Narod i Pravda (Konakovic)

HelaS

#34826 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by HelaS »

PM72 wrote: 30/06/2024 07:50 Ovakve stvari se ne trebaju razvlačiti po medijima...pred godišnjicu genocida dva narcisoidna šupka istresaju prljavi veš...
Ko je objavio Pismo :?
A_A_AKCIJA

#34827 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

VladaFBiH wrote: 01/07/2024 15:29
PM72 wrote: 30/06/2024 07:50 Ovakve stvari se ne trebaju razvlačiti po medijima...pred godišnjicu genocida dva narcisoidna šupka istresaju prljavi veš...
jedina razlika je što je jedan narcisoidni izuzetno inteligentan a moglo bi se i reći jako sposoban ali ga je narcisoidnost puno koštala dok je drugi obični nesposobni demagog
... koji je uradio sve što su drugi, uključujući sposobnog, sanjali decenijama.

Skinuo SDA sa vlasti, okupio koaliciju Trojke ideološki različitu, ali jaku ko beton, i zaljuljao Miletu stolicu da će teško dočekati sljedeći mandat.

Acta non verba.
drug_profi

#34828 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Ne bih ja tu držao stranu nijednom.
Samo bih molio da stave interes BiH na prvo mjesto. Sujete da se zakopaju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#34829 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

drug_profi wrote: 01/07/2024 16:01 Ne bih ja tu držao stranu nijednom.
:thumbup:
VladaFBiH

#34830 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by VladaFBiH »

A_A_AKCIJA wrote: 01/07/2024 15:38
jedina razlika je što je jedan narcisoidni izuzetno inteligentan a moglo bi se i reći jako sposoban ali ga je narcisoidnost puno koštala dok je drugi obični nesposobni demagog

Skinuo SDA sa vlasti, okupio koaliciju Trojke ideološki različitu, ali jaku ko beton, i zaljuljao Miletu stolicu da će teško dočekati sljedeći mandat.

Acta non verba.
nadam se da stvarno ne vjeruješ da su ovo njegove zasluge?
VladaFBiH

#34831 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by VladaFBiH »

_BataZiv_0809 wrote: 01/07/2024 16:07
:thumbup:
prvo kum pa firma pardon stranka pa onda narod :D

btw. Bilo bi divno kada bi se BiH stavljala na prvo mjesto tada ne bi imali ovo što imamo...
A_A_AKCIJA

#34832 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Problemi se dešavaju, ali u ovom slučaju nipošto nisu smjeli doći u javnost.
A_A_AKCIJA

#34833 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

VladaFBiH wrote: 01/07/2024 16:07 nadam se da stvarno ne vjeruješ da su ovo njegove zasluge?
Ma zajebavam te

Naravno, sve je zavjera krstaških hambasada da se unište najbolji u Bošnjaka...
PM72

#34834 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

Kojeg će narcisoidnost tek koštati...Zlaji niko pamet i znanje ne može ni uzet ni osporit a ovaj seljačić sa Romanije ako popuši u politici- može samo ovce u babinom selu čuvat...izvar'o je i prevario koga je god stigao
cvrčak_na_hedonizmu

#34835 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

VladaFBiH wrote: 01/07/2024 16:07

Acta non verba.
nadam se da stvarno ne vjeruješ da su ovo njegove zasluge?
Frajer laze i botuje zivotom, za sinekuricu, malo moci i uticaja, lagodan zivot. Trazi kvalitetne kadrove gajgerovim brojacem, trebal' dalje. Kolut naprijed, nazad dva.

Ono bi vjerovalo u bilo sto, ako mu je u interesu, a jeste. Hoce to tako kad ti se otvori varijanta per aspera ad astra na guzove, a mediokritet si i to ozbiljan.
VladaFBiH

#34836 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by VladaFBiH »

A_A_AKCIJA wrote: 01/07/2024 16:13
VladaFBiH wrote: 01/07/2024 16:07 nadam se da stvarno ne vjeruješ da su ovo njegove zasluge?
Ma zajebavam te

Naravno, sve je zavjera krstaških hambasada da se unište najbolji u Bošnjaka...
Srećom po nas najbolji u Bošnjaka se ne nalaze u SDA ili DF ili SzBiH ili NiP već najgori od najgorih :izet: :izet: :izet: :izet: :izet:
Hakiz

#34837 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Sjeća li se iko poplava i fotografije na bageru :lol:

Tada smo govorili, ali jok, trebalo je do Srebrenice doći :(
1Dante1

#34838 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by 1Dante1 »

A_A_AKCIJA wrote: 01/07/2024 15:38 Skinuo SDA sa vlasti, okupio koaliciju Trojke ideološki različitu, ali jaku ko beton, i zaljuljao Miletu stolicu da će teško dočekati sljedeći mandat.
mozete li malo smanjiti sa kopiranjem sda i njihovim botovanjem? Da niste zaposlili glavnog bot organizartora iz sada? Da li shvatate da cete ogaditi kompletnu trojku nama koji smo za iste glasali?

Da se ogradim, ne to ne znaci da cemo dati glas sda i satelitima, ali necemo ni trojci. Toliko kiksEva imate, gdje samo kazete pa i oni su, ili takva je praksa ili....

Zasto ne prihvatate kritike? Zasto na istima ne radite? Je li mislite da ste najpametnij?
Hakiz

#34839 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

1Dante1 wrote: 02/07/2024 10:49
A_A_AKCIJA wrote: 01/07/2024 15:38 Skinuo SDA sa vlasti, okupio koaliciju Trojke ideološki različitu, ali jaku ko beton, i zaljuljao Miletu stolicu da će teško dočekati sljedeći mandat.
mozete li malo smanjiti sa kopiranjem sda i njihovim botovanjem? Da niste zaposlili glavnog bot organizartora iz sada? Da li shvatate da cete ogaditi kompletnu trojku nama koji smo za iste glasali?

Da se ogradim, ne to ne znaci da cemo dati glas sda i satelitima, ali necemo ni trojci. Toliko kiksEva imate, gdje samo kazete pa i oni su, ili takva je praksa ili....

Zasto ne prihvatate kritike? Zasto na istima ne radite? Je li mislite da ste najpametnij?
Strah. Trebalo je puno obećati da dođu na vlast, ali onda se dođe u problem ispunjavanja obećanja. Primjer su stanovi za mlade, obećalo se 10.000 da bi se došlo na 5.

Ispunjava im se izreka da je lakše doći do vrha nego na njemu ostati.

Ne izgledaš pošteno kada u predizbornoj obećaš, a onda se počneš vaditi da ne daju SNSD, HDZ, kadrovi SDA u "dubokoj državi" itd. Znao si to dok si obećavao, dakle, lagao si.
Sefket007

#34840 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Sefket007 »

Acta non verba.
Hvalaaa Dino posebno na ovome i nije više trojka nego sad je četvorka...

Trojka je ovo na slici iko god ove dovodi na vlast treba biti spriječen.

Image
1Dante1

#34841 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by 1Dante1 »

Hakiz wrote: 02/07/2024 10:56 Strah. Trebalo je puno obećati da dođu na vlast, ali onda se dođe u problem ispunjavanja obećanja. Primjer su stanovi za mlade, obećalo se 10.000 da bi se došlo na 5.
Evo vidis kako izgleda losa kritika. Fokusirao si se na mejnstrim pricu sda optada kao eto ovi su dali manje nego sto smo mi ikada. Nije problem u iznosu, mogao je i biti 15k da je bilo manje aplikanata. Problem je nacin provodjenja konkursa gdje su dopustili i osobama koje su imale prebivaliste van KS da apliciraju na ovu subvenciju. Da ti je stalo do prave kritike, ovo bi bio tvoj argument. Ipak ti si tu samo da popljujes sve sto nije prethodna vlast.

Da napomenem da su i aplikanti obicne neznalice i bolkurci, jer su svi mislili "ma nije to moja stvar" kada se objavio konkurs. Svi su mogli djelovati i ukazati na problem stavke o prebivalistu, no nisu dok nije trebalo isprositi jos 5k. To je nasa kratkovidnost, ono necu ja nista dok me ne zaboli.

Sto se tice 10k, iako na moju veliku zalost, oni ce to i dobiti https://n1info.ba/vijesti/skupstina-ks- ... iku-novca/

Nacin subencije je los. Da se za ove iznose napravila zgrada i prodavala po subvencioniranim cijenama, projeakt bi bio idealan.

Opet da ponovim, trojka gubi podrsku, no to ne znaci da ce sda i sateliti da povecaju. 👌
VladaFBiH

#34842 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by VladaFBiH »

1Dante1 wrote: 02/07/2024 10:49

pored svoje nesposobnosti za koju nemam opravdanje uspjeli su da mi se zgade kao SDFA a nisam vjerovao da je to moguće... čak imam osjećaj da mi se na momente gospodin Vegeta gadi više od Riđobradog bandita.
Hakiz

#34843 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

1Dante1 wrote: 02/07/2024 11:05
Hakiz wrote: 02/07/2024 10:56 Strah. Trebalo je puno obećati da dođu na vlast, ali onda se dođe u problem ispunjavanja obećanja. Primjer su stanovi za mlade, obećalo se 10.000 da bi se došlo na 5.
Evo vidis kako izgleda losa kritika. Fokusirao si se na mejnstrim pricu sda optada kao eto ovi su dali manje nego sto smo mi ikada. Nije problem u iznosu, mogao je i biti 15k da je bilo manje aplikanata. Problem je nacin provodjenja konkursa gdje su dopustili i osobama koje su imale prebivaliste van KS da apliciraju na ovu subvenciju. Da ti je stalo do prave kritike, ovo bi bio tvoj argument. Ipak ti si tu samo da popljujes sve sto nije prethodna vlast.

Da napomenem da su i aplikanti obicne neznalice i bolkurci, jer su svi mislili "ma nije to moja stvar" kada se objavio konkurs. Svi su mogli djelovati i ukazati na problem stavke o prebivalistu, no nisu dok nije trebalo isprositi jos 5k. To je nasa kratkovidnost, ono necu ja nista dok me ne zaboli.

Sto se tice 10k, iako na moju veliku zalost, oni ce to i dobiti https://n1info.ba/vijesti/skupstina-ks- ... iku-novca/

Nacin subencije je los. Da se za ove iznose napravila zgrada i prodavala po subvencioniranim cijenama, projeakt bi bio idealan.

Opet da ponovim, trojka gubi podrsku, no to ne znaci da ce sda i sateliti da povecaju. 👌
A za to je kriv SDA?

Ako obećaš 10.000, moraš ih dati svima koji su zadovoljili kriterije, a dopustio si im učešće. Ne možeš reći, htio sam dati 10, previše vas je, dat ću 5. A previše je zbog toga što si kontao privući i druge ljude, osloboditi se naljepnice da vladaš "od čaršije do marindvora". Pa se uvališ u belaj, preračunao se.

A to što će sada dati, to je da se riješe upravo ove "loše" kritike koju sam iznio. Da su htjeli dati bez kritike, već bi davno dali i prilike za kritiku ne bi bilo.

Znači, obećanje - izrada - kritika - vađenje.

To je metod.

Ne bi me začudilo da za godinu i ovi novi tramvaji propadnu. Jer, kupili su ih i to je dovoljno. Nije valjda da sada treba paziti i na održavanje?

Forto obećava ulaganje u željeznicu. Ali, ne zbog toga da ti i ja sjednemo u voz i odemo do Zagreba ili Berlina vozom, nego da iz rudnika litijuma koncesionar vozi rudu. I usput zagađuje Vareš. Pravi željeznicu strancima, ne nama.

Usput, ugovor za koncesiju je, pretpostavljam, tajni. Da ne saznamo za koju mizeriju je dano.
Last edited by Hakiz on 02/07/2024 18:45, edited 1 time in total.
1Dante1

#34844 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by 1Dante1 »

velahavle. Imas problema sa razumijevanjem....

Krivi su prvenstveno aplikanti, odnosno gradjani, kao inace u svemu. Svi su detaljno procitali konkurs i na istom su pronasli stavku o prebivalistu. Na osnovu toga su trebali znati da ce doci do ZNATNOG povecanja i djelovati. Nisu. Znaci imaju, odnosno imamo vlast koju zasluzujemo na osnovu nasih kapaciteta.

Krivi su i oni koji donose porpise, u ovom slucaju trojka koja nije kvalitetno razumjela sta ce se desiti, ili su pogodovali nekome. Sve u svemu, pogresan pristup, kao evo i tvoj. Sto se tebe tice, ti kritikujes samo da se kritikuje, uopste ti nije stao da se nesto poboljsa. Kao sto sam rekao, mejnstrim kritika za izznos a ne srz problema.

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#34845 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Nazalost znaci.
SDA ima svoju glasacku masineriju. Oni ne gube podrsku makar bacili atomsku na Sarajevo. Isti broj glasova za Štetu i Zahiragića sve govori.
Hoce li je 4 godine bez budzeta i para ostetiti vidjet cemo.
Hakiz

#34846 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

1Dante1 wrote: 02/07/2024 18:39 velahavle. Imas problema sa razumijevanjem....

Krivi su prvenstveno aplikanti, odnosno gradjani, kao inace u svemu. Svi su detaljno procitali konkurs i na istom su pronasli stavku o prebivalistu. Na osnovu toga su trebali znati da ce doci do ZNATNOG povecanja i djelovati. Nisu. Znaci imaju, odnosno imamo vlast koju zasluzujemo na osnovu nasih kapaciteta.

Krivi su i oni koji donose porpise, u ovom slucaju trojka koja nije kvalitetno razumjela sta ce se desiti, ili su pogodovali nekome. Sve u svemu, pogresan pristup, kao evo i tvoj. Sto se tebe tice, ti kritikujes samo da se kritikuje, uopste ti nije stao da se nesto poboljsa. Kao sto sam rekao, mejnstrim kritika za izznos a ne srz problema.

Kako može biti kriv aplikant ako ima pravo da aplicira? Neko ko ima priliku treba da odustane zbog toga što onaj ko je pravio konkurs napravio je previd? Eto, ti i ja imamo pravo da učestvujemo. Hajde, odustani ti, dobrovoljno, da ja dobijem. Kako da ne.

I meni kažeš da imam problem sa razumijevanjem :lol:

Da li će SDA povećati podršku mi je nebitno. Džaba to potenciraš. Ali, kada već potenciraš, ako si u pravu, onda trojka nema razlog da brine. Pa je sva rasprava tada nebitna. A svo botovanje, i za jednu i za drugu stranu, zapravo, dokazuje suprotno.
RtrnOfSalisbury

#34847 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RtrnOfSalisbury »

imal ko nako vic nekog zamjenika da ga malo odmjeni na tv dok on sustavlja odlazak mladije ? ono jes da mudro zbori i za sve ima rjesenje al opet, ako ima neko da ga malo odmjeni :-? cisto promjene zbogradi
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#34848 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

dovoljno je da trojka padne za nekoliko mandata na svim nivoima, da hdz i sda, uz satelite mogu formirati vlast.

očito je da sda baš i ne planira još jedan mandat napadati sarajevo, ali već od 2026. godine bi se mogli vratiti na vlast na nivou fbih i bih.
cvrčak_na_hedonizmu

#34849 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

malakh wrote: 04/07/2024 00:20 dovoljno je da trojka padne za nekoliko mandata na svim nivoima, da hdz i sda, uz satelite mogu formirati vlast.

očito je da sda baš i ne planira još jedan mandat napadati sarajevo, ali već od 2026. godine bi se mogli vratiti na vlast na nivou fbih i bih.
Sreca pa je Ramo alternativa, a osim njega tu je i ekonomski mag zvani Nermin Njiva Niksic, agendas Forto i Dino K aka branilac likova koji rade za kartel. Nema fule da nesto moze poci po zlu.

Od zla oca i jos gore majke je opis svih navedenih. Od zelenih stakora & satelita do ovih lakrdijasa i mediokriteta iz Trojke.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#34850 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

_BataZiv_0809 wrote: 02/07/2024 18:46 Nazalost znaci.
SDA ima svoju glasacku masineriju. Oni ne gube podrsku makar bacili atomsku na Sarajevo. Isti broj glasova za Štetu i Zahiragića sve govori.
Hoce li je 4 godine bez budzeta i para ostetiti vidjet cemo.
sudeći po tvom forumanju isto je i na drugoj strani

danas žustro branite sve zbog čega smo opravdano pljuvali kod SDA :-)

glasačka mašinerija i jednih i drugih nije uopće idejno ili vrijednosno bazirana več isključivo taldžijski....zato se i ponašate jednako slijepo i isključivo :skoljka:
Post Reply