Sjecam se Vodica kad je sav parking iko Imperiala bio dzabni
Vojska RH bila u hotelu gdje je sad onaj Olympia
Moglo se u kampu spavat i preko veze
A sad ti peskir naplacuju 4 EUR
Moderator: anex
Sjecam se Vodica kad je sav parking iko Imperiala bio dzabni
Zbog geografkog polozaja tj blizina evrope i dobra povezanost nikad nece biti zime za hr sto se turizma tice....jer nemaju svi para za putovanja avionom a sa rentanim kamperom eto ih za 5h iz Imsta na obali
Ja mislim da lokalci uvijek znaju gdje su normalne cijene, bilo cega. Ne moraju u centru grada ici u kupovinu, na rucak, kafu, kao sto i u Sarajevu vise carsija nije za domace vec za turiste, pa vise ne mozes otici na pitu ispod saca na carsiji da te ne oderu, da ne govorim o cevapima.Labirint wrote: ↑12/07/2024 08:16 U Hrvatskoj su nadrljali najviše ljudi koji nemaju nikakve koristi od turizma - direktno, a moraju da žive život kao da su turisti u vlastitom gradu. Stavi se samo u poziciju random građanina Splita koji mora da trpi sve, od cijena preko kretena a pritom radi normalno od 8 do 4... Pa za ubiti se...
I ja se uvijek nerviram.
Do nedavno su (a možda i sada) u Hookah baru naplaćivali toalet_BataZiv_0809 wrote: ↑12/07/2024 08:08 Sjecam se Vodica kad je sav parking iko Imperiala bio dzabni
Vojska RH bila u hotelu gdje je sad onaj Olympia
Moglo se u kampu spavat i preko veze
A sad ti peskir naplacuju 4 EUR![]()

Procjena je 200 miliona eura. A, nece da plate cistace dodatno da ociste.
Ma za Dubrovnik i Pelješac OK (mada sad ima i put preko Stoca), ali mi nisu jasni ljudi koji idu prema Makarskoj i onda se odluče za Doljane. Argument da u Metkoviću ima Lidl mi nije neki, jer i u Pločama takođe postoji Lidlov market.DaysleepeR wrote: ↑12/07/2024 08:33I ja se uvijek nerviram.
Ja sam koristio Bijaču svake godine, problem tog prelaza je što na onu širinu samo jedna traka radi i opet ti je isti red i čekanje.
Zadnje dvije godine sam radi Pelješkog mosta koristio Doljane i velike su kolone koje meni nisu problem jer ih preteknem motorom, ali mnogo je bliže ako ideš za Pelješac ili Dubrovnik nego Bijača. Mislim da ljudi iz nekog razloga i dalje koriste Doljane za odlazak u Neum, kad prolaziš cestom preko Stoca za Neum, vazda je prazna.
Ima i u Makarskoj Lidl, a u Zaostrogu Plodine, takođe jako povoljan hipermarket.doktor78 wrote: ↑12/07/2024 09:01Ma za Dubrovnik i Pelješac OK (mada sad ima i put preko Stoca), ali mi nisu jasni ljudi koji idu prema Makarskoj i onda se odluče za Doljane. Argument da u Metkoviću ima Lidl mi nije neki, jer i u Pločama takođe postoji Lidlov market.DaysleepeR wrote: ↑12/07/2024 08:33I ja se uvijek nerviram.
Ja sam koristio Bijaču svake godine, problem tog prelaza je što na onu širinu samo jedna traka radi i opet ti je isti red i čekanje.
Zadnje dvije godine sam radi Pelješkog mosta koristio Doljane i velike su kolone koje meni nisu problem jer ih preteknem motorom, ali mnogo je bliže ako ideš za Pelješac ili Dubrovnik nego Bijača. Mislim da ljudi iz nekog razloga i dalje koriste Doljane za odlazak u Neum, kad prolaziš cestom preko Stoca za Neum, vazda je prazna.

istra_hr wrote: ↑12/07/2024 07:50![]()
1- kao prvo, kreteni su si napravili fantastičnu antireklamu za svoj Caffe Beach bar
2- a kao drugo...kreteni su i oni koji to plaćaju.
3- to nije javna plaža, već privatni posjed/zemljište blizu mora (nije plaža)
Ak je privatno, tipovi mogu radit i pokušat naplaćivat šta im padne na pamet; parking za aute, ručnike .... a na TEBI je da odlučiš želiš tamo ili ne
Pa neću valjda gledati cijenu zagorskih štrukli kada su mi ćevapi nacionalno jeloazurna_obala wrote: ↑12/07/2024 11:57 Ne kontam ovo sa ćevapima, gdje god da se ode, ovi bosančerosi gledaju pošto su ćevapi!
Ja ne znam da bih ikad igdje mogla pojesti ćevape osim u Bosni, znači meni je to prosto nemoguća misija.
Ali evo vidim raja masovno, kud god da se ode, prvo se gleda pošto su ćevapi, pa jbt gdje ćeš jest ćevape u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji ili bilo gdje, to je skrnavljenje i bogohuljenje![]()
Ma voli raja malo da se podmaze sa mljevenicima (nema toga bas u Sarajevu).azurna_obala wrote: ↑12/07/2024 11:57 Ali evo vidim raja masovno, kud god da se ode, prvo se gleda pošto su ćevapi, pa jbt gdje ćeš jest ćevape u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji ili bilo gdje, to je skrnavljenje i bogohuljenje