Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
howdy

#30501 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by howdy »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 05/07/2024 22:21
howdy wrote: 05/07/2024 22:14
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 05/07/2024 21:59

Tako kuci, sa svojim, razgovoraj, ako mozes. Sad zamisli da si kengur i odskakuci od mene.
Jok, sviđaju mi se bajke koje pišeš.
Niko te ne tjera da citas, samo skrolas i problem rijesen. Ti meni repliciras sa nesuvislom recenicom koja dokazuje da nisi kapacitet za polu-ozbiljne rasprave, a kamoli za nesto drugo.

Hop, hop, nestani kengure da mi to tvoje ne predje preko ekrana pa belaj, sta cu onda.

Nevu ti vise odgovarati bezveze cu dobiti ban, bas nisi vrijedan toga.
Razrahatili bi se, jedan tušak manje.
cvrčak_na_hedonizmu

#30502 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Haris.ba wrote: 05/07/2024 22:29
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 05/07/2024 22:26 Meni se cini da mi nemamo kapacitet za bilo sta osim da budemo banana drzava. Nemamo ni zelju sto je najgore.

Mediokriteti iz Trojke su ozbiljno razocarenje, al ozbiljno. A konkurencija su im zeleni stakori & sateliti. Tuga. Al tu se vec vracamo na pocetak price.
Pa imas izbor kakvog prosvjecenog okupatora, domace diktature nad proleterijatom, ili dat narodu izbore. Izbori su dugorocno bolje rjesenje. Ali, kratkorocno imamo ovo sto imamo. Politicari su iz naroda, izabrani od naroda.
Tako je, klasicni mediokriteti, varalice i taldzije.
cvrčak_na_hedonizmu

#30503 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

video wrote: 05/07/2024 22:30
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 05/07/2024 22:17
video wrote: 05/07/2024 22:09
Ozbiljan cOek a ovako naivan.
S kim praviti drzavu ovakvu koju ti sanjas?
S kim?
A kakva je situacija u globalu dobro ikako je i imamo a vrlo moguce da cemo je morati jopet potvrdjivati.
Po ko zna koji put.
Takvo tlo, kazu neki 'nagazili' dok drugi pricaju 'podzemne vode'
A vrijeme nekontrolisano brzo leti!
Sto to ne napravimo od Federacije ili od kantona gdje mozemo ?

Problem je sto ja ne vidim nista, nit kakav plan, nit kakav pokusaj, nit kakvu ideju. Ono sto moze ujediniti ljude su pare odnosno pravljenje istih u bilo kojem obliku. Fora je sto mi imamo Bogom dane resurse, a i turizam. I nema nas puno. Problem je, prijatelju, nahraniti brazilce i pokrenuti takvu ekonomiju jer ih ima 200+ miliona. Nas ima saka jada, manje od tri miliona, poprilicno bogati sto se tice zemlje i resursa. Al dzaba kad ne znamo i ne pokusavamo.

Poljoprivreda, pa mi zemlju nismo u stanju da obradimo, uvezemo strane radnike ako niko nece, odmah imas bolje ekonomske parametre, bla, bla, bla.
Kako ne vidis, pa bio je plan - begovat u srcu eVrope.
Valja sad to sve resetovati pa se moliti svevisnjem da nas vrati bar na pocetak.
Pa bolan, heeeeeej, ono je u sred kataklizme naslo krasti i to na taj nacin sto ce konacni produkt kradje pobiti desetine ljudi :shock: :shock: :shock:
Ne bih sad da kunem...
I kazes praviti bar FBiH.

Pa covjece, moglo se KUPITI citava istocna Bosna odmah iza rata - ali JOK...

I ja se zakacio pa pisem

Bolje tekmu gledati
Ne branim zelene stakore & satelite, niti sam ikada branio, niti imam namjeru. Ko to radi krepao u najgorim mukama. Amin.

Ali isto tako necu da titram muda onima koji su vlast, a dokazuju da ne znaju, nece, ne mogu, nit ih bilo ko pita za bilo sta i njima to,ocito, ne smeta jer gledaju da se uhljebe i proguraju kakvu agendicu iz vana nebil se umilili sefovima.
Hakiz

#30504 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 05/07/2024 22:44
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 05/07/2024 22:26 Meni se cini da mi nemamo kapacitet za bilo sta osim da budemo banana drzava. Nemamo ni zelju sto je najgore.

Mediokriteti iz Trojke su ozbiljno razocarenje, al ozbiljno. A konkurencija su im zeleni stakori & sateliti. Tuga. Al tu se vec vracamo na pocetak price.
Pa imas izbor kakvog prosvjecenog okupatora, domace diktature nad proleterijatom, ili dat narodu izbore. Izbori su dugorocno bolje rjesenje. Ali, kratkorocno imamo ovo sto imamo. Politicari su iz naroda, izabrani od naroda.
Kakav narod, takvi političari. Nisu s Marsa, kao što forumaš reče i oni su iz naroda.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#30505 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

Hakiz wrote: 05/07/2024 22:51
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 05/07/2024 22:44

Kakav narod, takvi političari. Nisu s Marsa, kao što forumaš reče i oni su iz naroda.
za demokratiju moraš imati obrazovane i izgrađene građane i uređeno društvo.

nama je narod polupismen a živimo u organizovanoj anarhiji...ne znam fakat šta očekujete :?

hajmo biti realni, na zadnjim izborima najpismeniji i najobrazovaniji kandidat u B ponudi dobio je najmanje glasova...potpuno nevezano kakva mu je politika ili slažemo li se sa njim ili ne...ali tako je bilo
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#30507 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

dječak sa šibicama wrote: 05/07/2024 23:22 Image
google translate kod najpametnijih i najnafuranijih :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#30508 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Ovo je facebook preveo
Ne budi bot
A_A_AKCIJA

#30509 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

_BataZiv_0809 wrote: 05/07/2024 23:31 Ovo je facebook preveo
Ne budi bot
Hahahah, kakav ofsajd :D
A_A_AKCIJA

#30510 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

U međuvremenu, oni koji rade imaju rezultat.
Ništa šuplja.

Prvi ja sam bio za stečaj Grasa. Ali se napravilo čudo.

Izdajnici, hambasade, sarajevski HNS...
Grasu smo smanjili akumulirani gubitak za 55 miliona u periodu od pet godina, a u 2027. očekujemo da GRAS posluje pozitivno.

Na prijedlog Ministarstva saobraćaja KS, Vlada Kantona Sarajevo usvojila je Program konsolidacije poslovanja KJKP „GRAS“ d.o.o. Sarajevo sa planom razvoja poslovanja u periodu 2025.-2027. godina.

Očekivanja su da će 2027. godine GRAS poslovati pozitivno.

Preduzeće je bilo pred stečajem, u velikoj finansijskoj dubiozi iz koje su mnogi vjerovali da se neće izvući. Pet godina konstantnog rada, ulaganja, pronalaska rješenja i vraćanja dugova, rezultiralo je da smo za pet godina smanjili akumulirani gubitak preduzeća GRAS za 55 miliona KM.

U periodu od pet godina uplaćeni su svi zaostali neplaćeni doprinosi za penzionisanje značajnog broja radnika, te je isplaćeno oko 1400 predmeta po osnovu tužbi radnika koji su tužili preduzeće zbog kolektivnog ugovora i neplaćanja doprinosa.

Kontinuirano se izmiruju sve obaveze koje dospijevaju za PIO i UIO.

Omogućili smo redovne plate, kao i povećanje plata. Programom zbrinjavanja viška radnika, reduciran je i broj zaposlenika.

Uprkos svim problemima, ovo Ministarstvo, Vlada, a ni ja kao ministar, nikada nismo digli ruke od ovog preduzeća, čak ni u situacijama kada je pronalazak rješenja bio jako daleko.

S jedne strane kreira se politika kvalitetnijeg radnog okruženja i stabilnosti preduzeća, a s druge strane ulaže se u infrastrukturu.

Ministarstvo saobraćaja izgradilo je novu tramvajsku prugu, nabavilo nove tramvaje i nove trolejbuse koje koristi GRAS, te se očekuje da će sva infrastrukturna ulaganja značajno popraviti prihode u GRAS-u.

Na povećanje prihoda će svakako uticati i širenje tramvajske pruge do Hrasnice, kao i trolejbuske mreže do Vogošće, nabavka novih tramvaja, trolejbusa, autobusa i minibusa, koji će dodatno osigurati kvalitet, redovnost, sigurnost javnog prevoza i također značajno uticati na profitabilnost preduzeća.

Pored svega, u narednom periodu bit će rekonstruisani tramvajski i trolejbuski depoi, kako bi se omogućilo kvalitetnije održavanje svih vozila na zadovoljstvo svakog korisnika i svih naših građana.

Na svim stvarima smo krenuli iz ogromnog minusa kojeg smo zatekli, a sada sam ponosan što trenutna situacija daje optimizam za dodatna ulaganja i da GRAS može u narednim godinama biti preduzeće koje će poslovati u plusu.

Ministarstvo saobraćaja, shodno Sporazumu sa preduzećem, ispunjavat će svoje obaveze, a od preduzeća očekuje isti pristup. Očekuje se da će sva ulaganja, nove linije, povećanje broja vozila, omogućiti rast prihoda.

Očekivanja su, također, da će se reprogramom poreskih obaveza do 2026. godine značajno smanjiti rashodi, kao i isplata svih tužbi.

Kako bi preduzeće efikasno i kvalitetno djelovalo, izvršit će se nova sistematizacija, prilagođena trenutnim potrebama, sa fokusom na korisnike javnog prevoza što podrazumijeva dovoljan broj vozača i tehničkog osoblja, ali i reorganizacije administrativnog dijela preduzeća u cilju što efikasnijeg rada, kao i što kvalitetnije usluge javnog prevoza za građane.
upitan

#30511 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by upitan »

Sve je nastalo od dva bloka Sda i Sdp.
Kad pogledam siroku sliku,ne mogu biti zadovoljan sa obecanjima i onom sto se uradi u toku mandata.
Opet je narod taj koji glasa i to postujem.
Imamo belaj mladi odlaze,vecinom i ne glasaju a penzioneri su glavno glasacko tijelo.

Narod koji nema lidera,nema viziju i stav kakvu hoce drzavu BiH ne moze i ne treba da moze ici naprijed.
10 stranki u nas moze biti dio vlasti na raznim nivoima i svako moze sa svakim u koaliciju,izbori cirkus.
Haris.ba

#30512 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Haris.ba »

upitan wrote: 06/07/2024 04:04 Narod koji nema lidera,nema viziju i stav kakvu hoce drzavu BiH ne moze i ne treba da moze ici naprijed.
10 stranki u nas moze biti dio vlasti na raznim nivoima i svako moze sa svakim u koaliciju,izbori cirkus.
Pa zato je demokratija tezak, ali dugorocno bolji put. Moze se prezivjeti bez lidera. Imas sistem, institucije. Smjenjivost vlasti.

To sto ima puno stranaka je bogatstvo, jer omogucava smjenjivost vlasti. Trojka je vlast prvo osvojila u Sarajevu, i to joj je omogucilo sansu za vise nivoe. Sutra trojka napravi puno minusa, bice zamjenjena. Smjenjivost vlasti je najveci dar koji su nam stranci dali.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#30513 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

A_A_AKCIJA wrote: 06/07/2024 00:46
_BataZiv_0809 wrote: 05/07/2024 23:31 Ovo je facebook preveo
Ne budi bot
Hahahah, kakav ofsajd :D
I to bez VAR-a :mrgreen:
Hakiz

#30514 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

upitan wrote: 06/07/2024 04:04

Narod koji nema lidera,nema viziju i stav kakvu hoce drzavu BiH ne moze i ne treba da moze ici naprijed.
Kada su dva puta ubijeni predsjednici SAD (Linkoln i Kenedi), da li je SAD prestao postojati, da li je taj "narod" (bolje reći ta nacija, ali neka bude kako sam napisao) propao? Nisu i nije. A nisu i nije zbog toga što su napravili sistem koji ne zavisi od pojedinca, pa makar pojedinac bio na samom vrhu. Čak ni od grupe nekoliko istaknutih pojedinaca. I moglo bi se reći da postoji čak i nepisani društveni sporazum koji "kaže" da će pojedinac ili grupa pokušati svoj interes ostvariti tako da ne naruši taj osnovni princip. Džentlmenski se drže toga. Zato je Tramp opasan, nije džentlmen, mogao bi da se ne drži sporazuma.

To je stabilna i jaka država, ona koja ima sistem koji će nastaviti, kako bi Britanci rekli "Keep calm and carry on", ma šta da se dogodi ljudima iz vođstva te države.

Isto se može primijeniti i na firmu, partiju, narod, bilo šta.

Naravno, to smanjuje moć i ego ljudima, osnivačima, vođama, ali njihov ego "narod" ne bi, u suštini, trebao interesovati.
plavi_E

#30515 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Nenad Nešić: Dajemo dvije milijarde za razdruživanje, dajte nam deset da ostanemo u BiH
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nenad-n ... /240705056

Kako su oni dosli do zakljucka da im je ovo najbolji trenutak da izadju sa ovom ponudom?
Mozda ih je ovo konakovicevo branjenje Dodika pred strancima poniklo na to?
Otprilike od 12.00 ide pitanje i odgovor.

Ili mozda cak ova izjava Konakovica o Nesicu ponaklaNesica da izadje sa ovom ponudom?
Konaković: Nešić je najbolji kadar od ministara iz RS-a
A_A_AKCIJA

#30516 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

Krenuo da stavi keš na karticu u Srbiji.
Da mogu ko ljudi platiti Netflix i naručivati na Internetu :mrgreen:

A sve ne rade sankcije

http://www.klix.ba/clanak/240706020
DonieBrasco

#30517 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Cekaju Trampa, desnicare po europi, povoljne geopoliticke trenutke i naravno da braca rusi dođu na Dunav. :D
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#30518 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

A_A_AKCIJA wrote: 06/07/2024 13:50 Krenuo da stavi keš na karticu u Srbiji.

A sve ne rade sankcije

Veze ti nemaš.

Gradiška je valjda granica sa Hrvatskom.
No Mind

#30519 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by No Mind »

sehohari wrote: 06/07/2024 19:19

A sve ne rade sankcije

Veze ti nemaš.

Pa krenuo autoputem Bratstva i Jedinstva u Mordor ali nomen non semper omen est 🤷
upitan

#30520 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by upitan »

Hakiz wrote: 06/07/2024 10:50
upitan wrote: 06/07/2024 04:04

Kada su dva puta ubijeni predsjednici SAD (Linkoln i Kenedi), da li je SAD prestao postojati, da li je taj "narod" (bolje reći ta nacija, ali neka bude kako sam napisao) propao? Nisu i nije. A nisu i nije zbog toga što su napravili sistem koji ne zavisi od pojedinca, pa makar pojedinac bio na samom vrhu. Čak ni od grupe nekoliko istaknutih pojedinaca. I moglo bi se reći da postoji čak i nepisani društveni sporazum koji "kaže" da će pojedinac ili grupa pokušati svoj interes ostvariti tako da ne naruši taj osnovni princip. Džentlmenski se drže toga. Zato je Tramp opasan, nije džentlmen, mogao bi da se ne drži sporazuma.

To je stabilna i jaka država, ona koja ima sistem koji će nastaviti, kako bi Britanci rekli "Keep calm and carry on", ma šta da se dogodi ljudima iz vođstva te države.

Isto se može primijeniti i na firmu, partiju, narod, bilo šta.

Naravno, to smanjuje moć i ego ljudima, osnivačima, vođama, ali njihov ego "narod" ne bi, u suštini, trebao interesovati.
Da se razumijemo SAD jeste napravio jak sistem al on se isto tako temelji na robnim rezervama,stampanju novca.
Al uspjeli su i dolar pretvoriti u robni/petrolni novac.
Tako da smo svjedoci bilo kakve inflacije,dolar na kraju ima rast.

Mi imamo dejton i sve unutrasnje stvari koje su teret normalnoj drzavi.
Al kad bi svi uradili ono sto mogu,a ne cekali nekog drugog bilo bi nam svakim danom sve bolje.
Sistem bolji od ovog mi sami necemo napraviti jer nas mentalitet je takav,a neko ce morati popravljati stvari jer narod ode za boljim sistemom.

Ako nemas zdravu ekonomiju,nemas zdravu drzavu.
Za pocetak bi bilo dovoljno proizvoditi,al ovo sto imamo je nasljedjeno i tako da nam je sudbina uvoz.
plavi_E

#30521 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

upitan wrote: 07/07/2024 00:09 Za pocetak bi bilo dovoljno proizvoditi
Prije pocetka proiztvodnje ima jedan punoo, punoo tezi korak. A to je osigurati trziste za to sto zelis poceti proizvoditi.
plavi_E

#30522 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Vojnici Vojske Srbije u uniformama marširali Prijedorom, Dodik poručio: "Konačno"
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vojnici ... /240707023
Znaci poslje policije u helikopteru sad dosla i vojska iz Srbije. Pitanje svih pitanja:
Ostaje pitanje da li Vojska Srbije ima potrebne dozvole za marširanje kroz BiH i kako su uopće prešli granicu.

Nece valjda Niksic, Konakovic i Forto ponovo pokusati sve presutjeti kao i sa helikopterom u Trebinju. Tesko da ovdje mogu zbjeci neko objasnjenje onima koji su im dali glas i onih koji im trebaju dati glas. :-)
plavi_E

#30523 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

sehohari wrote: 06/07/2024 19:19
Spoiler
Show

A sve ne rade sankcije

Veze ti nemaš.

Bas preko HR krenuo da svercuje novac u Srbiju. Preopasno im bilo preko Bijeljine ili nekog drugog prelaska na Drini koji skoro u poptunosti kontrolisu svojim kadrovima. Izgleda da im bas daju salame isteklog roka za te sendvice. :-)
MinistarKulture

#30524 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by MinistarKulture »

plavi_E wrote: 07/07/2024 11:58 Vojnici Vojske Srbije u uniformama marširali Prijedorom, Dodik poručio: "Konačno"
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vojnici ... /240707023
Znaci poslje policije u helikopteru sad dosla i vojska iz Srbije. Pitanje svih pitanja:
Ostaje pitanje da li Vojska Srbije ima potrebne dozvole za marširanje kroz BiH i kako su uopće prešli granicu.

Nece valjda Niksic, Konakovic i Forto ponovo pokusati sve presutjeti kao i sa helikopterom u Trebinju. Tesko da ovdje mogu zbjeci neko objasnjenje onima koji su im dali glas i onih koji im trebaju dati glas. :-)
Naravno da hoce ili ce naci neki izgovor.

Patrijote ce presutiti kao inace dok fasisti obiljezavaju antifasisticku borbu u gradu kojem su pocinjeni najgori zlocini nad Bosnjacima i Hrvatima.
upitan

#30525 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by upitan »

plavi_E wrote: 07/07/2024 11:54
upitan wrote: 07/07/2024 00:09 Za pocetak bi bilo dovoljno proizvoditi
Prije pocetka proiztvodnje ima jedan punoo, punoo tezi korak. A to je osigurati trziste za to sto zelis poceti proizvoditi.
Naravno,al prvo da krenemo proizvoditi za sebe ono sto uvozimo.
Locked