1Dante1 wrote: ↑05/07/2024 09:55
Hakiz wrote: ↑02/07/2024 18:55
Kako može biti kriv aplikant ako ima pravo da aplicira? Neko ko ima priliku treba da odustane zbog toga što onaj ko je pravio konkurs napravio je previd? Eto, ti i ja imamo pravo da učestvujemo. Hajde, odustani ti, dobrovoljno, da ja dobijem. Kako da ne.
Joj sto tesko razumijes. Aplikant je kriv jer je procitao uslove konkursa I NIJE DJELOVAO I UPUTIO ZALBU da se konkurs ponisti do izmjena. Je li ti to tesko shvatiti?
Da ponovim, aplikanti su trebali i MORALI djelovati kada su primijetili stavku o prebivalistu koje RANIJE NIJE BILO! Da te stavke nije bilo iznos bi bio, pazi sada, VECI od 10k.
Trebam li ti jos nesto nacrtati?
Znači, meni odgovara greška koju je napravio onaj koji je objavio konkurs, ali ja, umjesto da tu grešku iskoristim, treba da ukažem na nju i propustim priliku?
Ni sam ne vjeruješ da je to vjerovatno.
Oni kojima je greška odgovarala sigurno neće na nju upozoriti. Ostali nisu znali da će to dovesti do smanjenja sume, pa im je bilo svejedno. Kada je suma smanjena, imali su puno pravo da se bune. Nije pisalo u konkursu "ako vas bude puno smanjit ćemo", pisalo je da ko zadovolji uslove dobit će 10.000. Smanjivanjem sume po aplikantu je organizator konkursa, zapravo, izvršio prevaru.
Posljedice neka nosi onaj koji je pogriješio. Ako ne zna napraviti konkurs kako treba, neka ga ne pravi.
I ne provociraj izjavama "treba li nacrtati", ako nisi sposoban pristojno razgovarati, ako ne možeš podnijeti pristojno da ti se oponira, onda sikter.