Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
samo sam napisao onako kako jeste...proguglaj malo...imaju plakati koje lijepe po Novom Sadu i koji pozivaju na proslavu dana "oslobođenja" Srebrenice....nisam to ja izmislio to na njima piše
a kako se pojedninci odnose prema ulasku stranih trupa na tlo naše države i kakvu nevjerovatnu toleranciju imaju prema četničkom fašizmu i srbijanskom imperijalizmu spram naše države, logična posljedica takvog načima razmišljanja je da im je proslava "oslobođenja" sasvim normalan i legitiman čin.
I ta proslava će se desiti, sviđalo se o nama ili ne....nažalost 11. jula uveče Srebrenicu i ono malo preživjelih što je tamo ostalo čeka noć četničkog orgijanja, a institucije naše države će ostati nijeme
i što je još poraznije, nastavit će nam pričati bajke o relaksaciji odnosa...vrati se gore na onaj Kenedijev citat ako ti nije jasno o čemu pričam
ps
evo još prigodnog dodatka za relaksaciju odnosa i poštovanje prema žrtvama
Ne brukaj se
zašto....jesam li napisao nešto što je laž?
de malo uključite lokaciju na mobitelima pa utvrdite gdje živite i raspitajte se malo kod starijih članova obitelji, ako su živi, pa ih pitajte jesu li im životi prošli bez rata i kako im bi
bolje bi vam bilo da izvučete glave iz tih fantazija i vratite se u realnost
Moja mama 2. Svjetski i ovaj. Njeni roditelji 1. Svjetski i 2. Svjetski. Ja ovaj, čekam drugi.
Na ovim prostorima svaka generacija dočeka dva rata.
de malo uključite lokaciju na mobitelima pa utvrdite gdje živite i raspitajte se malo kod starijih članova obitelji, ako su živi, pa ih pitajte jesu li im životi prošli bez rata i kako im bi
Moja mama 2. Svjetski i ovaj. Njeni roditelji 1. Svjetski i 2. Svjetski. Ja ovaj, čekam drugi.
moja nana rahmetli tri
mi de facto nemamo života, već preživljavamo
Životi nam prođu u oporavku od rata. Taman se od jednog oporavimo, dođe sljedeći.
kakabanja213 wrote: ↑08/07/2024 18:33
Ili koplje ili ti ga konj nisu u vinklu. Opet u nista. Skoncentrisi se hajduce da bar bude u jedan.
O kakvom ti SDA pricas i koji smo to mi (valjda SDA).
Samo nastavi.
Isprintajte uzorak na majice za kampanju koja slijedi , neće puno da vas košta redizajn iako ste potrošili sve što vam je Tito ostavio :
Ili koplje ili ti ga konj nisu u vinklu. Opet u nista. Skoncentrisi se hajduce da bar bude u jedan.
Samo nastavi.
Isprintajte uzorak na majice za kampanju koja slijedi , neće puno da vas košta redizajn iako ste potrošili sve što vam je Tito ostavio :
Samo nastavi.
Ciji si ti zivota ti Plenkijev ili Vuckov? Dosadjujes sa ovim SDA, ali ako te to ispunjava nek ti bude. Samo navali.
I flda ne zaboravim, pokusaj se nageti na jednu stranu posto ti koplje izgleda nije centrirano. Alkaru moj, opet u nista. Budi uporan.
kakabanja213 wrote: ↑08/07/2024 22:02
Ciji si ti zivota ti Plenkijev ili Vuckov? Dosadjujes sa ovim SDA, ali ako te to ispunjava nek ti bude. Samo navali.
I flda ne zaboravim, pokusaj se nageti na jednu stranu posto ti koplje izgleda nije centrirano. Alkaru moj, opet u nista. Budi uporan.
Ništa se ja ne sekiram dok je god Alaim u općini Centar da ponešto urgira.
kakabanja213 wrote: ↑08/07/2024 15:55
Ja nisam politicar. Ja sam glasac koji od politicara ocekuje dosljednost i prema tome formira svoj stav. Znaci ja ne ocekujem od politicara da se poziva na moral. Ne mora nikada to spomenuti a ja cu donijeti svoj sud da li smo iz istog svejtonazora.
Ali nisi ti druže ni glasač NS-a.
Sto bi populisticki rekli jok eto ti si.
Ja jesam i ja sam zadovoljan ucinjenim. Populisticko nacionalnisticke fantazije i ubhele me najmanje ne interesuju, ta svakodnevna prepucavanja preko medija koja ne vode nicemu, nista se ne mijenja ni vako ni nako a plata kapa.
To nesto joj majko uzese nam Bosnu, ne damo Bosnu, eno ih sute dadose Bosnu, oj joj, a Bosna tu je gdje je. I bice. A nama ode zivot u sranju.
Samo nastavi.
trenutno ste i vi u ovoj šemi
mojne sebe lagati ako lažeš nas
Dobrobsi negdje ono napisao. Lakse je sa navijacima pricati. Ubi sa vi ovo vi ono (valjda SDA sta li?) I to mene kojinod prvih izbora 90tih sam imao o toj sekti potpuno isto misljenje, jebote tamo neke 97, 98 kada sam studirao u SA kazem svoje misljenje o SDA i predsjediku im, hoce oci da me izvade kao gdje ces tako, doduse sada sve fina gradska raja NS, SDP poneko i NiP. Ako sebe lazu nek meni vise suplju ne prodaju.
Na ovom forumu nekakvi, salonski liberali. Nije no cudo sto je politika NS takva kakva jeste.
Ja jesam i ja sam zadovoljan ucinjenim. Populisticko nacionalnisticke fantazije i ubhele me najmanje ne interesuju, ta svakodnevna prepucavanja preko medija koja ne vode nicemu, nista se ne mijenja ni vako ni nako a plata kapa.
To nesto joj majko uzese nam Bosnu, ne damo Bosnu, eno ih sute dadose Bosnu, oj joj, a Bosna tu je gdje je. I bice. A nama ode zivot u sranju.
To su price na koje nasjedaju samo glupani.
Znaci ako si ti zadovoljan onda bi svi ostali trebali biti zadovoljni. I hajde nadji igdje od mene to oko Bosne sto su vas naucili da kazete kao argument. Ja sam ogorecen cinjenicom da su ljudi liberlanih pogleda na svijet digli ruku za ulazak u Ustavni sud, za mene naciste za tebe cinjenicno pravno i ne, ali sigurno se mozemo sloziti, ultrakonzervativnog i jako desno nastrojenog covjeka. Vjeruj mi ja prvi put u zivotu cujem nesto slicno. Ti ako negdje slican prinjer nadjes pokazi pa da i to procitam?
kakabanja213 wrote: ↑08/07/2024 16:19
Sto bi populisticki rekli jok eto ti si.
Znaci ako si ti zadovoljan onda bi svi ostali trebali biti zadovoljni. I hajde nadji igdje od mene to oko Bosne sto su vas naucili da kazete kao argument. Ja sam ogorecen cinjenicom da su ljudi liberlanih pogleda na svijet digli ruku za ulazak u Ustavni sud, za mene naciste za tebe cinjenicno pravno i ne, ali sigurno se mozemo sloziti, ultrakonzervativnog i jako desno nastrojenog covjeka. Vjeruj mi ja prvi put u zivotu cujem nesto slicno. Ti ako negdje slican prinjer nadjes pokazi pa da i to procitam?
Ne, ja samo hocu da kazem ako su glasao za NS da ti spasava Bosnu, fulio si komplet fudbal u ofsajdu.
NS ti je za lgbt, za dobre koncerte i desavanja, za fgr furke, uredne cvijecnjake i ostre trotoare.
Ne, ja samo hocu da kazem ako su glasao za NS da ti spasava Bosnu, fulio si komplet fudbal u ofsajdu.
NS ti je za lgbt, za dobre koncerte i desavanja, za fgr furke, uredne cvijecnjake i ostre trotoare.
Reci da se zajebajes.Stvarno ne mogu da provalim da li si ovo ozbiljno napisao ili pokusavas da me sprdas.
kakabanja213 wrote: ↑08/07/2024 22:32
Reci da se zajebajes.Stvarno ne mogu da provalim da li si ovo ozbiljno napisao ili pokusavas da me sprdas.
Kako god ti kazes druze.
Pa nisam nista rekao. Samo sam postavio pitanje. Doduse bez upitnika na kraju recenice. Znaci je li se zajebajes??
kakabanja213 wrote: ↑08/07/2024 23:28
Kako god ti kazes druze.
Pa nisam nista rekao. Samo sam postavio pitanje. Doduse bez upitnika na kraju recenice. Znaci je li se zajebajes??
Umoran sam prijatelju od ove bespredmetne komunikacije.
Nauci malo sta je politika. Nema tu morala, niko ga nema, ni Tito ni Alija ni Forto. Politika je kurva. Ako mozemo copnuti neku sitnu korist da nam je zivotna sredina i ekonomsko okruzenje dovoljno dobro za normalan zivot dobro i jest. Za sve drugo niko te nikad ista pitati nece. Ja sam rodjen u Jugoslaviji, zivim u BiH, niko ne zna u kojoj cu drzavi umrijeti i to je sve sasvim normalno.
Nauci malo sta je politika. Nema tu morala, niko ga nema, ni Tito ni Alija ni Forto. Politika je kurva. Ako mozemo copnuti neku sitnu korist da nam je zivotna sredina i ekonomsko okruzenje dovoljno dobro za normalan zivot dobro i jest. Za sve drugo niko te nikad ista pitati nece. Ja sam rodjen u Jugoslaviji, zivim u BiH, niko ne zna u kojoj cu drzavi umrijeti i to je sve sasvim normalno.
Gdje ces kralju Titu u istu recenicu sa Alijom i Fortom. Tito je od vukojrbine u balkanskim brdima naseljenim sa neoliko plemena imao namjeru napraviti drzavu i izgraditi naciju te velikmi dijelom svog zivotnog vijeka bio na dobrom putu da uspije. Ova dvojica nisu u stanju garazu sazidati ako neko ne izbroji cigle i zamijesa malter.
Gdje ces kralju Titu u istu recenicu sa Alijom i Fortom. Tito je od vukojrbine u balkanskim brdima naseljenim sa neoliko plemena imao namjeru napraviti drzavu i izgraditi naciju te velikmi dijelom svog zivotnog vijeka bio na dobrom putu da uspije. Ova dvojica nisu u stanju garazu sazidati ako neko ne izbroji cigle i zamijesa malter.
DaysleepeR wrote: ↑09/07/2024 00:12
Nauci malo sta je politika. Nema tu morala, niko ga nema, ni Tito ni Alija ni Forto
Tito i Alija su bili moralni ljudi, a Forto je sitni kalkulant kojeg ce se vec za deset godina poceti zaboravljati. Nek' dobro naplati ovo sluganstvo Draganu Covicu, trebace mu.
ne ulazeci u titove uspjehe, koji su neosporivi, ove nebuloze oko stvaranja zajednicke nacije su za laku noc, posebno laz o bratsvu i jedinstvu koju smo vidjeli od strane srpske i hrvatske politike(pod partizanstvom skrivenih ustasa i cetnika) u periodu 92-95, kad braca s obje strane pocese tamaniti vecinski muslimansko stanovnistvo s namjerom totalnog istrebljenja i brisanja svakog traga s ovih prostora
Nauci malo sta je politika. Nema tu morala, niko ga nema, ni Tito ni Alija ni Forto
Tito i Alija su bili moralni ljudi, a Forto je sitni kalkulant kojeg ce se vec za deset godina poceti zaboravljati. Nek' dobro naplati ovo sluganstvo Draganu Covicu, trebace mu.
Pa nisam bas siguran u moral bilo koga od navedenih. Medjutim krajnji cilj nihovog nemorala je po meni najvazniji. Tito je u 30 godina vladavine od drzave koja je bila uglavnom kao "deadwood" napravio drzavu koja je uspjela sklopiti svoj avion, kakav takav ali je letio. U stvari asfalta sto je ostavio za tih 30 godina puno je. Imao je ideju da od ovih plenena stvori neku naciju ali to nije uspio, falilo je vremena, bar jos 50 godina. Bio je na dobrom putu samo je izabrao pogresne izvodjace.
Alija uglavnom nista nije uspio a imao je svoju halku kojoj je dao sve a i Bosnjaci su mu bili malo drazi od ostalih.
A ovaj Forto je uradio apsolutno nista. Znaci lik se bori da citiram kolegu sa neku sitnu korist, ruzicnjake, ostre trotoare... Ako se kolega ne zajebaje.
_BataZiv_0809 wrote: ↑10/07/2024 08:06
Nije njemu cilj da prica o moralu
Nego da provuce tezu kako Forto sluzi Covicu
Forto sluzi samo sebi, a da bi to bilo lakse i ucinkovitije tu je Covic i naci ekipa. Ovo sta je uradio u Mostaru odbosno sto namjestio guzice svojoj NS ekipi u Mostaru da im ga moze SDP zabiti a u svrhu valjda neke podrske u jednoj od nekih najvaznijih opstina u Sarajevu je cist primjer cilja Fortinog predsjenikovanja NS.
_BataZiv_0809 wrote: ↑10/07/2024 08:06
Nije njemu cilj da prica o moralu
Nego da provuce tezu kako Forto sluzi Covicu
Forto sluzi samo sebi, a da bi to bilo lakse i ucinkovitije tu je Covic i naci ekipa. Ovo sta je uradio u Mostaru odbosno sto namjestio guzice svojoj NS ekipi u Mostaru da im ga moze SDP zabiti a u svrhu valjda neke podrske u jednoj od nekih najvaznijih opstina u Sarajevu je cist primjer cilja Fortinog predsjenikovanja NS.