Influenceri?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Zoya

#201 Re: Influenceri?

Post by Zoya »

Satori wrote: 05/07/2024 12:09 Spadaju li Pezic i Kuduzovic u influensere? Svako malo osvane neki clanak o tome sta je Pezic ovaj put rekao, pa se raja upali na to.
Ako se išta može tom Peziću priznati to je da odgovara na apsolutno sva pitanja koja dobije. Pola od toga je zezancija vjerovatno, ali on uredno odgovara. Vodi se po principu da ne postoje glupa pitanja već glupi odgovori.
ljubijankic

#202 Re: Influenceri?

Post by ljubijankic »

Zoya wrote: 05/07/2024 14:35
Satori wrote: 05/07/2024 12:09 Spadaju li Pezic i Kuduzovic u influensere? Svako malo osvane neki clanak o tome sta je Pezic ovaj put rekao, pa se raja upali na to.
Ako se išta može tom Peziću priznati to je da odgovara na apsolutno sva pitanja koja dobije. Pola od toga je zezancija vjerovatno, ali on uredno odgovara. Vodi se po principu da ne postoje glupa pitanja već glupi odgovori.
Ne mora znaciti da je zezancija, mi realno poglup narod, ja vjerujem da im ljudi koji ta pitanja postavljaju jer ih zanima odgovor.
Zoya

#203 Re: Influenceri?

Post by Zoya »

ljubijankic wrote: 05/07/2024 14:36
Zoya wrote: 05/07/2024 14:35
Ne mora znaciti da je zezancija, mi realno poglup narod, ja vjerujem da im ljudi koji ta pitanja postavljaju jer ih zanima odgovor.
Tim bolje ako nekome pomogne odgovorom, e sad, nisam sigurna koliko su ti njegovi odgovori validni.
DonieBrasco

#204 Re: Influenceri?

Post by DonieBrasco »

Zoya wrote: 05/07/2024 11:44 Ima i ona Nezira Muhović ‘ Ja bukvalno pAtršim jedan parfeM za sedam dana jer se bukvalno kupam u parfeeemu, i često me boli glaaaava od sopstvenog parfeeema i uvijek me nervira to što ne osjetim kako mirŠem iako mi svi govRe da dobro mirŠem.
Ona se samo dobro udala.
Last edited by DonieBrasco on 05/07/2024 14:48, edited 1 time in total.
Zoya

#205 Re: Influenceri?

Post by Zoya »

DonieBrasco wrote: 05/07/2024 14:41
Zoya wrote: 05/07/2024 11:44 Ima i ona Nezira Muhović ‘ Ja bukvalno pAtršim jedan parfeM za sedam dana jer se bukvalno kupam u parfeeemu, i često me boli glaaaava od sopstvenog parfeeema i uvijek me nervira to što ne osjetim kako mirŠem iako mi svi govRe da dobro mirŠem.
Ona se samo dobro udala za Muhoivca ako znas ko je lik.
Ne znam. Po prezimenu bi rekla da je sandžaklija a čime se bavi to ne znam.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#206 Re: Influenceri?

Post by Truba »

https://www.youtube.com/shorts/kAyzkcNlXAI

šta ti je poso?
hodam ulicom :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#207 Re: Influenceri?

Post by _BataZiv_0809 »

DaysleepeR wrote: 05/07/2024 08:54 Zajednička nit za sve influencere svijeta su ti imaginarni dušmani i hejteri kojima se stalno obraćaju, te ljubomorne duše.

Ogromna većina influensera je golo ko pištolj, prezaduženo, ko ušićari da prespava u kakvom nesretnom hotelu za vikend da ga malo izreklamira ili kakav restoran i kafić.

Žalim svaki brend koji koristi influensere za promo.

Sve je to seljačka furka.
Tacno kad vidim da influenser nesto reklamira
Ne bih kupio da mi za lijeka treba
I nisam jedini
Pocinju ici narodu na rackaš
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#208 Re: Influenceri?

Post by _BataZiv_0809 »

:lol: :lol:

pAtršššim
MirŠeeem

:lol:
Truba

#209 Re: Influenceri?

Post by Truba »

slađa s brda tojest nina cudic bila u njujorku
shauna dewit iz belgije pozvana na premijeru filma quiet place isto new york
imate pogrešnu percepciju inflencera
Grb1

#210 Re: Influenceri?

Post by Grb1 »

Truba wrote: 05/07/2024 15:51 slađa s brda tojest nina cudic bila u njujorku
Nedavno sam bila na jednoj konferenciji (totalno ne vezana za influensere) u pitanju je retail i sustainbility... ugl, kako su tu bile firme koje jel, nesto prodaju, neki su spomenuli a ostali slozili da influensere ne koriste za marketing jer vise nisu relevantni kao nekad ranije sto su bili (moram samo da naglasim da tu nije bila niti jedna firma za kozmetiku nego tpa hrana, nekretnine, namestaj, odjeca te nekoliko fabrika iz masinskog sektora)
Digla_da_kreci

#211 Re: Influenceri?

Post by Digla_da_kreci »

Hajd sve, ali ja ne mogu da shvatim da neko prati onog Baka Praseta. Ono je pomjerilo sve granice debilizma. :-)
Truba

#212 Re: Influenceri?

Post by Truba »

Grb1 wrote: 05/07/2024 16:13
Truba wrote: 05/07/2024 15:51 slađa s brda tojest nina cudic bila u njujorku
Nedavno sam bila na jednoj konferenciji (totalno ne vezana za influensere) u pitanju je retail i sustainbility... ugl, kako su tu bile firme koje jel, nesto prodaju, neki su spomenuli a ostali slozili da influensere ne koriste za marketing jer vise nisu relevantni kao nekad ranije sto su bili (moram samo da naglasim da tu nije bila niti jedna firma za kozmetiku nego tpa hrana, nekretnine, namestaj, odjeca te nekoliko fabrika iz masinskog sektora)
Ko zna...al ovi zive od pregleda
stubrijez

#213 Re: Influenceri?

Post by stubrijez »

Nije za ibret to, pa cista paralela ti je nasa zemlja. Ovi gore ne zna se koji je veci domuz i ovi dole sto ih biraju godinama. Kada ne bi bilo konzumenata odnosno glasaca to bi zlo propalo, ovako nece...
nepass1

#214 Re: Influenceri?

Post by nepass1 »

last mohicans wrote: 04/07/2024 22:43
denimb wrote: 04/07/2024 21:31
last mohicans wrote: 04/07/2024 21:28

Prodavačice magle i šuplje priče, može li to? Likovi i likuše su samoprozvani eksperti za sve segmente društva, bez formalnog obrazovanja ili imaju neki kurs, kao Helićka, ekspert oklagija. Oni znaju sve. Ima ona Harisa iz Swedske. Ona ovako isto skače na hejtere, a Bebanić joj je haver, jer i on isto reagira. Pazi sad ovo, kad je ona jedna nije htjela javno dati podršku Gazi, Bebanić ju je samo tako oprao (ako se dobro sjećam ona Kundurovićka s N1 je bila u pitanju) ,kako moze gdje će joj duša i ostala patetika. A netom poslije se žalio da ga hejtaju, mrze. Ova Harisa isto tako javno oblati "hejtere" objavi im ime i prezime i žali se. Skoro je dala ovoj pobjednici ZG Šejli "dobronamjerni" savjet, čitaj hejt, da su joj ekstenzije papanske i prevaziđene, da joj neko to prenese. Kad su je ljudi prozvali za isto što drugima zamjera, rekla je to je iz najbolje mjere. Ma idi, goni se..Ne libe se sve oprati na ruke, a darni njih, nadrljo si. Oprobana taktika za fatanje novih folowera i publiciteta. Osobito je ovaj Bebanić iritantan. Kuhar, voditelj, nutricionista, trener i šta već ne.
Jesi ti to sve upratio jbt, pa gdje ih nadjete u pm...
Nisam toliki hajvan da ih sve pratim. Ova Harisa mi se učinila duhovitom, imitira nastavnike i sl. Sega mi bilo, ona sherovala ovog Bebanića, a bilo je i na portalima kad se s ovom Kundurovićkom zakačio. Ovu Humićku ne bih pratio da mi plaća..
Ja ova imena prvi put citam.
dječak sa šibicama

#215 Re: Influenceri?

Post by dječak sa šibicama »

Najjaci trol je ona Jovana sto kuha gumu od Fapa muzu za veceru.

Debili se primili i proslavili je.
dječak sa šibicama

#216 Re: Influenceri?

A jeko Bebanic?

Onaj voditelj sto je napustio posao voditelja na N1, usao u Zadrugu, drugi dan izbacen jer je padao u nesvjest, i sad radi citaj traca na jahatu?
Hakiz

#217 Re: Influenceri?

Post by Hakiz »

Zar nisu influenceri oduvijek postojali? Kada neki poznati lik, muzičar, sportista, glumac itd izreklamira neki proizvod, uslugu, ideologiju, bilo šta, zar i to nije "influenciranje"?

Kada neki legitiman youtuber, legitiman u smislu da mu je stvarno profesija ono šta prikazuje na Youtubeu, izreklamira neki proizvod koji koristi u profesiji, ili koji ne koristi u profesiji (najčešće softver za zaštitu podataka na internetu ili pravljenje web stranica), zar nije to isto šta influenceri rade?

U čemu je razlika između mankenke, fotomodela, glumca u reklami, pa i youtubera sa jedne i influencera sa druge strane? Svi oni reklamiraju neki proizvod, uslugu, ideologiju.

Zatim, postoje nagrade kojima se nagrađuju drugačije, inovativne, itd reklame. Šta rade influenceri? Reklamiraju na drugačiji način. Ne uvijek kvalitetan, ali drugačiji. To se oduvijek ne samo pokušavalo, nego i cijenilo i u "pravom" marketingu.

Eh, sada, to što ljudi odluče da poslušaju, prate, nekoga ko nema biografiju kojom bi pokazao razlog zbog kojeg bi ga ljudi trebali pratiti i slušati, nije njegov problem, problem je ljudi koji ga prate ili poslušaju.

To liči na izraz "selfie" Otkako postoje fotoaparati, pogotovo mali, kompaktni, ljudi su pravili autoportrete, fotografisali sebe i druge sa sobom na raznim lokacijama itd. Samo što se to nije zvalo "selfie" dok nismo počeli koristiti mobitele.

Stvari su postojale i prije, samo smo im novim nazivima "udahnuli drugi život".

Kako bi rekao bard: Puno vike oko ničega.
dječak sa šibicama

#218 Re: Influenceri?

Influencer ili uticajan, u smislu da uticve na nekoga ili nesto.

Kao i starlete, postojalo je oduvijek, ali danas je tragikomicno i to je sva filozofija.

Nekad su postojali uticajni ljudi kroz muziku, obuce lik cipele sa metalnim ogledalima i postanu popularne brosovke, kroz film kulturu itd.

Ovi danas su popularni samo zato jer gomila debila izabere bas tog debila da ga prate kopiraju i da on utice na njihovo misljenje. Malo ko od njih ista pametno uradi ili kaze.

Radije pratim seljake jutjubere kako oru zemlju, nego ove debile koji se klebere u kameru. Sta se tu ima gledati, svi isti ko jaje jajetu, svi na isti fazon hoce biti popularni. Hiljadu pregleda na YT je valjda 3, 4 ili 6 dolara ovisno o geografiji gledalaca, dakle svi hoce da se obogate a nista ne rade. Krevelje se u kameru.

Sto je njihovo legitimno pravo, kao i moje da ih nazovem debilima. Najjaci su na tik toku, a koliki su pratitelji debili govori cinjenica da sve cesce tiktokeri svoje pratioce pljuju vrijedjaju i ismijavaju jer im nisu poslali dovoljno giftova. Koliki idiot moras biti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#219 Re: Influenceri?

Post by _BataZiv_0809 »

Jest
Ali moro si prije napravit nesto od zivota da bi te neko zvao da reklamiras
dječak sa šibicama

#220 Re: Influenceri?

Mozda je prije samo bilo teze doci u fokus, danas svaka budala moze snimiti video. Prije si morao biti glumac, pjevac, muzicar, kako drugacije doci do ociju javnosti.

Nekad starleta Gina Lollobrigida, danas Tijana Ajfon, kurava. Ili Cicciolina :D

Doslovno su nehljebi, rijetko koji da nesto uradi za "kontent" kako se preserativno danas kaze sadrzaj, da negdje putuje ili nesto stvara pa ti gledas sta on to radi. Gledam slovenca Rijaveca, frajer gradi drvene kuce po brdima oko Postojne, milina pratiti. Ili onog svicera Krigera iz Srbije, metalac varioc, nesto naucis.

Sta naucis od Ilme Humic. Ili Bebanica, lik usao u Zadrugu taktika mu bila kad te neko napadne, ti se srusi i pravi mrtav. Izbacili ga drugi dan. Debil.
Truba

#221 Re: Influenceri?

Post by Truba »

Svi smo mi influenceri samo su nam krugvi ili skupovi razlicitr velicine
Hakiz

#222 Re: Influenceri?

Post by Hakiz »

Truba wrote: 06/07/2024 10:43 Svi smo mi influenceri samo su nam krugvi ili skupovi razlicitr velicine
Mudro zboriš.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#223 Re: Influenceri?

Post by _BataZiv_0809 »

Truba wrote: 06/07/2024 10:43 Svi smo mi influenceri samo su nam krugvi ili skupovi razlicitr velicine
:thumbup:
Hakiz

#224 Re: Influenceri?

Post by Hakiz »

dječak sa šibicama wrote: 06/07/2024 10:18 Influencer ili uticajan, u smislu da uticve na nekoga ili nesto.

Kao i starlete, postojalo je oduvijek, ali danas je tragikomicno i to je sva filozofija.

Nekad su postojali uticajni ljudi kroz muziku, obuce lik cipele sa metalnim ogledalima i postanu popularne brosovke, kroz film kulturu itd.

Ovi danas su popularni samo zato jer gomila debila izabere bas tog debila da ga prate kopiraju i da on utice na njihovo misljenje. Malo ko od njih ista pametno uradi ili kaze.

Radije pratim seljake jutjubere kako oru zemlju, nego ove debile koji se klebere u kameru. Sta se tu ima gledati, svi isti ko jaje jajetu, svi na isti fazon hoce biti popularni. Hiljadu pregleda na YT je valjda 3, 4 ili 6 dolara ovisno o geografiji gledalaca, dakle svi hoce da se obogate a nista ne rade. Krevelje se u kameru.

Sto je njihovo legitimno pravo, kao i moje da ih nazovem debilima. Najjaci su na tik toku, a koliki su pratitelji debili govori cinjenica da sve cesce tiktokeri svoje pratioce pljuju vrijedjaju i ismijavaju jer im nisu poslali dovoljno giftova. Koliki idiot moras biti.
Tu se krije zamka.

Ne treba ništa pametno reći ili uraditi.

Treba svojim kreveljenjem privući što više pratitelja koji će na njegovim klipovima vidjeti neku odjeću, šminku, aparat itd, čuti koji softver koristi da bi napravio video tog kreveljenje, pa da taj pratitelj tu istu odjeću, šminku, uređaj ili softver odluči kupiti. Ako će kreveljenjem privući više pratitelja nego "normalnim" ponašanjem ili kvalitetnim radom, to će oni koji se reklamiraju bolje prihvatiti. Kao i klikovi na portalima, nema veze koliko je vijest kvalitetna, bitno je da se klikne na bilo šta, pa se firmama kao razlog da se baš na tom portalu reklamiraju prodaje priča o broju klikova, dakle količini publike, ili veličini tržišta na koje će ta reklama dospjeti.

Da nije tako, Klix bi imao lektore :mrgreen:

Vrli novi svijet, reao bi Aldous.
Zoya

#225 Re: Influenceri?

Post by Zoya »

Mozak djece se promijenio pa sve što traje duže od 20 sekundi je predugo, predosadno, ako se nešto zanimljivo ne dešava. Tako je u školi. Jednostavno moraš biti kreativan. Samo što ne počnemo izigravati klaunove i dubiti na glavi.
Banalan primjer ako uporedimo pjesme koje su nekada trajale i po sedam minuta, na primjer Papa was a rollin’ stone, počinje lagano, pa čuješ bubnjeve nakon 10 sekundi, pa gitaru pa vokal i ostale instrumente, to se nekako polako odvijalo. Danas ne postoji pjesma koja traje u vrh glave dvije ipo minute, mislim ni toliko. Jednostavno predugo traje za mozgove koji su se razvili prebrzo i nestrpljivo. Tako ti je sa influencerima. Oni prikažu ili reklamiraju nešto na možda zanimljiviji način nego na običnim reklamama ‘Ignacio, vruće mi je’ i sve to upakuju u par sekundi ili minut maks. Tako da je jeftinije proizvođaću platiti randoom zanimljivoj osobi nego nekoj manekenki koja bi mu tražila puno više. Mene plaši šta će biti za deset godina ako se sve ne uspori.
Post Reply