tramvajtrojka wrote: ↑02/07/2024 14:23
zigson wrote: ↑02/07/2024 14:10
tramvajtrojka wrote: ↑02/07/2024 14:09
Pa sam problem nase industrije NI je bilo to sto nismo imali kretanje kapitala kroz firme, i isplate zarada dionicarima kao u svakoj normalnoj firmi, gdje su zbog toga razni mesetari krenuli otkupljivati dionice od malih dioničara
veci je problem sto je Fadil ubacio hifine mesetare u Igman nego isplata zarade i dividendi
Opet tema je sadasnjost ti vracas na proslost
Al haj
Pa moras spomenuti prošlost i blokiranje isplate dividendi koja je gusila nasu NI, pa sam ulazak amerikanaca u pretis je bio uslovljen tome
Ne mozes ne spomenuti prošlost gdje je Fadil umalo ugasio binas i zrak, a dns binas potpisuje poslove u desetinama miliona dolara i zaposljava stotine novih radnika, plavi ga pljuje jer je Nermin uradio bolje stvari za NI, a sto je on godinama pričao o transporterima i ostalim SDA ublehama na temi o namjenskoj industriji gdje je godinama trolao o tome
Kakav Nermin i NI,on je svoje pokazao u prvom svome mandatu.
Ne kazem ja da Fadil nije napravio greske al daleko je ostavio bolje stanje u NI nego je zatekao 2015 godine.
*
Prihod od namjenske industrije u FBiH u 2012. godini, u periodu u kojem je SDP predvodio vlast, iznosio je 100.731.655 KM. Već naredne godine je namjenska industrija pod vodstvom Vlade Nermina Nikšića zabilježila prihod od 76.048.135 KM, a u posljednjoj godini svog mandata, 2014. godini, je prihod iznosio 112.053.408 KM.
Od 2012. do 2014. godine ostvaren je akumulirani gubitak u iznosu od 23 miliona KM, dok je od 2015. do 2017. godine ostvarena dobit u iznosu od 85 miliona KM.
Ukupan prihod svih devet preduzeća namjenske proizvodnje u periodu od 2015. do 2018. povećan dva puta, s oko 300 miliona na 600 miliona KM.
*Kada ostavis NI zdravu,danas je puno lakse nastaviti tamo gdje su stali ali valjalo je dovesti do tog stanja da NI bude zdrava.
Nemam clansku Sda,tako da mi šef ne moze biti Bakir Izerbegovic za razliku od nekih ovdje na ovoj temi kojima se clanska vidi u nazivu profila
Nermin nas je zaduzio u ovih godinu dana kao Novalic u 8 godina,i ako ovako nastavi nece me iznenaditi pojava i vatromet kao 2014 jer svi njegovi losi ekonomski? potezi vode ka tome.
Mislim da realnije da se Nip oko toga slaze umjesto sto brani neodbranjivo jer oni su tada bili u Sda.