Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
tramvajtrojka

#30926 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 08/07/2024 12:43 Lideri se nesto usutili, ostavili Becirevica i Zukana na vjetrometini.

A inace se ne gase.

:run:
Zbog nekih studenata da se dizu krizni sastanci i savjeti za odbranu pa nismo Srbija majku mu stara da na svaku glupost dizemo borbenu patriotsku gotovost
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#30927 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

canvra888 wrote: 08/07/2024 13:20
JoseMujica wrote: 08/07/2024 10:42
canvra888 wrote: 08/07/2024 00:47 Tramvaj se javno na forumu hvali da ponosno kupuje proizvode iz Manjinih pekara i onda očekujete da takva persona ima osjećaja za ovakve stvari...

Ne znam kako očekuješ postojanje ikakvog kredibiliteta kao dostojnog sagovornika nakon takvih postova...
jel fakat kupovao kod manje ili ložite?
Image
hvala....ide na foe
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#30928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

znaci mlatretirate čovjeka samo zato što voli jesti
tramvajtrojka

#30929 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

canvra888 wrote: 08/07/2024 00:47 Tramvaj se javno na forumu hvali da ponosno kupuje proizvode iz Manjinih pekara i onda očekujete da takva persona ima osjećaja za ovakve stvari...

Ne znam kako očekuješ postojanje ikakvog kredibiliteta kao dostojnog sagovornika nakon takvih postova...
Image
Pogledas datum objave i shvatiti ces da je tada pola Sarajeva kupovalo ovo isto u bingu, i da je ovo bilo prije zadnje afere al haj u nedostatku argumenata povlaci dobar kroasan kao argument :mrgreen:

i da fun fact patriota dzambic jos uvijek drzi manju u svim svojim objektima u RS-u
Last edited by tramvajtrojka on 08/07/2024 14:07, edited 1 time in total.
JoseMujica

#30930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

Truba wrote: 08/07/2024 14:06 znaci mlatretirate čovjeka samo zato što voli jesti
ne...već što finansira one koji pišaju po nama

i ti ćeš na foe jer ti je to normalno ;-)
Last edited by JoseMujica on 08/07/2024 14:09, edited 1 time in total.
Prpa.ba

#30931 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

tramvajtrojka wrote: 08/07/2024 14:02 Zbog nekih studenata da se dizu krizni sastanci i savjeti za odbranu pa nismo Srbija majku mu stara da na svaku glupost dizemo borbenu patriotsku gotovost
Susjed, nije fino da drugima govoris za sta da dizu krizne sastanke. Ni mi vama ne govorimo za sta da se sekirate, npr. ne ubjedjujem te oko "pitanja Komsic" i slicnih tvojih tegoba. :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#30932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

ja sam blokiram one koji izravno vrijeđaju
mislim ono bil ti trpio nekog u javnosti da ti psuje tuđmana?
Hakiz

#30933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

tramvajtrojka wrote: 08/07/2024 14:06

Image
Pogledas datum objave i shvatiti ces da je tada pola Sarajeva kupovalo ovo isto u bingu, i da je ovo bilo prije zadnje afere al haj u nedostatku argumenata povlaci dobar kroasan kao argument :mrgreen:
:wink:

Isto je uradio i prije datuma posta sa slikom. Ko ga tada nije bojkotovao, čekao "zadnju" aferu, neka se sada ne javlja :-D
Last edited by Hakiz on 08/07/2024 14:10, edited 1 time in total.
JoseMujica

#30934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

Hakiz wrote: 08/07/2024 14:09

Image
:wink:

Isto je uradio i prije datuma posta sa slikom. Ko ga tada nije bojkotovao, neka se ne javlja.
nikad u životu nisam ušao u neki njegov objekat
PM72

#30935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PM72 »

Nek mi psuje Tuđmana slobodno-neću nikom zamjeriti...i ja mu hebem mater krivoustu
canvra888

#30936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by canvra888 »

Image
Već sam ti jednom napisao, ovaj zadnji ispad je treći u nizu od strane vlasnika Trivića. Prije tog su već dva bila. Ti kako si informisan o dešavanjima, ubijeđen sam da te nije zaobišlo, ali ti očito to nije igralo ulogu da ih bojkotuješ, nego što bi ti rekao "bilo, prošlo, do sljedećeg puta".

https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlasnik ... /190321149

2019. je već bio popriličan bojkot od strane građana.
Hakiz

#30937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

Truba wrote: 08/07/2024 14:08 ja sam blokiram one koji izravno vrijeđaju
mislim ono bil ti trpio nekog u javnosti da ti psuje tuđmana?
Bih. Za Aliju već... :mrgreen:

Al' ko mi u Komšića dirne :twisted:
kakotakonikako

#30938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakotakonikako »

Prpa.ba wrote: 08/07/2024 14:07
tramvajtrojka wrote: 08/07/2024 14:02 Zbog nekih studenata da se dizu krizni sastanci i savjeti za odbranu pa nismo Srbija majku mu stara da na svaku glupost dizemo borbenu patriotsku gotovost
Susjed, nije fino da drugima govoris za sta da dizu krizne sastanke. Ni mi vama ne govorimo za sta da se sekirate, npr. ne ubjedjujem te oko "pitanja Komsic" i slicnih tvojih tegoba. :)
:thumbup:

Ma procitan je on odavno.

BiH Patriote nikada, na njegovu i njemu slicnim zalost, nikada ne spavaju.

:bih:
1Dante1

#30939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by 1Dante1 »

hahaha vidi ti botova sto se caste. No na stranu sve, diskreditovati nekoga sto kupuje nesto u sred Sarajeva je totalno nenadjebivo. Da nam je stalo do tog patriotizma i da pazimo na isti, ne bi on radio ni mjesec, a ne GODINAMA.

Sto se tice te manje, nikad nisam usao, ali jedino radi imena. Imam lose iskustvo s manjama :D Sto se tice kupovine, moja ruka ide tamo gdje mi gujici odgovara, kako unutrasnjem dijelu, tako i vanjskom, odnosno novcaniku. Moj patriotizam se NIKADA nece mjeriti po tome da ne kupujem nesto, jer eto kao vlada misljenje da je to lose. Izvoli, izbori se da nema u ponudi i necu kupiti.

Sve dok ja svoj novac tesko i samostalno zaradjujem, kupit cu ono sto mi odgovara. Hiljadu puta cu kupiti kvalitetan Srpski prozivod, nego nekvalitetan pro-BIH. Samo budala za svoj novac moze uzeti nesto nekvalitetno.

I da ponovim, da ste tolike patriote, on 2023 ne bi imao priliku ni da kupi to nesto.
ljubijankic

#30940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by ljubijankic »

1Dante1 wrote: 08/07/2024 14:55 hahaha vidi ti botova sto se caste. No na stranu sve, diskreditovati nekoga sto kupuje nesto u sred Sarajeva je totalno nenadjebivo. Da nam je stalo do tog patriotizma i da pazimo na isti, ne bi on radio ni mjesec, a ne GODINAMA.

Sto se tice te manje, nikad nisam usao, ali jedino radi imena. Imam lose iskustvo s manjama :D Sto se tice kupovine, moja ruka ide tamo gdje mi gujici odgovara, kako unutrasnjem dijelu, tako i vanjskom, odnosno novcaniku. Moj patriotizam se NIKADA nece mjeriti po tome da ne kupujem nesto, jer eto kao vlada misljenje da je to lose. Izvoli, izbori se da nema u ponudi i necu kupiti.

Sve dok ja svoj novac tesko i samostalno zaradjujem, kupit cu ono sto mi odgovara. Hiljadu puta cu kupiti kvalitetan Srpski prozivod, nego nekvalitetan pro-BIH. Samo budala za svoj novac moze uzeti nesto nekvalitetno.

I da ponovim, da ste tolike patriote, on 2023 ne bi imao priliku ni da kupi to nesto.
zelene patriote :bih:
canvra888

#30941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by canvra888 »

1Dante1 wrote: 08/07/2024 14:55 I da ponovim, da ste tolike patriote, on 2023 ne bi imao priliku ni da kupi to nesto.
Pa ne bi imao priliku da nije većina ovakvih kao tramvaj, bez samopoštovanja i principijelnosti. Fazon je što su većina ovakvi kao tramvaj, pa ni dva ekscesa 2016. i 2019. nisu bili dovoljni da se apsolutno bojkotuje, iako napominjem opet, znatan broj ljudi je počeo bojkotovati od 2019, ali nije apsolutni bojkot kao što je bio nakon posljednjeg ekscesa.

I ovako je onda u svemu. Samo što se tramvaj busa u prsa i drži moralne pridike o dvoličnosti/licemjernosti Bošnjaka, balivizmu, a i sam radi slične stvari.

Bilo ko ko je nakon 2019. išta kupio u Manji, a znao je za Trivićeve ekscese, nema pravo da iz usta izgovori riječi neke lažne empatije glede žrtava genocida u Srebrenici.
Sve dok ja svoj novac tesko i samostalno zaradjujem, kupit cu ono sto mi odgovara. Hiljadu puta cu kupiti kvalitetan Srpski prozivod, nego nekvalitetan pro-BIH. Samo budala za svoj novac moze uzeti nesto nekvalitetno
Ne znam ko si i šta si, ali Sarajlija koji voli BiH i svoj grad ne može kupovati Manjine proizvode, Manje čiji se vlasnik šrpda sa genocidom i blagonaklono govori o ratnim zločincima koji su to isto Sarajevo držali pod opsadom.
1Dante1

#30942 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by 1Dante1 »

canvra888 wrote: 08/07/2024 15:04 Ne znam ko si i šta si, ali Sarajlija koji voli BiH i svoj grad ne može kupovati Manjine proizvode, Manje čiji se vlasnik šrpda sa genocidom i blagonaklono govori o ratnim zločincima koji su to isto Sarajevo držali pod opsadom.
Neko je toj manji dao odobrenje za rad, ne jedne vec desetina pekara. Pored toga, nalaze se u najvecem trgovackom lancu u BIH, te su clanica one klas nesto grupacije koja sadbjeva toliko prozivoda da je to nevjerovatno.

Sutra treba da kupim, recimo tortu. Imam manja kvalitetnu, nekvalitetnu XY i treci izbor da je nikako ne kupim. Sigurno necu kupiti nekvalitetnu, a imam mogucnost da ne kupim nikakvu, ili da uzmem manjinu.

Inace, da je sve populizam jasno je i to da niko nije brinuo o radnicima. Gdje je patrotska briga o Halimi koja je izgubila posao?

Dodatno, gdje je patriotizam da se bojkotuje najveci trgovacki lanaac u BIH?

Gdje je patriotizam za sve stvari, a ne pausalno?
canvra888

#30943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by canvra888 »

1Dante1 wrote: 08/07/2024 15:15
canvra888 wrote: 08/07/2024 15:04 Ne znam ko si i šta si, ali Sarajlija koji voli BiH i svoj grad ne može kupovati Manjine proizvode, Manje čiji se vlasnik šrpda sa genocidom i blagonaklono govori o ratnim zločincima koji su to isto Sarajevo držali pod opsadom.
Neko je toj manji dao odobrenje za rad, ne jedne vec desetina pekara. Pored toga, nalaze se u najvecem trgovackom lancu u BIH, te su clanica one klas nesto grupacije koja sadbjeva toliko prozivoda da je to nevjerovatno.
Manji je dato odobrenje za rad daleko prije Trivićevih izjava. Bez obzira čega su dio, daleko od toga da su jedini i da su monopol.
Sutra treba da kupim, recimo tortu. Imam manja kvalitetnu, nekvalitetnu XY i treci izbor da je nikako ne kupim. Sigurno necu kupiti nekvalitetnu, a imam mogucnost da ne kupim nikakvu, ili da uzmem manjinu.
Zašto o ovome i raspravljati kada je ovakva hipotetika skoro i nemoguća pored toliko izbora u današnje vrijeme. Upotpunosti bespotrebno.
Inace, da je sve populizam jasno je i to da niko nije brinuo o radnicima. Gdje je patrotska briga o Halimi koja je izgubila posao?

Dodatno, gdje je patriotizam da se bojkotuje najveci trgovacki lanaac u BIH?

Gdje je patriotizam za sve stvari, a ne pausalno?
A čekaj, jesi li mene vidio da po forumu hvalim taj isti Bingo kao što tramvaj hvali Manjine proizvode? Nadalje, Manja je u Bingu jedan brend od jedno 1000+ brendova, a u Manjinoj pekari su samo Manjini proizvodi. Neadekvatna analogija. A svakako da bi se trebao i Bingo bojkotovati zbog takvih poteza, ali ne mogu na isti nivo prioriteta u tome nikako. Bojkotovanjem kupovanja u Manjinim pekarama bojkotuješ samo Manjine proizvode i direktno Trivića, bojkotovanjem kupovanja u Bingu bojkotuješ možda i neke proizvode domaćih nemalicioznih po državu proizvođača čijih proizvoda nema u drugim trgovačkim lancima.
axe22

#30944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by axe22 »

Ovdje ima nekoliko važnih činjenica. Mi smo dobili depešu i proslijedili je. Nemam ja nadležnost niti Ministarstvo da vršimo provjere. Granična policija zatim postupa dalje ako misle da su potrebne dodatne provjere, to mogu onda tražiti od OSA-e ako imaju neku sumnju - tvrdi Konaković.
Znam da sam ovima u SDA kriv za sve i to je taj nastavak njihove prljave kampanje. Kada ne znaju šta će, Konaković je kriv za sve. Međutim, Komšić bi trebao znati, nakon toliko godina parazitiranja u Predsjedništvu, barem zakone ove zemlje. To me čudi. Nisam bio, naravno, dužan da obavijestim Predsjedništvo. Najavljeni su studenti, kadeti i vojni predstavnici, bez naoružanja, kako je i navedeno u depeši. Ostale provjere i procedure dalje su na Graničnoj policiji BiH. Zašto oni nisu obavijestili o svemu Ministarstvo sigurnosti BiH ako je nešto sumnjivo - pita se Konaković.
Opet lagano prebacuj na SDA i Komsica paznju s njegovih gluposti koje RADI.

- Njima nedostaje čak 800 policajaca. Ranije sam govorio o tome. Govorio sam i o tome da im zbog nedostatka kadra MUP RS pomaže u održavanju granice. I mi radimo da te stvari sada popravimo i ojačamo. I ponavljam, mi smo uradili sve prema proceduri - ističe Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH.
Ako nedostaje, zasto to ne rijesi, ipak je on sad VLAST a ne ONI prije.
(OK i kod onih PRIJE je nedostajalo i napravili su gresku, ali zastu tu istu gresku DRITAN ne ispravi a ne da nastavlja isto kao i ONI prije)
JoseMujica

#30945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

axe22 wrote: 08/07/2024 16:04
Ovdje ima nekoliko važnih činjenica. Mi smo dobili depešu i proslijedili je. Nemam ja nadležnost niti Ministarstvo da vršimo provjere. Granična policija zatim postupa dalje ako misle da su potrebne dodatne provjere, to mogu onda tražiti od OSA-e ako imaju neku sumnju - tvrdi Konaković.
Znam da sam ovima u SDA kriv za sve i to je taj nastavak njihove prljave kampanje. Kada ne znaju šta će, Konaković je kriv za sve. Međutim, Komšić bi trebao znati, nakon toliko godina parazitiranja u Predsjedništvu, barem zakone ove zemlje. To me čudi. Nisam bio, naravno, dužan da obavijestim Predsjedništvo. Najavljeni su studenti, kadeti i vojni predstavnici, bez naoružanja, kako je i navedeno u depeši. Ostale provjere i procedure dalje su na Graničnoj policiji BiH. Zašto oni nisu obavijestili o svemu Ministarstvo sigurnosti BiH ako je nešto sumnjivo - pita se Konaković.

- Njima nedostaje čak 800 policajaca. Ranije sam govorio o tome. Govorio sam i o tome da im zbog nedostatka kadra MUP RS pomaže u održavanju granice. I mi radimo da te stvari sada popravimo i ojačamo. I ponavljam, mi smo uradili sve prema proceduri - ističe Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH.
(OK i kod onih PRIJE je nedostajalo i napravili su gresku, ali zastu tu istu gresku DRITAN ne ispravi a ne da nastavlja isto kao i ONI prije)
Kifla je dobio izbore sa pljuc Bake, pljuc Seka, pljuc SDA i to je tada moglo proći jer i jesu bili za pljuvanja

no sada je problem da za toliko godina postojanja ove sranke nikakve druge politike nisu razvili sem stalnog spinovanja istog pljuc, pljuc pljuc

lik stvarno misli da je iznad svih i da ovdje redom žive debili koji će decenijama jedno te isto slušati :-)

njemu su danas, za njegove propuste u radu, još uvijek krivi SDAovci....besmisleno i isprazno

mogo je komotno i rahmetli Tita pljunut što nije, tamo krajem 70-tih, prihvatio poziv da SFRJ uđe u EEZ jer bi sada bili u EU....e to je logika našeg prepametnog nastavnka fizičkog :skoljka:
Hakiz

#30946 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

JoseMujica wrote: 08/07/2024 16:14

Kifla je dobio izbore sa pljuc Bake, pljuc Seka, pljuc SDA i to je tada moglo proći jer i jesu bili za pljuvanja

no sada je problem da za toliko godina postojanja ove sranke nikakve druge politike nisu razvili sem stalnog spinovanja istog pljuc, pljuc pljuc

lik stvarno misli da je iznad svih i da ovdje redom žive debili koji će decenijama jedno te isto slušati :-)

njemu su danas, za njegove propuste u radu, još uvijek krivi SDAovci....besmisleno i isprazno

mogo je komotno i rahmetli Tita pljunut što nije, tamo krajem 70-tih, prihvatio poziv da SFRJ uđe u EEZ jer bi sada bili u EU....e to je logika našeg prepametnog nastavnka fizičkog :skoljka:
Upravo.

Na pljuc se dobiju izbori. Ali, kada je pljuc sve, onda se sljedeći izgube.
xoklix

#30947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by xoklix »

xoklix wrote: 22/12/2023 10:55
problemnatravunu wrote: 22/12/2023 06:06
xoklix wrote: 22/12/2023 01:31 Koji glupani su do sada kupovali Manja proizvode ? Nije mu ovo prvi put...
:thumbup:

Zaista , i ja se to zapitam !
A evo kad se to prije par dana aktueliziralo, pričamo na poslu o tome ,
kad kolega (inače veliki ljubitelj hljeba , slatkiša i svega od bijelog brašna :mrgreen: )
kaže kako je sve donedavno kupovao od dotičnoga neke kolače ,
kad ga upitah "pa zašto pobogu baš kod njega kad sve znaš ...",
kaže , "kad su tako dobri " ,,, e jebi ga , reko , onda znači nema alternative , i nemojte onda srat po čovjeku, neka vam priča šta god hoće i vrijeđa kako god hoće ...
Takvi najviše opletu po svojoj državi i svom narodu,
" 'vaki smo, 'naki smo, treba ići u Njemačku,nema ovdje budućnosti i sl." , a guzica im ne može par zalogaja žrtvovati za državu.

Postovi iz prošle godine dok je bila aktuelna afera "Manja".
Neki će se pronaći ovdje...
plavi_E

#30948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Spoiler
Show

Interesantan dio izjave Konakovica.
Nisam bio, naravno, dužan da obavijestim Predsjedništvo. Najavljeni su studenti, kadeti i vojni predstavnici, bez naoružanja, kako je i navedeno u depeši. :-)

Znaci da je u depesi stajalo da ce doci sa tenkovima onda bi on mozda i razmislio da nekog obavjesti.

Jos jedan interesantan dio.
Zašto oni nisu obavijestili o svemu Ministarstvo sigurnosti BiH ako je nešto sumnjivo - pita se Konaković

A mozda i jesu obavjestili Nesica i on im odgovorio u stilu ma znam sve nije nikakav problem. A i Konakovic bi mogao reci javnosti zbog cega su ministarstvo drzavne sigurnosti predali u potpunosti u ruke Dodiku i Covicu koji imaju svog ministra i zamjenika ministra u tom ministarstvu.
plavi_E

#30949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Dok jedni traze rupe u zakonu da setaju vojsku Srbije po hrvatskim i bosnjackim stratistima Konakovic se vadi da je kod njega sve po proceduri. Znaci sutra nek nadju ili izmisle rupu u zakonu da se mogu odvojiti bosnjacka telad od politicara bi izjavila u stilu sta ja bolan mogu kad su takve procedure. :-)
JoseMujica

#30950 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

plavi_E wrote: 08/07/2024 16:44
Spoiler
Show

Interesantan dio izjave Konakovica.
Nisam bio, naravno, dužan da obavijestim Predsjedništvo. Najavljeni su studenti, kadeti i vojni predstavnici, bez naoružanja, kako je i navedeno u depeši. :-)

Znaci da je u depesi stajalo da ce doci sa tenkovima onda bi on mozda i razmislio da nekog obavjesti.

Jos jedan interesantan dio.
Zašto oni nisu obavijestili o svemu Ministarstvo sigurnosti BiH ako je nešto sumnjivo - pita se Konaković

A mozda i jesu obavjestili Nesica i on im odgovorio u stilu ma znam sve nije nikakav problem. A i Konakovic bi mogao reci javnosti zbog cega su ministarstvo drzavne sigurnosti predali u potpunosti u ruke Dodiku i Covicu koji imaju svog ministra i zamjenika ministra u tom ministarstvu.
Nešić mu ga je već šuknuo i prije Kiflinog očitovanja...sve njemu prebacio...potraži Nešićevu izjavu
Locked