Ako promaha već ubija toliko ljudi biće pravi masakr ako se ta skalamerija uključi
Rekonstrukcija tramvajske pruge
- Peacean
- SmokingMan
#16652 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ovakve kakve sam vidio nemaju ovdje.Haris.ba wrote: ↑09/07/2024 08:38Imaju te table na nekim tramvajskim stanicama.SmokingMan wrote: ↑09/07/2024 08:33 U jednom manje bitnom gradiću (sa 10x manje stanovnika u obnosu na našu "Metropolu") u Švabiji imaju digitalne table na stanicama sa rasporedom vožnje. čim dođe do najmanje promjene u režimu, putnici koji čekaju taj i taj bus znaju da će on kasniti nekoliko minuta od unaprijed određenog termina. Vjerujt mi da će kod nas neko preslikati tu prejednostavnu ideju, i pripisati je sebi kao novinu u saobraćaju koja još nije viđena u regiji.![]()
Samo nesta nije bas da tacnu minutazu pokazuju.
Da ne spomninjem još ogromu dječiju kliniku i akušerstvo koje ovdje možemo samo sanjati.
Sreća pa sam samo bio u "prolazu" na sedmicu, nisam ljudima morao govoriti odakle dolazim.
Mi smo tragična sredina u gotovo svakom smislu, sreća pa većina ljudi nema priliku vidjeti nevjerovatne stvari u jednom uređenom drutšvu.
Tačno bi pali u depresiju. Rad i život u Germaniji vrijedi monotonog i na momente usamljeničkog života, nego ovdje ovaj naš precijenjeni merhametluk pun statike i kolektivne letargije, koja je haman prerasla u duševnu bolest.
Drugo je što smo mi u glavi toliko nostalgični prema našoj sredini, a to je djelomično i znak nezrelosti jedinke društva, u biti i komplet istog.
Odbijamo da se mijenjamo, radije se osjećamo komfornim u ulozi vječite žrtve kojoj je potrebna specijala njega.
Mi ćemo prije ili kasnije sami sebi doći glave...
-
NediM17
- thekupus
#16654 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
ne treba svemu vjerovati, i treba obratiti pažnju ko piše
009 je trenutno najnormalnije na šinama
009 je trenutno najnormalnije na šinama
- Laplace
#16655 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
A i taj naš merhametluk je običan mit, koji gajimo ko zna otkad.SmokingMan wrote: ↑09/07/2024 08:49Ovakve kakve sam vidio nemaju ovdje.Haris.ba wrote: ↑09/07/2024 08:38Imaju te table na nekim tramvajskim stanicama.SmokingMan wrote: ↑09/07/2024 08:33 U jednom manje bitnom gradiću (sa 10x manje stanovnika u obnosu na našu "Metropolu") u Švabiji imaju digitalne table na stanicama sa rasporedom vožnje. čim dođe do najmanje promjene u režimu, putnici koji čekaju taj i taj bus znaju da će on kasniti nekoliko minuta od unaprijed određenog termina. Vjerujt mi da će kod nas neko preslikati tu prejednostavnu ideju, i pripisati je sebi kao novinu u saobraćaju koja još nije viđena u regiji.![]()
Samo nesta nije bas da tacnu minutazu pokazuju.
Da ne spomninjem još ogromu dječiju kliniku i akušerstvo koje ovdje možemo samo sanjati.
Sreća pa sam samo bio u "prolazu" na sedmicu, nisam ljudima morao govoriti odakle dolazim.
Mi smo tragična sredina u gotovo svakom smislu, sreća pa većina ljudi nema priliku vidjeti nevjerovatne stvari u jednom uređenom drutšvu.
Tačno bi pali u depresiju. Rad i život u Germaniji vrijedi monotonog i na momente usamljeničkog života, nego ovdje ovaj naš precijenjeni merhametluk pun statike i kolektivne letargije, koja je haman prerasla u duševnu bolest.
Drugo je što smo mi u glavi toliko nostalgični prema našoj sredini, a to je djelomično i znak nezrelosti jedinke društva, u biti i komplet istog.
Odbijamo da se mijenjamo, radije se osjećamo komfornim u ulozi vječite žrtve kojoj je potrebna specijala njega.
Mi ćemo prije ili kasnije sami sebi doći glave...
-
NediM17
#16656 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Dajem promil sanse da je u pitanju mozda neki drugi garazni broj.
Cinjenica je da CKD slepa Stadlera i odveze ga u remizu.
A ti botuj, cuvaj se majoneze u sendvicu, hoce salmonela na ovim vrucinama.
- thekupus
#16657 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Meni je lijepo, svaki put kad vidim novi tramvaj obradujem se, a tebe mi je žao - svaki put kad ga vidiš nešto te steže, razmišljaš šta novo da slažeš na forumu taj dan, kako da pljuneš
tužan je taj tvoj život
- DaysleepeR
#16658 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Vidio sam i ja kako stari tramvaj šlepa novi, nisam vidio broj tramvaja.
- SmokingMan
#16659 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Vazda se i to može dovesti pod znak pitanja.
Da ne kupismo nove tramvaje tačno bi me bilo stid pogledati turistima u oči.
Da ne kupismo nove tramvaje tačno bi me bilo stid pogledati turistima u oči.
-
NediM17
#16660 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Nista slagao nisam, CKD slepa Stadlera u remizu, vidjeli ih ljudi i na Skenderiji, kontali obrnuta situacija.
Ja necu da udjem u Stadlera, kazu klim ubiVa, mahsuz cekam turcina jal czecha, kazu znojenje je zdravo

Ja necu da udjem u Stadlera, kazu klim ubiVa, mahsuz cekam turcina jal czecha, kazu znojenje je zdravo
- DaysleepeR
#16661 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
E sad, pitanje je da li se uopšte na prugi može šlepati, nešto nisam siguran.
Više naginjem tome da Staedler gura CKD-a u Remizu.
-
NediM17
#16662 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
CKD na mrezi, na Stadleru spusten pantograf.DaysleepeR wrote: ↑09/07/2024 09:32 E sad, pitanje je da li se uopšte na prugi može šlepati, nešto nisam siguran.
- Better Man
#16663 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
-
NediM17
#16664 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
U 8:10, sad da li 009 ili moguce neki drugi garazni broj odslepa ga CKD u remizu.
Jbt. od ove sendvic brigade ne smijes napisati sta si vidio svojim ocima da odmah ne skoce.
Jbt. od ove sendvic brigade ne smijes napisati sta si vidio svojim ocima da odmah ne skoce.
-
BadBoy
#16665 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Meni je to ok
-
kB27
#16666 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Mozda stari tramvaj radi trening snage? Nije bio neko vrijeme u pogonu i prije povratka na sine mora malo podici formu.
Nije to kao vas Golf dvojka, neka svijetli 9 lampica dok god ide vi ne stajete. Imaju procedure, propisi, protokoli, kako se postupa u odredjenim situacijama. Kada se uredjaj nosi/vozi/slepa na dijagnostiku, kada se smije a kada ne smije nastaviti voznja. Kada se gubi garancija ukoliko se postupi suprotno propisima, i slicno.
Ista botovska prica bila kad su stigle trole. Aaaa, eno drugi dan kamion slepa novu trolu. Onda dva dana kasnije bila vijest da je uputa proizvodjaca da se postupi tako i tako u tom i tom slucaju. I onda se svi poklopili.
Sto niste analizirali u kakvim opancima koja hamsa igra kolo u krugu Gras-a kada su nam stizale donacije iz Turske?
Nije to kao vas Golf dvojka, neka svijetli 9 lampica dok god ide vi ne stajete. Imaju procedure, propisi, protokoli, kako se postupa u odredjenim situacijama. Kada se uredjaj nosi/vozi/slepa na dijagnostiku, kada se smije a kada ne smije nastaviti voznja. Kada se gubi garancija ukoliko se postupi suprotno propisima, i slicno.
Ista botovska prica bila kad su stigle trole. Aaaa, eno drugi dan kamion slepa novu trolu. Onda dva dana kasnije bila vijest da je uputa proizvodjaca da se postupi tako i tako u tom i tom slucaju. I onda se svi poklopili.
Sto niste analizirali u kakvim opancima koja hamsa igra kolo u krugu Gras-a kada su nam stizale donacije iz Turske?
-
izbjeglica_iz_besmisla
#16667 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Rekao bih da je to vise "djecak koji je vikao vuk" situacija, par vas ima reputaciju da bacate neosnovane kritike vise nego osnovane. Ima ovaj sto je vidio da se skuplja kondenz u troli al hladno napisa da prokisnjava.
Inace kritike ne bi bile problem, ne treba uljepsavati situaciju tamo gdje ona nije OK. Tako se nikad nece nista unaprijediti.
A za tramvaj konkretno, nemojte se puno brinuti - ima garancija, imaju serviseri na licu mjesta (ako se dobro sjecam Stadlerovih uslova prodaje).
Inace kritike ne bi bile problem, ne treba uljepsavati situaciju tamo gdje ona nije OK. Tako se nikad nece nista unaprijediti.
A za tramvaj konkretno, nemojte se puno brinuti - ima garancija, imaju serviseri na licu mjesta (ako se dobro sjecam Stadlerovih uslova prodaje).
- DaysleepeR
#16668 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ja baš jutros kontam kada sam vidio to šlepanje, sad će se neka mraka radovati radi ovog.
-
kB27
#16669 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ja ih potpuno razumijem.
U prethodnih 20 godina navikli su na javni prevoz bez greske - cist, uredan, redovan, nov-novcat, uvijek ispravan, nikad u kvaru. I sto je najvaznije, doniran.
Kako da ne bode oci sad ovo sto se desava sa zutim krntijama???
U prethodnih 20 godina navikli su na javni prevoz bez greske - cist, uredan, redovan, nov-novcat, uvijek ispravan, nikad u kvaru. I sto je najvaznije, doniran.
Kako da ne bode oci sad ovo sto se desava sa zutim krntijama???
- Thorgerson
#16670 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Jbt na ovom forumu imam osjecaj da je 90% ove botovske bagre iz svih tabora.
Napises nesto sto si vidio i odmah skacu. Pa covjek vidio tramavaj da ga slepaju. Sta je problem? Mislim ne znamo razlog slepanja. Ali ako je covjek vidio. Pa budimo realni, nije ni da nije smijesni jbt.
Prokisnjava trola ili je kondens, nebitno. U cemu je problem? Jel to nemoguc zajeb?
To je placeno nasim novcem. I boli me briga ko ih je kupio. Jel sda il sestorka il trojka. Jebe mi se.
Al necemo sad jbmu bit slijepi i pravit se da je sve med i mlijeko.
Generalno, meni se trole ne svidjaju. Uopste ne lice na vozila proizvedena u 2023 godini. Dizajn im je ruzan haos. Dodatno su ih sjebali sa onim reklamama. Neki dan stoji neki stari trola i ja gledam, izgleda mi modernije od ovog novog. Unutra su nenormalno bucni. Nenormalno. Znaci sjedim s covjekom, upali se ventilacija i ne mozes normalno pricati. Meni ono ne izgleda ok. Nekom botu mozda je ok. Ali meni nije. I ne zelim odgovor, eh eto nek su prosle trole bile bolje. Nije u tome kvaka. Ako se vec kupovalo, onda se trebalo znati sta se kupuje. Super stvar je to sto imaju bateriju pa mogu ici na struju. To je veliki plus. Al sljedece trole ne nabavljati do ove firme.
Tramvaji su druga prica, izgledaju moderno, udobni su.
Opet kazem. Svaka cast ministarstvu, pokrenuto je nesto sto je stajalo 30 godina. Al dobronamjerna kritika moze samo poboljsati njihov rad. Nista vise.
Napises nesto sto si vidio i odmah skacu. Pa covjek vidio tramavaj da ga slepaju. Sta je problem? Mislim ne znamo razlog slepanja. Ali ako je covjek vidio. Pa budimo realni, nije ni da nije smijesni jbt.
Prokisnjava trola ili je kondens, nebitno. U cemu je problem? Jel to nemoguc zajeb?
To je placeno nasim novcem. I boli me briga ko ih je kupio. Jel sda il sestorka il trojka. Jebe mi se.
Al necemo sad jbmu bit slijepi i pravit se da je sve med i mlijeko.
Generalno, meni se trole ne svidjaju. Uopste ne lice na vozila proizvedena u 2023 godini. Dizajn im je ruzan haos. Dodatno su ih sjebali sa onim reklamama. Neki dan stoji neki stari trola i ja gledam, izgleda mi modernije od ovog novog. Unutra su nenormalno bucni. Nenormalno. Znaci sjedim s covjekom, upali se ventilacija i ne mozes normalno pricati. Meni ono ne izgleda ok. Nekom botu mozda je ok. Ali meni nije. I ne zelim odgovor, eh eto nek su prosle trole bile bolje. Nije u tome kvaka. Ako se vec kupovalo, onda se trebalo znati sta se kupuje. Super stvar je to sto imaju bateriju pa mogu ici na struju. To je veliki plus. Al sljedece trole ne nabavljati do ove firme.
Tramvaji su druga prica, izgledaju moderno, udobni su.
Opet kazem. Svaka cast ministarstvu, pokrenuto je nesto sto je stajalo 30 godina. Al dobronamjerna kritika moze samo poboljsati njihov rad. Nista vise.
- vjeshalica
#16671 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Pored milion diskusija o tramvajima i trolejbusima boturde ne zele ni riiec da izuste o autobuskom i minibuskom saobracaju koji je katastrofa, svaki dan voznje propustaju, cak i na komercijali tako da...nije javni prevoz samo trolejbuski i tramvajski saobracaj i nek se prestane Stetica faliti jer stanje na terenu je dijametralno suprotnom njegovim strucnim poduhvatima
Last edited by vjeshalica on 09/07/2024 12:20, edited 1 time in total.
-
DonieBrasco
#16672 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Znaci sad za par dana krece saniranje kompletne ceste od Skenderije do Cobanija mosta sa obje strane uz trotoare, predpostavljam da uz to idu nove sine i sve sto treba.
Obalom kad prolaze novi tramovi to je strasno koliko tutnje radi stare pruge tj. sina.
Obalom kad prolaze novi tramovi to je strasno koliko tutnje radi stare pruge tj. sina.
- Thorgerson
#16673 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ja sam se nadovezao na to prokisnjavanje. Jer i dalje mislim da u tom vozilu jeste proskinjavalo.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑09/07/2024 11:28 Rekao bih da je to vise "djecak koji je vikao vuk" situacija, par vas ima reputaciju da bacate neosnovane kritike vise nego osnovane. Ima ovaj sto je vidio da se skuplja kondenz u troli al hladno napisa da prokisnjava.
Zasto? Pa zato jer je bio mart, uopste nije bilo nimalo vruce. U troli isto tako je bila ok temperatura. Padala je bas kisa.
Kad sam usao, vidio sam jedan dio ne stoji niko. Stanem tu, nisam ni skontao da ima lokvica na podu. Onda sam osjetio kapljice. I kapalo je iz one ventilacije. Dakle, moguce je da tu nesto nije dobro zatvoreno. Nebitno. Al znam sta je kondens, ovo nije bilo to. Dakle, ne kao na onom snimku. Bukvalno je iz jednog otvora, padala kap po kap.
Uostalom, da je i kondens, ne bi se to smjelo desavati. Pa pricamo o vozilu spojenom direktno na struju. Halo?
- Prpa.ba
#16674 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Bjeloruski trolejbusi su nize kvalitete, prosli su zbog baterije koju se ni za sta konkretno ne koristi, i na kraju jos zrtva geopolitickih okolnosti gdje servisa za ovo necemo vidjeti pa ce postepeno ispadati iz saobracaja kako bude dolazilo do kompleksnijih kvarova. Nazalost, promasena investicija, djelimicno zbog lose procjene ministarstva (baterije), djelimicno zbog vise sile.
Novi tramvaji su i vise kvalitete, i imaju neometanu logistiku. Sigurno ce biti jos problema u njihovom saobracanju, dok je garancije i strucnog servisa, ici ce to dobro. Donirani turski tramvaji dominiraju jer imaju primitivnu elektroniku, pa njih ni omladina ni GRAS-ova struka nisu uspjeli nimalo ostetiti.
Sad mi slobodno zalijepite kolo ispred doniranih autobusa.
Novi tramvaji su i vise kvalitete, i imaju neometanu logistiku. Sigurno ce biti jos problema u njihovom saobracanju, dok je garancije i strucnog servisa, ici ce to dobro. Donirani turski tramvaji dominiraju jer imaju primitivnu elektroniku, pa njih ni omladina ni GRAS-ova struka nisu uspjeli nimalo ostetiti.
Sad mi slobodno zalijepite kolo ispred doniranih autobusa.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#16675 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Bas tako...ovo drugo je na izdisaju, a niko i ne spominje.vjeshalica wrote: ↑09/07/2024 12:19 Pored milion diskusija o tramvajima i trolejbusima boturde ne zele ni riiec da izuste o autobuskom i minibuskom saobracaju koji je katastrofa, svaki dan voznje propustaju, cak i na komercijali tako da...nije javni prevoz samo trolejbuski i tramvajski saobracaj i nek se prestane Stetica faliti jer stanje na terenu je dijametralno suprotnom njegovim strucnim poduhvatima