SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- dječak sa šibicama
#82351 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Privatni romobili su masovno cipovani ili hakovani sta vec, skinu im ogranicenje i deru ga 60 na sat.
Gomila debila, nije za nas nista do taljige.
- nepass1
#82352 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Roditelji djeci dopustaju da to rade, kad se zagine svi drugi krividječak sa šibicama wrote: ↑09/07/2024 13:38 Privatni romobili su masovno cipovani ili hakovani sta vec, skinu im ogranicenje i deru ga 60 na sat.
-
BadBoy
#82353 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vrlo korisna stvar, svakodnevno koristim, ali pazim jbt. Ne idem na cestu jer sam tu u većoj opasnosti a i smetam automobilskom saobraćaju. Vozim trotoarom ali pored svakog pješaka usporim na 5-6 km/h i lijepo i kulturno zaobiđem u što širem luku da se ljudi ne prepadnu. Ako vidim da je neko dekoncentrisan, zamolim za pažnju dok prolazim da ne bi bilo incidenata. Sve to isto radim i kad sam na biciklu. Na pješačkim prelazima guram romobil pored sebe jer nije nikakva muka sići i popiti se (kao recimo sa bicikla). Neće mi ništa biti što ću dionicu proći za 6 umjesto za 5 minuta.
Ali debili samo furaju. Čim stane full gas 35 km/h i ne usporava ni za šta ni za koga, ganja i semafore da uhvati bez stanja. Sve toljagom umlatit.
Ali debili samo furaju. Čim stane full gas 35 km/h i ne usporava ni za šta ni za koga, ganja i semafore da uhvati bez stanja. Sve toljagom umlatit.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#82354 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
BadBoy wrote: ↑09/07/2024 13:42 Vrlo korisna stvar, svakodnevno koristim, ali pazim jbt. Ne idem na cestu jer sam tu u većoj opasnosti a i smetam automobilskom saobraćaju. Vozim trotoarom ali pored svakog pješaka usporim na 5-6 km/h i lijepo i kulturno zaobiđem u što širem luku da se ljudi ne prepadnu. Ako vidim da je neko dekoncentrisan, zamolim za pažnju dok prolazim da ne bi bilo incidenata. Sve to isto radim i kad sam na biciklu. Na pješačkim prelazima guram romobil pored sebe jer nije nikakva muka sići i popiti se (kao recimo sa bicikla). Neće mi ništa biti što ću dionicu proći za 6 umjesto za 5 minuta.
svaka čast...malo je kod nas kulturnih ljudi u saobraćaju
- nepass1
#82355 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Neki dan trcim,nedelja, nigdje nikog. Od studentskih prema bazenu, trcim bijelom linijom na biciklistickoj. Ali fakat rano i nema pet ljudi na ulici. Ide momak mozda 15g na romobilu i direktno na mene. Nece da se skloni i da se ja nisam pomakao pokupio bi me 100%BadBoy wrote: ↑09/07/2024 13:42 Vrlo korisna stvar, svakodnevno koristim, ali pazim jbt. Ne idem na cestu jer sam tu u većoj opasnosti a i smetam automobilskom saobraćaju. Vozim trotoarom ali pored svakog pješaka usporim na 5-6 km/h i lijepo i kulturno zaobiđem u što širem luku da se ljudi ne prepadnu. Ako vidim da je neko dekoncentrisan, zamolim za pažnju dok prolazim da ne bi bilo incidenata. Sve to isto radim i kad sam na biciklu. Na pješačkim prelazima guram romobil pored sebe jer nije nikakva muka sići i popiti se (kao recimo sa bicikla). Neće mi ništa biti što ću dionicu proći za 6 umjesto za 5 minuta.
Valjda konta ja sam jaci pa se moras skloniti.
-
BadBoy
#82356 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa to mi je jbt jedina zvijezda vodilja - kultura i zdrav razum. I mene iznervira i izbezumi kad hodam a on prozuji pored mene 2 centa vozeći 30 km/h. Još ga ne čuješ nikako, biciklo se barem čuje.JoseMujica wrote: ↑09/07/2024 13:44BadBoy wrote: ↑09/07/2024 13:42 Vrlo korisna stvar, svakodnevno koristim, ali pazim jbt. Ne idem na cestu jer sam tu u većoj opasnosti a i smetam automobilskom saobraćaju. Vozim trotoarom ali pored svakog pješaka usporim na 5-6 km/h i lijepo i kulturno zaobiđem u što širem luku da se ljudi ne prepadnu. Ako vidim da je neko dekoncentrisan, zamolim za pažnju dok prolazim da ne bi bilo incidenata. Sve to isto radim i kad sam na biciklu. Na pješačkim prelazima guram romobil pored sebe jer nije nikakva muka sići i popiti se (kao recimo sa bicikla). Neće mi ništa biti što ću dionicu proći za 6 umjesto za 5 minuta.
Ali debili samo furaju. Čim stane full gas 35 km/h i ne usporava ni za šta ni za koga, ganja i semafore da uhvati bez stanja. Sve toljagom umlatit.![]()
svaka čast...malo je kod nas kulturnih ljudi u saobraćaju![]()
I da, ne vozim nikad Ferhadijom.
-
DonieBrasco
#82357 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prvo se utvrdi da li je dijete mocnika, a onda nakon toga u zavinosti da li je ili nije ide dalja procedura.nepass1 wrote: ↑09/07/2024 13:42Roditelji djeci dopustaju da to rade, kad se zagine svi drugi krividječak sa šibicama wrote: ↑09/07/2024 13:38 Privatni romobili su masovno cipovani ili hakovani sta vec, skinu im ogranicenje i deru ga 60 na sat.
Isto kao silne saobracane "nesrece" i mnogo gore stvari.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#82358 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
i to "zaobilaženje" tik uz pješaka.BadBoy wrote: ↑09/07/2024 13:42 Vrlo korisna stvar, svakodnevno koristim, ali pazim jbt. Ne idem na cestu jer sam tu u većoj opasnosti a i smetam automobilskom saobraćaju. Vozim trotoarom ali pored svakog pješaka usporim na 5-6 km/h i lijepo i kulturno zaobiđem u što širem luku da se ljudi ne prepadnu. Ako vidim da je neko dekoncentrisan, zamolim za pažnju dok prolazim da ne bi bilo incidenata. Sve to isto radim i kad sam na biciklu. Na pješačkim prelazima guram romobil pored sebe jer nije nikakva muka sići i popiti se (kao recimo sa bicikla). Neće mi ništa biti što ću dionicu proći za 6 umjesto za 5 minuta.
isti sam i ja na biciklu, MORAŠ obići čovjeka na metar i po dva, iz prostog razlog što pješak u stotinki promijeni smjer kretanja u stranu i lako ga možeš pokupiti. o djeci da ne govorim...
suludo je da romobili idu saobraćajnicom jer se tu stvaraju neki drugi problemi. rješenje je rokanje kazni za bahatu vožnju romobilom. pa ko voli nek izvoli.
-
Cernes
#82359 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Trebalo bi postaviti dobnu granicu. Ne mozes ocekivati od trinaestogodisnjaka da se ne ponasaju kao debili.BadBoy wrote: ↑09/07/2024 13:53Pa to mi je jbt jedina zvijezda vodilja - kultura i zdrav razum. I mene iznervira i izbezumi kad hodam a on prozuji pored mene 2 centa vozeći 30 km/h. Još ga ne čuješ nikako, biciklo se barem čuje.JoseMujica wrote: ↑09/07/2024 13:44BadBoy wrote: ↑09/07/2024 13:42 Vrlo korisna stvar, svakodnevno koristim, ali pazim jbt. Ne idem na cestu jer sam tu u većoj opasnosti a i smetam automobilskom saobraćaju. Vozim trotoarom ali pored svakog pješaka usporim na 5-6 km/h i lijepo i kulturno zaobiđem u što širem luku da se ljudi ne prepadnu. Ako vidim da je neko dekoncentrisan, zamolim za pažnju dok prolazim da ne bi bilo incidenata. Sve to isto radim i kad sam na biciklu. Na pješačkim prelazima guram romobil pored sebe jer nije nikakva muka sići i popiti se (kao recimo sa bicikla). Neće mi ništa biti što ću dionicu proći za 6 umjesto za 5 minuta.
Ali debili samo furaju. Čim stane full gas 35 km/h i ne usporava ni za šta ni za koga, ganja i semafore da uhvati bez stanja. Sve toljagom umlatit.![]()
svaka čast...malo je kod nas kulturnih ljudi u saobraćaju![]()
I da, ne vozim nikad Ferhadijom.
-
BadBoy
#82360 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Druže najmanje djece vidim da rade ova sranja. Odrasli ljudi sve ovo radeCernes wrote: ↑09/07/2024 13:58Trebalo bi postaviti dobnu granicu. Ne mozes ocekivati od trinaestogodisnjaka da se ne ponasaju kao debili.
- xamp
#82361 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ko da sebe citam... isto tako... i onda se samo nerviram kad vidim kako prolijecu i ponasaju se pored mene!BadBoy wrote: ↑09/07/2024 13:42 Vrlo korisna stvar, svakodnevno koristim, ali pazim jbt. Ne idem na cestu jer sam tu u većoj opasnosti a i smetam automobilskom saobraćaju. Vozim trotoarom ali pored svakog pješaka usporim na 5-6 km/h i lijepo i kulturno zaobiđem u što širem luku da se ljudi ne prepadnu. Ako vidim da je neko dekoncentrisan, zamolim za pažnju dok prolazim da ne bi bilo incidenata. Sve to isto radim i kad sam na biciklu. Na pješačkim prelazima guram romobil pored sebe jer nije nikakva muka sići i popiti se (kao recimo sa bicikla). Neće mi ništa biti što ću dionicu proći za 6 umjesto za 5 minuta.
- DaysleepeR
#82362 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma to je najgora odluka, jako opasno.
Na cesti ima rupa koje su veličine točka od romobila, sekunda je da ti neko padne pod točkove.
- xamp
#82363 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ima dobna granica, samo je niko ne jebe..
Ja vidim najvise djece. I to kad ih je po dvoje na romobilu ili u suprotnom smjeru jednosmjernom kad voze...
-
Hakiz
#82364 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Možeš od tridesetogodišnjaka očekivati. Ali, ponašaju se.Cernes wrote: ↑09/07/2024 13:58Trebalo bi postaviti dobnu granicu. Ne mozes ocekivati od trinaestogodisnjaka da se ne ponasaju kao debili.
Kod romobila nema pravila, isto se ponašaju trinaestogodišnjaci, tridesetogodišnjaci, muškarc, žene...
- Ateista
#82365 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mozes, ako puno mladja djeca od 13 godina mogu normalno voziti bicikl, mogu i romobil, samo ih treba neko nauciti kulturi.Cernes wrote: ↑09/07/2024 13:58Trebalo bi postaviti dobnu granicu. Ne mozes ocekivati od trinaestogodisnjaka da se ne ponasaju kao debili.
-
Hakiz
#82366 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Granica bi trebala biti kao za skuter (motocikl) do 50 kubnih centimetara. Mlađi ne bi smjeli.
U stilu, član zakona koji kaže da je dobna granica 16 godina za sva vozila koja imaju mogućnost pokretanja bilo kojim načinom osim mišićima vozača. To jeste, sve šta može biti pokretano bilo kojim gorivom, strujom, bilo čime.
U stilu, član zakona koji kaže da je dobna granica 16 godina za sva vozila koja imaju mogućnost pokretanja bilo kojim načinom osim mišićima vozača. To jeste, sve šta može biti pokretano bilo kojim gorivom, strujom, bilo čime.
-
BadBoy
#82367 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Doduše ja sam na romobilu ujutro oko 8h i popodne oko 17h pa tad najviše vidim odrasle koji idu ili se vraćaju sa posla. Znam vidjeti nekada i to da se dvoje ili troje djece vozi na romobilu (vilsom navečer najćešće) ali ova sranja koja sam pobrojao prave zdravi pravi i odrasli ljudi.
-
tomhagen
#82368 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Idiotima na romobilima, ali i na biciklima treba objasniti da saobracajna pravila vaze i za njih, pa ako je jednosmjerna ulica i ides kolovozom NE MOZE da ides u kontra smjeru. U posljednje vrijeme mi se nekoliko puta desilo da mi niotkud idiot izleti u suprotnom smjeru, milimetri su odlucivali da ih ne pokupim autom i to sve u zonama 30-40kmh sto je sreca pa se nekako i stigne reagovati. Ali brate ne ocekujes ga, znas da si u jednosmjernoj, pazis sa strane da ti izmedju parkiranih auta ne iskoci kakvo dijete i odjednom budala pred tobom. I sto neko rece, nisu to samo klinci, nego i matorih kretena.
-
shandrprcSA
#82369 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
danas su ih pisali u vilsu kod opštinetomhagen wrote: ↑09/07/2024 15:27 Idiotima na romobilima, ali i na biciklima treba objasniti da saobracajna pravila vaze i za njih, pa ako je jednosmjerna ulica i ides kolovozom NE MOZE da ides u kontra smjeru. U posljednje vrijeme mi se nekoliko puta desilo da mi niotkud idiot izleti u suprotnom smjeru, milimetri su odlucivali da ih ne pokupim autom i to sve u zonama 30-40kmh sto je sreca pa se nekako i stigne reagovati. Ali brate ne ocekujes ga, znas da si u jednosmjernoj, pazis sa strane da ti izmedju parkiranih auta ne iskoci kakvo dijete i odjednom budala pred tobom. I sto neko rece, nisu to samo klinci, nego i matorih kretena.
- dječak sa šibicama
#82370 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne znam dal se policija bavi ovim kamikazama, zadnjih dana murjasi se lociraju oko Vilsa, cekaju posjetioce ovih koncerata u nadi da ce neko naduvati dovoljno za kaznu.
Standardica od trbatih neradnika.
-
DonieBrasco
-
Hakiz
#82372 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tako i treba.dječak sa šibicama wrote: ↑09/07/2024 17:07 Ne znam dal se policija bavi ovim kamikazama, zadnjih dana murjasi se lociraju oko Vilsa, cekaju posjetioce ovih koncerata u nadi da ce neko naduvati dovoljno za kaznu.
-
kB27
#82373 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Za suprotan smjer?shandrprcSA wrote: ↑09/07/2024 16:47danas su ih pisali u vilsu kod opštinetomhagen wrote: ↑09/07/2024 15:27 Idiotima na romobilima, ali i na biciklima treba objasniti da saobracajna pravila vaze i za njih, pa ako je jednosmjerna ulica i ides kolovozom NE MOZE da ides u kontra smjeru. U posljednje vrijeme mi se nekoliko puta desilo da mi niotkud idiot izleti u suprotnom smjeru, milimetri su odlucivali da ih ne pokupim autom i to sve u zonama 30-40kmh sto je sreca pa se nekako i stigne reagovati. Ali brate ne ocekujes ga, znas da si u jednosmjernoj, pazis sa strane da ti izmedju parkiranih auta ne iskoci kakvo dijete i odjednom budala pred tobom. I sto neko rece, nisu to samo klinci, nego i matorih kretena.
Neka su, pogotovo jer je napravljena (nakaradna) biciklisticka staza na drugoj strani preko rijeke.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#82374 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Romobil...big beng oboren
Ilidza
Ilidza
-
moimoi
#82375 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mora da je momcic “it strucnjak i freelancer” ako je ovo njegovo autoDonieBrasco wrote: ↑10/07/2024 17:46 https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/91 ... ganizaciji
Sportski ribolov.
Inace… trenerka, bubreg i suncane je tipicna furka itevaca
Ha ja