Oni koji su zapravo imaju manje obrte gore navedenih djelatnosti imaju i više koliko ja znamkokuz_sa wrote: ↑28/06/2024 17:42Keramicariinsaneinthebrain wrote: ↑28/06/2024 15:42 3500 KM platu imaju politicari, pojedinci koji rade u nekim stranim firmama, bankari i kriminalci![]()
Vodoinstalateri
Gradjevinari
Elektricati
Stolari
Kvalitetna komercijala
Vozaci kamiona
Automehanicari
Niko me ne moze ubijediti da oni nemaju minimalno 3500
"Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Moderator: anex
-
luxferre
#7626 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
-
saimidin
#7627 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Vozači u međunarodnom prevozu i dalje relacije jesu preko 3k KM, unutar
i region su oko 2k KM
Prva opcija uglavnom osim vikendom žive u kamionu, druga uglavom spavaju kod kuće
Rođak keramika/fasade u SA oko 4k KM prosjek zima /ljeto, ali ljeti radi 6 dana, kaže smanjiti će rad i povećati cijenu, nije više mlad ima 35 god
Prva opcija uglavnom osim vikendom žive u kamionu, druga uglavom spavaju kod kuće
Rođak keramika/fasade u SA oko 4k KM prosjek zima /ljeto, ali ljeti radi 6 dana, kaže smanjiti će rad i povećati cijenu, nije više mlad ima 35 god
-
bumerangss
#7628 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Cuj nije mlad ima 35saimidin wrote: ↑30/06/2024 14:52 Vozači u međunarodnom prevozu i dalje relacije jesu preko 3k KM, unutari region su oko 2k KM
35 je vrhunac snage pa pogkedaj Modrić Džeko...
-
Casas
#7629 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Gdje radis?daario naharis wrote: ↑29/06/2024 21:53 Ja sam inzenjer elektrotehnike i imam 3200, dva regresa i bonus. Sarajevo, 6 god iskustva.
Ja sam inzinjer gradjevine imam 1700 KM, plus bonus 2 puta godisnje ( ukupno bonus bude cca 1600-2000KM).
Tuzla radno iskustvo skoro 3 godine.
Ne znam ni u Sarajevu da inzinjeri gradjevine koji imaju iskustva preko 10ak godina a da rade za privatne firme imaju platu preko 2500 KM.
Interesuje me jel neko od forumasa radi u BH Telecomu, trenutno u Tuzlanskoj direkciji je konkurs, pa traze 3 covjeka sa VSS, jedan od uslova je samo tehnicki a nevazno koji fax pa me interesuje kakva je plata za VSS a kakva ovamo za salterske radnike sa SSS?
-
Hakiz
#7630 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Nekoliko puta pročitao misleći da nisam vidio da piše "35 godina staža".bumerangss wrote: ↑30/06/2024 16:43Cuj nije mlad ima 35saimidin wrote: ↑30/06/2024 14:52 Vozači u međunarodnom prevozu i dalje relacije jesu preko 3k KM, unutari region su oko 2k KM
Rođak keramika/fasade u SA oko 4k KM prosjek zima /ljeto, ali ljeti radi 6 dana, kaže smanjiti će rad i povećati cijenu, nije više mlad ima 35 godja mislio ima 55
Ali...
-
swanfilter
#7631 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Neka mu kazu da poslije 40e krenu simptomi svega i svacega. Da ne zaglumi gazdu prerano. Pa ga dolete simptomi i pohlep. A ni blizu starosti.
-
daario naharis
#7632 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Sarajevo, strana firma.Casas wrote: ↑30/06/2024 18:38Gdje radis?daario naharis wrote: ↑29/06/2024 21:53 Ja sam inzenjer elektrotehnike i imam 3200, dva regresa i bonus. Sarajevo, 6 god iskustva.
Ja sam inzinjer gradjevine imam 1700 KM, plus bonus 2 puta godisnje ( ukupno bonus bude cca 1600-2000KM).
Tuzla radno iskustvo skoro 3 godine.
Ne znam ni u Sarajevu da inzinjeri gradjevine koji imaju iskustva preko 10ak godina a da rade za privatne firme imaju platu preko 2500 KM.
Interesuje me jel neko od forumasa radi u BH Telecomu, trenutno u Tuzlanskoj direkciji je konkurs, pa traze 3 covjeka sa VSS, jedan od uslova je samo tehnicki a nevazno koji fax pa me interesuje kakva je plata za VSS a kakva ovamo za salterske radnike sa SSS?
-
saimidin
#7633 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
On radi od 18-te, kad je tek počinjao ni 1000 nije mogao dobiti(istina to je kao danas 2000), doduše učio je zanat, naravno da nije star, ali ne treba se slomiti na tim fizičkim poslovima i sačuvati da može raditi još, a isto tako i živketi jer nije posao životbumerangss wrote: ↑30/06/2024 16:43Cuj nije mlad ima 35saimidin wrote: ↑30/06/2024 14:52 Vozači u međunarodnom prevozu i dalje relacije jesu preko 3k KM, unutari region su oko 2k KM
Rođak keramika/fasade u SA oko 4k KM prosjek zima /ljeto, ali ljeti radi 6 dana, kaže smanjiti će rad i povećati cijenu, nije više mlad ima 35 godja mislio ima 55
-
housetent
#7634 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Nadam se odlasku jos bar 100 hiljada radnika iz bosne,ja nisam otisao vec pobjegao
- ShnjaZZZ
#7635 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Neki dan druga vozio na polaganje njemačkog, kaže on došlo ih ukupno oko 50-60 za sva tri nivoa, iznenadio se kad je vidio profesoricu geografije iz srednje...kaže otišli joj muž i djeca i rekli ako hoćeš dođi, mi se ne vraćamo i evo ona uči da ide tamo radit ispodprosječan posao...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7636 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
50-60 ljudi je bas maloShnjaZZZ wrote: ↑01/07/2024 18:51 Neki dan druga vozio na polaganje njemačkog, kaže on došlo ih ukupno oko 50-60 za sva tri nivoa, iznenadio se kad je vidio profesoricu geografije iz srednje...kaže otišli joj muž i djeca i rekli ako hoćeš dođi, mi se ne vraćamo i evo ona uči da ide tamo radit ispodprosječan posao...
Prije je to islo trocifreno
-
last mohicans
#7637 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Baš tako, do 40te sam bio Rocky Balboa, sad zigni vamo, zigni tamo, a nisam fizikaner, al sam se u ratu slomio.swanfilter wrote: ↑30/06/2024 18:53 Neka mu kazu da poslije 40e krenu simptomi svega i svacega. Da ne zaglumi gazdu prerano. Pa ga dolete simptomi i pohlep. A ni blizu starosti.
-
Hakiz
#7638 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Nema više ko da polaže, svi već otišli._BataZiv_0809 wrote: ↑01/07/2024 18:5950-60 ljudi je bas maloShnjaZZZ wrote: ↑01/07/2024 18:51 Neki dan druga vozio na polaganje njemačkog, kaže on došlo ih ukupno oko 50-60 za sva tri nivoa, iznenadio se kad je vidio profesoricu geografije iz srednje...kaže otišli joj muž i djeca i rekli ako hoćeš dođi, mi se ne vraćamo i evo ona uči da ide tamo radit ispodprosječan posao...
A ti koji su otišli djecu prave tamo, pa ni djece da idu više nema, niti će biti.
Tako da mali broj ljudi na polaganju ne pokazuje da ljudi odlučuju ostati. Nema ko da ide. Prazno. Nego, kada odrastu djeca ovih Nepalaca, Bangladešanaca itd koji nam dolaze, povećat će se opet broj odlazaka.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7639 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Sta ima Hakiz? Dobar?Hakiz wrote: ↑01/07/2024 20:18Nema više ko da polaže, svi već otišli._BataZiv_0809 wrote: ↑01/07/2024 18:5950-60 ljudi je bas maloShnjaZZZ wrote: ↑01/07/2024 18:51 Neki dan druga vozio na polaganje njemačkog, kaže on došlo ih ukupno oko 50-60 za sva tri nivoa, iznenadio se kad je vidio profesoricu geografije iz srednje...kaže otišli joj muž i djeca i rekli ako hoćeš dođi, mi se ne vraćamo i evo ona uči da ide tamo radit ispodprosječan posao...
A ti koji su otišli djecu prave tamo, pa ni djece da idu više nema, niti će biti.
Tako da mali broj ljudi na polaganju ne pokazuje da ljudi odlučuju ostati. Nema ko da ide. Prazno. Nego, kada odrastu djeca ovih Nepalaca, Bangladešanaca itd koji nam dolaze, povećat će se opet broj odlazaka.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7640 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
poslije 45 treba na remontlast mohicans wrote: ↑01/07/2024 19:06Baš tako, do 40te sam bio Rocky Balboa, sad zigni vamo, zigni tamo, a nisam fizikaner, al sam se u ratu slomio.swanfilter wrote: ↑30/06/2024 18:53 Neka mu kazu da poslije 40e krenu simptomi svega i svacega. Da ne zaglumi gazdu prerano. Pa ga dolete simptomi i pohlep. A ni blizu starosti.
ja sam do 30. mislio da sam besmrtan
vidim u italiji lik živio 112 godina
do zadnjeg dana pričao da je besmrtan jer je dobro izgledao i osjećao se
dakle genetika... stil podneblje... mogo bi čovjek živjet u prosjeku 100 godina
-
nekome
#7641 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
od 3 osobe koje odu najmanje 1 ode u vece gradove poput sarajevo ili tuzla
- kurty
#7642 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Građevine.. EA, HI, AM, jako puno privatnih firmi, koji imaju 10 -20 miliona godišnjeg prometa...
Znam da su jaki sa platama i masinci i elektroinzinjeri...
- Truba
#7643 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
svi imaju sem mene i tebe hakize
u pm
kakva su to vremena došla bolje bitimlad zdrav i bogat nego star
i siromašan
u pm
kakva su to vremena došla bolje bitimlad zdrav i bogat nego star
-
zippoo87
#7644 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ateista wrote: ↑28/06/2024 13:10Nikako se ne mogu sloziti sa tim nacinom primanja radnika. Razumijem da to izgleda uredjeno i kao neke procedure, velika i ozbiljna firma, ali je u sustini jako suplje iz puno razloga. Jedan od problema je sto se tako odbijaju kvalitetni i kvalifikovani radnici, jer mnogi ne bi sebi dopustili da se peglaju sa tim. To mogu oni koji tek pocinju raditi i koji nemaju nekog iskustva, neko ko drzi do sebe, pogotovo danas, sigurno ne bi pristao na toliko gubljenja vremena za posao za koji pri tome ne zna ni sta mu se tacno nudi. Nije ni cudo da vam se takvi likovi onda javljaju.kokuz_sa wrote: ↑28/06/2024 12:47 To sa krugovima i dugim razgovorimani testiranjima za posao itekako podrzavam
Cistobiz razloga kada neko prodje sve to
Ti znas da sebon nece zajebavat nanposlu kad je sve tobistrpio
Kod mene zena kada je prelazilabu drugu firmu imala je bas ludo testiranje
Prvi dan 4h test
2 skripte
Jedna sa pitanjuma druga sa odgovorima. Par hiljada pitanja je bilo.
Ako to prodjes onda ides na dva psiho testa
Jedan je mislim 90minuta drugi 45
I ako sve to prodjes onda ides na razgovor sa upravnim odborom firme.
Sto se tice plate
Dobijes samo ugovor na mail
Tu sve pise. Ako ti se svidja potpises, ako ne trazi jovi posao.
Pise lijepo
Ima 5 nivoa plate u firmi
Svi krecu od nivoa br 1 i napredujes
Pise koliko bodova moras imati za drugi nivo i vrijeme koje trebas biti u firmi za to.
Svako malo u firmi imas neki test i zadatke koji uticu na bodove za platu.
Zato sad se zajebavam da kod kuce sam ja glava kuce i da govorim samo da, draga
Jer ima 1800KM vecu platu od moje![]()
Osim sto je gubljenje vremena za kandidate, previse je posla i gubljenja vremena za HR, nekako mi to djeluje kao da HR pokusava da opravda svoj posao svim tim procedurama, da pokaze koliko i ozbiljno rade, pa komplikuju bespotrebno svoj posao. To sto neko prodje sve te procedure, opet ne znaci da ce ostati ako nije zadovoljan, kljucno je na kraju kakvi su uslovi rada, ako nisu dobri nece ostati ne znam sta da je prosao da dodje do tog posla, a opet ako su uslovi dobri onda za tim nema potrebe, ljudi ce ostati ako su uslovi dobri. Generalno, mnoge se firme previse bave formalnostima i nebitnim stvarima, najbitnije je upravo to da se radnicima omoguce dobri uslovi rada i tada ce puno lakse zadrzati ljude i privuci druge kvalitetne radnike, ne time sto ih izmaltretiras da dodju do posla.
Sto se tice kvaliteta radnika, sva ta testiranja, psiholoski testovi i slicno, koliko god ozbiljni bili, ne moraju nista znaciti. Ne kazem da ne treba testirati radnike i raditi psiholoske profile, ali ne treba ni pretjerivati sa tim. Na kraju se sve svodi na to kako neko radi taj posao, koliko je snalazljiv, kako se snasao i slicno, a svi ti testovi mogu mozda malo profilisati, ali ne mogu dati konacni odgovor da li je neko dobar za taj posao ili ne. Na kraju se sve vidi kada neko pocne raditi, probni rad je najbolji nacin da vidis kakav je neko.
Sta je sa slucajevima kada takva firma hoce da vrbuje nekog da predje iz druge firme? Hoce li i tad raditi sva ta testiranja i psiholoske testove? Bas ce na taj nacin nekog vrbovati da predje, a budimo realni vecina kvalitetnih radnika vec negdje radi i ko hoce kvalitetnog radnika to je najbolji nacin da dodje do njega, tesko je uloviti tako kad objavis oglas pa se prijave ljudi.
Ta silna testiranja i kurcev HR su ono njagore sto nasi poslodavci uzimaju od zapada.
Ja sam u jebenom Motorexu,prije 5-6 godina,3 mjeseca isao na testiranja za prodavca dijelova,milion nekih krugova i kuraca i na kraju nista. Jos mi direktor/vlasnik gleda CV i ja napisao 2-3 hobija,on meni govori kako je to ustvari mana,jer oni hoce da je radnik 24 sata fokusiran samo na firmu,kao kakvi hobiji u slobodno vrijeme
Ja gledam i ne vjerujem
- Truba
#7645 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
podržavam testove i ispite peglanja i krugove ali samo tamo gdje su velike plate
maltretiranje ljudi za crkavicu...
to je odron
maltretiranje ljudi za crkavicu...
to je odron
-
Hakiz
- dr_Evil
#7647 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Boris kao i uvijek na razini zadatka! Bravo care!
https://bljesak.info/kolumna/kolumne/ko ... ada/459661
Dosho vakat nemas gdje u metropoli ni dobra kolumniste, sreca pa vam jug jos malo drzi standard
https://bljesak.info/kolumna/kolumne/ko ... ada/459661
Dosho vakat nemas gdje u metropoli ni dobra kolumniste, sreca pa vam jug jos malo drzi standard
- Ateista
#7648 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Koji lik, cuj kakvi hobiji, meni da neko takav i ponudi posao ja bih odbio ako ima takav stav.zippoo87 wrote: ↑02/07/2024 12:27Ateista wrote: ↑28/06/2024 13:10Nikako se ne mogu sloziti sa tim nacinom primanja radnika. Razumijem da to izgleda uredjeno i kao neke procedure, velika i ozbiljna firma, ali je u sustini jako suplje iz puno razloga. Jedan od problema je sto se tako odbijaju kvalitetni i kvalifikovani radnici, jer mnogi ne bi sebi dopustili da se peglaju sa tim. To mogu oni koji tek pocinju raditi i koji nemaju nekog iskustva, neko ko drzi do sebe, pogotovo danas, sigurno ne bi pristao na toliko gubljenja vremena za posao za koji pri tome ne zna ni sta mu se tacno nudi. Nije ni cudo da vam se takvi likovi onda javljaju.kokuz_sa wrote: ↑28/06/2024 12:47 To sa krugovima i dugim razgovorimani testiranjima za posao itekako podrzavam
Cistobiz razloga kada neko prodje sve to
Ti znas da sebon nece zajebavat nanposlu kad je sve tobistrpio
Kod mene zena kada je prelazilabu drugu firmu imala je bas ludo testiranje
Prvi dan 4h test
2 skripte
Jedna sa pitanjuma druga sa odgovorima. Par hiljada pitanja je bilo.
Ako to prodjes onda ides na dva psiho testa
Jedan je mislim 90minuta drugi 45
I ako sve to prodjes onda ides na razgovor sa upravnim odborom firme.
Sto se tice plate
Dobijes samo ugovor na mail
Tu sve pise. Ako ti se svidja potpises, ako ne trazi jovi posao.
Pise lijepo
Ima 5 nivoa plate u firmi
Svi krecu od nivoa br 1 i napredujes
Pise koliko bodova moras imati za drugi nivo i vrijeme koje trebas biti u firmi za to.
Svako malo u firmi imas neki test i zadatke koji uticu na bodove za platu.
Zato sad se zajebavam da kod kuce sam ja glava kuce i da govorim samo da, draga
Jer ima 1800KM vecu platu od moje![]()
Osim sto je gubljenje vremena za kandidate, previse je posla i gubljenja vremena za HR, nekako mi to djeluje kao da HR pokusava da opravda svoj posao svim tim procedurama, da pokaze koliko i ozbiljno rade, pa komplikuju bespotrebno svoj posao. To sto neko prodje sve te procedure, opet ne znaci da ce ostati ako nije zadovoljan, kljucno je na kraju kakvi su uslovi rada, ako nisu dobri nece ostati ne znam sta da je prosao da dodje do tog posla, a opet ako su uslovi dobri onda za tim nema potrebe, ljudi ce ostati ako su uslovi dobri. Generalno, mnoge se firme previse bave formalnostima i nebitnim stvarima, najbitnije je upravo to da se radnicima omoguce dobri uslovi rada i tada ce puno lakse zadrzati ljude i privuci druge kvalitetne radnike, ne time sto ih izmaltretiras da dodju do posla.
Sto se tice kvaliteta radnika, sva ta testiranja, psiholoski testovi i slicno, koliko god ozbiljni bili, ne moraju nista znaciti. Ne kazem da ne treba testirati radnike i raditi psiholoske profile, ali ne treba ni pretjerivati sa tim. Na kraju se sve svodi na to kako neko radi taj posao, koliko je snalazljiv, kako se snasao i slicno, a svi ti testovi mogu mozda malo profilisati, ali ne mogu dati konacni odgovor da li je neko dobar za taj posao ili ne. Na kraju se sve vidi kada neko pocne raditi, probni rad je najbolji nacin da vidis kakav je neko.
Sta je sa slucajevima kada takva firma hoce da vrbuje nekog da predje iz druge firme? Hoce li i tad raditi sva ta testiranja i psiholoske testove? Bas ce na taj nacin nekog vrbovati da predje, a budimo realni vecina kvalitetnih radnika vec negdje radi i ko hoce kvalitetnog radnika to je najbolji nacin da dodje do njega, tesko je uloviti tako kad objavis oglas pa se prijave ljudi.![]()
Ta silna testiranja i kurcev HR su ono njagore sto nasi poslodavci uzimaju od zapada.
Ja sam u jebenom Motorexu,prije 5-6 godina,3 mjeseca isao na testiranja za prodavca dijelova,milion nekih krugova i kuraca i na kraju nista. Jos mi direktor/vlasnik gleda CV i ja napisao 2-3 hobija,on meni govori kako je to ustvari mana,jer oni hoce da je radnik 24 sata fokusiran samo na firmu,kao kakvi hobiji u slobodno vrijeme
Ja gledam i ne vjerujem
Kao totalnu kontru tome, jedan kolega mi je pricao da mu je tadasnji direktor rekao da ga je zaposlio zato sto je u CV-u napisao da svira bas, drago mu da radnici imaju zivot i van posla.
Nije ni svjestan koliko je u pravu i koliko je to bitno, jer neko ko je zadovoljan svojim zivotom moze biti i zadovoljan radnik.
Taj debil iz motorexa nikad tako nece naci normalnog i zadovoljnog radnika ako trazi one koji nemaju nista drugo osim posla, koliko god on mislio da ce biti fokusirani samo na posao i da ce dobro raditi, oni ce kad tad puci ili ce otici jer su nezadovoljni i nesretni. Nisu ni svjesni koliko ih kosta stalno mienjanje nezadovoljnih radnika, koliko vremena i novca se izgubi dok se neko obuci za rad, te da bi za firmu bilo bolje naci kvaltietnog i zadovoljnog radnika, platiti ga i malo vise, ali koji ce duze ostati i zadrzati se, nego stalno mijenjati radnike i davati im sicu.
Za HR, tacno je da je to neko kopiranje zapada. Ja i dalje mislim da postojanje HR-a za velike firme ima smisla, na razne nacine, samo dok se ne pretjeruje i dok ne pokusavaju da daju sebi previse na znacaju i da se preseravaju, pa postanu sami sebi smisao. Mislim da je zapad prvi koji pocne pretjerivati sa necim, sama ideja HR-a je bila dobra, ali onda kao i sve drugo se komercijalizuje i pocinje da se gure i forsira vise nego sto treba i onda imamo to sto imamo.
-
nekome
#7649 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Nema majstora jer su svi “akademski gradjani” te je kuhanje ručka i mijenjanje odigurača demodé pa trebas nazvat majstora ili glovu za to. To i odlasci naravno.
- dr_Evil
#7650 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ja sam nedavno imao manji okrsaj tetom iz HR-a. Zaposlila dvojicu, to jest ona i tehnicki direktor, 2 intervjua i niko se nije sjetio da ih upita sta tehnicko. Inzinjeri ne znaju izracunat obicnu gredu sa jednom silom, a ocito niti nacrtati obicnu skicu rukom. A ja vise nemam zivaca, ova hinjava nova generacija mi ide na neku stvar. Ja sav sretan uzeo knjige iz skole, oznacio im i podvukao sta je bitno, napisao smjernice kako da dodju do odgovara, isprintao im slicne primjere, reko momci procitajte i pokusajte pa cemo zajedno ispravit, kazu on meni pa hajd ti nama to uradi posto se zuriAteista wrote: ↑04/07/2024 12:30
Za HR, tacno je da je to neko kopiranje zapada. Ja i dalje mislim da postojanje HR-a za velike firme ima smisla, na razne nacine, samo dok se ne pretjeruje i dok ne pokusavaju da daju sebi previse na znacaju i da se preseravaju, pa postanu sami sebi smisao. Mislim da je zapad prvi koji pocne pretjerivati sa necim, sama ideja HR-a je bila dobra, ali onda kao i sve drugo se komercijalizuje i pocinje da se gure i forsira vise nego sto treba i onda imamo to sto imamo.
Drugi put, ja im sve prepravio, oznacio i rekao ispravite, oni kazu zavrsili i pitaju trebam li opet pregledat, reko ako zelite ali znajte da direktor ne gleda on samo potpise. Kazu super i odnesose mu, za par dana proizvodnja zove kaze ne moze, kazu Evil pregledao, a ja samo sve papire sa oznacenim crvenim iz ladice reko hocemo li pogledat. Sad me zaobilaze
Mislim da je IT malo otisao dalje sto se tice barem tih stvari, redovno cujem da su imali kakav zadacic da urade. Mislim da bi sve branse trebale slijediti, samo osnove da se vidi ima li se na cemu gradit.