Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- No Mind
#30976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Greske su neminovne kad smo neorganizovani i bez plana i kad je reakcija i kako ce se snaci uvjek prepusteno pojedincu. Ovo sto je Konakovic rekao na kraju je najbitnije:"Srbija nije dobronamjeran komšija Bosni i Hercegovini, zalazi duboko u teritorijalni integritet, suverenitet BiH, pogotovo u zadnjim mjesecima kada Vučić ne krije svoje prave ambicije i naravno zbog toga treba biti oprezan. I uvijek treba biti oprezan kada je o njima riječ."
Samo treba biti vise nego samo "oprezan", treba proaktivno djelovati prema neprijateljima. Vise su Amerikanci i stranci uradili za ovu zemlju nego mi sami, to je porazavajuce.
Samo treba biti vise nego samo "oprezan", treba proaktivno djelovati prema neprijateljima. Vise su Amerikanci i stranci uradili za ovu zemlju nego mi sami, to je porazavajuce.
-
DonieBrasco
#30977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-u ... /240709068
Najveci licemjer među politicarima, gori i opasni od Dodika "ne treba pokušavati ostvariti neke ciljeve koji u ratu nisu ostvareni" kaze to a u praksi na sve nacine zeli punu i aposlutnu kontrolu procesa i svega u FBiH.
Najveci licemjer među politicarima, gori i opasni od Dodika "ne treba pokušavati ostvariti neke ciljeve koji u ratu nisu ostvareni" kaze to a u praksi na sve nacine zeli punu i aposlutnu kontrolu procesa i svega u FBiH.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#30978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
čovjek zvani futur treći
25 godina iste priče
25 godina iste priče
-
Trappist
#30979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Drugi covjek najjace policijske agencije u BiH pobjegao u drugu drzavu zbog hapsenja. Isti taj koji je bio u nebroj afera, a najveca predmet "konak" kod namjestanja konkursa u granicnoj policiji BiH, i taj isti lik bude izabran za zamjenika najjace policijske agencije u BiH.
Ali jebo to, je li dodik danas piskio i kakio, sve u redu sa stolicom i urinom ? Eno brnabicka u banja luci uuuuuuu eto ih na vrace sutra

Ali jebo to, je li dodik danas piskio i kakio, sve u redu sa stolicom i urinom ? Eno brnabicka u banja luci uuuuuuu eto ih na vrace sutra
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#30980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
pade Galić
jedini minus je da je garant neko ošmekao pa je zdušio u HR...znači mogu mu ga
jedini minus je da je garant neko ošmekao pa je zdušio u HR...znači mogu mu ga
-
DonieBrasco
#30981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jedna jedina osoba nema da je obavljala neku funkciju a da nije postala multi mlioner, jedna jedina na bilo kojoj funkciji, fotelji, cak i na nizim pozicijama.
Naravno sve preko stranke, uvezano, jaranski, ja tebi ti meni, sinonim za mito - kurupciju i organizovani kriminal.
Naravno sve preko stranke, uvezano, jaranski, ja tebi ti meni, sinonim za mito - kurupciju i organizovani kriminal.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#30982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Tesko ovom narodu.
- dr_Evil
#30983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ma ima ih koliko hoces, ali su se relativno brzo povukli i sklonili po kakvim institucijama tj. uhljebili. Danas imamo ovaj problem zvani Tito i Kartel, gdje SDA optuzuje NIP, Trojka optuzuje SDA, a ja evo malo zagrebao po kafama ovih dana i vidim da je kartel u svim strankama, a pogotovo SDA. Mi te pare ne mozemo vise upratit. Za nekih 30 godina cemo da pricamo da je postojala jedna drzava zvana BiHDonieBrasco wrote: ↑09/07/2024 13:46 Jedna jedina osoba nema da je obavljala neku funkciju a da nije postala multi mlioner, jedna jedina na bilo kojoj funkciji, fotelji, cak i na nizim pozicijama.
- dr_Evil
- JoseMujica
#30985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
zbog toga imam "urođeni" refleks da ne vjerujem političarimaDonieBrasco wrote: ↑09/07/2024 13:46 Jedna jedina osoba nema da je obavljala neku funkciju a da nije postala multi mlioner, jedna jedina na bilo kojoj funkciji, fotelji, cak i na nizim pozicijama.
-
A_A_AKCIJA
#30986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
sime_cipol wrote: ↑09/07/2024 13:53Tesko ovom narodu.![]()
-
DonieBrasco
#30987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Evo samo jedan primjer, i kako gotovo svi zavrsavaju ako uopce dođu do istrage i suda.https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilac ... /240709089
Tulić je optužen za obmanu prilikom dobivanja kredita, a predmet će se voditi pred Općinskim sudom u Livnu.
- JoseMujica
#30988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
VMBiH bez konsenzusa o danu žalosti 11. jula
idemo sa kontinuiranim dijalogom i relaksacijom odnosa
idemo sa kontinuiranim dijalogom i relaksacijom odnosa
- Ludzak
#30989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Evo baš sam iznenađen tom odlukom u Vijeću. Stvarno sam iznenađen. Al stvarno sa iznenađen.
a isusavam, šta ste očekivali?
a isusavam, šta ste očekivali?
- No Mind
#30990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Schmidt o otcjepljenju:"Ne mislim da je to puka retorika, nego politička agenda s ciljem ugrožavanja BiH"
https://www.klix.ba/vijesti/bih/schmidt ... /240709145
Kad on to kaze... A pro-BiH strana treba biti jos glasnija i ovo konstantno ponavljati i jasno govoriti da se svi pokusaji destabilizacijie regije odvijaju pod dirigentskom sapom iz Beograda. A da na svaki korak prema euro(atlantskom) putu trenutno srbsko vodstvo pristaje samo ako se pritisnu. Nikako se ne smiju predstavljati kao strana koja ipak suradjuje na europskom putu i da vlada normalno radi i ima napretke.
Ne, pro-BiH stranke u vladi trebaju jasno reci da to samo ide uz sankcije i pritiske separatistickih proruskih elementa i da Europa mora odlucno djelovati zajedno sa ostalim Saveznicima ako ne zele destabilizaciju regiona i jos jedan front sa prorusima. Treba zahtijevati da se pojaca finacijski pritisak i izolacija, i da se djeluje i prema Mordoru preko Drine odakle i dolazi svo zlo. To je u ovom trenutku najefikasnije sredstvo za drzanje pod kontrolom velikosrpskih teznji. A dugoročno, bi i oni trbali raditi na tome da se srpsko drustvo iscupa iz velikorspske nacisticke ideologije, druga stvar jeli to uopće moguće...
Nek sjede i nek rade s njima u vladi, drukcije ne mozemo naprijed, ali jasno govoriti da to ide samo ako su ovi prisljeni na to jer njihovi ciljevi nisu euroatlanski i da se Europa i svijet trbaju pobriniti da skinu ludjacku kosulju nametnutu ovoj zemlji da bi se moglo u potpunosti pacificirati separatisticke i zlonamjerne destabilizirajuce antieuropske elemente.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/schmidt ... /240709145
Kad on to kaze... A pro-BiH strana treba biti jos glasnija i ovo konstantno ponavljati i jasno govoriti da se svi pokusaji destabilizacijie regije odvijaju pod dirigentskom sapom iz Beograda. A da na svaki korak prema euro(atlantskom) putu trenutno srbsko vodstvo pristaje samo ako se pritisnu. Nikako se ne smiju predstavljati kao strana koja ipak suradjuje na europskom putu i da vlada normalno radi i ima napretke.
Ne, pro-BiH stranke u vladi trebaju jasno reci da to samo ide uz sankcije i pritiske separatistickih proruskih elementa i da Europa mora odlucno djelovati zajedno sa ostalim Saveznicima ako ne zele destabilizaciju regiona i jos jedan front sa prorusima. Treba zahtijevati da se pojaca finacijski pritisak i izolacija, i da se djeluje i prema Mordoru preko Drine odakle i dolazi svo zlo. To je u ovom trenutku najefikasnije sredstvo za drzanje pod kontrolom velikosrpskih teznji. A dugoročno, bi i oni trbali raditi na tome da se srpsko drustvo iscupa iz velikorspske nacisticke ideologije, druga stvar jeli to uopće moguće...
Nek sjede i nek rade s njima u vladi, drukcije ne mozemo naprijed, ali jasno govoriti da to ide samo ako su ovi prisljeni na to jer njihovi ciljevi nisu euroatlanski i da se Europa i svijet trbaju pobriniti da skinu ludjacku kosulju nametnutu ovoj zemlji da bi se moglo u potpunosti pacificirati separatisticke i zlonamjerne destabilizirajuce antieuropske elemente.
- oldtajmer
#30991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
jebem im ja svima mamu lopovsku,pocrkali sto prije svu redom i zeleni termiti,crveni,narandzasti,dvojke,trojke,petorke,sestorke i sve druge pizdarije
kome treba ovakva drzava koja ubija svoje ljude,nek se raspadne na sto dijelova sutra,nek se odcjepljuje ko god hoce,gore od ovoga ne moze,jebes sve ovo
-
DonieBrasco
#30992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ovdje ako izbije problem oni ce potuci između sebe ko ce prije u ovih 2 mozda 3 helikoptera sto ima u FBiH da bjeze.
A toliko su se nakrali da mogu ne da biraju u koju ce drzavu da idu nego da je kupe.
A toliko su se nakrali da mogu ne da biraju u koju ce drzavu da idu nego da je kupe.
- JoseMujica
#30993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
RS je riješila ovaj problem tako što ZZO RS refundira 100% u roku od 7 dana...Hrvati se liječe u Hrvatskoj i ostala je samo bošnjačka sirotinja bez igdje ičegaoldtajmer wrote: ↑09/07/2024 19:33
jebem im ja svima mamu lopovsku,pocrkali sto prije svu redom i zeleni termiti,crveni,narandzasti,dvojke,trojke,petorke,sestorke i sve druge pizdarije
kome treba ovakva drzava koja ubija svoje ljude,nek se raspadne na sto dijelova sutra,nek se odcjepljuje ko god hoce,gore od ovoga ne moze,jebes sve ovo
Lijekove bi trebao nabavljati Pederalni ZZO, ali ih živo libo tuki pod upravom HDZ-a, a kurtonalni ZZO-ovi refundiraju 50% za koje se mora načekati.
politiku svih nivoa tradicionlno boli neka stvar...bitno je da grad Sarajevo skrši 715 hiljada KM na doček nove godine i da se organizuje koncerata pred izbore
-
elcaliente
#30994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Mene interesuje jel Vucic hodao sa snajperom oko Sarajeva ili Zukan stvarno laze?
- oldtajmer
#30995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
nije samo pitanje nabavke vec i pracenje trendova u lijecenju,novih terapija itd po cemu smo zadnji u europiJoseMujica wrote: ↑09/07/2024 19:44RS je riješila ovaj problem tako što ZZO RS refundira 100% u roku od 7 dana...Hrvati se liječe u Hrvatskoj i ostala je samo bošnjačka sirotinja bez igdje ičegaoldtajmer wrote: ↑09/07/2024 19:33
kome treba ovakva drzava koja ubija svoje ljude,nek se raspadne na sto dijelova sutra,nek se odcjepljuje ko god hoce,gore od ovoga ne moze,jebes sve ovo![]()
Lijekove bi trebao nabavljati Pederalni ZZO, ali ih živo libo tuki pod upravom HDZ-a, a kurtonalni ZZO-ovi refundiraju 50% za koje se mora načekati.
politiku svih nivoa tradicionlno boli neka stvar...bitno je da grad Sarajevo skrši 715 hiljada KM na doček nove godine i da se organizuje koncerata pred izbore![]()
vrijedi pogledati video i poslusati rijeci sefa onkologije na kcusu pa ako neko nije osvijesten u kakvoj karini zivimo da se osvijesti,jer kakva je to samo patnja znaju samo oni koji se lijece,sve ostale boli kurac
-
Hakiz
-
Hakiz
#30997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Najbolje mi je "Niko nije mogao zabraniti ulazak".Haris.ba wrote: ↑09/07/2024 08:11Dvaput sam objasnio. Mogao se dopis poslati ministarstvu odbrane poslati da se provjeri ima li njihove nadleznosti.A_A_AKCIJA wrote: ↑09/07/2024 01:22 Najbolji dokaz je da se apsolutno ništa nije moglo drugačije uraditi na ovu temu. Poslali dopis, najavili dolazak, i niko im nije mogao sam bez koordinacije sa ministarstvom sigurnosti zabraniti ulazak.
I najvaznije, da se izadje u javnost i kaze sta i kako ce biti da narod preko medija sokove ne dozivljava.
Svi znamo sta je dejton. Nema se potrebe sakrivati iza ustava, kada da se htjelo - moglo se sta sam napisao.
Da bi strana vojska ušla u državu dovoljno je da nazove i kaže "Eto me, dolazim"
-
elcaliente
#30998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ma na ovo se ne treba uopste uzbudjivati,ovo je samo jedna od situacija u nizu.Hakiz wrote: ↑09/07/2024 20:08Najbolje mi je "Niko nije mogao zabraniti ulazak".Haris.ba wrote: ↑09/07/2024 08:11Dvaput sam objasnio. Mogao se dopis poslati ministarstvu odbrane poslati da se provjeri ima li njihove nadleznosti.A_A_AKCIJA wrote: ↑09/07/2024 01:22 Najbolji dokaz je da se apsolutno ništa nije moglo drugačije uraditi na ovu temu. Poslali dopis, najavili dolazak, i niko im nije mogao sam bez koordinacije sa ministarstvom sigurnosti zabraniti ulazak.
I najvaznije, da se izadje u javnost i kaze sta i kako ce biti da narod preko medija sokove ne dozivljava.
Svi znamo sta je dejton. Nema se potrebe sakrivati iza ustava, kada da se htjelo - moglo se sta sam napisao.
Da bi strana vojska ušla u državu dovoljno je da nazove i kaže "Eto me, dolazim"![]()
Bosnjaci uopste ne posjeduju niti intelektualni, niti politicki niti dipomatski kapacitet da bi parirali Srbiji i Hrvatskoj.
Sto se kaze samarcinu za samarcinu nam nizu decenijama vec.
Last edited by elcaliente on 09/07/2024 21:11, edited 2 times in total.
-
ReymondReddington
#30999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Stvarno cudno kako jedna decentralizirana drzava u kojoj haman moras dobiti dozvolu od mjesne zajednice hamin opanak da bi nesto proveo u djelo nije u stanju da se izbori sa jednom diktaturom i jednom demokratijom.elcaliente wrote: ↑09/07/2024 20:19Ma na ovo se ne treba uopste uzbudjivati,ovo je saml jedna od situacija u nizu.Hakiz wrote: ↑09/07/2024 20:08Najbolje mi je "Niko nije mogao zabraniti ulazak".Haris.ba wrote: ↑09/07/2024 08:11
Dvaput sam objasnio. Mogao se dopis poslati ministarstvu odbrane poslati da se provjeri ima li njihove nadleznosti.
Da bi strana vojska ušla u državu dovoljno je da nazove i kaže "Eto me, dolazim"![]()
Bosnjaci uopste ne posjeduju niti intelektualni, niti politicki niti dipomatsli kapacitet da bi parirali Srbiji i Hrvatskoj.
Pa 90% ovog foruma i stanovnika ne zna ko kod nas ima koju nadleznost.
I na kraju ovdje mnogi hoce da Bosnjaci odredjuju sta se moze a sta ne moze u Bih a ne shvataju da je dejton i uveden da oni to ne bi mogli sami vec se moraju dogovoriti sa Hrvatima i Srbima.
Zato nemamo 3 entiteta vec 2 u kojem opet Bosnjaci ne mogu nista sami.
-
elcaliente
#31000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Naravno mozemo uvjek igrati i na kartu mi bi i sposobni smo al nedaju nam itd. To i jeste najlaksi nacin kako opravdati nesposobnost i nerad, smo uperis prstom u drugog. Ili lupas gluposti ko Komsic i Helez, igras za raju, ko na tefericu.ReymondReddington wrote: ↑09/07/2024 20:43Stvarno cudno kako jedna decentralizirana drzava u kojoj haman moras dobiti dozvolu od mjesne zajednice hamin opanak da bi nesto proveo u djelo nije u stanju da se izbori sa jednom diktaturom i jednom demokratijom.elcaliente wrote: ↑09/07/2024 20:19Ma na ovo se ne treba uopste uzbudjivati,ovo je saml jedna od situacija u nizu.
Bosnjaci uopste ne posjeduju niti intelektualni, niti politicki niti dipomatsli kapacitet da bi parirali Srbiji i Hrvatskoj.
Pa 90% ovog foruma i stanovnika ne zna ko kod nas ima koju nadleznost.
I na kraju ovdje mnogi hoce da Bosnjaci odredjuju sta se moze a sta ne moze u Bih a ne shvataju da je dejton i uveden da oni to ne bi mogli sami vec se moraju dogovoriti sa Hrvatima i Srbima.
Zato nemamo 3 entiteta vec 2 u kojem opet Bosnjaci ne mogu nista sami.
A vozovi polako prolaze.