Ma meni je jako neobicno to. Fakticki samo iskljuci monitor, a igra i dalje pici. Al obzirom da je kod mene amdov fatboy koji realno nije kvalitetna kartica moguce je da je jednostavno to u pitanju sto kazes...ferratilis wrote: ↑06/07/2024 15:29 Ja sam isto imao ove probleme sto Chmoljo i AhmetShabo imaju, neke igre je bukvalno bilo nemoguce igrati, probao sve, nista nije upalilo. Trenutno koristim istu maticnu, istu napojnu, ali su CPU, GPU, i ram zamijenjeni. Nikad vise nisam imao crash ili restart. Ljudi uvijek sumnjaju na napojnu, ali mislim da nije to problem. AMD ima neke procesore i graficke koji su jednostavno smece i nema im spasa (rx 5700 xt npr.). Ili nekom zapadne los model. Ali prilicno sam siguran da nije napojna jer su moderne napojne prilicno dobro dizajnirane, cak i jeftiniji modeli.
Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#48676 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
-
Tabakmalac
#48677 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ista sudbina čeka i Forzu Horizon 5, ali kontam za nekih 3-4 godine, jer svakako je red na 6-cu da bude najavljena.
-
Bosnian Dragon1
#48678 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Aktivan mi je taj MItsubishi car pack, evo sta sve imam , valjda su to svi DLCferratilis wrote: ↑06/07/2024 16:29Provjeri da li ti je aktivan ovaj DLC, skinuli su ga pa vratili:Bosnian Dragon1 wrote: ↑06/07/2024 16:06Evo vidim ,jest da je arkadno sto kazes al nije bas mrtva arkada, u svakom slucaju uzivancija, atmosfera je dobra. Sad ste ce biti kad kad ukinu sa steam i ms store, jel gase i servere za online , gubi li se dio gameplaya , itd sta se moze ocekivati sa igrom?ferratilis wrote: ↑06/07/2024 15:13
Super, uzivaj. Probao sam mnoge arkadne trke, ali Horizon je najbolji, i ima dovoljno sadrzaja da ti nikad ne dosadi.![]()
Ja sam kupio ultimate verziju, tu su svi dlc sto su izasli jel tako, ne moram brinuti da cre mi neki dlc nestat nako sto bude delist igre ?
Nakon delistinga, serveri ce biti aktivni jos par godina, cak ni za FH3 jos nisu ugaseni, a igra je povucena iz prodaje davno. Ono sto gubis nakon delistinga je weekly playlist, to su ti aktivnosti koje dodaju svaki cetvrtak i pomocu kojih otkljucavas auta koja su eksluzivna za playlist. To ce se desiti 22. augusta, tako da jos mozes uzivati u tim sedmicnim aktivnostima. Nakon delistinga, rekli su da ce svi ti automobili biti dosupni kroz backstage pass, to ces moci otkljucati igranjem posebnih utrka i aktivnosti koje ce naknadno dodati.
Jedini DLC koji neces nikad imati je Hot Wheels pack koji su vec povukli i nemoguce ga je uzeti bilo gdje. Sve ostalo mozes otkljucati igranjem.

- ferratilis
#48679 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Koliko vidim, to je sveBosnian Dragon1 wrote: ↑06/07/2024 17:52 Aktivan mi je taj MItsubishi car pack, evo sta sve imam , valjda su to svi DLC
-
Bosnian Dragon1
#48680 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sad valja opet kupovati fh5 jer sam je refundiroferratilis wrote: ↑06/07/2024 18:10Koliko vidim, to je sveBosnian Dragon1 wrote: ↑06/07/2024 17:52 Aktivan mi je taj MItsubishi car pack, evo sta sve imam , valjda su to svi DLC![]()
- ferratilis
#48681 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Igraj zasad FH4, pa ako se navuces i budes je igrao redovno, onda uzmi i 5.Bosnian Dragon1 wrote: ↑06/07/2024 18:41 Sad valja opet kupovati fh5 jer sam je refundiro, da probam hocel raditi na ovom akauntu al hajd ne zuri mi se sad
- House
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- ferratilis
#48684 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Zbogom, hvala za neke od najboljih RPG-a ikad.
https://www.cdaction.pl/newsy/piranha-b ... n-and-elex
https://www.cdaction.pl/newsy/piranha-b ... n-and-elex
Piranha Bytes closed. The end of the studio behind Gothic, Risen and Elex
The creators of Gothic had problems before, but - as our sources informed us - at the end of June, their over 20-year adventure in the industry ended.
CD-Action source (a Piranha Bytes employee, with whom we had been in contact since the first information about the studio's crisis situation) informed us, that the company responsible for the creation of Gothic ceased operations at the end of June.
The crisis had been going on for a long time, but from time to time investors appeared on the horizon interested in helping the studio continue its operations. According to the information provided to us, the project was expected to be financed in the amount of 3 million euros. After all, Piranha Bytes remained one of the most popular game developers in Germany. Unfortunately, in the end, Piranha was not bought out, and the financing from Embracer let them operate only until June 2024. In the meantime, many employees had left to the company, opting for more secure employment. A few days before the material was published, the company's office looked like this:
Our source told us, that - after the possible buyout - Piranha Bytes planned to set a new direction, in contrast to the last games created under the command of Bjorn Pankratz (who, together with his wife, left Piranha Bytes in November last year and today announced the founding of the Pithead studio), i.e. the Elex series, and to create a new dark fantasy game on Unreal Engine 5. The new game was supposed to resemble Gothic, to which Piranha Bytes did not have the rights. In December, the lighting and animations were further refined, which, according to the informant, had previously been the cause of considerable criticism from players.
The last CEO of Piranha Bytes was Michael Rueve. At this point, he has not commented on the fate of the company, but according to our information, the studio will most likely not make any official statements, allowing itself to leave peacefully and quietly.
- AhmetShabo
#48685 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Graficka mi je rtx 3060 TI , dao je drugu da testira i nikakvih prpblema .Chmoljo wrote: ↑06/07/2024 16:39Ma meni je jako neobicno to. Fakticki samo iskljuci monitor, a igra i dalje pici. Al obzirom da je kod mene amdov fatboy koji realno nije kvalitetna kartica moguce je da je jednostavno to u pitanju sto kazes...ferratilis wrote: ↑06/07/2024 15:29 Ja sam isto imao ove probleme sto Chmoljo i AhmetShabo imaju, neke igre je bukvalno bilo nemoguce igrati, probao sve, nista nije upalilo. Trenutno koristim istu maticnu, istu napojnu, ali su CPU, GPU, i ram zamijenjeni. Nikad vise nisam imao crash ili restart. Ljudi uvijek sumnjaju na napojnu, ali mislim da nije to problem. AMD ima neke procesore i graficke koji su jednostavno smece i nema im spasa (rx 5700 xt npr.). Ili nekom zapadne los model. Ali prilicno sam siguran da nije napojna jer su moderne napojne prilicno dobro dizajnirane, cak i jeftiniji modeli.
On ima isti procesor kao i ja ryzen 5 3600.
Maticna mi je b450 tomahawk
jedino mogu testirati ram mozda i napjanje ( koje po testovima ne pokazuje greske)
- ferratilis
#48686 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moguce da je ovo razlog. Dok sam imao taj procesor, imao sam iste probleme kao ti. Moguce da se tvom prijatelju posrecilo i zapao mu je dobar silikon, a nama je dosao falican. Kazem opet, sumnjam da je maticna ili napojna. Imas li neki drugi procesor da probas?
- AhmetShabo
#48687 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Trenutno nemam, mogu probati na ovom da zamijenim pastu i malo da ocistim cooler, jer nisam od kako sam kupio to radio (novembar 2020) godineferratilis wrote: ↑08/07/2024 22:28Moguce da je ovo razlog. Dok sam imao taj procesor, imao sam iste probleme kao ti. Moguce da se tvom prijatelju posrecilo i zapao mu je dobar silikon, a nama je dosao falican. Kazem opet, sumnjam da je maticna ili napojna. Imas li neki drugi procesor da probas?
- Peacean
#48688 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jesi probao unigine superposition benchmark? Meni je pouzdaniji od furmarka. Stavi 8k i odradi ga nekoliko puta. Možda i neki stress test za procesor isprobaj.AhmetShabo wrote: ↑08/07/2024 22:25Graficka mi je rtx 3060 TI , dao je drugu da testira i nikakvih prpblema .Chmoljo wrote: ↑06/07/2024 16:39Ma meni je jako neobicno to. Fakticki samo iskljuci monitor, a igra i dalje pici. Al obzirom da je kod mene amdov fatboy koji realno nije kvalitetna kartica moguce je da je jednostavno to u pitanju sto kazes...ferratilis wrote: ↑06/07/2024 15:29 Ja sam isto imao ove probleme sto Chmoljo i AhmetShabo imaju, neke igre je bukvalno bilo nemoguce igrati, probao sve, nista nije upalilo. Trenutno koristim istu maticnu, istu napojnu, ali su CPU, GPU, i ram zamijenjeni. Nikad vise nisam imao crash ili restart. Ljudi uvijek sumnjaju na napojnu, ali mislim da nije to problem. AMD ima neke procesore i graficke koji su jednostavno smece i nema im spasa (rx 5700 xt npr.). Ili nekom zapadne los model. Ali prilicno sam siguran da nije napojna jer su moderne napojne prilicno dobro dizajnirane, cak i jeftiniji modeli.
jedino mogu testirati ram mozda i napjanje ( koje po testovima ne pokazuje greske)
- AhmetShabo
#48689 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisam, probacu onda i toPeacean wrote: ↑08/07/2024 22:31Jesi probao unigine superposition benchmark? Meni je pouzdaniji od furmarka. Stavi 8k i odradi ga nekoliko puta. Možda i neki stress test za procesor isprobaj.AhmetShabo wrote: ↑08/07/2024 22:25Graficka mi je rtx 3060 TI , dao je drugu da testira i nikakvih prpblema .
- AhmetShabo
#48690 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Upravo sam odradio i pokazao mi je poruku da je nasao neke korumpirane fajlove i popravio ihTananarive wrote: ↑05/07/2024 22:54jesi li probao sfc i kakve su temperature pod opterećenjem za cpu gpu i ssd ili nvme šta već imaš u pcAhmetShabo wrote: ↑05/07/2024 21:23Eh onda je to error koji izbaci jer ugasim racunar na dugme.Tananarive wrote: ↑05/07/2024 20:32
Ta greska znaci da se racunar nije ugasio kako treba tako da me unaci nista odradi iz cmd prompta komandu sfc /scannow da prpvjeris jesu li ti sistemski fajlovi ok pa da idemo dalje
Sta bi mogao biti razlog sto mi se ugasi monitor, dakle pise no signal na njemu i pocrni, bukvalno u ono stanje kao kad nije racunar upaljen,a za to vrijeme u centralnoj se neki ventilatori pojacavaju i toliko pocnu da bruje da moram da ugasim racunar na dugme.
Dakle ovo se samo desava kad igram igrice, ne tako cesto. ( i kad se to desi, ja uredno cujem na discordu svoje drugove sta pricaju kao i oni mene)
Al npr nakon 20 min igranja apexa izbacice, pa onda mozda nece do kraja veceri nijednom i tako svaki dan
Nikad ne izbacuje dok surfam.
- Tananarive
#48691 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
eh sada probati opet igre i vidjeti ide li sada okAhmetShabo wrote: ↑08/07/2024 22:43Upravo sam odradio i pokazao mi je poruku da je nasao neke korumpirane fajlove i popravio ihTananarive wrote: ↑05/07/2024 22:54jesi li probao sfc i kakve su temperature pod opterećenjem za cpu gpu i ssd ili nvme šta već imaš u pcAhmetShabo wrote: ↑05/07/2024 21:23
Eh onda je to error koji izbaci jer ugasim racunar na dugme.
Sta bi mogao biti razlog sto mi se ugasi monitor, dakle pise no signal na njemu i pocrni, bukvalno u ono stanje kao kad nije racunar upaljen,a za to vrijeme u centralnoj se neki ventilatori pojacavaju i toliko pocnu da bruje da moram da ugasim racunar na dugme.
Dakle ovo se samo desava kad igram igrice, ne tako cesto. ( i kad se to desi, ja uredno cujem na discordu svoje drugove sta pricaju kao i oni mene)
Al npr nakon 20 min igranja apexa izbacice, pa onda mozda nece do kraja veceri nijednom i tako svaki dan
- AhmetShabo
#48692 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
nista , isto sve, nije do togaTananarive wrote: ↑08/07/2024 23:20eh sada probati opet igre i vidjeti ide li sada okAhmetShabo wrote: ↑08/07/2024 22:43Upravo sam odradio i pokazao mi je poruku da je nasao neke korumpirane fajlove i popravio ihTananarive wrote: ↑05/07/2024 22:54
jesi li probao sfc i kakve su temperature pod opterećenjem za cpu gpu i ssd ili nvme šta već imaš u pc
- the_hooligan_ec
#48693 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja sam potpuno isti problem imao izgubio zivaca i zivaca, cak sam u jednom momentu čitajući razne forume mislio da ne HDD bivši i fokusirao se na njega. Ali nije isto je ko sa tobom bilo pronađe neke fajlove popravi radi neko vrijeme i crash opet. Da bi na kraju napajanje bilo problem. Našao sam neki test na YouTubeu da se vidi da li napajanje radi ili uzrokuje problem nešto sa spajalicom i meni je bilo do toga. Uzeo drugo malo jače evo i dan danas bez ikakvih problema a igra se sve i svašta. LpAhmetShabo wrote: ↑08/07/2024 22:43Upravo sam odradio i pokazao mi je poruku da je nasao neke korumpirane fajlove i popravio ihTananarive wrote: ↑05/07/2024 22:54jesi li probao sfc i kakve su temperature pod opterećenjem za cpu gpu i ssd ili nvme šta već imaš u pcAhmetShabo wrote: ↑05/07/2024 21:23
Eh onda je to error koji izbaci jer ugasim racunar na dugme.
- vaučer
#48694 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Update za Diablo 4, sad sam na nekih 120 sati. Maxirao sam levele, paragone i picke materine. Sad gonjam Pit da napucam opremu na 12/12 levela, trenutno na 8/12.
Ne odustajem dok ne skupim max opremu i dobijem bar jedan Uber Unique - za koji su šanse u mikro procentima.
Uglavnom kao i svaki Diablo, grind, loot, pa opet. Za prvu godinu igre - puno bolji od D3, koji je postao ok tek oko 3-4te godine.
Ne odustajem dok ne skupim max opremu i dobijem bar jedan Uber Unique - za koji su šanse u mikro procentima.
Uglavnom kao i svaki Diablo, grind, loot, pa opet. Za prvu godinu igre - puno bolji od D3, koji je postao ok tek oko 3-4te godine.
-
Bosnian Dragon1
#48695 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Neka provjeri napajanje obavezno, koje je napajanje?the_hooligan_ec wrote: ↑09/07/2024 15:57Ja sam potpuno isti problem imao izgubio zivaca i zivaca, cak sam u jednom momentu čitajući razne forume mislio da ne HDD bivši i fokusirao se na njega. Ali nije isto je ko sa tobom bilo pronađe neke fajlove popravi radi neko vrijeme i crash opet. Da bi na kraju napajanje bilo problem. Našao sam neki test na YouTubeu da se vidi da li napajanje radi ili uzrokuje problem nešto sa spajalicom i meni je bilo do toga. Uzeo drugo malo jače evo i dan danas bez ikakvih problema a igra se sve i svašta. LpAhmetShabo wrote: ↑08/07/2024 22:43Upravo sam odradio i pokazao mi je poruku da je nasao neke korumpirane fajlove i popravio ihTananarive wrote: ↑05/07/2024 22:54
jesi li probao sfc i kakve su temperature pod opterećenjem za cpu gpu i ssd ili nvme šta već imaš u pc
Je li dovoljno za tvoj sistem ?
- AhmetShabo
#48696 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
EVGA 600 W 80+Bosnian Dragon1 wrote: ↑09/07/2024 17:36Neka provjeri napajanje obavezno, koje je napajanje?the_hooligan_ec wrote: ↑09/07/2024 15:57Ja sam potpuno isti problem imao izgubio zivaca i zivaca, cak sam u jednom momentu čitajući razne forume mislio da ne HDD bivši i fokusirao se na njega. Ali nije isto je ko sa tobom bilo pronađe neke fajlove popravi radi neko vrijeme i crash opet. Da bi na kraju napajanje bilo problem. Našao sam neki test na YouTubeu da se vidi da li napajanje radi ili uzrokuje problem nešto sa spajalicom i meni je bilo do toga. Uzeo drugo malo jače evo i dan danas bez ikakvih problema a igra se sve i svašta. LpAhmetShabo wrote: ↑08/07/2024 22:43
Upravo sam odradio i pokazao mi je poruku da je nasao neke korumpirane fajlove i popravio ih
Je li dovoljno za tvoj sistem ?
Skopljeno sve nekad 2020 u novembru, i nije bilo problema sve dok nisam instalirao CS2 ove zime, dakle od nove godine mi baca te probleme.
Jedino bih jos dodao da sam se preselio u sarajevo od septembra, i da koristim produzno neko starije,gdje je ustekann monitor, centralna i modem telemachov
EDIt: nakon sinocnjeh scana u comand promptu, sad izbacuje svakih 10 min
Last edited by AhmetShabo on 09/07/2024 18:25, edited 1 time in total.
- Tito_i_Partija
#48697 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jel' rokaš sve solo il' koristiš pomalo i multiplayer opcije?vaučer wrote: ↑09/07/2024 16:33 Update za Diablo 4, sad sam na nekih 120 sati. Maxirao sam levele, paragone i picke materine. Sad gonjam Pit da napucam opremu na 12/12 levela, trenutno na 8/12.
- vaučer
#48698 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Samo solo, osim što kad igram Helltide i farmam bossa tamo se uvijek nakupi ljudi jer dođu ovi s lošijim levelom pa trče okolo dok nas par pošamara bossa a oni pokupe loot. Ali uglavnom sve solo.
- Tito_i_Partija
#48699 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Zvuči mi k'o veliki korak naprijed naspram D3, koji sam isto igr'o i koji mi je bio "ok", al' ništa posebno. Kontam da ga uzmem na sniženju il' da uzmem Gamepass na godinu-dvije.
Jel' im skill sistem i dalje pojednostavljen poput D3, il' ima sada nekih sinergija i dubine poput D2?
- vaučer
#48700 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Meni je bolja i bogatija igra od D3, plus je ugođaj fin i nije šareno sve. Mislim da se još bruse itemi i buildovi, bit će toga još. Znam da je u D3 bio jedan rogue build ok za visoki endgame - ovdje ih možeš imati 10+ i svi su dobri. Super mi je i da sam bez problema došao do lv100 u biti praveći neki svoj random build. Ima puno opcija za specijalizaciju i to će biti još bolje kako budu dodavali klase i nove uber iteme. Endgame je još mrvicu siromašan i nerafiniran, ali ide na bolje.