Popularne stvari koje ne kontam
- dječak sa šibicama
#37326 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Karton revolucija
u principu sam uvijek na strani ljudi koji nesto zele promijeniti ili bar dizu glas protiv sve bolestine danasnjeg drustva, ali iz nekog razloga ova dvojica me uzasno nerviraju.
Previse afektiranja, mlataranja rukama, prenapadni nastupi a iskreno nisam siguran jel motiv "promijeniti nesto" ili biti popularan na drustvenim mrezama.
Oni se bukvalno petljaju u sve, da je javnosti zanimljivo izumiranje jagorcevine zbog okretanja janjaca na raznju u Jablanici, oni bi otisli tamo i bacili razanj i janje u Neretvu u iscekivanju reakcije konobara i gostiju.
u principu sam uvijek na strani ljudi koji nesto zele promijeniti ili bar dizu glas protiv sve bolestine danasnjeg drustva, ali iz nekog razloga ova dvojica me uzasno nerviraju.
Previse afektiranja, mlataranja rukama, prenapadni nastupi a iskreno nisam siguran jel motiv "promijeniti nesto" ili biti popularan na drustvenim mrezama.
Oni se bukvalno petljaju u sve, da je javnosti zanimljivo izumiranje jagorcevine zbog okretanja janjaca na raznju u Jablanici, oni bi otisli tamo i bacili razanj i janje u Neretvu u iscekivanju reakcije konobara i gostiju.
-
mali_balon
#37327 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Eto Ekzekli......i sto kolega rece kad ga ono ispizdzen cupas i teglis da ga odvojis ostane onaj komad plastike i onda te ono bode i handriDigla_da_kreci wrote: ↑02/07/2024 18:13mali_balon wrote: ↑28/06/2024 18:57 Nemos vladat cepom dok vozis i pijes vodu...kako god okrenes udari na nos.....onda nece cep da nalegne na flasu i to sve jednom rukom dok drugom drzim volan da kamiom ne ode u hendek....
Lakse prije bilo 100x![]()
![]()
- dječak sa šibicama
#37328 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Hawk Tuah potpisala ugovor sa Penthaus menadzerskom agencijom, nastupila na koncertu, dolazi u podcaste, pocela dizajnirati sesire, za dva dana zaradila 65000 dolara od prodaje sesira.
Ima i svog advokata.
Ima i svog advokata.
- insaneinthebrain
#37329 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ja kad odem na koridu da vidim u cemu je stos
?v=1
https://www.klix.ba/magazin/zanimljivos ... /240707045
?v=1https://www.klix.ba/magazin/zanimljivos ... /240707045
- insaneinthebrain
#37330 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Bila na Igmanu. Bice Cevljanovicka nekad na ljeto
- azurna_obala
#37331 Re: Popularne stvari koje ne kontam
https://www.klix.ba/vijesti/bih/svakog- ... /240708057
Znači, idiotluk teški.
Može ona u Sarajevu šta hoće,
Ali zato cijela Bosna i Hercegovina mlati praznu slamu. Stvarno nemamo šta drugo raditi na časovima, odlično.
Znači, idiotluk teški.
Ali zato cijela Bosna i Hercegovina mlati praznu slamu. Stvarno nemamo šta drugo raditi na časovima, odlično.
- Sarah24
#37332 Re: Popularne stvari koje ne kontam
U RS-u pocinje sa Boze pravde. U skoli. Obrazovnoj instituciji.azurna_obala wrote: ↑08/07/2024 13:08 https://www.klix.ba/vijesti/bih/svakog- ... /240708057
Znači, idiotluk teški.
- azurna_obala
#37333 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Hoćeš reći da je to ok?Sarah24 wrote: ↑08/07/2024 13:15U RS-u pocinje sa Boze pravde. U skoli. Obrazovnoj instituciji.azurna_obala wrote: ↑08/07/2024 13:08 https://www.klix.ba/vijesti/bih/svakog- ... /240708057
Znači, idiotluk teški.
- dječak sa šibicama
#37334 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Malo je to, predlazem da djeca u skolu dolaze u maskirnim uniformama i obavezno da imaju predmet Diverzantsko izvidjacke akcije, na kojem bi se izucavali i podvizi cuvenog diverzanta B. I.
-
Hakiz
#37335 Re: Popularne stvari koje ne kontam
U državi početi čas himnom države je OK.azurna_obala wrote: ↑08/07/2024 13:17Hoćeš reći da je to ok?Sarah24 wrote: ↑08/07/2024 13:15U RS-u pocinje sa Boze pravde. U skoli. Obrazovnoj instituciji.azurna_obala wrote: ↑08/07/2024 13:08 https://www.klix.ba/vijesti/bih/svakog- ... /240708057
Znači, idiotluk teški.
Nije OK početi himnom druge države. Šta više, čin je veleizdaje.
To dvoje je neuporedivo, zato i tvoje pitanje ne može, zapravo, uopšte biti postavljeno. Uopšte nije pitanje da li je OK.
Ali, da imamo državu o ovome ne bismo pričali. Prvi koji bi pustio "Bože pravde" u školi u BiH kao redovan školski postupak (protokolarno može, recimo posjeta škole iz Srbije školi u BiH pa se puste obje himne) bi završio na robiji.
Dokaz da ni sa SDA, ni sa trojkom, državu nemamo.
- azurna_obala
#37336 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Gospodine,Hakiz wrote: ↑08/07/2024 13:30U državi početi čas himnom države je OK.
To dvoje je neuporedivo, zato i tvoje pitanje ne može, zapravo, uopšte biti postavljeno. Uopšte nije pitanje da li je OK.
Ali, da imamo državu o ovome ne bismo pričali. Prvi koji bi pustio "Bože pravde" u školi u BiH kao redovan školski postupak (protokolarno može, recimo posjeta škole iz Srbije školi u BiH pa se puste obje himne) bi završio na robiji.
Prvi čas na početku školske godine počinje himnom.
Početi čas svaki mjesec sa himnom nije ok. To što se gleda šta radi anam on, također nije ok. Tuđa himna također nije ok.
Što znači, da politički i populistički potezi vladajuće nam ministrice i same vlade KS nisu ni blizu suštine obrazovanja.
Da se himna Bosne i Hercegovine pušta svaki čas na teritoriji FBIH ja bih rekla, vozi miško.
Last edited by azurna_obala on 08/07/2024 13:47, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#37337 Re: Popularne stvari koje ne kontam
To je tačno, ali ne (samo) zbog himne.azurna_obala wrote: ↑08/07/2024 13:40Gospodine,Hakiz wrote: ↑08/07/2024 13:30U državi početi čas himnom države je OK.
Prvi čas na početku školske godine je i himnom.
Početi čas svaki mjesec sa himnom nije ok. To što se gleda šta radi anam on, također nije ok. Tuđa himna također nije ok.
Što znači, da politički i populistički potezi vladajuće nam ministrice i same vlade KS nisu ni blizu suštine obrazovanja.
Da se himna Bosne i Hercegovine pušta svaki čas na teritoriji FBIH ja bih rekla, vozi miško.
Ja joj konkretno zamjeram nereagovanje i zataškavsnje nasilja u školama zbog političkog "mira". Jer sam privatno (ne lično nego privatno) time pogođen.
-
Osmi Socrates
#37338 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Prvi put čujem za bračni status "nerazvedeni". 
-
4L0n3
#37339 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pa ono, rastavljeni al nije na papiru. Nesto kao zaruceni, samo im doslo iz guzice u glavu
- Jack Be Nimble
#37340 Re: Popularne stvari koje ne kontam
U stara vrenena nije bilo himni u skoli, Titova slika je bila dovoljna 
- dječak sa šibicama
#37341 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ako cemo se referirati na Titove slike i tamnicu naroda, nismo li mi pobjegli iz te tamnice da ne bi slusali himne u skolama, i dobjegli u demokraciju i slobodu 
- azurna_obala
#37342 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Onaj mlinar, jarane, neki dan stanem da uzmem one kiflice koje su bile 0.40 feninga, kad ne lezi vraže, one kukuruzne sad odjednom na akciji hahahah 0.40, a inače su kao 0.70 hahahah
Kakav prodajni trik! A one druge sa sjemenkama su isto digli na 0.70, ali one nisu na akciji/regularnoj cijeni od ranije 0.40 feninga.
Ubiše se od posla u scc, ali zato na pofalićima katanac.
Kakav prodajni trik! A one druge sa sjemenkama su isto digli na 0.70, ali one nisu na akciji/regularnoj cijeni od ranije 0.40 feninga.
Ubiše se od posla u scc, ali zato na pofalićima katanac.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#37343 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Novi trend na insta reels
POV it's year npr. 1996.
Idu slike iz te godine i prikazuju karakteristicne stvari za taj period
Ali u pola tih reelsova vezanih 90-te i 2000te
U pozadini pjesma Cherry Cherry lady od Modern Talkinga
Koja je iz 1984
POV it's year npr. 1996.
Idu slike iz te godine i prikazuju karakteristicne stvari za taj period
Ali u pola tih reelsova vezanih 90-te i 2000te
U pozadini pjesma Cherry Cherry lady od Modern Talkinga
Koja je iz 1984
- hopi
#37344 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sjeli s ovim prijateljima, tj parom, na kahvu
Nakon kahve to scene ko će platiti, natezanje, vika, guranje para u džep, trčanje jedni za drugim
Sramtoa me bi, a ne volim to nikako
Šta je jbte problem da, ako smo sjeli bez ikakvog, povoda, svako sebi plati
I ako su npr oni platili prošli put, idući put će opet biti natezanje da mi platimo,
I naravno, iako su skroz fini za sjesti popričati, meni se vise zbog toga ne da sjesti opet idući put
Nakon kahve to scene ko će platiti, natezanje, vika, guranje para u džep, trčanje jedni za drugim
I ako su npr oni platili prošli put, idući put će opet biti natezanje da mi platimo,
I naravno, iako su skroz fini za sjesti popričati, meni se vise zbog toga ne da sjesti opet idući put
-
swanfilter
#37345 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ko stvarno zeli, naci ce hrpu nacina da plati. Bez halabuke i natezanja. Iduce druzenje, odnosno kafu plati druga strana jer je to znak neceg. I prica zavrsena.hopi wrote: ↑11/07/2024 21:59 Sjeli s ovim prijateljima, tj parom, na kahvu
Ne zamjeri, al ne kontam kako to izgleda natezanje 3-4 ljudi oko racuna od 10 KM. Troje ljudi jer kazes da ti to seljakanje ide na zivce
- basicm
#37346 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Svako sam sebi da plati?hopi wrote: ↑11/07/2024 21:59 Sjeli s ovim prijateljima, tj parom, na kahvu
- muha_sa
#37347 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Da si hOtio platit našAo bi nacin--odeš u wc i usput platiš i vrneš se za stohopi wrote: ↑11/07/2024 21:59 Sjeli s ovim prijateljima, tj parom, na kahvu
-
kakavdanakneiskustvu
#37348 Re: Popularne stvari koje ne kontam
muha_sa wrote: ↑12/07/2024 06:53Da si hOtio platit našAo bi nacin--odeš u wc i usput platiš i vrneš se za stohopi wrote: ↑11/07/2024 21:59 Sjeli s ovim prijateljima, tj parom, na kahvu
I naravno, iako su skroz fini za sjesti popričati, meni se vise zbog toga ne da sjesti opet idući put![]()
- hopi
#37349 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Znam ja za to, ne brini. I da platim tako, opet bi bilo natezanje i guranje para u džep. I onda ti njima guraj.muha_sa wrote: ↑12/07/2024 06:53Da si hOtio platit našAo bi nacin--odeš u wc i usput platiš i vrneš se za stohopi wrote: ↑11/07/2024 21:59 Sjeli s ovim prijateljima, tj parom, na kahvu
I naravno, iako su skroz fini za sjesti popričati, meni se vise zbog toga ne da sjesti opet idući put![]()
Sramota me u kahvani bude.
- hopi
#37350 Re: Popularne stvari koje ne kontam
4 osobe. 2 para.swanfilter wrote: ↑11/07/2024 23:27Ko stvarno zeli, naci ce hrpu nacina da plati. Bez halabuke i natezanja. Iduce druzenje, odnosno kafu plati druga strana jer je to znak neceg. I prica zavrsena.hopi wrote: ↑11/07/2024 21:59 Sjeli s ovim prijateljima, tj parom, na kahvu
Ne zamjeri, al ne kontam kako to izgleda natezanje 3-4 ljudi oko racuna od 10 KM. Troje ljudi jer kazes da ti to seljakanje ide na zivce![]()
Nije bitno ko plati, evo da oni plate sada, a ja da hoću idući put opet bi bilo natezanje.
Da ceh od 10 maraka.
A natezanje fino izgleda, ustane se, ne ja ću platiti ne ja ću, ali vi ste platili prije 31 mjesec kada smo sjedili, ali tada smo sjedili jer smo mi zvali, ali dobro sada smo mi zvali na kahvu, nema veze vi ste...
Guranje para u džep, guranje para djetetu u džep (ako je i neko dijete tu)
Vađenje tih para, pa skrivanje u cigarete
Pa onda ostaviš pare na stolu, ne pozdravis se, pa kreneš bježati a oni za tobom
Malo smiješno malo sramota bude
Fifti fifti