I mene.Laplace wrote: ↑15/07/2024 15:09Mene samo prvi dan.Haris.ba wrote: ↑14/07/2024 18:37Vratice joj djecu.azurna_obala wrote: ↑14/07/2024 18:22 Ne bih ovoj ženi bila u koži, pored toga što je je uhapšena, djecu će joj vjerojatno oduzeti.
Ne znam, izbjegnuta tragedija, što je najvažnije. A ko zna, možda je ovo bio spas za djecu, možda su zanemarivana, ostavljana već ovako, ko će ga znati. A možda je sve samo pogrešno vrijeme i trenutak.
P.S.
Mene su prvu sedmicu vodili u prvi razred, a onda sve bio sam.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
DebelinJoe
#82551 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
Naslovnica
#82552 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ko je pričao o autosjedalicama, ne sjećam se ni da su postojale.DaysleepeR wrote: ↑15/07/2024 15:16 Djeca koja su samo prvi dan prvog osnovne išla u školu u pratnji roditelja, danas autom voze djecu u školu do 18-e godine.
Sve se mijenja.
Nekada je bilo okačiš djetetu ključ oko vrata i dijete cijeli dan napolju, nisi razmišljao da će mu neko uzeti ključ, napraviti belaj...
Danas žene ne smiju da nose naušnice jer im narkomanija i romliromale trga iz ušiju.
-
NediM17
#82553 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I dan danas te niko ne vodi u školu.Laplace wrote: ↑15/07/2024 15:09Mene samo prvi dan.Haris.ba wrote: ↑14/07/2024 18:37Vratice joj djecu.azurna_obala wrote: ↑14/07/2024 18:22 Ne bih ovoj ženi bila u koži, pored toga što je je uhapšena, djecu će joj vjerojatno oduzeti.
Ne znam, izbjegnuta tragedija, što je najvažnije. A ko zna, možda je ovo bio spas za djecu, možda su zanemarivana, ostavljana već ovako, ko će ga znati. A možda je sve samo pogrešno vrijeme i trenutak.
P.S.
Mene su prvu sedmicu vodili u prvi razred, a onda sve bio sam.
- vjeshalica
#82554 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Okolnosti su dovele do toga da pretjerano nadziru se djeca i nema nekadasnjeg osamostaljivanja. Roditelji se boje za ovo i ono, sto je razumljivo. I na kraju dobijes debila. Dublja je to prica. Od prevelike brige naprave kontraefekat. Ono iz straha da nesto ne sjebem, sve sjebem.Naslovnica wrote: ↑15/07/2024 15:43Ko je pričao o autosjedalicama, ne sjećam se ni da su postojale.DaysleepeR wrote: ↑15/07/2024 15:16 Djeca koja su samo prvi dan prvog osnovne išla u školu u pratnji roditelja, danas autom voze djecu u školu do 18-e godine.
Sve se mijenja.
Nekada je bilo okačiš djetetu ključ oko vrata i dijete cijeli dan napolju, nisi razmišljao da će mu neko uzeti ključ, napraviti belaj...
Danas žene ne smiju da nose naušnice jer im narkomanija i romliromale trga iz ušiju.
-
Sid the sloth
#82555 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A kako se to tacno dijete napravi debilom ako ga vozis u skolu zbog sigurnosti?
-
zigson
#82556 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Joj tema je crna hronika ne djeca sjedalice voznja djece u skolu odgoj i neodgoj djece
Jebo vas prica
Jebo vas prica
-
Naslovnica
-
kB27
#82559 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://crna-hronika.info/ispred-ugosti ... mba/630744
Ispala iz dzepa nekome dok je vezao pertle u elitnom naselju.
Ispala iz dzepa nekome dok je vezao pertle u elitnom naselju.
- Laplace
#82560 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne vodi me, ali me tjeraju u školu. Još hoće da na poslu radim.
- Laplace
#82561 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sigurnosna situacija u KS je zadovoljavajuća. Tu i tamo na trotoaru naiđeš na bombu, neko ti na semaforu razbije šoferšajbu, pekara dobije novi hardware, neko te sa trotoara lansira u nisku orbitu itsl, ali sigurnosna situacija je zadovoljavajuća.
-
Drugclanbiblioteke
#82562 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Elise Katicinog halikoptera podmazane
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#82563 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ozbiljno su mi se počeli gaditi sunarodnjaci.
Koliko se glorifikuju "žestoki momci" sa asfalta među običnim svijetom je dokaz koja smo kaljuža. Igrom slučaja sam svojevremeno dok me je bolio đon za sve uzeo mjeru jednom od tih žestokih i dugo poslije toga "uživao" beneficije zajebanog iako to nikad nisam bio.
Ne mogu reći da ne prija kad te tetoši konobar i gazda hoće da te časti, ali sljedeće sekunde se sjetim zbog čega i odmah bi ih zatjerao u PM.
Malo je reći da smo jadni. Ljudi koji imaju soli u glavi spraše godišnje milione da dovuku našu djecu istu onu koja su ovdje često šikanirana.
Plastične kurve (strlete i inluenserice) su nam glavna tema, a naša djeca koja pobjeđuju na matematičkim,informatičkim i sličnim olimpijadama su nam dosadna,a nekom su strateški cilj da ih odvuće. Poznanik je regruter i dobio je bonus od 50.000€ jer je uspio naći i smuntati nekog asistenta da radi za neki institut u Bavarskoj.Isti taj asistent (s gfakulteta) je imao punu vitrinu medalja i mislim da su ga samo Senigor i Makbel nekad pogurali, a nikad nije dobio ni reda u našim medijima. Nije dobio reda jer MI to ne čitamo i ne interesuje nas.
Budala će uvjek biti i crna hronika se konstanto puni ali ne valja naš sistem vrijednosti.
Koliko se glorifikuju "žestoki momci" sa asfalta među običnim svijetom je dokaz koja smo kaljuža. Igrom slučaja sam svojevremeno dok me je bolio đon za sve uzeo mjeru jednom od tih žestokih i dugo poslije toga "uživao" beneficije zajebanog iako to nikad nisam bio.
Ne mogu reći da ne prija kad te tetoši konobar i gazda hoće da te časti, ali sljedeće sekunde se sjetim zbog čega i odmah bi ih zatjerao u PM.
Malo je reći da smo jadni. Ljudi koji imaju soli u glavi spraše godišnje milione da dovuku našu djecu istu onu koja su ovdje često šikanirana.
Plastične kurve (strlete i inluenserice) su nam glavna tema, a naša djeca koja pobjeđuju na matematičkim,informatičkim i sličnim olimpijadama su nam dosadna,a nekom su strateški cilj da ih odvuće. Poznanik je regruter i dobio je bonus od 50.000€ jer je uspio naći i smuntati nekog asistenta da radi za neki institut u Bavarskoj.Isti taj asistent (s gfakulteta) je imao punu vitrinu medalja i mislim da su ga samo Senigor i Makbel nekad pogurali, a nikad nije dobio ni reda u našim medijima. Nije dobio reda jer MI to ne čitamo i ne interesuje nas.
Budala će uvjek biti i crna hronika se konstanto puni ali ne valja naš sistem vrijednosti.
- drug_profi
#82564 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bravo care. 
-
DebelinJoe
#82565 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Imam drugaricu, ženi na prijemnom na fakultetu u Sarajevu rekli da je glupa. Baš taj izraz, da je glupa.arman1 wrote: ↑16/07/2024 00:07 Ozbiljno su mi se počeli gaditi sunarodnjaci.
Otišla u Dansku, tamo upisala fax, postala najbolji student ikada na tom fakultetu (biohemija), postala ponos drzave, eno je doktor nauka i profesor na fakultetu i član akademije nauka Danske. Top naučnik i školski primjer uspjeha, a ovdje je naša fukara vrijedila i ponižavala.
- hatemondays
#82566 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zao mi je nase djece koja nisu ni kriva ni duzna sto su im mangupi i lopovi najveca ljestica kojoj treba stremiti. Prije par godina dodjem sa djecom i sestrina djeca kazu da idu negdje na kafu popodne da izvedu moju djecu. Sin se kasnije vrati kaze , wtf sto je ovo svi pusu one lule i on ih konfrontira i kaze sta je sa vama, sta ovim cuclanjem zelite postici. Sestrina djeca naravno pozale se sestri i ona meni kaze znas nije fino da on njima drzi lekcije. Kazem ok , ti svoje vaspitavaj a ja cu svoje. Sad zovu dajdza kad mozemo doci na odmor, znam zima u januaru valja ugrijati guzove na dalekim plazama zemlje kengura. Kazem nema shisha ovdje bice vam tesko a i cigare su $50 po kutiji. Nema smisla da se patite. Sve je do roditelja.
- thekupus
#82567 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nadam se da će sestrina djeca što prije prekinuti odnose s tobom, pa da nemaš kome bezveze dolazitihatemondays wrote: ↑16/07/2024 03:12 Zao mi je nase djece koja nisu ni kriva ni duzna sto su im mangupi i lopovi najveca ljestica kojoj treba stremiti. Prije par godina dodjem sa djecom i sestrina djeca kazu da idu negdje na kafu popodne da izvedu moju djecu. Sin se kasnije vrati kaze , wtf sto je ovo svi pusu one lule i on ih konfrontira i kaze sta je sa vama, sta ovim cuclanjem zelite postici. Sestrina djeca naravno pozale se sestri i ona meni kaze znas nije fino da on njima drzi lekcije. Kazem ok , ti svoje vaspitavaj a ja cu svoje. Sad zovu dajdza kad mozemo doci na odmor, znam zima u januaru valja ugrijati guzove na dalekim plazama zemlje kengura. Kazem nema shisha ovdje bice vam tesko a i cigare su $50 po kutiji. Nema smisla da se patite. Sve je do roditelja.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#82568 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Uzas sta se ovdje pise
-
Naslovnica
#82569 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vala baš.thekupus wrote: ↑16/07/2024 08:10Nadam se da će sestrina djeca što prije prekinuti odnose s tobom, pa da nemaš kome bezveze dolazitihatemondays wrote: ↑16/07/2024 03:12 Zao mi je nase djece koja nisu ni kriva ni duzna sto su im mangupi i lopovi najveca ljestica kojoj treba stremiti. Prije par godina dodjem sa djecom i sestrina djeca kazu da idu negdje na kafu popodne da izvedu moju djecu. Sin se kasnije vrati kaze , wtf sto je ovo svi pusu one lule i on ih konfrontira i kaze sta je sa vama, sta ovim cuclanjem zelite postici. Sestrina djeca naravno pozale se sestri i ona meni kaze znas nije fino da on njima drzi lekcije. Kazem ok , ti svoje vaspitavaj a ja cu svoje. Sad zovu dajdza kad mozemo doci na odmor, znam zima u januaru valja ugrijati guzove na dalekim plazama zemlje kengura. Kazem nema shisha ovdje bice vam tesko a i cigare su $50 po kutiji. Nema smisla da se patite. Sve je do roditelja.
Žiku rezona.
Pa nećeš prekinuti odnose sa rodbinom i tako se ponašati zbog šiše jbte...
Nisu ubili nikoga, nisu ukrali ništa.
naći bože...
- Ateista
#82570 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zavisi, ako je ovo bilo malo sukanje rodbini onda ok i podrzavam, ako ih je stvarno odbio zbog toga to je cak i za mene pretjerano.
Inace, nikad nisam bio za to da se rodbina mora pod svaku cijenu vidjati i druziti, ako sa nekim nemas nista zajednicko osim dijela gena, ne vidim zasto bi se forsiralo druzenje na silu, treba se druziti sa ljudima koji ti odgovaraju i sa kojim imas dodirne tacke.
Opet kazem, ne treba odbiti nekog zbog razlika, ali ako su velike razlike to onda samo po sebi vremenom dodje da se ljudi udalje i ne vidim zasto bi se na silu forsirao neki odnos.
Inace, nikad nisam bio za to da se rodbina mora pod svaku cijenu vidjati i druziti, ako sa nekim nemas nista zajednicko osim dijela gena, ne vidim zasto bi se forsiralo druzenje na silu, treba se druziti sa ljudima koji ti odgovaraju i sa kojim imas dodirne tacke.
Opet kazem, ne treba odbiti nekog zbog razlika, ali ako su velike razlike to onda samo po sebi vremenom dodje da se ljudi udalje i ne vidim zasto bi se na silu forsirao neki odnos.
-
made_in_sarajevo
#82571 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
i treba dodati danas internet, forume, instagrame, tik tokove i snimaj sve zivo i slikaj svake sekunde sve. stariji se sjecaju, pogotovo stariji policajci manje vise se isto i prije radilo i desavalo, pucalo se, bacale se bombe, otimali se mobiteli, ali jebiga nije bilo internet brigade influensera da to sve isprate. pa eno ona stranica crna hronika ako nista naci ce da se cuko pokakio na travu i ide senzacionalna vijest. nama svakako dusa te bombe, pistolji, ko je ukro, ko guzi od komsije zenu i logicno da takve vijesti su udarne i na kraju se pravi slika da smo divlji zapad. odes na youtube u londonu u pola bijela dana kradu motor ispred kuce i nikom nista. njih boli kurac sto zena iz kuce vristi na njih, komsije boli kurac i tako dalje. oni odu u barcelonu pa novcanike u gace guraju od dzeparenja, ali eto kod nas je ratno stanje
- Thorgerson
#82572 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Baka prase, jala, bubamara, kristijan, airmax, obrijane glave, ljuti pogledi, mafija, pare, euri, bembara, berber, brade...
Al sta ces. Tako je svugdje narode. Pa jbt i u americi au najveci kriminalci i narkomani idoli. Pocevsi od mafije koja se glorifikovala kroz filmove, do repera dilera, ubica itd.
Ne vidim u kojoj je to zemlji drugacije? Jeste li pogledali sta djeca prate i gledaju npr u Svedskoj, Danskoj, Finskij, Njemackoj, Francuskoj...? Pa tamo se bolan tinejdzeri udaraju svim i svacim. Djeca od 10 godina
Ovdje je jos zlatno. Vjerujte. Tako da mislim da ipak malo pretjetujete. Pogledajte vani kriminal kakav se desava, pa cete vidjeti da ovdje nije tako strasno.
Ovdje ipak mozes bilo kojim dijelom grada prosetati u 1h navecer. Evo neka mi neko kaze gdje to ne smijes setati u ta doba u ovom gradu?
Pa u Parizu u odredjene cetvrti otici po danu u 12h se ne smije otici, da ne govorim da odes po noci.
Ok, ima i kod nas sranja. Ubistva. Kriminal. Al nije to nista. Treba dizati uzbunu i drzati barem ovaj nivo normalnosti. Al opet, nas narod pretjeruje, jer jednostavno nema pojma sta se desava u drugim gradovima u drugim drzavama.
Al sta ces. Tako je svugdje narode. Pa jbt i u americi au najveci kriminalci i narkomani idoli. Pocevsi od mafije koja se glorifikovala kroz filmove, do repera dilera, ubica itd.
Ne vidim u kojoj je to zemlji drugacije? Jeste li pogledali sta djeca prate i gledaju npr u Svedskoj, Danskoj, Finskij, Njemackoj, Francuskoj...? Pa tamo se bolan tinejdzeri udaraju svim i svacim. Djeca od 10 godina
Ovdje je jos zlatno. Vjerujte. Tako da mislim da ipak malo pretjetujete. Pogledajte vani kriminal kakav se desava, pa cete vidjeti da ovdje nije tako strasno.
Ovdje ipak mozes bilo kojim dijelom grada prosetati u 1h navecer. Evo neka mi neko kaze gdje to ne smijes setati u ta doba u ovom gradu?
Pa u Parizu u odredjene cetvrti otici po danu u 12h se ne smije otici, da ne govorim da odes po noci.
Ok, ima i kod nas sranja. Ubistva. Kriminal. Al nije to nista. Treba dizati uzbunu i drzati barem ovaj nivo normalnosti. Al opet, nas narod pretjeruje, jer jednostavno nema pojma sta se desava u drugim gradovima u drugim drzavama.
Last edited by Thorgerson on 16/07/2024 09:16, edited 2 times in total.
-
breuer
#82573 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
to je to, ljudi misle da smo ova sranja u pop kulturi mi izmislili...Thorgerson wrote: ↑16/07/2024 09:12 Baka prase, jala, bubamara, kristijan, airmax, obrijane glave, ljuti pogledi, mafija, pare, euri, bembara, berber, brade...
Ovdje je jos zlatno. Vjerujte.
ko da smo mi toliko kreativni...
- Ateista
#82574 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mi znamo samo prepisivati i kopirati zapad, i dobro i lose, razlika je samo sto bolje kopiramo lose stvari nego dobre. 
- tramvajtrojka