Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hakiz wrote: ↑07/07/2024 14:34
U BiH su stvari skupe, ljudi jeftini.
Zbog toga nam je proizvod skup, usluga jeftina.
A još kada taj proizvod pravi robot, ne radnik, perverzija je i veća.
Ne može bolje sumirano.
Dodatno, tužno je da u Njemačkoj postoji bilo šta jeftinije u apsolutnom iznosu u odnosu na BiH. Čak je i spomenuto šišanje u relativnom iznosu jeftinije nego ovdje.
Hakiz wrote: ↑07/07/2024 14:34
U BiH su stvari skupe, ljudi jeftini.
Zbog toga nam je proizvod skup, usluga jeftina.
A još kada taj proizvod pravi robot, ne radnik, perverzija je i veća.
Ne može bolje sumirano.
Dodatno, tužno je da u Njemačkoj postoji bilo šta jeftinije u apsolutnom iznosu u odnosu na BiH. Čak je i spomenuto šišanje u relativnom iznosu jeftinije nego ovdje.
Da, famozni standard.
Nije bitno koliko nešta koša samo po sebi. Bitno je koliko toga možeš kupiti sa svojim primanjima.
Jeste ali nije nista lose mislio. Familijaran covjek, zeli da mu zena i djeca budu sigurnu, kupio je veliko imanje u Spaniji, djeca mu tamo rodjena, idu u skolu a i ljepse je vrijeme. Tako je rekao vec prije u jednom interviju.
Malo je paradoksalno da se zali na migrante
Dok je i sam migrant u Spaniji
swanfilter wrote: ↑08/07/2024 20:23
Toni je EU drzavljanin, molicu lijepo.
Pa opet je migrant. Drugo je to sto zbog pasosa iz EU moze birati gdje ce da zivi po EU bez velike papirologije.
Nas guraju da to potpisemo na Zapadnom Balkanu, da mozes ici da zivis u Srbiju - samo prijavis adresu na trafostanicu.
Opet ces se voditi u statistici migracija.
Razlika je velika kada vidis te ljude da rade na istoku, nasmijani i sretni vs na zapadu namrgodjeni i sjebani.
Samo sto ovi na istoku ne primaju svakog.. opet je sigurno i do ocekivanog tj realnosti.
sehohari wrote: ↑08/07/2024 21:08
Naš Toni je istočnjak, i to sa sjeveroistoka.
To znači da je prvog stranca vidio sa 16 godina, a prvog čovjeka uopšte sa 8
Prica mi skoro kolegica sa istoka (inace, malo mladja od mene) kako je sa 17 god prvi put vidjela crnce, tj kad je otisla u berlin. A u berlin isla sa nenom iliti bakom, ona tad prvi put vidila "pokrivenu muslimanku", tri mjeseca je nena poslije pricala kako je uzasno u berlinu, pokrivene zene hodaju slobodno...znqci govorimo o 2000tim
Kaze ni na ekskurziju ih skole nisu vodile u "civilizovanu" njemacku..
Bosanska sela su civilizovanija od sela u ist njemackoj
Prica mi skoro kolegica sa istoka (inace, malo mladja od mene) kako je sa 17 god prvi put vidjela crnce, tj kad je otisla u berlin. A u berlin isla sa nenom iliti bakom, ona tad prvi put vidila "pokrivenu muslimanku", tri mjeseca je nena poslije pricala kako je uzasno u berlinu, pokrivene zene hodaju slobodno...znqci govorimo o 2000tim
I onda Bosnjo iz nekog Bosanskog grada direktno se preseli u istocni dio Njemacke i cici od srece.
I onda Bosnjo iz nekog Bosanskog grada direktno se preseli u istocni dio Njemacke i cici od srece.
izvrsni direktor wrote: ↑08/07/2024 23:25
Dresden je prelijep grad. Vjerujem da oni u Dresdenu i nisu toliko zatucani, to je svjetska turisticka destinacija. Pogotovo za bozic je ljepota
U samom gradu (možda) ne, okolo da.
Bio je tamo neki dan koncert, neki američki pjevač, rekao nešto protiv Putina, ovi ga napali
moimoi wrote: ↑08/07/2024 22:16
Razlika je velika kada vidis te ljude da rade na istoku, nasmijani i sretni vs na zapadu namrgodjeni i sjebani.
Samo sto ovi na istoku ne primaju svakog.. opet je sigurno i do ocekivanog tj realnosti.
izvrsni direktor wrote: ↑08/07/2024 23:25
Dresden je prelijep grad. Vjerujem da oni u Dresdenu i nisu toliko zatucani, to je svjetska turisticka destinacija. Pogotovo za bozic je ljepota
U samom gradu (možda) ne, okolo da.
Bio je tamo neki dan koncert, neki američki pjevač, rekao nešto protiv Putina, ovi ga napali
Imas li neki link za tu vijest bas me zanima. Nije da ti ne vjerujem nego me zanima
Dobar je Drezden iako je malo umjetno rekonstruisan, bio sam jedne godine za prvi maj. Nista ne radi i zastave SSSR i DDR se viore
moimoi wrote: ↑08/07/2024 22:16