Wimbledon 2024
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Haris.ba
#77 Re: Wimbledon 2024
Kako bi Englezi reagovali da im neki Iracanin dodje do finala i kaze da je mastao o tenisu pod bombama americko britanske koalicije? 
- mirota
#79 Re: Wimbledon 2024
Nole je tipican Balkanac, naaaj sportas EX YU bez dileme, ne moze bez politike , jbg...sutra svim srcem za njega, dobice na rutinu, Alcaraz me nije dojmio, no, sve zavisi od prva 2 seta
- necko_hz
#80 Re: Wimbledon 2024
“The thing is I played the Big 3 when they were let’s call it ‘old’ or over 30. It’s a bit different. They’re all different. All different in their own way, in their game. I feel like you can’t even take something from one and compare it to another because Roger plays on the line. He hits his beautiful technique, shots, goes to the net. Novak plays also on the line but completely different. Amazing defense, like a pinball player where the ball comes back so fast at you. Rafa is completely different. He can stand 10 meters behind but he’s gonna run to every ball… banana shot… lefty. I don’t think Carlos has anything from them. It’s a different game style. I think where Carlos is different from many players.. we all have our preferences. Some prefer defense, some prefer counter attack, some prefer to be super aggressive. He can do all of it. He can sometimes slice.. Even a bad slice, & then run and try to win like this. Many times when guys do this, you can hit an easy shot back and they don’t want to attack. But that’s not Carlos. If you give him an easy shot, you know it’s over for you. That’s what makes it tough. Probably in my career, he’s the toughest opponent I have faced. But I have time to try to do better.”
-
sukis
#81 Re: Wimbledon 2024
Koliko je imao 1999, mislim 12? Znas kako, ne ulazim sada u to koliko je imao godina, ali ima apsolutno pravo da podsjeti na to gdje je i kako odrastao, jer je zaista jedan dio njegovog zivota bio i pod tim bombama, kako kazu sa osiromasenim uranijumom(ako i to nije jedna u nizu izmisljenih besmislica, mislim na uranijum), ima 100% pravo na to da prica posle svakog meca, vjerujem ako osvoji finale da ce to i tada pomenuti i svakako neka prica, niko to pravo ne moze da mu ukine.ultima_palabra wrote: ↑12/07/2024 23:11 Imao 7 godina kada su bombe padale? Jel to postao senilan ili je samo standardna srpska razonoda - laganje?
Sto se tice meca, mislim da je Novak u makazama, nije se pojavio jedan vec dva igraca sa kojim Novak tesko moze da izadje na kraj, na sljaci i travi to je Alcaraz na tvrdim podlogama to je Siner. Zato je utoliko sutrasnji mec jos bitniji pa cak i za Novakovo samopouzdanje ma koliko god iskustva imao i koje sve rekorde drzao, ako Alcaraz sutra pobijedi, vrlo lako moguce da cemo sutra gledati jedno od zadnjih Novakovih finala na nekom slemu, ako ipak Novak sutra pobijedi onda je moguce da toga bude jos u sledece dvije godine. Ne osvoji li ovu sezonu nijedan slem, podbaci li na olimpijadi vrlo lako je moguce da se i on povuce u penziju.
Ne bih se slozio sa kolegom @neckom_z u komentaru da je sutrasnji mec izmedju Alcaraza i Novaka njihov realni odnos snaga, mislim da su tridesetogidisnji Novak, Rafa, Federer pa cak i Murray bolji od danasnjeg Alcaraza na svakoj podlozi, tako da ovaj mec po mom misljenju nikako ne moze biti odnos mjerila snage i kvaliteta izmedju ova dva igraca u nekoj buducnosti.
- Haris.ba
#82 Re: Wimbledon 2024
Pa ima. Isto ko sto mi imamo pravo da ukazemo na odredjene probleme u matematici, i kontekstu. Zamisli da je neki Njemac na Vimbldonu pricao kako je mastao o tenisu dok mu je bilo tesko pod RAF bombama u Drugom Svjetskom
-
Osmi Socrates
#83 Re: Wimbledon 2024
Niko njemu ne brani da priča o bombardiranju koje je preživio. Ali, možda bi nekad trebao da se sjeti i da je vojska njegove države pokušala da izvrši genocid nad Albancima, koji su tada takođe bili stanovnici te iste države.
Sad, možda bi bilo pristojno i da se sjeti nekad ostalih žrtava svih ratova devedesetih. Sarajeva, Vukovara, Srebrenice, Prijedora, Dubrovnika, itd. Može se do ujutro nabrajati.
Nije moguće da ne zna ništa o tome.
Sad, možda bi bilo pristojno i da se sjeti nekad ostalih žrtava svih ratova devedesetih. Sarajeva, Vukovara, Srebrenice, Prijedora, Dubrovnika, itd. Može se do ujutro nabrajati.
Nije moguće da ne zna ništa o tome.
-
Osmi Socrates
#84 Re: Wimbledon 2024
Ako je jebeni ambasador dobre volje Ujedinjenih Nacija, i ako su Ujedinjene Nacije donijele rezoluciju o Genocidu u Srebrenici, bilo bi pristojno da se 12. jula, nakon pobjede u polufinalu Wimbledona, na neki način sjetio Srebrenice.
I don't know, it seems fucking reasonable.
-
Karikaturist
#85 Re: Wimbledon 2024
Ma Nole je kompleksas. Neki bi rekli malogradjanin.
- dječak sa šibicama
#86 Re: Wimbledon 2024
Puno ocekujete od mungosa koji se "lijeci" u piramidama i pobornik je Jovana Deretica jbt, pa proguglajte ko je taj covjek i sta je izjavljivao.
Dzokovici je notorna budaletina.
-
sukis
#87 Re: Wimbledon 2024
Covjek prica za sebe i za svoje, a to sta bi mi voljeli ili sta bi on trebao jos da kaze to je nesto sasvim drugo i svako sa druge strane ko se nasao povrijedjen ima pravo da ga ne voli ili prijedje preko toga ili da ga osudi. Mi ovdje svakako da osudjujemo i imamo pravo na to.Osmi Socrates wrote: ↑13/07/2024 10:01 Ako je jebeni ambasador dobre volje Ujedinjenih Nacija, i ako su Ujedinjene Nacije donijele rezoluciju o Genocidu u Srebrenici, bilo bi pristojno da se 12. jula, nakon pobjede u polufinalu Wimbledona, na neki način sjetio Srebrenice.
-
Osmi Socrates
#88 Re: Wimbledon 2024
Ne možeš ti to relativizirati. Skoro da nema političara u Srbiji koji nije rekao da je u Srebrenici počinjen ogroman zločin. Čak i Šešelj. Većina ne može ili ne smije izgovoriti riječ "genocid", jer su budaletine.
Nije ni on morao prevaliti riječ "genocid" preko usta. Budaletine ne možeš natjerati.
Ali, kao ambasador dobre volje Ujedinjenih Nacija, njegova je dužnost da ne ponavlja floskule iz Srbije i da širi dobru volju. Neka krene prvo sa Balkanom.
Dobra volja. Možda neki moment šutnje za žrtve u Srebrenici. Dan je bio adekvatan. Nisu ga bombardirali Bošnjaci i Bosanci iz BiH.
Sad bi mi trebali plakati što je on trenirao pod bombama. Što se mene tiče, kratko su ih i bombardirali. Zlo koje je Srbija nanijela i nanosi Balkanu je petsto puta gore.
Nije ni on morao prevaliti riječ "genocid" preko usta. Budaletine ne možeš natjerati.
Ali, kao ambasador dobre volje Ujedinjenih Nacija, njegova je dužnost da ne ponavlja floskule iz Srbije i da širi dobru volju. Neka krene prvo sa Balkanom.
Dobra volja. Možda neki moment šutnje za žrtve u Srebrenici. Dan je bio adekvatan. Nisu ga bombardirali Bošnjaci i Bosanci iz BiH.
Sad bi mi trebali plakati što je on trenirao pod bombama. Što se mene tiče, kratko su ih i bombardirali. Zlo koje je Srbija nanijela i nanosi Balkanu je petsto puta gore.
-
radostan dan
#89 Re: Wimbledon 2024
Ja bih takođe podsjetio i na reklamu za čiča Dražinu rakiju...
- Edin H.
#90 Re: Wimbledon 2024
radostan dan wrote: ↑13/07/2024 11:00 Ja bih takođe podsjetio i na reklamu za čiča Dražinu rakiju...
- Edin H.
#91 Re: Wimbledon 2024
A i ne bio lud pod kakvim je mentalnim pritiskom godinama, zato i jedan dan uradi nešto što možeš smatrati pozitivnim, a drugi negativnim.dječak sa šibicama wrote: ↑13/07/2024 10:05 Puno ocekujete od mungosa koji se "lijeci" u piramidama i pobornik je Jovana Deretica jbt, pa proguglajte ko je taj covjek i sta je izjavljivao.
Plus imam osjećaj volio bi da ga vole i cijene, a to uglavnom ima samo u Srbiji.
Neki dan sam bio na Wimbledonu i kad se registruješ biraš igrača kojeg želiš da pratiš, Nole na otprilike petom mjestu.
- necko_hz
#92 Re: Wimbledon 2024
Postoji uvijek siva zona diskusije gdje je hipotetika na hipotetiku i mišljenje na mišljenje, bez mogućnosti da znamo odgovor.
U ovoj konstataciji bih rekao da to nije slučaj, jer već imamo primjere i lako su dokazivi. Elem, niti su oni bolji od Alcaraza, pogotovo ne na svakoj podlozi, nit je on od njih, pogotovo ne na svakoj podlozi.
Uopšte, pogrešno je uopšte sad da izaberemo neku godinu i pravimo te paralele jer na svaku koju jedan napravi na taj način, može i ovaj drugi. Ne treba da valjda da spominjem da je Nadal gotovo pola decenije, od 26. do 30. godine života na travi dobijao batine od, redom, Rosola, Darcisa, Kyrgiosa i Browna, a u periodu od 28. do 30. znali su ga na hardu, govoreći samo o Slamovima, nalupati i Fognini, Berdych, Pouille. I za svakog igrača se takvo nešto može izvući, u određenom periodu, određenom dobu, što nas vodi u začarani krug koji ništa ne dokazuje.
Ono što, ipak, dokazuje nešto jeste prosjek i kvalitet tenisa, a Alcaraz je u tom segmentu na svaki način nivo Velike trojke. I kada govorimo o tom prosjeku, onda mečevi njega i Đokovića jesu mečevi koji u nekoj budućnosti mogu biti važni za legacy i jednog i drugog, ukoliko se, opet kažem, Alcaraz počne približavati Novakovim rekordima. Zašto?
Pa iz istog razloga zašto su bili mečevi Đokovića i Federera na Wimbledonu 2014. i 2015. i US Openu 2015. Jer daju odgovore koji hipotetiku izbacuju iz računice. Ne može se za nekoga koristiti izgovor u vidu godina kada igra na nivou na kojem je tada igrao Federer, a danas Đoković. Kada igrač dođe do finala Slama, kada se vidi da je mentalno, fizički, tehnički i dalje na svom vrhunskom nivou, a jeste čim je u stanju kroz sva tri segmenta lomiti i prevazilaziti ostatak konkurencije, godine ispadaju iz računice, a ono što prikazuješ jeste tvoj realni kapacitet i nivo.
Isto važi i za drugu stranu. Kad pobijediš jednog igrača 2023. godine, znači da si zreo da to uradiš i 2024. godine. Ako ne uspiješ, nema izgovora u vidu 'nezrelosti'. Život ne funkcioniše na principima prema kojima se jedna stvar danas glorifikuje, a sutra se ta ista stvar koristi kao opravdanje za neuspjeh. Nema nijednog zakona logike koji to dozvoljava.
Možemo reći da je Đokovićev peak nivoa na travi bila 2014. i 2015. godina. Jeste. Jednako tako možemo reći da Alcaraz još nije ni dostigao isti, da postoji vjerovatnoća da će u nekim od narednih godina biti još bolji nego što je sada. Moguće je. Ali Alcaraz je pobijedio Đokovića koji je na Wimbledon 2023. godine došao sa četiri uzastopne titule ovog turnira, i u sezoni gdje je osvojio tri preostala Slama. Nema teze koja može oboriti ili koja se može koristiti da omalovaži Đokovićev nivo te godine i vrijednost tog Carlosovog trijumfa.
Kao što je neće biti da omalovaži eventualnu Novakovu pobjedu u nedjelju, a Alcarazov poraz. Jer Carlos je upravo tim podvizima, titulama i prikazanim nivoom na putu do njih isključio mogućnost da mu se godine i nezrelost koriste kao opravdanje.
Zato, obojica mogu puno dobiti, a gdje možeš puno dobiti također možeš puno i izgubiti. I vjerujem da to znaju i jedan i drugi.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#95 Re: Wimbledon 2024
I ovdje fali anketa za koga navijamo 
-
RJ57
- Edin H.
#97 Re: Wimbledon 2024
Đokoviću dosadno, gleda slike i plakete.
Pusti ga AlkaTraz da prvi izađe, lijep gest.
Pusti ga AlkaTraz da prvi izađe, lijep gest.
-
trocadero
#98 Re: Wimbledon 2024
Dajte kakav linkić.
Još jednom da pozdravim m:tel...imate kur.. od prijatelja!
Još jednom da pozdravim m:tel...imate kur.. od prijatelja!
-
Samprotivsviju
#100 Re: Wimbledon 2024
Kontam umro komentator, gem i po frajer suti i 9nda Nole osvoji poen i onda zivnu