Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
beco wrote: ↑01/07/2024 21:00
Čime je Max ugrozio Nor, je li ga bacio na šljunak, je li ga izgurao kao Ham Maxa u Silverstonu?
Nor kao nije mogao malo lijevo? Za razliku od Max u Silverstonu, Nor nije bio putnik u incidentu imao je izbor da se pomjeri, odbio je to (tačno se vidi na zadnjoj slici)? Da i nije bilo kontakta prešao bi ga sa vanjske ali u žutu možda jedino da je bolje izašao iz T3 pa onda da je pokusao u T4.
Niko ne poredi ista! Jebo vas Silverstone, proslo.
Ovdje Noris nije mogao vise lijevo jer kocenje na pasici sa jednom stranom tockova i drugom na pisti nije isto. Pasica NIJE DIO STAZE PREDVIDJEN ZA TRKANJE. Ona se samo tolerise kao takva. Iz te vizure je Lando ispravan sto nije jos bjezao lijevo. Odlucio je da nece bjezati od kontakta, pa makar se skrhali. Legitimno. I Maxovo je legitimno. Zato je kaznjen zbog krivice za sudar.
I opet ce uraditi isto, i dok 3-4x ne bude skrhan u tim nastojanjima prolazenja "krozasviju", nece prestati. Srecom McLaren je malo smanjio zaostatak, pa ce do ovoga opet doci. I opet ce ili Ferrari ili Mercedes ni krivi, ni duzni hairovati...
Tako i treba.
Za gluhu "krmad" opet: Pomjeranje volana Maxa je ovdje NEBITNO! Auto ti ide na lijevi rub, prije tog ruba VEC IMA DRUGI AUTO TU. Ako ga udaris, do tebe je!
beco wrote: ↑01/07/2024 23:24
Dobro nek ste vi veći stručnjaci od iskusnih F1 novinara.
Iskusni F1 novinari...?
WTF ? Rekoh, sad ce reci Iskusni F1 vozaci... Kad jok, novinari... Novinar je kao i ti i ja, i misljenje, i supak, svako ga ima...
Zato postoje neka pravila, i neke sudije koje bi ta pravila trebali primjenjivati sto ravnomjernije. Nije to lako, ali je gore ako se ne primjenjuju nikako.
PO TIM PRAVILIMA JE MAX KAZNJEN 10 SEK. (For causing a Collision)! Pametno dovoljno. Gluhoj krmadi i ne bas...
Što se tiče incidenta, ovo je početak i kraj priče:
"Car 1 [Verstappen] was approaching turn 3 with Car 4 [Norris] alongside on his left. Before turning in, the driver of Car 1 moved to the left, causing a collision with Car 4. The Stewards determine that the driver of Car 1 was predominantly at fault and therefore impose the above mentioned penalty in line with precedents."
Verstappen also received two penalty points on his super licence. The Dutchman was at two prior to the Austrian Grand Prix. For 12 penalty points, a Grand Prix suspension will follow.
Međutim, nikakve potrebe nema dodatno satanizovati niti etiketirati vozača.
Dobio je i Alonso kaznu na istom GP iz istog razloga.
Alonso kojiima dugu istoriju aferima, a i recentnih, da se sjetimo samo Melbourne-a.
DaysleepeR wrote: ↑02/07/2024 13:37
Pa eto ja se ne bih složio.
On nije pod nikakvim pritiskom, ima 100 poena prednosti, "ganja" ga vozač koji ima 1 GP u karijeri.
Pa eto sto ga nije pustio da prodje, nabio mu se uz auspuh na manje od 5 sekundi i ispao macak koji pobjedjuje cak i kad neko ispred prvi prodje ispod kockaste zastave?
DaysleepeR wrote: ↑02/07/2024 13:37
Pa eto ja se ne bih složio.
On nije pod nikakvim pritiskom, ima 100 poena prednosti, "ganja" ga vozač koji ima 1 GP u karijeri.
Pa eto sto ga nije pustio da prodje, nabio mu se uz auspuh na manje od 5 sekundi i ispao macak koji pobjedjuje cak i kad neko ispred prvi prodje ispod kockaste zastave?
Max je dodatno pokazao kakav je i sta je kad je poslije sudara onako ostecen gurao Landa na travu kad je ovaj htio da ga prestigne, vidim dezurni branioci sute oko toga imate li sta reci za to? Koje je opravdanje?
ITNet wrote: ↑02/07/2024 14:19
Max je dodatno pokazao kakav je i sta je kad je poslije sudara onako ostecen gurao Landa na travu kad je ovaj htio da ga prestigne, vidim dezurni branioci sute oko toga imate li sta reci za to? Koje je opravdanje?
Ne bih rekao da ga je gurao, mislim da im je obojici bolid zanosio jer jedan točak nije bio u funkciji.
Ne bih rekao da ga je gurao, mislim da im je obojici bolid zanosio jer jedan točak nije bio u funkciji.
De pogledaj malo kip bolje, kako drzi pravac poslije bez problema, ah ja sto ovaj rece gradjevinske stvari koje mi ne kontamo
Ide poslije toga pravo bez problema, pa onda ode lijevo kad je LAndo opet lijevo krenuo da ga zaobidje, hajde molim te
Last edited by ITNet on 02/07/2024 14:52, edited 1 time in total.
De pogledaj malo kip bolje, kako drzi pravac poslije bez problema, ah ja sto ovaj rece gradjevinske stvari koje mi ne kontamo
Ma to dok je skontao kako špura radi, ne može odmah...