Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sein fortgeschrittenes Alter könnte für den ein oder anderen Interessenten aber auch ein gutes Kaufargument sein, denn analoger kann man in der Mittelklasse im Jahr 2024 wohl kaum noch fahren.
izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑09/07/2024 22:25
Pa i nece vala rat, realno je sta je napisano vecinom. Bar ono sta pise na pocetku i kraju, nisam citao sredinu
Passat je svjeziji i s turbobenzincem (obicni vozaci to preferiraju), Mazda je bolja za voziti i prakticnija.
Meni je licno Passat bez ukusa i mirisa, a Mazda fakat lijepih linija i dalje al jeste ostarila unutra... dala je svoje
1,7s razlike do 100 za ljubitelje prospekta
Nema taj tsi vise momenta ni na kojim obrtajima, preko 4k i osjetno manje.
U vauvau glasilu i jedva pobjeda protiv kako ovdje vole reci „auta iz 2012.“
Pasat moderniji, Mazda elegantnija. Volio bih dizajnerski gledano da Mazda nema ove prodižetke maske ispod farova, ali ostalo je odlično. Vide se po malo godine, ali sasvim solidno se drži.
Pasat jeste tehnološki moderniji, tj. priklonjeniji zahtjevima današnjeg kupca, ali meni ovo iskreno ne liči ni na šta. Gomila nesklada i ničega. Što se mene tiče za ovaj B9, B8 je bio autina.
citroen xm wrote: ↑09/07/2024 23:05
Pasat moderniji, Mazda elegantnija. Volio bih dizajnerski gledano da Mazda nema ove prodižetke maske ispod farova, ali ostalo je odlično. Vide se po malo godine, ali sasvim solidno se drži.
Pasat jeste tehnološki moderniji, tj. priklonjeniji zahtjevima današnjeg kupca, ali meni ovo iskreno ne liči ni na šta. Gomila nesklada i ničega. Što se mene tiče za ovaj B9, B8 je bio autina.
Sjedio sam i u B9 i u Superbu, nevjerovatno koliko par detalja cini auto ljepsim i skladnijim.
Ljepsa maska, elegantniji interijer, klima na tockove i drugo auto a zapravo isto.
Ovako novo i po ovim cijenama ne bih kupio ni Mazdu ni pasulja.
Mazdu bi mogli prodavati po 25k eura i opet dobro zaraditi jer je r&d davno zavrsen i otplacen ali napucali cijenu bezveze.
kravamuzara wrote: ↑09/07/2024 23:12
Mazdu bi mogli prodavati po 25k eura i opet dobro zaraditi jer je r&d davno zavrsen i otplacen ali napucali cijenu bezveze.
Neopravdano deru kupce, kao i svi drugi...ustvari ovi sa mazdom 6 kao malo ko
ostalo u spasenim kad se kupovalo nekad, zacas skoro 10god prodje
ko juce da je bilo, godinu trazim astru j al 2.0cdti lili 1.4t i trazim, naleti jedna 2.0 i izradi frajer, nikad se nije javio da uzme pare, i trazi trazi a 1.7 me razocarao, trazi trazi i ona izleti, ostalo je istorija
kravamuzara wrote: ↑09/07/2024 23:12
Neopravdano deru kupce, kao i svi drugi...ustvari ovi sa mazdom 6 kao malo ko
Bit ce onih zadnjih zaliha sa lagera povoljnije, za postenu cijenu uzeo bih odmah, od modernih zala ima samo deaktivaviju cilindara, to lako iskljucim.
Za punu cijenu nema smisla.
Passat na platformi iz 2012. Mjenjači, motori se vec vrte neko vrijeme. Jedino gdje je Passat bolji su savremen izgled kabine (meni se ne svidja, ali tako izgledaju auta iz ovog desetljeća) i daleko bolji infoteinment.
I ruzan je ko lopov. B8 je spolja daleko skladniji.
Nije problem 70k za Mazdu, to je komadina auta. Danas dvije klase manji auto je tih para.
sime_cipol wrote: ↑10/07/2024 11:15
Nije problem 70k za Mazdu, to je komadina auta. Danas dvije klase manji auto je tih para.
Tako je, nije problem 70k za mazdu 6 dati...ali jeste problem 70k dati za mazdu 6 koja je davno otplatila fiksne troskove, i tih 70k je zestoko kupanje budala koje pristanu dati
70 bi bio deal, kataloska za 20th anniversary (full oprema) je 87k
Na stranu to, nesto se promijenilo u formiranju cijena u zadnjih par mjeseci, ne pamtim da je Mazda bila u Bosni jeftinija nego u austriji i njemackoj a sad jeste, barem kataloski, po 5-10-15 hiljada zavisno od modela, a prije je bilo obrnuto.
Trica je npr. sad dosta konkurentnija s cijenom nego je bila prije godinu-dvije, mozda je neko konacno poslusao moje stalne galame
Tako je, nije problem 70k za mazdu 6 dati...ali jeste problem 70k dati za mazdu 6 koja je davno otplatila fiksne troskove, i tih 70k je zestoko kupanje budala koje pristanu dati
VW je fiksne troškove MQB platforme otplatio kroz prvih godinu dvije. Vec 10 godina je ta platforma otplacena. Pa ne vidim nesto niske cijene njihovih proizvoda.
FCA je platformu Grande Punta iz 2004 otplatila do 2010 i jos uvijek je razvlace ko opanke i uzimaju pare.
VW je fiksne troškove MQB platforme otplatio kroz prvih godinu dvije. Vec 10 godina je ta platforma otplacena. Pa ne vidim nesto niske cijene njihovih proizvoda.
FCA je platformu Grande Punta iz 2004 otplatila do 2010 i jos uvijek je razvlace ko opanke i uzimaju pare.