_BataZiv_0809 wrote: ↑07/07/2024 10:16
Samprotivsviju wrote: ↑07/07/2024 10:02
Ja se iskreno ne sjecam da je javno optuzivao druge vozace, osim incidenta sa Coulthardom koji ni sam nije bio svetica i koji je priznao gresku za navedeni incident.
Uh kumeee
Jerez 1997 Vilnev ga je iskoristio da lakse prodje zavoj
Argentina 1998 Kultarda nije preticao tockovima van staze, laze Kultard
Spa 1998 Kultard je kriv sto sam se zabio u njega
Japan 1998 Vilnev i Hil mu se ne sklanjaju iako znaju da je brzi
P.S. Kultard smatra da su obojica krivi, pricao je cesto o tome
A i sam Miodrag Kotur je na Lap 76 priznao da je Sumaher previse srljao i da je znao da je DC ispred jer su prisluskivali Meklarenov radio
Jel za Jerez krivio Vilneva? Ne...prihvatio kaznu i sutio.
Znaci ne mogu vjerovati da spominjes Spa 1998, kad je i sam Coulthard priznao da je bila njegova krivica...cist slucaj ko suza.
Izjava Coultharda za navedeni slucaj..
"The reality is that I lifted to let him pass me, but I lifted in heavy spray on the racing line. You should never do that. I would never do that now. In 1998, I didn't have the experience and the knowledge, and I had never had someone run into the back of me. And because someone pushes you, you react. So you act as though 'I didn't do that,'" he said.
"The minute I knew he was there, and I was told by the team that he was and was trying to allow him to pass me, I should have made a smarter decision."
Sumaher je mogao izbjeci Spa sudar jedino da je Supermen bio, kad lik ispred tebe u sred brzog zavoja ia kojeg si unutar 0.5 sekunde, u sred teskih padavina dok litri vode ti pljuste pravo u lice od auta ispred...iznenada odluci pustiti gas u sred krivine...ne zezaj Bata, ociglesno da ne simpatises Sumahera, ali jedno je biti obbjektivan..
Sumaher se nikad nije zalio 1998 u Suzuki na Hilla ni Vilneva, zalio sw 1997 kad je Hill kojeg je prestizao za krug propustio konkurena Sumaherovog, a onda ignorisao sve plave zastavice i odbijao sa propusti Sumahera koji ga je za krug prestizao.
https://youtu.be/4t9CTDj3vr8?si=gVzwJG-IFnQVAwmr
Naravno o ovakvim stvarima se nikad ne prica, price se samo sta je Sumaher radio..nikad cime su se sve sluzili da njega zaustave