Narod i Pravda (Konakovic)

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#34851 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

JoseMujica wrote: 04/07/2024 16:43
_BataZiv_0809 wrote: 02/07/2024 18:46 Nazalost znaci.
SDA ima svoju glasacku masineriju. Oni ne gube podrsku makar bacili atomsku na Sarajevo. Isti broj glasova za Štetu i Zahiragića sve govori.
Hoce li je 4 godine bez budzeta i para ostetiti vidjet cemo.
sudeći po tvom forumanju isto je i na drugoj strani

danas žustro branite sve zbog čega smo opravdano pljuvali kod SDA :-)

glasačka mašinerija i jednih i drugih nije uopće idejno ili vrijednosno bazirana več isključivo taldžijski....zato se i ponašate jednako slijepo i isključivo :skoljka:
A ti ko biva neutralan
Nemoj me zivcirat Muhika hljeba ti
Danas sam nes nervozan svakako
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#34852 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

1Dante1 wrote: 02/07/2024 11:05
Hakiz wrote: 02/07/2024 10:56 Strah. Trebalo je puno obećati da dođu na vlast, ali onda se dođe u problem ispunjavanja obećanja. Primjer su stanovi za mlade, obećalo se 10.000 da bi se došlo na 5.
Evo vidis kako izgleda losa kritika. Fokusirao si se na mejnstrim pricu sda optada kao eto ovi su dali manje nego sto smo mi ikada. Nije problem u iznosu, mogao je i biti 15k da je bilo manje aplikanata. Problem je nacin provodjenja konkursa gdje su dopustili i osobama koje su imale prebivaliste van KS da apliciraju na ovu subvenciju. Da ti je stalo do prave kritike, ovo bi bio tvoj argument. Ipak ti si tu samo da popljujes sve sto nije prethodna vlast.

Da napomenem da su i aplikanti obicne neznalice i bolkurci, jer su svi mislili "ma nije to moja stvar" kada se objavio konkurs. Svi su mogli djelovati i ukazati na problem stavke o prebivalistu, no nisu dok nije trebalo isprositi jos 5k. To je nasa kratkovidnost, ono necu ja nista dok me ne zaboli.

Sto se tice 10k, iako na moju veliku zalost, oni ce to i dobiti https://n1info.ba/vijesti/skupstina-ks- ... iku-novca/

Nacin subencije je los. Da se za ove iznose napravila zgrada i prodavala po subvencioniranim cijenama, projeakt bi bio idealan.

Opet da ponovim, trojka gubi podrsku, no to ne znaci da ce sda i sateliti da povecaju. 👌
imate i nekih stotinjak ljudi koji su prošli na inicijalnom spisku, ali marke vidjeli nisu....odradili ih majstori kroz procedure :lol:

nije isključeno da naš mali kurton bude tužen
JoseMujica

#34853 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

_BataZiv_0809 wrote: 04/07/2024 16:44
JoseMujica wrote: 04/07/2024 16:43
_BataZiv_0809 wrote: 02/07/2024 18:46 Nazalost znaci.
SDA ima svoju glasacku masineriju. Oni ne gube podrsku makar bacili atomsku na Sarajevo. Isti broj glasova za Štetu i Zahiragića sve govori.
Hoce li je 4 godine bez budzeta i para ostetiti vidjet cemo.
sudeći po tvom forumanju isto je i na drugoj strani

danas žustro branite sve zbog čega smo opravdano pljuvali kod SDA :-)

glasačka mašinerija i jednih i drugih nije uopće idejno ili vrijednosno bazirana več isključivo taldžijski....zato se i ponašate jednako slijepo i isključivo :skoljka:
A ti ko biva neutralan
Nemoj me zivcirat Muhika hljeba ti
Danas sam nes nervozan svakako
nisam nikada rekao da sam neutralan, ali pokušavam biti objektivan, koliko živ insan može biti.

možemo se ja i ti ufurati da smo pametni i da sve znamo, ali ako nas ljudi ne razumiju, onda moremo khurcu svirit....i to je prvi problem Trojke

drugi je što lažu da se imalo razlikuju od prethodnika po modusu operandi

a treći, koji je logična posljedica prva dva, je da je nastala ofirna provalija između onoga što pričaju i onoga što rade...i to tolika da je nemre više začepit ni da pobanuješ s foruma sve nas koji lajemo na vlast :lol:

ps

ali se divim tvojoj vjeri i tvome trudu jednako koliko i ovima što se još u Fadila kunu :evil:
1Dante1

#34854 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by 1Dante1 »

Hakiz wrote: 02/07/2024 18:55 Kako može biti kriv aplikant ako ima pravo da aplicira? Neko ko ima priliku treba da odustane zbog toga što onaj ko je pravio konkurs napravio je previd? Eto, ti i ja imamo pravo da učestvujemo. Hajde, odustani ti, dobrovoljno, da ja dobijem. Kako da ne.
Joj sto tesko razumijes. Aplikant je kriv jer je procitao uslove konkursa I NIJE DJELOVAO I UPUTIO ZALBU da se konkurs ponisti do izmjena. Je li ti to tesko shvatiti?

Da ponovim, aplikanti su trebali i MORALI djelovati kada su primijetili stavku o prebivalistu koje RANIJE NIJE BILO! Da te stavke nije bilo iznos bi bio, pazi sada, VECI od 10k.

Trebam li ti jos nesto nacrtati?
drug_profi

#34855 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Subvencije su glupost i kontraproduktivne. Samo povecavaju cijenu kvadrata.
Izgradnja 100-200 stanova godisnje tim istim novcem iz budzeta, a sa subvencioniranim cijenama prema mladima sa rang liste, bi bio pravi potez koji bi tjerao na korekcije cijena.
Plus obavezno da prođe ovo sa oporezivanjem viška nekretnina.
Hakiz

#34856 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

1Dante1 wrote: 05/07/2024 09:55
Hakiz wrote: 02/07/2024 18:55 Kako može biti kriv aplikant ako ima pravo da aplicira? Neko ko ima priliku treba da odustane zbog toga što onaj ko je pravio konkurs napravio je previd? Eto, ti i ja imamo pravo da učestvujemo. Hajde, odustani ti, dobrovoljno, da ja dobijem. Kako da ne.
Joj sto tesko razumijes. Aplikant je kriv jer je procitao uslove konkursa I NIJE DJELOVAO I UPUTIO ZALBU da se konkurs ponisti do izmjena. Je li ti to tesko shvatiti?

Da ponovim, aplikanti su trebali i MORALI djelovati kada su primijetili stavku o prebivalistu koje RANIJE NIJE BILO! Da te stavke nije bilo iznos bi bio, pazi sada, VECI od 10k.

Znači, meni odgovara greška koju je napravio onaj koji je objavio konkurs, ali ja, umjesto da tu grešku iskoristim, treba da ukažem na nju i propustim priliku?

Ni sam ne vjeruješ da je to vjerovatno.

Oni kojima je greška odgovarala sigurno neće na nju upozoriti. Ostali nisu znali da će to dovesti do smanjenja sume, pa im je bilo svejedno. Kada je suma smanjena, imali su puno pravo da se bune. Nije pisalo u konkursu "ako vas bude puno smanjit ćemo", pisalo je da ko zadovolji uslove dobit će 10.000. Smanjivanjem sume po aplikantu je organizator konkursa, zapravo, izvršio prevaru.

Posljedice neka nosi onaj koji je pogriješio. Ako ne zna napraviti konkurs kako treba, neka ga ne pravi.

I ne provociraj izjavama "treba li nacrtati", ako nisi sposoban pristojno razgovarati, ako ne možeš podnijeti pristojno da ti se oponira, onda sikter.
Last edited by Hakiz on 05/07/2024 11:02, edited 1 time in total.
1Dante1

#34857 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by 1Dante1 »

Hakiz wrote: 05/07/2024 10:54 Znači, meni odgovara greška koju je napravio onaj koji je objavio konkurs, ali ja, umjesto da tu grešku iskoristim, treba da ukažem na nju i propustim priliku?
Opet imas problem sa razumijevanjem. Stanovnik Sarajeva koji ima tu prebivaliste XY godina je trebao i morao djelovati kada je izbacen uslov o prebivalistu. Nema smisla da KS subcencionira poreske obveznike iz drugih kantona. Da se skupilo 50 ljudi i zatrazilo korekciju ovog uslova nesto bi se i uradilo.

Nisu, trebali su dobiti koliko je bilo, no populisticki djelovanjem vlada KS je namakla novca. Pogresno od starta, pogresno do kraja. Ipak koliko je kriva vlada, toliko su i gradjani, odnosno vecina aplikanata. Ne bih vise da objasnjavam, jer ne shvatas.
drug_profi wrote: 05/07/2024 10:34 Izgradnja 100-200 stanova godisnje tim istim novcem iz budzeta, a sa subvencioniranim cijenama prema mladima sa rang liste, bi bio pravi potez koji bi tjerao na korekcije cijena.
apsolutno tacno. Toliko se moglo uraditi, uticati na cijene, ali jbga.
Hakiz

#34858 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

1Dante1 wrote: 05/07/2024 10:59
Hakiz wrote: 05/07/2024 10:54 Znači, meni odgovara greška koju je napravio onaj koji je objavio konkurs, ali ja, umjesto da tu grešku iskoristim, treba da ukažem na nju i propustim priliku?
Opet imas problem sa razumijevanjem. Stanovnik Sarajeva koji ima tu prebivaliste XY godina je trebao i morao djelovati kada je izbacen uslov o prebivalistu. Nema smisla da KS subcencionira poreske obveznike iz drugih kantona. Da se skupilo 50 ljudi i zatrazilo korekciju ovog uslova nesto bi se i uradilo.

Nisu, trebali su dobiti koliko je bilo, no populisticki djelovanjem vlada KS je namakla novca. Pogresno od starta, pogresno do kraja. Ipak koliko je kriva vlada, toliko su i gradjani, odnosno vecina aplikanata. Ne bih vise da objasnjavam, jer ne shvatas.
drug_profi wrote: 05/07/2024 10:34 Izgradnja 100-200 stanova godisnje tim istim novcem iz budzeta, a sa subvencioniranim cijenama prema mladima sa rang liste, bi bio pravi potez koji bi tjerao na korekcije cijena.
apsolutno tacno. Toliko se moglo uraditi, uticati na cijene, ali jbga.
Imaš ti problem sa razumijevanjem. Stanovniku Sarajeva je bitno da on dobije 10.000. Ako će dobiti i drugi, zašto bi mu to smetalo? Naročito jer nije znao da ako dobiju drugi, da će se njemu smanjiti. Aplikanta treba interesovati samo to da zadovolji uslove i dobije ono šta je rečeno da će u tom slučaju dobiti. Ako ne dobije, prevaren je. Zašto je prevaren, to nije njegov problem, ono šta jeste njegov problem je da se pobuni zbog prevare.

Pogriješio organizator, sada neka plati posljedice greške, drugi put neka pazi da ne pogriješi.

Bojim se da ti ne shvataš.
A_A_AKCIJA

#34859 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

drug_profi wrote: 05/07/2024 10:34 Subvencije su glupost i kontraproduktivne. Samo povecavaju cijenu kvadrata.
Izgradnja 100-200 stanova godisnje tim istim novcem iz budzeta, a sa subvencioniranim cijenama prema mladima sa rang liste, bi bio pravi potez koji bi tjerao na korekcije cijena.
Beč je prije preko sto godina problem visokih cijena stanova počeo rješavati socijalnim stanovanjem.
Danas preko 60% građana Beča živi u socijalnim stanovima, koji su sve osim "socijalni" po našim shvatanjima.

Poenta je da grad ili razne zadruge, nevladine organizacije, prave stanove za određene slojeve društva, kako bi im omogućili normalan život. Ti stanovi se rentaju građanima po jako povoljnim rentama. Niske rente drže i sve ostale rente u gradu na nižem nivou.

To su uglavnom predivni kompleksi gdje nisu rijetkost bazeni i teniski tereni.

Najbolji dio, ne mogu se otkupiti, ali zato je renta jako niska i uglavnom se ne mijenja godinama dok je isti stanar u njemu.

To je rješenje za Sarajevo i dok se ne ohrabrimo na ovaj potez, divljaće cijene nekretnina, što će mlade tjerati da idu iz države jer ne mogu riješiti stambeno pitanje.
Hakiz

#34860 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

A_A_AKCIJA wrote: 05/07/2024 11:16
drug_profi wrote: 05/07/2024 10:34 Subvencije su glupost i kontraproduktivne. Samo povecavaju cijenu kvadrata.
Beč je prije preko sto godina problem visokih cijena stanova počeo rješavati socijalnim stanovanjem.
Danas preko 60% građana Beča živi u socijalnim stanovima, koji su sve osim "socijalni" po našim shvatanjima.

Poenta je da grad ili razne zadruge, nevladine organizacije, prave stanove za određene slojeve društva, kako bi im omogućili normalan život. Ti stanovi se rentaju građanima po jako povoljnim rentama. Niske rente drže i sve ostale rente u gradu na nižem nivou.

Najbolji dio, ne mogu se otkupiti, ali zato je renta jako niska i uglavnom se ne mijenja godinama dok je isti stanar u njemu.

To je rješenje za Sarajevo i dok se ne ohrabrimo na ovaj potez, divljaće cijene nekretnina, što će mlade tjerati da idu iz države jer ne mogu riješiti stambeno pitanje.
:thumbup:

Ovo je imao i Portugal.

Pa, kada u Lisabonu ili Portu vidiš zgrade koje se skoro ruše, razlog je taj što je stanar imao zaštićenu stanarinu, 10-50 eura mjesečno, a sa tolikom stanarinom vlasniku, bio on država ili privatna osoba, se ne isplati ulagati u popravak stana ili zgrade.

Tako vlasnik nepopravljanjem natjera stanara da sam izađe iz neuslovnog stana, a sljedeći stanar nema zaštićenu, nego ima tržišnu stanarinu.

Jedno vrijeme je veliki broj zgrada tako čekao da zaštićeni stsnari odu ili umru, pa da se zgrade počnu obnavljati.

Danas više skoro da nema zaštićenih stanarina, na opisani način prestaju. Pa ljudi kukaju kako su stanarine postale previsoke. I jesu za standard Portugalaca.
Last edited by Hakiz on 05/07/2024 13:57, edited 1 time in total.
VladaFBiH

#34861 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by VladaFBiH »

A_A_AKCIJA wrote: 05/07/2024 11:16

pa umjesto davanja besmislenih 5,5+5 (ili više) miliona subvencija ova vlada je mogla napraviti prvih 4-5 zgrada samo u ovoj godini
VladaFBiH

#34862 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by VladaFBiH »

Hakiz wrote: 05/07/2024 10:54

Znači, meni odgovara greška koju je napravio onaj koji je objavio konkurs, ali ja, umjesto da tu grešku iskoristim, treba da ukažem na nju i propustim priliku?

Oni kojima je greška odgovarala sigurno neće na nju upozoriti. Ostali nisu znali da će to dovesti do smanjenja sume, pa im je bilo svejedno. Kada je suma smanjena, imali su puno pravo da se bune. Nije pisalo u konkursu "ako vas bude puno smanjit ćemo", pisalo je da ko zadovolji uslove dobit će 10.000. Smanjivanjem sume po aplikantu je organizator konkursa, zapravo, izvršio prevaru.

Posljedice neka nosi onaj koji je pogriješio. Ako ne zna napraviti konkurs kako treba, neka ga ne pravi.

I ne provociraj izjavama "treba li nacrtati", ako nisi sposoban pristojno razgovarati, ako ne možeš podnijeti pristojno da ti se oponira, onda sikter.
nigdje u pozivu nije pisalo da će dobiti 10.000KM već:

VLADA KS: IZNOS SUBVENCIJE ZA RJEŠAVANJE STAMBENOG PITANJA MLADIH OVE GODINE DO 12.000 KM, UKINUT USLOV O TRI GODINE PREBIVALIŠTA U KS

i onda piše:

“Uzeli smo u obzir sve primjedbe mladih koje su nam pristizale u proteklom periodu, a prije svega da moraju ispunjavati kriterij boravka tri godine u Kantonu Sarajevo da bi aplicirali na Javni poziv, jer je tako bilo propisano prethodnih godina. Po novom Javom pozivu, uslov za apliciranje biće da aplikant ima prebivalište na području Kantona Sarajevo na dan podnošenja prijave, ali i da se obavezuje da će imati prebivalište na području Kantona neprekidno u roku od pet godina od dana uplate sredstava na ime subvencije i da će Ministarstvu do 30. januara svake godine dostaviti CIPS prijavu prebivališta”, naveo je, između ostalog, ministar Bečarević, uz poziv mladima da se prijave na Javni poziv i ostvare svoje pravo na podršku pri kupovini stana.

Za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih u ovogodišnjem Budžetu KS osigurano je 5,5 miliona KM.

što znači ime nesposobnog kadra je: ministar Bečarević
drug_profi

#34863 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Jesu li dvije hiljade dosta za izgradnju jednog kvadrata? Znači za 10 miliona 100 stanova od 50 kvadrata se moglo napraviti.
Kanton bi mogao cijelo naselje sa državnim stanovima za mlade sagraditi uz tu prugu prema Hrasnici, ili negdje na obroncima Žuči
RtrnOfSalisbury

#34864 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RtrnOfSalisbury »

mescini ova subvencija je zamisljena ko privremena pomoc, za kupovinu nekog boljeg satora i mjesta dok se ne snadzu ... :? dobra vijest je da se sa tija 12 iljad nemere manipulisat :thumbup:
JoseMujica

#34865 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

VladaFBiH wrote: 05/07/2024 13:57
Hakiz wrote: 05/07/2024 10:54

nigdje u pozivu nije pisalo da će dobiti 10.000KM već:

VLADA KS: IZNOS SUBVENCIJE ZA RJEŠAVANJE STAMBENOG PITANJA MLADIH OVE GODINE DO 12.000 KM, UKINUT USLOV O TRI GODINE PREBIVALIŠTA U KS

i onda piše:

“Uzeli smo u obzir sve primjedbe mladih koje su nam pristizale u proteklom periodu, a prije svega da moraju ispunjavati kriterij boravka tri godine u Kantonu Sarajevo da bi aplicirali na Javni poziv, jer je tako bilo propisano prethodnih godina. Po novom Javom pozivu, uslov za apliciranje biće da aplikant ima prebivalište na području Kantona Sarajevo na dan podnošenja prijave, ali i da se obavezuje da će imati prebivalište na području Kantona neprekidno u roku od pet godina od dana uplate sredstava na ime subvencije i da će Ministarstvu do 30. januara svake godine dostaviti CIPS prijavu prebivališta”, naveo je, između ostalog, ministar Bečarević, uz poziv mladima da se prijave na Javni poziv i ostvare svoje pravo na podršku pri kupovini stana.

Za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih u ovogodišnjem Budžetu KS osigurano je 5,5 miliona KM.

što znači ime nesposobnog kadra je: ministar Bečarević
koliko se sjećam tih budžetskih epopeja Bečarević je tražio 15 miliona na ovoj stavci, a Vlada mu je dala 5,5

u 2024. godini su još "darežljiviji" pa su na tu stavku stavili tek pola miliona
jao_situacije

#34866 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jao_situacije »

inače sasvim slučajno pranje narko novca kartela tito i dino se vrši kupovinom stanova u sarajevu

imam ja jednu ludu ideju da zatvorimo kartel i kumove perače novca pa da im oduzmemo nekretnine

ne znam kako ovaj vizionar i lider iz nipa navedene probleme nije riješio kad je bio u vladi ks

lider i vizionar adnan delić

Image
cvrčak_na_hedonizmu

#34867 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

jao_situacije wrote: 05/07/2024 16:23 inače sasvim slučajno pranje narko novca kartela tito i dino se vrši kupovinom stanova u sarajevu

imam ja jednu ludu ideju da zatvorimo kartel i kumove perače novca pa da im oduzmemo nekretnine

ne znam kako ovaj vizionar i lider iz nipa navedene probleme nije riješio kad je bio u vladi ks

Image
Ima jedna jos ludja ideja, porijeklo imovine. Ono, da moras dokazati odakle ti nekretnina, pokretnina,. Sve sto ne mozes dokazati - oduzimanje. Al' da ne vazi ona stavila mi tetka penzioner koja je umrla i eto igrom prilika imala sedam stanova, jedan dobila od kominjara, a ostalih sest kupila od penzije :stidljiv:

Nista to, lakse je oporezovati imovinu svima, a ne pitati odakle sto je mnogo logicnije. Lakse je montirati kamere i slati drotove da postavljaju radare na ogranicenja 40 i da non stop pisu kazne nego da love kuma Memiju i kompaniju.

Hos sdO da se vrOti, a ? Necu, al zato hocu Ramu kamatara da mi bude ministar Federalnog MUP-a, Miladinovog brata u nekakvoj kantonalnoj instituciji za borbu protiv droge :lol: i tri narko klana da rade sto hoce po Sarajevu.
JoseMujica

#34868 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 05/07/2024 17:07
jao_situacije wrote: 05/07/2024 16:23 inače sasvim slučajno pranje narko novca kartela tito i dino se vrši kupovinom stanova u sarajevu

Image
Ima jedna jos ludja ideja, porijeklo imovine. Ono, da moras dokazati odakle ti nekretnina, pokretnina,. Sve sto ne mozes dokazati - oduzimanje. Al' da ne vazi ona stavila mi tetka penzioner koja je umrla i eto igrom prilika imala sedam stanova, jedan dobila od kominjara, a ostalih sest kupila od penzije :stidljiv:

Nista to, lakse je oporezovati imovinu svima, a ne pitati odakle sto je mnogo logicnije. Lakse je montirati kamere i slati drotove da postavljaju radare na ogranicenja 40 i da non stop pisu kazne nego da love kuma Memiju i kompaniju.

Hos sdO da se vrOti, a ? Necu, al zato hocu Ramu kamatara da mi bude ministar Federalnog MUP-a, Miladinovog brata u nekakvoj kantonalnoj instituciji za borbu protiv droge :lol: i tri narko klana da rade sto hoce po Sarajevu.
samo ti laj pa bi mogo Memija i kakav direktor jal ministar postat😂
A_A_AKCIJA

#34869 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Izvinjajemo se zbog prekida fart partija, samo da podsjetimo da je KS još 2018. dobio Zakon o porijeklu imovine političara...

A sada nastavite
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#34870 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Velkoski »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ulazi-l ... /240705165

Javi kolegama da je Vedrana na Dobrinji bukvalno nemoguće ocrniti, samo čo'jeku radite dodatni marketing :mrgreen:

Ne znam nijednu osobu koja ima bilo šta loše za reći o njemu
mali_balon

#34871 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mali_balon »

Velkoski wrote: 06/07/2024 03:58 https://www.klix.ba/vijesti/bih/ulazi-l ... /240705165

Javi kolegama da je Vedrana na Dobrinji bukvalno nemoguće ocrniti, samo čo'jeku radite dodatni marketing :mrgreen:

Ja ovdje nisam skonto da oni crne profesora nego rumenka zbog davanja para i onda tim ljudima svasta obeca ili ih iskoristi u stranacke svrhe.....mozda je do mene
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#34872 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Velkoski »

pa ima i jednog i drugog, ali kad pogledaš naslovnu fotku ovdje onda većina 'crnjenja' ide na Vedrana, namjerno ili ne, neka čitatelji procijene :mrgreen:
mali_balon

#34873 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mali_balon »

Pa doooobro to je ono klikbajt jel se ovako kaze....novinar malo senacionisticki u sliku profe da se malo vise klikce po kliksu.....
Sto kazes nek narod sudi.....
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#34874 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Bez efikasnog javnog prevoza na obronke Zuci ce ici zivjeti samo onaj ko mora, da se mi razumijemo.

Trojka je tu dobro zapocela, ali treba vremena za sve. Transferzale i pruga do Hrasnice kad se urade, to ce biti to.

Inace ti vozanje do posla i na posao vremenom pojedu svu razliku u cijeni sto si platio. I to ne govorim samo u novcu, nego u vremenu i komociji.

Ukidanje uslova o prebivalistu u KS jeste napravilo problem i ono je razlog sto se subvencija prepolovila. Stvoreno je ocekivanje da je 10.000 minimum i za to ocekivanje nisu krivi korisnici subvencije. I nije ok da izjednacis onog ko ti marke nije uplatio u budzete (izmedju ostalog iz kojeg se isplacuje ta subvencija) i nekoga ko ti bar 5 godina uplacuje u isti.

Ali sa druge strane dobio si nove poreske obveznike, svi ti su sad duzni 5 godina imati prebivaliste u KS i tu placati poreze.

Na nekom se kola vazda slome.

Tako je to u zivotu.
A_A_AKCIJA

#34875 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Velkoski wrote: 06/07/2024 03:58 https://www.klix.ba/vijesti/bih/ulazi-l ... /240705165

Njega niko iz NiP nije spomenuo, niti je on problem, nego Semirovo trgovanje. Dam ti pare za projekt, ali moraš sa mnom na listu.
Post Reply