Odstranjivanje papiloma, bradavica, mladeža...

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

triple mama

#1 Odstranjivanje papiloma, bradavica, mladeža...

Post by triple mama »

Odstranila bih papilome, mladeže i slične izrasline koje su se nakupile godinama :-) pokusah preko Opce bolnice, redovnim putem ali su bas spori.... necu za godinu sve odstraniti. I vrse selekciju, a ja bih i estetski odstranila neke jer su mi ruzni iako nisu opasni...da li ima nwko iskustva sa privatnim klinikama ( dermatolog ili plasticar?). Hvala.
dulekrele

#2 Re: Odstranjivanje papiloma, bradavica, mladeža...

Post by dulekrele »

triple mama wrote: 10/07/2024 09:05 Odstranila bih papilome, mladeže i slične izrasline koje su se nakupile godinama :-) pokusah preko Opce bolnice, redovnim putem ali su bas spori.... necu za godinu sve odstraniti. I vrse selekciju, a ja bih i estetski odstranila neke jer su mi ruzni iako nisu opasni...da li ima nwko iskustva sa privatnim klinikama ( dermatolog ili plasticar?). Hvala.
Poliklinika Agram. Mislim da mladeze uklanja plasticni hirurg.

https://www.poliklinika-agram.ba/doktor ... ppikangas/
triple mama

#3 Re: Odstranjivanje papiloma, bradavica, mladeža...

Post by triple mama »

dulekrele wrote: 10/07/2024 09:53
triple mama wrote: 10/07/2024 09:05 Odstranila bih papilome, mladeže i slične izrasline koje su se nakupile godinama :-) pokusah preko Opce bolnice, redovnim putem ali su bas spori.... necu za godinu sve odstraniti. I vrse selekciju, a ja bih i estetski odstranila neke jer su mi ruzni iako nisu opasni...da li ima nwko iskustva sa privatnim klinikama ( dermatolog ili plasticar?). Hvala.

Hvala. Zvala sam ih upravo i zakazala pregled, koji je besplatan. Ja bih volila, ako neko ima, da je vec radio ovo pa da mi napise cijene ( da li sve klinike imaju iste cijene), prenese iskustvo (koliko odstranjuju po jednom dolasku, da li npr. prvo odstrane mladeze pa drugi put papilome ili...) mada cu ja svakako na pregledu dobiti sve odg.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4 Re: Odstranjivanje papiloma, bradavica, mladeža...

Post by konektovan »

Ako sta saznas..podijeli ovdje.
nepass1

#5 Re: Odstranjivanje papiloma, bradavica, mladeža...

Post by nepass1 »

triple mama wrote: 10/07/2024 10:05
dulekrele wrote: 10/07/2024 09:53

Hvala. Zvala sam ih upravo i zakazala pregled, koji je besplatan. Ja bih volila, ako neko ima, da je vec radio ovo pa da mi napise cijene ( da li sve klinike imaju iste cijene), prenese iskustvo (koliko odstranjuju po jednom dolasku, da li npr. prvo odstrane mladeze pa drugi put papilome ili...) mada cu ja svakako na pregledu dobiti sve odg.
Procjene oni, neke kao sprze a neke odstrane hirurski. Meni je brat isao kod karabega i kostalo je ako se ne varam 50KM za jedan mladez. Prije korone je bio. Mozda 2017/18
Njemu bio na kuku lastika od gaca stalno iritirala. Nije bio opasan.
Alendar privatno nije htio da ukloni
dječak sa šibicama

#6 Re: Odstranjivanje papiloma, bradavica, mladeža...

Post by dječak sa šibicama »

Sestra radila kod nekog lika sto je dolazio u Sarajevo, dal iz BG ili ZG bem li ga, kazu da je odlican, bilo krcato mislim svi termini zauzeti jedva dobila termin, radila nekoliko mladeza. Pitacu je ko je taj lik, u nekoj od poliklinika je gostovao, mozda opet dolazi.
triple mama

#7 Re: Odstranjivanje papiloma, bradavica, mladeža...

Post by triple mama »

Hmmm sutra cu nazvati i Karabega da pitam okvirno za cijenu po mladezu. Inace su i svi sada rekli po 200-300 KM ...
Billy The Pljuc

#8 Re: Odstranjivanje papiloma, bradavica, mladeža...

Post by Billy The Pljuc »

Radio svojevremeno u Sanasi kod Prof.dr. Farisa Foče, nemam zaista ništa osim riječi hvale a uklonio mi je podosta toga. Imao sam jedan baš baš problematičan a što je i kasniji nalaz potvrdio i sve mi je uklonjeno hirurški. Mislim da je od tada prošlo oko 15-ak godina i nikakvih problema nema uz moje pridržavanje onih osnovnih stvari kad je izlaganje suncu u pitanju. Nisam siguran radi li još profesor, pretpostavljam da ga se može naći u Hrasnici, kćerka Aiša mu ima stomatološku ordinaciju odmah do taksi štanda na ulazu kod kružnog toka. Što se cijena tiče zaista ne znam, onomad sam oko 1000 KM platio uklanjanje preko 20 mladeža uključujući i nalaz biopsije.
dulekrele

#9 Re: Odstranjivanje papiloma, bradavica, mladeža...

Post by dulekrele »

Ja koliko znam dermatolog uklanja bradavice i ostale slicne stvari. Mladeze mislim da nece da uklanjaju jer je to posao plasticnog hirurga.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10 Re: Odstranjivanje papiloma, bradavica, mladeža...

Post by Truba »

triple mama wrote: 10/07/2024 09:05 Odstranila bih papilome, mladeže i slične izrasline koje su se nakupile godinama

ovo je veliki problem kako se ljudi ponašaju
nije tebi kritika izravno nego generalno

ljudi dakle godinama znaju da moraju ići doktoru
onda im jednom prahne...i odu privatniku

umjesto da su godinama isli drzavnom lagano naručiš se pa termin pa lagano...što god može u vojnoj bolnici da se obavi imaju predivne kirurge i ostale doktore koji rade na ovom problemu...participacija je bila od 2 km... do 29 km (nacuo sam da ovoga vise nema)

sekunda posla... posebnu pozornost daju onima na licu...nista se ne vidi...perfekcija kao da ides privatniku

jeste čeka se... ali dok ti se ne ide doktoru čekaš... a ne naprasno probudiš se i oćeš da ukloniš a državni spori i zavlače
nisu spori i ne zavlače jer je previše ljudi koji čekaju red
dulekrele

#11 Re: Odstranjivanje papiloma, bradavica, mladeža...

Post by dulekrele »

Truba wrote: 11/07/2024 09:02
triple mama wrote: 10/07/2024 09:05 Odstranila bih papilome, mladeže i slične izrasline koje su se nakupile godinama

umjesto da su godinama isli drzavnom lagano naručiš se pa termin pa lagano...što god može u vojnoj bolnici da se obavi imaju predivne kirurge i ostale doktore koji rade na ovom problemu...participacija je bila od 2 km... do 29 km (nacuo sam da ovoga vise nema)

sekunda posla... posebnu pozornost daju onima na licu...nista se ne vidi...perfekcija kao da ides privatniku

jeste čeka se... ali dok ti se ne ide doktoru čekaš... a ne naprasno probudiš se i oćeš da ukloniš a državni spori i zavlače
Ti vazda jednu te istu šuplju pricu prosipas. Ljudi ce da idu gdje im se ide, a ne gdje ti mislis da je najpametnije.
JohnnyS

#12 Re: Odstranjivanje papiloma, bradavica, mladeža...

Post by JohnnyS »

Madež
VladaFBiH

#13 Re: Odstranjivanje papiloma, bradavica, mladeža...

Post by VladaFBiH »

Truba wrote: 11/07/2024 09:02

Da ti ovako pojednostavim - ne plaćam zdravstveno da bi me naručili za 9 mjeseci na pregled... ako si ikada prošao proceduru odlaska dermatologu i uklanjanja bradavice ili madeža znao bi da je sve samo ne jednostavna i da nije samo u pitanju naruči se i završi te da zahtijeva najmanje 2 odlaska kod porodičnog ljekara i barem 2 odlaska do bolnice.

btw. za postavljača teme: imenica mladež označava mladost ili omladinu.
Truba

#15 Re: Odstranjivanje papiloma, bradavica, mladeža...

Post by Truba »

nije istina
odeš fino u vojnu i naruče te za manje od mjesec

to je moje iskustvo

ako je istina
ne znam sta je problem čekati 9 mjeseci kad žena godinama razmislja o uklanjanju

moj odgovor sličnima...ne plaćaš ti zdravstveno ti radiš za PLAĆU a firma gazda ili država ti plaća zdravtsveno

da nema univerzalnog zdravstva cijene bi otišle u nebo... niko ne bi plaćao, pogotovo mladi, tih par stoja, pa bi se svi u starosti fatali za glavu gdje su nam besplatni odgovori

liječili bi nas torabiji
dulekrele

#16 Re: Odstranjivanje papiloma, bradavica, mladeža...

Post by dulekrele »

Truba wrote: 11/07/2024 11:43 nije istina
odeš fino u vojnu i naruče te za manje od mjesec

to je moje iskustvo

ako je istina
ne znam sta je problem čekati 9 mjeseci kad žena godinama razmislja o uklanjanju

moj odgovor sličnima...ne plaćaš ti zdravstveno ti radiš za PLAĆU a firma gazda ili država ti plaća zdravtsveno

da nema univerzalnog zdravstva cijene bi otišle u nebo... niko ne bi plaćao, pogotovo mladi, tih par stoja, pa bi se svi u starosti fatali za glavu gdje su nam besplatni odgovori

liječili bi nas torabiji
Opet lupaš. Kad imas melanom za 9 mjeseci si rahmetlija. Nikakav gazda ili firma ne placa za mene zdravstvo vec uzimaju od moje plate i to uplacuju. U kojem ti svijetu zivis pa si tolika neznalica.
dječak sa šibicama

#17 Re: Odstranjivanje papiloma, bradavica, mladeža...

dulekrele wrote: 11/07/2024 11:41
JohnnyS wrote: 11/07/2024 11:19Madež
https://n1info.ba/zdravlje/ako-imate-ml ... -za-brigu/
Ovo je vec prepadanje ljudi, ja imam jedan mali asimetricni cijeli zivot, svi ljudi koje poznajem imaju asimetricne madeze, i sad su svi zivotno ugrozeni.
Truba

#18 Re: Odstranjivanje papiloma, bradavica, mladeža...

Post by Truba »

da..sad je trend sve uklanjati
mada poznanica 1981 umrla od jednog na glavi
dvije poznate sestre mojoj generaciji
jedna bila konobarica u trasi određeno vrijeme
mijenjao oblik otišla doktoru i nakon godinu i pol umrla
dječak sa šibicama

#19 Re: Odstranjivanje papiloma, bradavica, mladeža...

To da, moze se na zlo dati, svaki madez ili ben, poznaniku je pas u igri ogrebao bezazleni ben i od toga se stvorio melanom, covjek umro na kraju.

Ali madeze imamo svi, i benove, nije sad da ce svaki preci u karcinom. Ljudi se ne cuvaju, sunce je nezdravo, najcesci uzrok stvaranja melanoma je sunce. A svi odose na more na cvrljenje.
JohnnyS

#20 Re: Odstranjivanje papiloma, bradavica, mladeža...

Post by JohnnyS »

Za svako spominjanje riječi mladež u literaturi koja se uči na medicinskom fakultetu univerziteta u Sarajevu dajem ti jednu konvertibilnu marku. Za svako spominjanje madeža ti meni jedan fening. Jel pošteno?
dulekrele

#21 Re: Odstranjivanje papiloma, bradavica, mladeža...

Post by dulekrele »

JohnnyS wrote: 11/07/2024 12:09
Za svako spominjanje riječi mladež u literaturi koja se uči na medicinskom fakultetu univerziteta u Sarajevu dajem ti jednu konvertibilnu marku. Za svako spominjanje madeža ti meni jedan fening. Jel pošteno?
Citaj sta pise. Nemam nista protiv da ti govoris madež jer je i to ispravno ali ja cijeli zivot govorim mladež pa cu i do kraja svog zivota jer je ocito da je i mladež ispravno.

Image
JohnnyS

#22 Re: Odstranjivanje papiloma, bradavica, mladeža...

Post by JohnnyS »

dulekrele wrote: 11/07/2024 12:13
Citaj sta pise. Nemam nista protiv da ti govoris madež jer je i to ispravno ali ja cijeli zivot govorim mladež pa cu i do kraja svog zivota jer je ocito da je i mladež ispravno.

Govori, ali nije ispravno.

Ljudi od rođenja pa do smrti govore "ja bi" umjesto "ja bih" pa nije ispravno
Truba

#23 Re: Odstranjivanje papiloma, bradavica, mladeža...

Post by Truba »

de mi reci jel kremenadla ili krmenadla :D
holowey

#24 Re: Odstranjivanje papiloma, bradavica, mladeža...

Post by holowey »

https://www.divaclinic.com/blog/kako-pr ... an-mladez/
oba ste upravu...istocna vs zapadna varijanta...hljeb - kruh, grah - pasulj, itd...

https://geek.hr/pravopis/kako-se-pise/madez-ili-mladez/

http://www.vma.mod.gov.rs/sr-lat/lekars ... -mladezima
dulekrele

#25 Re: Odstranjivanje papiloma, bradavica, mladeža...

Post by dulekrele »

holowey wrote: 11/07/2024 12:17

https://www.divaclinic.com/blog/kako-pr ... an-mladez/
oba ste upravu...istocna vs zapadna varijanta...hljeb - kruh, grah - pasulj, itd...

https://geek.hr/pravopis/kako-se-pise/madez-ili-mladez/

http://www.vma.mod.gov.rs/sr-lat/lekars ... -mladezima
Ma to i ja kazem. Ispravno je i jedno i drugo, a ovaj zapeo ko sivonja o odvuce temu u drugom smjeru.
Post Reply