije toga kako je Trojka nepouzdan partner.
A obećavali su biti drugačiji od sda![]()
Znaci dajem nekom nesto na 20 godina a zauzvrat dobijam 2 godine.
OK!
- Prpa.ba
#31174 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
tramvajtrojka wrote: ↑16/07/2024 10:32 Ne nego mi je smiješno malo citati ovo vase ono puna usta gradjanske, al istovremeno bitno je biti Bošnjak i ne mozes skidati sa pozicije provjerenog Bošnjaka i postaviti neku drugu osobu koja bi mozda i bolji posao odradila
Dobra skripta susjed, zaista dobra skripta.
Gradjanska drzava po modelu etnickih kvota za prezastupljene manjinske narode tako da poklope 66% vlasti, a onda multivitaminski sastav preostalih 33% vlasti, jer se mora primjerom voditi, kaj ne?
I Bosnjaci onda na jedva 15% vlasti, dok se pozicioniraju Srdjani, Igori i Ostali Forte.
Pa nece da moze.
- dr_Evil
#31175 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa Alija je zavezao zastave sa Bobanom, a Karadzica docekao sa "pa gdje ste do sad majka mu stara", zauzvrat je dobio genocid. OK, bolje ista nego nista.
Kad se glasaci stranke koja je uvela etnicki princip pocnu brinuti o etnickom principu izbora Vukoje, dok samo Lendo je pravi Bosnjak. Aman, ajd i to.
Ovdje se samo moze prigovorit SDPu da je radi ucesca u vlasti pristala da ide SDA etnickim stopama i time cementria sve ono sta su Alija i Bakir oduzeli od BiH, sve drugo je za krezave SDA glasace zabava.