Bgmi Mazde kvalitetne ali i lijepecitroen xm wrote: ↑14/07/2024 17:14 Meni je bitnije da mi auto ne izgleda kao da ga je crtao pijani srednjoškolac, ali jbg, na većini japanaca se to podrazumjeva.
Doduše SUV-ovi mi ne leže nikako, ničiji.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Bgmi Mazde kvalitetne ali i lijepecitroen xm wrote: ↑14/07/2024 17:14 Meni je bitnije da mi auto ne izgleda kao da ga je crtao pijani srednjoškolac, ali jbg, na većini japanaca se to podrazumjeva.
Cijena kalupa zavisi od mnogo faktora samim time i zavrsna obrada. Neki mjenjaju kalup nakon 10.000 primjeraka neki nakon milion isti kalup. Jbga nekome je da su ivice spojene vazno dok nekima daj samo stancaj
citroen xm wrote: ↑14/07/2024 20:00 Baš tako, pola onoga u šta se Amar kune ja ne bih mogao gledati na svom parking mjestu. Ma nema šanse sve da je perpetumobil.
jbg nismo svi isti, ne mogu ni ja gledat slampavost i nedovrsenost, da ne idem daljecitroen xm wrote: ↑14/07/2024 20:00 Baš tako, pola onoga u šta se Amar kune ja ne bih mogao gledati na svom parking mjestu. Ma nema šanse sve da je perpetumobil.
_BataZiv_0809 wrote: ↑13/07/2024 13:07Ova Panda ima više šarma i autentičnosti od polovine novih auta.citroen xm wrote: ↑13/07/2024 11:50 Pa nije Fiata nikada krasila vrhunska preciznost izrade posebno u nižim klasama, ali uvijek su imali stila. A ja ću uvijek birati prije auto sa stilom i šarmom, nego sterilno auto sa bolje uklopljenim plastikama na totalno nebitnim mjestima.
nisam mislio na pandu, nego tonale novi, kriminal a nije jeftin auto nimaloizvrsni direktor wrote: ↑14/07/2024 20:32 A kad ste uspjwli utvrditi kvalitet izrade ove nove pande ?
Jbg, ti mali šlampavi napraviše više automoblskih ikona nego ti savršeno precizni. Mala Panda nije bila savršeno spojena ni u jednoj generaciji, ali postade kultni auto, dok precizni japanac služi da se potroši i baci, a dvije generacije u nazad ga se niko više i ne sjeća.Evolution_IV wrote: ↑14/07/2024 20:10
jbg nismo svi isti, ne mogu ni ja gledat slampavost i nedovrsenost, da ne idem dalje
jos uz kederizvrsni direktor wrote: ↑14/07/2024 20:32 A kad ste uspjwli utvrditi kvalitet izrade ove nove pande ?
kec mogu i razumjet, ovu dvicu ne mogu organski, jer se u svakoj firmi svaka raspala..
Nova je velicine kao prosjecna mala auta ~4m ako se ne varam. Starije su bile krace, ako je elektricna onda nije vise ni lagana kao stara zbog baterija.
Kod svih proizvođača završna obrada je kriminalna.Evolution_IV wrote: ↑14/07/2024 12:07
nove alfe su kriminal zavrsne obrade, vidi se kad vozi pored tebe da nijedan panel ne nalijeze na drugi kako treba, doduse mozda sam ja smjesan sto gledam to jer mi je normalno da se to ne vidi(na japancu)
Pred produkcijski model. Ne brini nista, bice gorekabal1337 wrote: ↑14/07/2024 21:33jos uz kederizvrsni direktor wrote: ↑14/07/2024 20:32 A kad ste uspjwli utvrditi kvalitet izrade ove nove pande ?
wtf
al bitno je da imamo fiat utisnuto
Neki pijani šumadinac sastavio. Biće toga dosta.kabal1337 wrote: ↑14/07/2024 21:33jos uz kederizvrsni direktor wrote: ↑14/07/2024 20:32 A kad ste uspjwli utvrditi kvalitet izrade ove nove pande ?
wtf
al bitno je da imamo fiat utisnuto
Ovo je Grande Panda, dizajnerski omaž na prvu Pandu. 4x4 Panda ostaje još u ponudi. Postoje stvari koje se meni ovde ne sviđaju, ali ima jako dobrih detalja na njoj i mislim da su uboli za razliku od tehnološkog blizanca C3.Evolution_IV wrote: ↑14/07/2024 21:33 kome je kultni auto?
meni je jedino zanimljiva 4x4, to im svaka cast, al jebo auto u kohem povijen sjedim i kojem se raspadne kompletan most oko kugle mjenjaca(mk2)
jel vi pojedini kontate da nemaju svi iste poglede na aute, jebe se meni za te njihove ikone, izuzev egzoticnih auta koje i cijenim jako, a ovo obicna prdekala da mi bude ikona, no no...