Crna hronika BH cesta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
DaysleepeR

#15926 Re: Crna hronika BH cesta

Post by DaysleepeR »

vjeshalica wrote: 09/07/2024 15:41
DaysleepeR wrote: 09/07/2024 15:40
vjeshalica wrote: 09/07/2024 15:38

Kako ce gluhonijemi vozac cuti buku motocikla?
Ne sekiraj se ti kako će.
Odgovora nemas, samo si tu da pravdas sileđijice na 2 tocka.
Ja ne znam komunicirati na taj mahalski način niti želim.

Možemo normalno, ali mahalski i maliciozno, možeš samo nebulozu od mene dobiti kao odgovor.
vjeshalica

#15927 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vjeshalica »

DaysleepeR wrote: 09/07/2024 15:42

Ja ne znam komunicirati na taj mahalski način niti želim.

Možemo normalno, ali mahalski i maliciozno, možeš samo nebulozu od mene dobiti kao odgovor.
Obicna slika drugom forumasu, kod tebe je izazvala nebulozu, a niko ti se ni obratio nije. Zato si napisao da je preglupo. Ne bi trebali ni ocekivati da sta drugo napises.
DaysleepeR

#15928 Re: Crna hronika BH cesta

Post by DaysleepeR »

Šta god da se napiše ovdje, i ko god misli da je pobijedio, u stvarnosti sve ostaje kako jeste.

Šta da vam kažem, jedite tu jetru i želudac, krhajte matere, radujte se pogibijama.

Ja neću da učestvujem u ovako niskom obliku diskusije.

Image
vjeshalica

#15929 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vjeshalica »

drug_profi wrote: 09/07/2024 15:41
kabal1337 wrote: 09/07/2024 15:22
drug_profi wrote: 09/07/2024 15:15 Meni motorista smeta samo kad je sporiji od mene
vala kad stave izduv koji je bespotrebno glasan....

Razumijem sve, ali napraviti bespotrebno glasno....

Kada si u autu hajde, ali kad si pjesak :run:
Jest i to. Skidam im matere svaki put.
Supcine i kreteni na onim quadovima takodjer. Problem je sto policija nema fonometre da na licu mjesta mjeri buku kod kanti za smece i lupa kazne. Dok nema sistema kao vani i zakona, vesele se svom supackom ponasanju.
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#15930 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Evolution_IV »

Sta god da se napise jebete ljude koji hoce da spavaju i odmore navece, aferim i svaka vam cast....bolje vas primjecuju :thumbup:
kB27

#15931 Re: Crna hronika BH cesta

Post by kB27 »

Evolution_IV wrote: 09/07/2024 15:48 Sta god da se napise jebete ljude koji hoce da spavaju i odmore navece, aferim i svaka vam cast....bolje vas primjecuju :thumbup:

ja bi svaki zapalio u pokretu jos da vise nikad ne jaukne..
Svakako nijedan istinski ljubitelj motora ne pronalazi nikakvo zadovoljstvo u "aktivnoj" (kako je oni nazivaju) voznji motora uzom gradskom jezgrom. To su sve obicne drkadzije sa simptomom nejebice.

Ima fino dozvoljeni nivo buke u gradu, a i dozvoljeni nivo buke na magistrali u vukojebini, koji nisu isti. Ali moze im se sve dok policija sapunja macora.
drug_profi

#15932 Re: Crna hronika BH cesta

Post by drug_profi »

@DaysleepeR
Ja ne kontam što se ti pališ.
Ono što nervira sve vozače jeste bahatost drugih.
Ako nisi takav, što te se to tiče? Siguran sam da dijeliš mišljenje sa nama.
Motoristi su lapo/lapo.
Ekstra obzirni i pazljivi vozaci ili debili/sehidi na cekanju.
Ja sam 100% siguran da si ti među prvom grupom, a svakako imaš ond aisto mišljenje o ovoj drugoj grupi.
Isto se odnosi i za vozače ostalih motornih vozila, ali niko ih ne generalizuje iako imamo svakodnevno katastrofalne odluke koje dovode do smrti.
Last edited by drug_profi on 09/07/2024 15:52, edited 1 time in total.
DaysleepeR

#15933 Re: Crna hronika BH cesta

Post by DaysleepeR »

Evolution_IV wrote: 09/07/2024 15:48 Sta god da se napise jebete ljude koji hoce da spavaju i odmore navece, aferim i svaka vam cast....bolje vas primjecuju :thumbup:
Obrati malo pažnju koliko tih auspuha je na automobilima sada...

Stvar gasanja naveče je stvar mentalnog sklopa, a ne ovoga o čemu ja pričam.

Svi normalni ljudi spavaju u isto vrijeme pa i oni sa motorima.

A nenormalni gasaju po gradu.
Evolution_IV

#15934 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Evolution_IV »

DaysleepeR wrote: 09/07/2024 15:52
Obrati malo pažnju koliko tih auspuha je na automobilima sada...

Stvar gasanja naveče je stvar mentalnog sklopa, a ne ovoga o čemu ja pričam.

Svi normalni ljudi spavaju u isto vrijeme pa i oni sa motorima.

A nenormalni gasaju po gradu.
I njih stavljam u isti kos, jebao im popcorn i prdenje prilikom saltanja pleme..
DaysleepeR

#15935 Re: Crna hronika BH cesta

Post by DaysleepeR »

drug_profi wrote: 09/07/2024 15:51 Ja ne kontam što se ti pališ.
Ono što nervira sve vozače jeste bahatost drugih.
Ako nisi takav, što te se to tiče? Siguran sam da dijeliš mišljenje sa nama.
Motoristi su lapo/lapo.
Ekstra obzirni i pazljivi vozaci ili debili/sehidi na cekanju.
Ja sam 100% siguran da si ti među prvom grupom, a svakako imaš ond aisto mišljenje o ovoj drugoj grupi.
Isto se odnosi i za vozače ostalih motornih vozila, ali niko ih ne generalizuje iako imamo svakodnevno katastrofalne odluke koje dovode do smrti.
Ne možeš pisati da krhaš matere, jer je krhaš i meni potencijalno, a onda te prekrižim, a to ne bih volio.

Volio bih nekad da neko od ove silne pameti ujutro u 8 sjedne sa mnom na motor od kuće do posla da vidi šta mi proživljavamo u normalnoj vožnji od najnevinijih vozačica i vozača svaki dan.
Kad ti se to dešava svaki dan, onda se kao i svako drugo biće, a i svaki drugi motorista na svijetu prilagodiš, pa se trudiš da budeš lakše primijećen, da se makneš od automobila tako što ćeš se što prije isprovlačiti i voziti u prostoru gdje ti nije niko ni sa strane ni naprijed gdje ti se ukopa odjednom niti iza gdje ti se lijepi u točak jer si prespor.
Sve su to potezi koji su povučeni da se ne bi glave odvrtale na dnevnoj bazi po ulici.

Kod nas su kreteni u saobraćaju apsolutna većina, jer je stvar mentalnog sklopa.
I to apsolutno je nebitno šta voziš, jer mentalni sklop je mentalni sklop, a tip vozila je stvar izbora.
Ono što mene pali je generalizacija.
Kao prvo, preglupa je rasprava sa mnom na bazi vozači auta - vozači motora, jer sam ja vozač auta, i to duže nego vozač motora.
Ali ljudi s druge strane nisu vozači motora. Dakle uzeti u obzir da ja znam kako je za volanom, ali ljudi ne znaju kako je na motoru.
Pa bi neko pametan prvo malo pročitao šta se piše i kaže, a ne išao na to da te nervira ili uvrijedi misleći da je tako dobio u nekakvoj diskusiji.
Buraz, forumska diskusija ne mijenja ništa.

Nemoj krhat matere radi gluposti.
noviclan

#15936 Re: Crna hronika BH cesta

Post by noviclan »

Ateista wrote: 09/07/2024 10:29 Kako je vozac skutera juce mogao zavrsiti u crnoj hronici... Vozim desnom trakom i hocu da se prestrojim u lijevu i dajem lijevi zmigavac. Prije nego sto sam krenuo vidim u retrovizoru vozaca skutera kako prolazi izmedju traka i drugih auta i priblizava mi se, reko bas da vidim hoce li reagovati na zmigavac ili nece, lik je hladno prosao pored mene bez obzira na to sto sam ja sve vrijeme imao upaljen zmigavac da se prestrojim, ima srece sto nije naletio na nekog ko ne prati retrovizore. Kakav debil, nisam mogao vjerovati.
Jbg on vozi pravo ne mijenja traku :lol:
drug_profi

#15937 Re: Crna hronika BH cesta

Post by drug_profi »

Izvini druže, ali preglasan izduv je u najmanju ruku bezobrazan i škodi svima u okruženju 100-200 metara.
Ne govorim o malo bučnijem auspuhu, već o potpunom odsustvu prigušivača ili prepravljanim izduvima.

A to što ti dopustiš da te vješalica izbaci iz cipela, to ti je mana.
DaysleepeR

#15938 Re: Crna hronika BH cesta

Post by DaysleepeR »

Šta bi rekli da ste u Napulju

drug_profi

#15939 Re: Crna hronika BH cesta

Post by drug_profi »

Lako je kad si SDA.
DaysleepeR

#15940 Re: Crna hronika BH cesta

Post by DaysleepeR »

drug_profi wrote: 09/07/2024 16:07 Izvini druže, ali preglasan izduv je u najmanju ruku bezobrazan i škodi svima u okruženju 100-200 metara.
Ne govorim o malo bučnijem auspuhu, već o potpunom odsustvu prigušivača ili prepravljanim izduvima.

A to što ti dopustiš da te vješalica izbaci iz cipela, to ti je mana.
Policija uvijek ima ovlasti da te pošalje na vanredni tehnički pregled.
Što to ne radi, druga je tema.

Evo ti video iz Napolija, Italija, ljudi su izmislili skuter kulturu, i valjda oni znaju kako se to treba voziti.
Prosječan sarajlija bi prvi dan u Napulju ubio petoricu skuteraša.

Mi nemamo kulturu generalno, pa nemamo kulturu u saobraćaju, i imamo potpuno odustvo obzira i empatije prema drugim učesnicima u saobraćaju.
To mislim na sve prema svima. Vozači automobila mrze sve, od skutera, motora, bicikala, pješaka, motoristi mrze vozače automobila, biciklisti vozače automobila i pješake, itd, itd.
SpecialOffer

#15941 Re: Crna hronika BH cesta

Post by SpecialOffer »

Gdje prijaviti pripadnika oruzanih snaga koji divlja sa sluzbenim Caddyem na relaciji Sarajevo-Tuzla, pretice par puta u krivinama preko pune. Sve snimljeno.

Image
Ateista

#15942 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Ateista »

kB27 wrote: 09/07/2024 15:39
Ateista wrote: 09/07/2024 15:31
kB27 wrote: 09/07/2024 15:18

Nije tacno, sad i ti pretjerujes. Da ilustriramo karikiranjem: motoristi koji vozi 150 gdje je ogranicenje 50 vrlo lako mozes "oduzeti prvenstvo" bez da ga uopce vidis da postoji.
Ako su neke ekstremne okolnosti i velike brzine u pitanju, onaj ko je oduzeo prvenstvo se mozda moze izvuci na to da ga nije vidio, samo mozda, ali bas kad su estremni slucajevi u pitanju.
Princip ostaje da neko ko se ukljucuje na neki put sa pravom prvenstva, mora propustiti one koji se tuda krecu bez obzira na to kojom se brzinom oni krecu, makar oni bili u prekrsaju. Problem je kad neko postavlja kao da smije oduzeti prvenstvo ako ovaj drugi krsi propis, to je potpuno pogresno.
Slazem se.

Oduzme ti neko pravo prvenstva a ti uredan po svim parametrima - on iskljucivo kriv. Oduzme ti isti taj pravo prvenstva a ti nisi uredan (i to da nisi bio uredan je dokazivo) - ne amnestira krivicu ovog prvog, ali kriv si i ti. Primjeri: znacajno veca brzina od dozvoljene, ugasena svjetla po mraku, i slicno.
Tako nekako, uz napomenu da je ovo sve drugo puno teze dokazati nego oduzimanje prvenstva.
Ateista

#15943 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Ateista »

noviclan wrote: 09/07/2024 16:06
Ateista wrote: 09/07/2024 10:29 Kako je vozac skutera juce mogao zavrsiti u crnoj hronici... Vozim desnom trakom i hocu da se prestrojim u lijevu i dajem lijevi zmigavac. Prije nego sto sam krenuo vidim u retrovizoru vozaca skutera kako prolazi izmedju traka i drugih auta i priblizava mi se, reko bas da vidim hoce li reagovati na zmigavac ili nece, lik je hladno prosao pored mene bez obzira na to sto sam ja sve vrijeme imao upaljen zmigavac da se prestrojim, ima srece sto nije naletio na nekog ko ne prati retrovizore. Kakav debil, nisam mogao vjerovati.
Jbg on vozi pravo ne mijenja traku :lol:
Hoces reci - ne mijenja liniju kojom vozi. :lol:
kB27

#15944 Re: Crna hronika BH cesta

Post by kB27 »

SpecialOffer wrote: 09/07/2024 16:18 Gdje prijaviti pripadnika oruzanih snaga koji divlja sa sluzbenim Caddyem na relaciji Sarajevo-Tuzla, pretice par puta u krivinama preko pune. Sve snimljeno.

Image
Okacis na youtube i posaljes mailom na adrese 50 portala. Prijavom (samo) direktno policiji ili nekom slicnom neces nista postici.
citroen xm

#15945 Re: Crna hronika BH cesta

Post by citroen xm »

DaysleepeR wrote: 09/07/2024 14:26
Glupost je i dalje daleko u omjeru likova koji imaju i pojas i airbag i tonu lima oko sebe, a i 4 točka.

To je monumentalni nivo gluposti.

Još kad prepolovimo uzroke pogibije motociklista jer bar 50% je oduzimanje prednosti od strane glupih vozača automobila, ta je glupost eciklopedijska.

Malo manje poseži za epitetima buraz.
Djeluješ mi kao uvrijeđeni motociklista. Svaka čast ako spadaš u grupu pažljivih i onih koji poštuju propise, ali nepobitna činjenica je da bez obzira što su ranjivi lete ko muve bez glave. Samo pođi od početka do kraja ljetne seznone magistralom SA-MO, a takva je i svaka druga. Tih 120 km je sasvim dovoljno da vidiš more divljaka na 2 točka. Nekima sam vjerovatno i spaio glavu sklanjajući se u stranu, kao i mnogi drugi vozači auta. Moram kao robot da se ponašam svo vrijeme konstantno prateći ispred sebe, bočne retrovizore, srednji retrovizor...

Oduzimanje prednosti motorciklistima se u 90% slučajeva dešava zbog ludačke brzine kojom se kreću i postaju nevidljivi.
Evolution_IV

#15946 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Evolution_IV »

Zasto moram gledat mrtvi ugao konstantno, sve vise ce me bolit kurac jel se provlace ili ne provlace...

u subotu na otoci iz trake za desno prema pijaci ubaci se pred mene u desnu i pravo, kud ne stade nakon mog sviranja :run:
drug_profi

#15947 Re: Crna hronika BH cesta

Post by drug_profi »

A jest mi se jedan danas prisunjao, ja se taman provlacim oko sporaca koji guslaju 40, i hocu sad da se prestrojim lijevo, pogledam (uvijek sa zmigavcem), krecem iz srednje trake, kad u retrovizoru samo se pojavi meni na metar iza guzice motorista. Da sam od onih sto na pamet voze i ne pogledaju 2x lijepo bi ga na tramavajsku prugu poslao.
kabal1337

#15948 Re: Crna hronika BH cesta

Post by kabal1337 »

vjeshalica wrote: 09/07/2024 15:38

Kako ce gluhonijemi vozac cuti buku motocikla?
pa kada je jedan od njih.
Ja stvarno razumijem tipa auspuh na sportskom motociklu i to mi je normalno ( buka je ok). Al sinoc neki motociklista na fazon ala honda fury motociklu, izduv abnormalno glasan, usi te zabole. Cemu to, zar je zaista potrebno. Pa on prvi sebi narusi culo sluha sa takvim auspuhom.

Cuj iz sigurnosti, obuku se pretezno u tamne boje pogotovo kacige. A dokazano da vozac najprije vidi najvisu tacku tj kacigu te da je ogroma razlika uocljivosti vozaca sa crnom kacigom i nekom jarkom zutom ili zelenom.

Ili ono "lane splitanje" vidis motociklistu u retrovizoru vecina vozi bespotrebno blizu, ostavis mu prostora da "splita" on neodlucan.

Smatram da ginu pretezno zbog svojih gluposti koje cine a prva od njih je brzina.
drug_profi

#15949 Re: Crna hronika BH cesta

Post by drug_profi »

kabal1337 wrote: 09/07/2024 17:02 ala honda fury motociklu
Ovaj. Abnormalno. Mislim da nema prigusivaca vec da je direkt iz cilindra zvuk.
Crni sljem nosi, nije kaciga.
E njemu sam neki dan nabrojao sve cega sam se sjetio.
Peryton_

#15950 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Peryton_ »

kB27 wrote: 09/07/2024 16:33
SpecialOffer wrote: 09/07/2024 16:18 Gdje prijaviti pripadnika oruzanih snaga koji divlja sa sluzbenim Caddyem na relaciji Sarajevo-Tuzla, pretice par puta u krivinama preko pune. Sve snimljeno.

Image
Okacis na youtube i posaljes mailom na adrese 50 portala. Prijavom (samo) direktno policiji ili nekom slicnom neces nista postici.
Pogresan ali jedini način da se nesto uradi.
Post Reply