Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

piupiu

#33201 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

Hakiz wrote: 28/06/2024 22:29 Ma, ne to, nego, žene koje smo nekada zvali "histeričnim" ispostavlja se da su promjenjivog raspoloženja ili lako planu itd zbog toga što menopauza pravi promjene, dakle nije do njih nego je menopauza uzrok. OK, poštujem.

Ali, žene promjenjivog raspoloženja, koje lako planu itd a koje nisu u menopauzi, šta je njima izgovor?

Muškarci su "kreteni", to je riješeno. Ali, šta je mladim ženama izgovor? One ne mogu biti kretenuše, samo muškarci mogu biti kreteni (nešta slično kao sa nasiljem), mora biti nešta šta mimo kontrole žena na njih utiče da se ponašaju načinom ponašanja zbog kojeg bi muškarca nazvali kretenom.

Mora biti neki sindrom, neki vanjski uticaj koji je nemoguće kontrolisati i slično. Sigurno postoji neki akronim, nešta. Za žene, naravno. Za muškarce zna se, karakter, nema nekog uzroka koju je nemoguće kontrolisati, akronima sastavljenog od deset riječi sa završnom riječi "sindrom" kao oznake medicinskog, biološkog i drugog stanja. To samo za žene ima.
Izgovor za šta, izvini? Preslušaj podcast pa onda možemo komentarisati nešto. Žena je naučnica, neurznanstvenik, koja godinama radi studije o ženskom mozgu - u podcastu možeš vidjeti kako izgleda mozak žene u različitim fazama života jer je ženski organizam potpuno podredjen neuroendokrinom sustavu, stoga toliko žena ima probleme slične menopauzi i tokom trudnoće, na primjer - nesnosne vrućine, hormonalni disbalans, nesanica, kao i trudnički dijabetes, taj ciklus promjena je vrlo sličan ovom koji ima veze sa ulaskom u menopauzu. Ženski organizam prolazi kroz dvosedmične hormonske cikluse tokom čitavog njenog menstruirajućeg života.

A šta je ženi izgovor za to? Činjenica, valjda, da ju je priroda tako napravila da bi takve kao tebe donijela na svijet u najgorim mogućim mukama, a da ti ne bi bio u stanju ni da preslušaš jedan podcast i prokomentrišeš jednu tako fascinantnu temu kao čovjek. Ko zna. :roll:

Na stranu što je glavna tema podcasta uticaj hormonalnih promjena tokom peri i postmenopauze na pojavu demencije iliti Alzhajmera.

Na šta je spao ovaj nekad izuzetno vitalini i zanimljivi forum, da nema jedne teme koja nije u roku od 1, 2, 3 oprana u primitivnom balkanskom šovinizmu svih mogućih tipova - od nacionalizma do mizoginije.
vjeshalica

#33202 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

Haakiz nije dovoljno meritoran da komentarise rad ljudi koji su se ozbiljno posvetili nauci, zapravo, nemoj ga pozivati da to radi uopce.
Hakiz

#33203 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

piupiu wrote: 29/06/2024 10:02
Hakiz wrote: 28/06/2024 22:29 Ma, ne to, nego, žene koje smo nekada zvali "histeričnim" ispostavlja se da su promjenjivog raspoloženja ili lako planu itd zbog toga što menopauza pravi promjene, dakle nije do njih nego je menopauza uzrok. OK, poštujem.

Ali, žene promjenjivog raspoloženja, koje lako planu itd a koje nisu u menopauzi, šta je njima izgovor?

Muškarci su "kreteni", to je riješeno. Ali, šta je mladim ženama izgovor? One ne mogu biti kretenuše, samo muškarci mogu biti kreteni (nešta slično kao sa nasiljem), mora biti nešta šta mimo kontrole žena na njih utiče da se ponašaju načinom ponašanja zbog kojeg bi muškarca nazvali kretenom.

Mora biti neki sindrom, neki vanjski uticaj koji je nemoguće kontrolisati i slično. Sigurno postoji neki akronim, nešta. Za žene, naravno. Za muškarce zna se, karakter, nema nekog uzroka koju je nemoguće kontrolisati, akronima sastavljenog od deset riječi sa završnom riječi "sindrom" kao oznake medicinskog, biološkog i drugog stanja. To samo za žene ima.
Izgovor za šta, izvini? Preslušaj podcast pa onda možemo komentarisati nešto. Žena je naučnica, neurznanstvenik, koja godinama radi studije o ženskom mozgu - u podcastu možeš vidjeti kako izgleda mozak žene u različitim fazama života jer je ženski organizam potpuno podredjen neuroendokrinom sustavu, stoga toliko žena ima probleme slične menopauzi i tokom trudnoće, na primjer - nesnosne vrućine, hormonalni disbalans, nesanica, kao i trudnički dijabetes, taj ciklus promjena je vrlo sličan ovom koji ima veze sa ulaskom u menopauzu. Ženski organizam prolazi kroz dvosedmične hormonske cikluse tokom čitavog njenog menstruirajućeg života.

A šta je ženi izgovor za to? Činjenica, valjda, da ju je priroda tako napravila da bi takve kao tebe donijela na svijet u najgorim mogućim mukama, a da ti ne bi bio u stanju ni da preslušaš jedan podcast i prokomentrišeš jednu tako fascinantnu temu kao čovjek. Ko zna. :roll:

Na stranu što je glavna tema podcasta uticaj hormonalnih promjena tokom peri i postmenopauze na pojavu demencije iliti Alzhajmera.

Na šta je spao ovaj nekad izuzetno vitalini i zanimljivi forum, da nema jedne teme koja nije u roku od 1, 2, 3 oprana u primitivnom balkanskom šovinizmu svih mogućih tipova - od nacionalizma do mizoginije.
Upravo si potvrdila šta sam rekao, žene su pod uticajem, muškarci su sami krivi.

Rekoh li ja išta kontra neuroznanstvenice? Štaviše, napisah OK, poštujem.

Poštujem ja to, razne faze, promjene, sve to ja neću ni pokušati osporiti.

Samo kažem kako je interesantno da se to dešava kod žena, dok za muškarce važi da su sami krivi za sve.

Da pronađemo neko istrživanje u kojem neki neuroznanstvenik kaže da su nasilnici, muškarci takvi zbog promjena u mozgu u raznim fazama.

Bilo bi interesantno vidjeti komentare.
kakavdanakneiskustvu

#33204 Re: Danasnji "feminizam"

Post by kakavdanakneiskustvu »

imam loše iskustvo sa jednom osobom, vještakom psihološke struke, koja je mene označila krivim što sam pretrpio fizički napad od strane tadašnje supruge,ostadoh bez teksta kada sam to slušao.

mozda nema veze sa feminizmom,ali donekle ova jedna rečenica koju @hakiz napisa, navede me da ovo spomenem
Hakiz

#33205 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Ima ona situacija sa duhanom prije nekoliko decenija.

Sve naučnici, pravi, legalne diplome, naučni radovi, imena, slava u stručnim krugovima, sve pravo.

I čitaš ih, duhan nije štetan. Naime, radili u Philip Morrisu, na univerzitetima koje bogato donira i finansira duhanska zajednica i sličnim mjestima.

Tako da ne treba sumnjati u stručnost, znanje, obrazovanje naučnika, neuroznanstvenika itd.

Ali, u njihove motive se smije i mora sumnjati.

Univerziteti legla ljevičara, feminizam je ljevičarska agenda i eto.

Neko bi rekao teorija zavjere ovo šta napisah. I jeste.

Žene nisu odgovorne za svoje ponašanje. Muškarci jesu. To je jedina istina. Sve ostalo je teorija zavjere.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#33206 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Chmoljo »

Hakiz wrote: 29/06/2024 13:35 Da pronađemo neko istrživanje u kojem neki neuroznanstvenik kaže da su nasilnici, muškarci takvi zbog promjena u mozgu u raznim fazama.

Bilo bi interesantno vidjeti komentare.
https://www.npr.org/sections/thetwo-way ... severe-cte

Nije da nema. Sigurno ima i u kada se uzme u obzir ono sto testosteron radi, ono sto je evolucija napravila od muskaraca - konstantna borba za prezivljavanjem, vojevanje, lov, opasni poslovi... Agresivnost i surovost je muskarcima sigurno bila karta za prezivljavanje i opstanak.

No, sigurno da to ne moze biti izgovor. Kao sto ni zenama ne bi trebao ni klimaks biti izgovor za nerazumno ponasanje ili divljanje, vec nacin da se razumiju odredjeni postupci. Iza patologije serijskog ubice jako cesto stoji niz dogadjaja i okolnosti nad kojim isti nije imao kontrolu i napravile su ga monstrumom.

Muskarci svakako trebaju imati razumijevanje za zenu u razlicitim fizioloskim stanjima. Ja vidim kad mi hanumu lupa pms, pa se trudim ne podjebavati u tom periodu. Vrlo lako bude pogresno shvaceno. Al joj kazem, reci mi, ako ja sam ne skontam. Lupa me pms, nemoj me sad. Ok.

I tako super funkcionisemo. Tako ce isto biti i kad krene klimakterij.

O ovim stvarima se treba razgovorati i edukovati da se podigne nivo razumijevanja, a ne da nekome nesto bude izgovor.

Apropo ovih sranja koje su gore postavljane, ovih debila sto slikaju majke i dijele, jasno je sta normalna osoba osjeca. Medjutim, takodjer sam povratio u usta na komentare komentatorki za koje sticem dojam da na tavanu imaju naostren alat za kastraciju.
vjeshalica

#33207 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

Image
iClass

#33208 Re: Danasnji "feminizam"

Post by iClass »

Hakiz wrote: 29/06/2024 16:38 Univerziteti legla ljevičara, feminizam je ljevičarska agenda i eto.
Ako ti ljevičarka koja je završila gender studies, feminizam itd. kaže da je dan, izađi i provjeri je li dan.

Oni imaju toliku pristrasnost i emocije da im ne možeš vjerovati.

Još i gaze po svim principima kada im to odgovara. Nešto kao kada je UN objavio da je 11% ubijenih novinara žene. Ne interesuje ih što je 89% muškarci. Još napisali "prestanite napadati novinarke". Vidiš kakvi su to agresivni i radikalni mozgovi.
Hakiz

#33209 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Lako vam je protiv muškaraca.

Hajde sada da vas vidim:

https://www.klix.ba/lifestyle/modailjep ... /240708167

:evil:
Hakiz

#33210 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/sud- ... /240710066

Ko je tjerao da ide raditi u Dubai ili?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#33211 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Truba »

niko ništa o događanjima oko trumpa
znači snizili su kriterije za primanje u te službe sigurnosti i imamo ženu koja se skriva iza trumpa i njegovih tjelohranitelja
onda imamo slucaj gdje iz 2 3 puta ne uspije vratiti pistolj u futrolu
onda imamo drecanje sta da radimo sta da radimo

znaci geneder neutral trening i ispit je doveo do toga da potencijalnu metu za atentat štite totalno nekompetentne osobe
AleksoMKD

#33212 Re: Danasnji "feminizam"

Post by AleksoMKD »

Truba wrote: 16/07/2024 08:50 niko ništa o događanjima oko trumpa
znači snizili su kriterije za primanje u te službe sigurnosti i imamo ženu koja se skriva iza trumpa i njegovih tjelohranitelja
onda imamo slucaj gdje iz 2 3 puta ne uspije vratiti pistolj u futrolu
onda imamo drecanje sta da radimo sta da radimo

znaci geneder neutral trening i ispit je doveo do toga da potencijalnu metu za atentat štite totalno nekompetentne osobe
Eto 2 dana posle pokusaja atentata na konvenciji samo muskarci agenti. I ovaj out ih ima ko mrava.
¤ jelena ¤

#33214 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ¤ jelena ¤ »

Mmda...

žene generalno nisu sposobne da vraćaju pištolj u futrolu iz prvog pokušaja

i nisu sposobne da budu kvalitetno obučene kako bi znale šta da rade u slučaju kao što je pokušaj atentata.

Uopšte nije problem u lošem kvalitetu obuke bazirane na ,,armiranim" predrasudama;

nije problem u lošoj organizaciji zaštite, manjku iskustva početnika postavljenih na pogrešno mjesto od strane onih koji o tome odlučuju,

nego je problem u predispozicijama koje žene ne posjeduju, generalno, a hoće svim silama da se bave poslom za koji nisu prirodno predodređene.

Koje loodilo, sunce ti.... :roll:
Hakiz

#33215 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

¤ jelena ¤ wrote: 22/07/2024 06:56 Mmda...

žene generalno nisu sposobne da vraćaju pištolj u futrolu iz prvog pokušaja

i nisu sposobne da budu kvalitetno obučene kako bi znale šta da rade u slučaju kao što je pokušaj atentata.

Uopšte nije problem u lošem kvalitetu obuke bazirane na ,,armiranim" predrasudama
;

nije problem u lošoj organizaciji zaštite, manjku iskustva početnika postavljenih na pogrešno mjesto od strane onih koji o tome odlučuju,

nego je problem u predispozicijama koje žene ne posjeduju, generalno, a hoće svim silama da se bave poslom za koji nisu prirodno predodređene.

Koje loodilo, sunce ti.... :roll:
Ako u konkretnom slučaju žena je imala problem, muškarac nije, oboje prošli istu obuku, šta da zaključimmo?

Da obuka vraćanja poštolja u futrolu ne može biti ista za žene i muškarce, bit će da je to zaključak. Vraćanje pištolja u futrolu je spolno određeno, ne može biti isto za muški i ženski spol.

Ženu su namjerno pogrešno obučavali da izgleda nesposobna kada treba da reaguje. I to je vjerovatno. Štaviše, ta muškošovinistička zavjera je navjerovatniji razlog.

A možda je, zbog pritiska da se ispune kvote, primljena žena koja ne bi trebala biti na tom mjestu. Ali, moralo se, diskriminacija, fazoni.
AleksoMKD

#33216 Re: Danasnji "feminizam"

Post by AleksoMKD »

¤ jelena ¤ wrote: 22/07/2024 06:56 predispozicijama koje žene ne posjeduju, generalno, a hoće svim silama da se bave poslom za koji nisu prirodno predodređene.
Pa u ovom slucaju nisu.

Mogu biti piloti, snajperi, PVO posade, vozaci(ce), posade nekih vojnih vozila i brodova no daleko teze im je biti pesadija, artiljerija i specijalne jedinice (sto obezbedjenje VIP osoba treba da bude)
Hakiz

#33217 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

AleksoMKD wrote: 22/07/2024 12:51
¤ jelena ¤ wrote: 22/07/2024 06:56 predispozicijama koje žene ne posjeduju, generalno, a hoće svim silama da se bave poslom za koji nisu prirodno predodređene.
Pa u ovom slucaju nisu.

Mogu biti piloti, snajperi, PVO posade, vozaci(ce), posade nekih vojnih vozila i brodova no daleko teze im je biti pesadija, artiljerija i specijalne jedinice (sto obezbedjenje VIP osoba treba da bude)
Ma, mogu, nije to problem.

Problem je kada od žena koje su sasvim sposobne da to rade želi, prijavi se, toliko žena da možeš popuniti, na primjer 20 %, a zakon kvota kaže da žena mora biti najmanje 40 ili 50 %. Onda 20-30% moraš popunjavati od onih žena koje žele, ali nisu sposobne. Inače, kršenje zakona, sud, zatvor...

Tako je u svemu u čemu narediš kvote, narediš ravnopravnost bilo koga i bilo čega.
petunija

#33218 Re: Danasnji "feminizam"

Post by petunija »

Hakiz wrote: 22/07/2024 12:49 Ako u konkretnom slučaju žena je imala problem, muškarac nije, oboje prošli istu obuku, šta da zaključimmo?
Na osnovu dva primjera se ne donosi zaključak
Hakiz

#33219 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Dobro.
Last edited by Hakiz on 22/07/2024 14:14, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#33220 Re: Danasnji "feminizam"

vala i ja sa 180 cm i 82 kg teško da bi mogao nositi i tu ženu deset cm niži i 15 kg lakšu,kamoli tebe
Hakiz

#33221 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

kakavdanakneiskustvu wrote: 22/07/2024 14:14 vala i ja sa 180 cm i 82 kg teško da bi mogao nositi i tu ženu deset cm niži i 15 kg lakšu,kamoli tebe
Mogao bi jer bi bio utreniran. Nije isto 82 kg nekoga ko sjedi na poslu cijeli dan i nekoga ko cijeli dan je fizički aktivan, trenira, obuka, itd.

Ali, bilo bi teško, naravno. Kažu da za dugotrajno nošenje teret ne smije biti teži od 10 % mase onoga koji ga nosi. U suprotnom posljedice za leđa su velike.
dale cooper

#33222 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

kakavdanakneiskustvu wrote: 22/07/2024 14:14 vala i ja sa 180 cm i 82 kg teško da bi mogao nositi i tu ženu deset cm niži i 15 kg lakšu,kamoli tebe
I zamisli da onda sa tom težinom i visinom moraš nositi Donalda Trumpa na leđima. :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#33223 Re: Danasnji "feminizam"

dale cooper wrote: 22/07/2024 14:19
I zamisli da onda sa tom težinom i visinom moraš nositi Donalda Trumpa na leđima. :mrgreen:
ne znam kako bi dijete svoje nosio, a kamoli odraslu osobu
kakavdanakneiskustvu

#33224 Re: Danasnji "feminizam"

Hakiz wrote: 22/07/2024 14:18
Mogao bi jer bi bio utreniran. Nije isto 82 kg nekoga ko sjedi na poslu cijeli dan i nekoga ko cijeli dan je fizički aktivan, trenira, obuka, itd.

Ali, bilo bi teško, naravno. Kažu da za dugotrajno nošenje teret ne smije biti teži od 10 % mase onoga koji ga nosi. U suprotnom posljedice za leđa su velike.
nije isto,normalno,ali nositi odraslu osobu mi djeluje naučna fantastika,smiješno djeluje u filmovima i serijama to vidjeti

nosio sam na ramenima sina do prije tri godine,dvadesetak kila bio težak, sad osjetim posljedice toga
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#33225 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Romeo 80 »

@Hakiz

Ne boj se, nece 8-)
Post Reply