Ukrajina

zigzag

#203226 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

zilog wrote: 11/07/2024 11:56
dr_Evil wrote: 11/07/2024 06:57 Meni se jos uvijek cini da je Armija spustala Ukrajince niz Miljacku(mada sada radimo reviziju pa kazemo da su to bili samo Rusi), ...
Posto ti je druga laz raskrinkana, da se osvrnemo na ovu.

Ta velikosrpska mantra, poput one "Milo je davao naftu za VRS...", izmisljena po potrebi, da se Ukrajinci ogade, ima problem sa vrlo jednostavnim testom logike:

Ako su to bili ukrajinski dobrovoljci, a ne Rusi, gdje su onda ta ukrajinska groblja po RS-u, jer samo ruska vidimo?
ukrajinci ne ostavljuju svoje na bojnom polju ko rusi :oops:
dr_Evil

#203227 Re: Ukrajina

Post by dr_Evil »

Ta velikosrpska mantra, poput one "Milo je davao naftu za VRS...", izmisljena po potrebi, da se Ukrajinci ogade, ima problem sa vrlo jednostavnim testom logike:

Ako su to bili ukrajinski dobrovoljci, a ne Rusi, gdje su onda ta ukrajinska groblja po RS-u, jer samo ruska vidimo?
Da, gdje su? Zasto moje komsije Ukrajinci porijeklom sa Krima koji mi se hvale da im je stan zasticen Patriotom u sred Kijeva nisu u stanju dvije rijeci ukrajinskog progovorit? Ja sam licno tu tezu da smo ubijali ruse, a ne Ukre sam pisao po ovom forumu, i onda sam upoznao malo vise Ukre koji dolaze kao izbjeglice, i shvatio da ovisno o regiji iz koje dolaze da ne znaju svoj jezik.

Eto sad ste raskrinkali i prvu i drugu moju laz!
zilog

#203228 Re: Ukrajina

Post by zilog »

dr_Evil wrote: 11/07/2024 12:07

Da, gdje su? Zasto moje komsije Ukrajinci porijeklom sa Krima koji mi se hvale da im je stan zasticen Patriotom u sred Kijeva nisu u stanju dvije rijeci ukrajinskog progovorit? Ja sam licno tu tezu da smo ubijali ruse, a ne Ukre sam pisao po ovom forumu, i onda sam upoznao malo vise Ukre koji dolaze kao izbjeglice, i shvatio da ovisno o regiji iz koje dolaze da ne znaju svoj jezik.

Jesmo, kao i ovu:
dr_Evil wrote: 11/07/2024 06:57 Pisi sta hoces, ja na ovu temu se vise necu javiti.
dr_Evil

#203229 Re: Ukrajina

Post by dr_Evil »

zilog wrote: 11/07/2024 12:14
Jesmo, kao i ovu:
dr_Evil wrote: 11/07/2024 06:57 Pisi sta hoces, ja na ovu temu se vise necu javiti.
Svaka cast :) sad svi kod Tuzlaka po platu!
toska

#203230 Re: Ukrajina

Post by toska »

dr_Evil wrote: 11/07/2024 12:07 Da, gdje su? Zasto moje komsije Ukrajinci porijeklom sa Krima koji mi se hvale da im je stan zasticen Patriotom u sred Kijeva nisu u stanju dvije rijeci ukrajinskog progovorit? Ja sam licno tu tezu da smo ubijali ruse, a ne Ukre sam pisao po ovom forumu, i onda sam upoznao malo vise Ukre koji dolaze kao izbjeglice, i shvatio da ovisno o regiji iz koje dolaze da ne znaju svoj jezik.

Tamam da se vratimo na temu.

Do juče se navodno u sred Kijeva, kao ostavština Sovjeta, na ulici, medijima, obrazovanju i svemu ostalom pričao uglavnom ruski jezik.
Želja Ukrajinaca da to promijene Rusija je predstavila kao ugroženost ruske manjine.
Excel2

#203231 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

dr_Evil wrote: 11/07/2024 12:02
Point. wrote: 11/07/2024 11:58
Fino je čovjek napisao da je osobno znao pokojnog popa a ne da je čuo priče sa sijela. I drug forumaš je iz tog kraja, a ti iz Hercegovine. I sad kome više vjerovati šta ti misliš?
Znao sam ja i fra Lastu osobno, dao mi je cokoladu i pake mlijeka, drugi put se sa mnom ispricao ko sa svojim najblizim, fra Sevo mi je dao loptu. Ko su bili fra Lasta i fra Seva?

Pa ti vjeruj kome zelis, to je do tebe. Sta imam ja od tog da ti meni vjerujes ili ne? Otidji sam, popij kafu, i upoznaj narod. Onda opet vjeruj kome zelis. Meni ni iz dzepa ni u dzep.
I ja znao monsinjora Porfirija, kucni prijatelji bili ja on i patrijarh Puljic. Rijetko sam sa nekim bio blizi i bolje ih znao.
dr_Evil

#203232 Re: Ukrajina

Post by dr_Evil »

Excel2 wrote: 11/07/2024 12:27
dr_Evil wrote: 11/07/2024 12:02
Point. wrote: 11/07/2024 11:58
Fino je čovjek napisao da je osobno znao pokojnog popa a ne da je čuo priče sa sijela. I drug forumaš je iz tog kraja, a ti iz Hercegovine. I sad kome više vjerovati šta ti misliš?
Znao sam ja i fra Lastu osobno, dao mi je cokoladu i pake mlijeka, drugi put se sa mnom ispricao ko sa svojim najblizim, fra Sevo mi je dao loptu. Ko su bili fra Lasta i fra Seva?

Pa ti vjeruj kome zelis, to je do tebe. Sta imam ja od tog da ti meni vjerujes ili ne? Otidji sam, popij kafu, i upoznaj narod. Onda opet vjeruj kome zelis. Meni ni iz dzepa ni u dzep.
I ja znao monsinjora Porfirija, kucni prijatelji bili ja on i patrijarh Puljic. Rijetko sam sa nekim bio blizi i bolje ih znao.
Moguce je to otkud da ja znam, ali! Kod nas fra Lasta dobio ulicu u sred starMo, i to precjednik komisije bio iz SDA! Vidis kako ruka ruku mije, a sve kazes ne znamo ne znamo oprastati i zivjeti zajedno!
geoxx

#203233 Re: Ukrajina

Post by geoxx »

zilog wrote: 11/07/2024 11:43
geoxx wrote: 11/07/2024 11:37 Iran ne iskljucujem, ali ako Rusija moze navesti Hamas na samoubilacku misiju i to ne samo za palestinski narod nego ce i ti lideri Hamasa na kraju biti svi poubijani, onda najbolje da se komplet Zapad preda Rusiji jer su ljudi prejaki.

Ako mogu navesti Hamas, onda vjerovatno mogu orkestrirati i da komplet Juzna Amerika zajedno sa Panamom i Meksikom objave rat SAD-u.

De bolan uozbiljite se. Cisto sumnjam da je i Iran imao direktne veze sa tim, a kamoli Rusi.
A Meksiko je isto sto i Hamas? :roll:

De bolan, uozbilji se...
Nije ali jednake su sanse da ih Putin nagovori na stvari koje sam naveo.

Ponavljam jos jednom. Pobijeno je desetine hiljada Palestinaca, Bog zna koliko ranjenih, porusenih kuca i devastiranih objekata, pobijen velik broj samih politickih zvanicnika Hamasa, a vrlo vjerovatno ce i sami lideri biti likvidirani.

I za koji svrhu? Da bi Rusija skrenula paznju sa Ukrajine, :lol: iako vidimo da ni ta paznja nije narocito skrenuta i da je vojna pomoc blokirana iz razloga koji nemaju veze sa Izraelom, a na kraju je svakako dosla.

Ove price kako nisu ocekivali kako ce Izrael reagovati su mi smijesne. Imale bi smisla da Izraelom vlada bilo ko, osim ovih budala koji trenutno vladaju.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#203234 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

geoxx wrote: 11/07/2024 11:37 Iran ne iskljucujem, ali ako Rusija moze navesti Hamas na samoubilacku misiju i to ne samo za palestinski narod nego ce i ti lideri Hamasa na kraju biti svi poubijani, onda najbolje da se komplet Zapad preda Rusiji jer su ljudi prejaki.

Ako mogu navesti Hamas, onda vjerovatno mogu orkestrirati i da komplet Juzna Amerika zajedno sa Panamom i Meksikom objave rat SAD-u.

De bolan uozbiljite se. Cisto sumnjam da je i Iran imao direktne veze sa tim, a kamoli Rusi.
veza Moskve i PLO-a postoji još iz vremena blokovske podjele....od finansiranja, naoružavanja, obuke, obrazovanja itd. Čak je i SFRJ snažno podržavala PLO i palestinsku borbu, kao i sve države Varšavskog pakta.

Približavanjem PLO-a zapadnim zemljama i prerastanja u politički pokret u taj prazan prostor je uletio Iran i popunio taj vojni (teroristički) dio koji se ugasio sa restrukturiranjem PLO-a.

Tako da su ovim samo obnovljene stare veze.

Vezano za npr. Južnu Ameriku, Rutalji bi rado aktivirali one stare ljevičarske gerilske pokrete da ih još ima. Ali ih više nema, jer su ili pacifizirani ili su se prebacili iz borbe protiv imperijalizma na trgovinu drogom, što je daleko unosniji biznis od dizanja revolucije. I današnji karteli ne vole puno pucnjave, ako baš ne moraju, jer im navlači loš publicitet i vojsku na leđa.
dr_Evil

#203235 Re: Ukrajina

Post by dr_Evil »

JoseMujica wrote: 11/07/2024 13:33 Čak je i SFRJ snažno podržavala PLO i palestinsku borbu, kao i sve države Varšavskog pakta.
Najveci sin!
Dino79

#203236 Re: Ukrajina

Post by Dino79 »

zilog wrote: 11/07/2024 11:25
Dino79 wrote: 11/07/2024 07:35
zilog wrote: 11/07/2024 02:38

Znaci, da je tvoja mantra, o situaciji kada te siledzija napadne i prebije, da su doktori i apoteke u talu sa siledzijom, presla prag tolerancije doticnog forumasa... :mrgreen:
Svi imamo pravo na misljenje. Imamo pravo da vjerujemo i u teorije zavjere.
Naravno i niko ti pravo na misljenje ne osporava (dok se ne pocnes sluziti lazima).
Samo mi nije jasno, kako si, u tom "pravu na misljenje", dosao do zakljucka - da ga svako mora citati?
Dino79 wrote: 11/07/2024 07:35 Kako se zovu oni politicki sistemi u kojima je zabranjeno misljenje ?
Rusija, Sjeverna Koreja... :mrgreen:
Ja mislim da Rusija ima pravo na denacifikaciju. Ako je to zabranjeno na forumu onda to treba jasno napisati.
dr_Evil

#203237 Re: Ukrajina

Post by dr_Evil »

Dino79 wrote: 11/07/2024 13:58
Ja mislim da Rusija ima pravo na denacifikaciju. Ako je to zabranjeno na forumu onda to treba jasno napisati.
Pa naravno da ima, vecina Rusa su nacisti. Sto prije krenu sa denacifikacijom to su prije gotovi!
Dino79

#203238 Re: Ukrajina

Post by Dino79 »

dr_Evil wrote: 11/07/2024 14:01
Pa naravno da ima, vecina Rusa su nacisti. Sto prije krenu sa denacifikacijom to su prije gotovi!
Zavisi ko te ucio istoriju ili sta je dedo prico kad se vratio sa fronta.
dr_Evil

#203239 Re: Ukrajina

Post by dr_Evil »

Dino79 wrote: 11/07/2024 14:15
Ako ti ista znaci to ja isto mislim za Ukrajince, cak i gore.. e to je tek nepopularno kazati. Naravno da su Ruje nacisti, isto kao i Srbi, Hrvati, Poljaci, Bosnjaci, e onda dodjes kod Ceha pa to su gospoda. PItanje je samo sta ces uradit sa tim nacizmom, samo gurati demagogiju ili okrenuti pusku.

Putlerova masinerija ide na nacistiski pogon druze, i Milosevic je kod nas navodno vrsio denacifikaciju. Ali nije usao u Bijeljinu okrenuo tenk pa rekao"zivite i radite kao do sada, od sada ste gradjani Juge i JNA vas brani". Nego je poubijao i poslao u logor, jer je islo na nacisticki pogon. Ne masta Putler o panslavenizmu i CCCPu nego o carskoj Rusiji gdje ce Rusi da naredjuju. Ne prica on o bratstvu i jedinstvu sa Ukrima, nego da su Ukre zapravo Rusi, bez historije, jezika i drzave.

Svi uce od originalnog brkice, od Putlera do Natanjahua.

Desni talas je zahvatio svijet, znaci klizimo u ambis. Ponegdje se ne daju. Prati slobodu govora i doci ces do ljevice.
Excel2

#203240 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

Dino79 a u milion eura da je fake account koji treba da falsifikuje misljenje nekog random Bosnjaka.

Nekog koji bi izostavio h iz historija. How yes no. :run:
drndalo

#203241 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Dakle, ako je jedan deda prije 80 god. ganjao Naciste, i sada njegov unuk radi iste stvari kao ti Nacisti, to je anti-nacizam...?

To kao onaj pokret: Sexom za nevinost!? Doduse, i "Draza je bio borac protiv Nacizma"...

Jebem ti logiku!
Last edited by drndalo on 11/07/2024 14:27, edited 1 time in total.
DaysleepeR

#203242 Re: Ukrajina

Post by DaysleepeR »

Hoće li ko upoznati forumaša da Ukrajinaca ima dosta proruski orjentisanih i da su to sad ovi separatisti, i da tu to bili ukrajinci koji su bili na strani RS-a dok su s druge strane Aliju vozila cijeli rat dva ukrajinska pilota.

Samo da mu mozak ne eksplodira od te informacije.
Peacean

#203243 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

Kaže Kuleba da je obećanje da će F-16 biti u Ukrajini do ljeta ispunjeno :izet:

zilog

#203244 Re: Ukrajina

Post by zilog »

zilog wrote: 11/07/2024 11:25
Dino79 wrote: 11/07/2024 07:35

Svi imamo pravo na misljenje. Imamo pravo da vjerujemo i u teorije zavjere.
Naravno i niko ti pravo na misljenje ne osporava (dok se ne pocnes sluziti lazima).
Samo mi nije jasno, kako si, u tom "pravu na misljenje", dosao do zakljucka - da ga svako mora citati?
Dino79 wrote: 11/07/2024 07:35 Kako se zovu oni politicki sistemi u kojima je zabranjeno misljenje ?
Rusija, Sjeverna Koreja... :mrgreen:
Kome treba jasno napisati?

Papcima koji iznesu rusofasisticko jednoumlje, jedino za koje u Rusiji ne bi bili uhapseni i naprdjuju da nesto znaju o slobodi govora???
Nebozemlja

#203245 Re: Ukrajina

Post by Nebozemlja »

Dino79 wrote: 11/07/2024 14:15
dr_Evil wrote: 11/07/2024 14:01
A ovi što su tebe učili historiju su ti zaboravili reći da su Sovjeti ušli u rat na strani Nacista.
Al hajde, čovjek se uči dok je živ.
dr_Evil

#203246 Re: Ukrajina

Post by dr_Evil »

Nebozemlja wrote: 11/07/2024 14:43
A ovi što su tebe učili historiju su ti zaboravili reći da su Sovjeti ušli u rat na strani Nacista.
Al hajde, čovjek se uči dok je živ.
Dobro sad pregonite. Vjerovatno mislis na podijelu Poljske izmedju Nacista i SOvjeta. Izvrsiti agresiju i aneksiju necega ili nekoga ne moze se definisati kao uci u rat na strani nacista. To je podobro razvlacenje. Ako mislis na nesto drugo, onda de i meni reci na sta tacno mislis.

Na slican nacin bi se moglo posmatrati neki ugovori o okupaciji dijelova Ceske ili slicno sa Englezima. Svedjani su citavo vrijeme snadbijevali Brkicu sa celikom, njima se moze vise prigovorit.
zilog

#203247 Re: Ukrajina

Post by zilog »

geoxx wrote: 11/07/2024 12:46
zilog wrote: 11/07/2024 11:43

A Meksiko je isto sto i Hamas? :roll:

De bolan, uozbilji se...
Nije ali jednake su sanse da ih Putin nagovori na stvari koje sam naveo.

Ponavljam jos jednom. Pobijeno je desetine hiljada Palestinaca, Bog zna koliko ranjenih, porusenih kuca i devastiranih objekata, pobijen velik broj samih politickih zvanicnika Hamasa, a vrlo vjerovatno ce i sami lideri biti likvidirani.

I za koji svrhu? Da bi Rusija skrenula paznju sa Ukrajine, :lol: iako vidimo da ni ta paznja nije narocito skrenuta i da je vojna pomoc blokirana iz razloga koji nemaju veze sa Izraelom, a na kraju je svakako dosla.

Ove price kako nisu ocekivali kako ce Izrael reagovati su mi smijesne. Imale bi smisla da Izraelom vlada bilo ko, osim ovih budala koji trenutno vladaju.
Svi boldirani argumenti, govore upravo u prilog tvrdnji - da su nagovoreni i gurnuti u avanturu - upravo od Rusije!!!
Jedino im je Rusija mogla ponuditi lazna uvjeravanja, da se Amerika istrosila u Ukrajini, da je pravi trenutak, da ce ih Rusi braniti...

Ne treba dalje traziti primjere, od bliskog nam komsiluka i Vulinove avanture, sa Radojicicem, u Banjskoj,
samo dvije sedmice prije 7.10...
dr_Evil

#203248 Re: Ukrajina

Post by dr_Evil »

zilog wrote: 11/07/2024 14:51
Ne treba dalje traziti primjere, od bliskog nam komsiluka i Vulinove avanture, sa Radojicicem, u Banjskoj,
samo dvije sedmice prije 7.10...
Pa zar se ne sjecas da je na snimci padao snijeg :D
drug_profi

#203249 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Bome kad napadnes neku zemlju zajedno i u dogovoru sa nekim, onda si mu saveznik.
Kad primijenis metode kojima brises elitu te nacije onda je to poprilicno genocidno.
Pa 2+2 vazda bilo 4.
dr_Evil

#203250 Re: Ukrajina

Post by dr_Evil »

drug_profi wrote: 11/07/2024 14:54 Bome kad napadnes neku zemlju zajedno i u dogovoru sa nekim, onda si mu saveznik.
Kad primijenis metode kojima brises elitu te nacije onda je to poprilicno genocidno.
Pa 2+2 vazda bilo 4.
Bold dio nije sporan. Razmisljali su o Poljacima kao sto sada razmisljaju o Ukrajincima, zato niko normalan osim Srba i nece sa njima.

Ali ipak tesko da mozes definisati kao saveznistvo. Svedjani i Rusi su nakon rata 1809 podijelili FInsku izmedju sebe. Nije to jedinstven primjer, ima takvih primjera koliko zelis.

ALi daleko od toga da su imali cista posla, da ih Hicko nije napao gledali bi oni citavu europu kako gori dok ne bi docekali svojih 5 minuta da se namire preko jos nekih teritorija.
Post Reply