MUP KS postoji li?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tvrtko II Kotromanić

#526 Re: MUP KS postoji li?

Post by Tvrtko II Kotromanić »

vjeshalica wrote: 01/07/2024 09:36
Tvrtko II Kotromanić wrote: 01/07/2024 09:30
vjeshalica wrote: 01/07/2024 09:21 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /240701028

Pd danas body cam

Sad da vidimo gazdice kurvice pravnicicice i ponasanje, znas ti ko sam ja, zvacu ti komandira.... :lol:
:thumbup:
bilo bi super kada bi, nakon ove testne faze, body cam dobili i drugi sektori policije
Cijela drzava bi trebala imati ovo. Da gledamo seoske lole u "svojim pravima" :lol:
sto posto
pa da gledamo hojrate uzivo "samo 5 minuta pasa", "znas li ti ko sam ja" i sl.
Naslovnica

#527 Re: MUP KS postoji li?

Post by Naslovnica »

Ono, može li mi neko objasniti koja je konkretno korist ovih kamera koje su okačili na drotove?
I dalje će se okretati glava ili salutirati brudama i kurvicama u skupim autima, i dalje će im Šmrk moći bukvalno oteti frajera iz policijskog automobila i namarati ga itd.
Da neće možda preko ovih kamera prenosti live iz EOL pumpe iza Bitumenke, tik-tokati i slično?!
Naslovnica

#528 Re: MUP KS postoji li?

Post by Naslovnica »

vjeshalica wrote: 01/07/2024 09:21 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /240701028

Pd danas body cam

Sad da vidimo gazdice kurvice pravnicicice i ponasanje, znas ti ko sam ja, zvacu ti komandira.... :lol:
Šta je smiješno ba?
Pa nazvaće komandira i sa kamerom i bez kamere.
ccc
HelaS

#529 Re: MUP KS postoji li?

Post by HelaS »

Naslovnica wrote: 01/07/2024 13:34 Ono, može li mi neko objasniti koja je konkretno korist ovih kamera koje su okačili na drotove?
I dalje će se okretati glava ili salutirati brudama i kurvicama u skupim autima, i dalje će im Šmrk moći bukvalno oteti frajera iz policijskog automobila i namarati ga itd.
Da neće možda preko ovih kamera prenosti live iz EOL pumpe iza Bitumenke, tik-tokati i slično?!
Kamere sa snimanjem nisu za javnost, već za internu upotrebu, za nadzor nad radom policajaca na terenu. Npr. i za pravosuđe, kod prekomjerne upotrebe sile, itd. Ovakve kamere na sebi trebaju imati i inspektori u vršenju poslova iz svojih nadležnosti, i svi slični "javni" radnici.
Naslovnica

#530 Re: MUP KS postoji li?

Post by Naslovnica »

HelaS wrote: 01/07/2024 13:39
Naslovnica wrote: 01/07/2024 13:34 Ono, može li mi neko objasniti koja je konkretno korist ovih kamera koje su okačili na drotove?
Kamere sa snimanjem nisu za javnost, već za internu upotrebu, za nadzor nad radom policajaca na terenu. Npr. i za pravosuđe, kod prekomjerne upotrebe sile, itd. Ovakve kamere na sebi trebaju imati i inspektori u vršenju poslova iz svojih nadležnosti, i svi slični "javni" radnici.
Znam da kamere nisu za javnost, malo karikiram.
I jope pitam...kamera snima...i?
Kao da nam treba kamera da bi se nešto znalo što se sada ne zna?
Inspektori su uzimali i uzimaće i dalje, bez obzira na kamere.
Isto tako i policija.
Onaj ko bi trebao da nadzire policiju - uzima.
Onaj ko bi lafo trebao da gleda kamere, i on uzima.
Kamere će služiti samo za veoma rijetke situacije, ne za situacije kada Šmrk našamara policiju nego kada neki drogalj uradi nešto. Ovi Šmrkovi&co će i dalje biti zaštićeni.
Ono zbog čega smo mi u Q neće ispraviti niti jedna kamera.
Da mi je malo tih vaših ružičastih naočala...
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#531 Re: MUP KS postoji li?

Post by teskeredzic_22 »

Naslovnica wrote: 01/07/2024 13:51
Isto tako i policija.
Kamere će služiti samo za veoma rijetke situacije, ne za situacije kada Šmrk našamara policiju nego kada neki drogalj uradi nešto. Ovi Šmrkovi&co će i dalje biti zaštićeni.
Ako ikada bude zaživjela pravna država kamere su korisne.
Jedino što ćemo ih u godinama pred nama plaćati uzaludno.

Oni će i dalje kukati kako i dalje nemaju penderka i opasača da stoje pred Pirpom 15 dana uzastopno svaki dan i pišu kazne pa 15 dana svaki drugi dan pa 15 dana svaki treći dan i mirna Bosna a pun budžet.

Jer nedostatak cipela je kriv.
vjeshalica

#532 Re: MUP KS postoji li?

Post by vjeshalica »

Uplata novcane kazne se vrsi u Budzet Kartona, a ne u budzet Policije tj.MUPa
cvrčak_na_hedonizmu

#533 Re: MUP KS postoji li?

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Isto tako i policija.
Prije da su botovske, interesne, uz parolu ne vjeruj sopstvenim ocima nego mojim rijecima. I problem rijesen.

Eto, vidis da se sve moze kad se hoce :D
mali_balon

#534 Re: MUP KS postoji li?

Post by mali_balon »

A nakacili kamere na saobracajce....sto li :lol:
Hakiz

#535 Re: MUP KS postoji li?

Post by Hakiz »

Isto tako i policija.
Kamere policije će gledati policija. Takozvana "unutrašnja kontrola". Neće neka služba van policije.

A vrana vrani oči ne vadi.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#536 Re: MUP KS postoji li?

Post by Truba »

primiš mito i onda te imaju na snimci i njihov si
u njhovu džepu

čini mi se da sam vidio neku u civilu hot bombu koja je imala neku kameru na rameu ili prsima
je li to to
drotovica u civilu
bas sam se cudio tom uređaju
HelaS

#537 Re: MUP KS postoji li?

Post by HelaS »

mali_balon wrote: 02/07/2024 05:04 A nakacili kamere na saobracajce....sto li :lol:
Poprilično su velike ove kamere, vjerujem da su teške nekoliko stotina grama, pa smetaju kad policajci trče za kriminalcima. Saobraćajni uglavnom ne trče, pa su ih zbog toga oni dobili da nose.
mali_balon

#538 Re: MUP KS postoji li?

Post by mali_balon »

HelaS wrote: 02/07/2024 11:15
mali_balon wrote: 02/07/2024 05:04 A nakacili kamere na saobracajce....sto li :lol:
Poprilično su velike ove kamere, vjerujem da su teške nekoliko stotina grama, pa smetaju kad policajci trče za kriminalcima. Saobraćajni uglavnom ne trče, pa su ih zbog toga oni dobili da nose.
Da, to mozda kod normalnih policija drzava i sistema, kod nas je to zbog love....ovi su najkorumpiraniji tj najlakse uzimaju pare
Thorgerson

#539 Re: MUP KS postoji li?

Post by Thorgerson »

Ja se ne sjecam kad me zadnji put zaustavila policija u KS. Fkt ne znam. Ima sigurno 5 godina.

Dobar dan. Dobar dan. Znate sta ste uradili. Znam. Evo kazna. Hvala i dovidjenja. Znaci nismo ni slovo vise razmjenili.

I to je to.

Ja to hocu od policajca.

Al jok. Prvo sto imas sofera koji kad naprave sranje, padaju na koljena. Samo sto ne dovedu babe da jecaju. Onda imas policije koja ti ocitava lekcije i soli pamet. Imas i ovih sta cemo, gdje radis i slicne gluposti.

Zaustavi me. Pozdravimo se.
Saopsti mi prekrsaj.
Napisi kaznu. Pozdravimo se.

I gotovo ba.

Al qrcina. Valja bosnji priznat da je pogrijesio. Eeee. A ponavljam, mene nikad nisu bez razloga kaznili. Nikad. Svaki put kad sam zaustavljen napravio sam sranje. Osim rutinskih kontrola. I dosta puta su me pustili sa upozorenjem. Jer kazem, znam napravio sam gresku i to je to. I garantujem da cete bolje proci nego kad se pravis pametan. Barem je meni tako prolazilo. Ne kazem, nisam savrsen, dok se bilo mladje, bilo je i kafa. Jbg. Al sad ma nema sanse. Pisi kakva god da je kazna.
kabal1337

#541 Re: MUP KS postoji li?

Post by kabal1337 »

Oni su uveli kamere, bez da su regulisali zakon u vezi njih. Tj. da javnost moze traziti snimak.

Ako su htjeli rijesiti mito, zasto nisu uveli upozorenje za lakse prekrsaje.

Jucer su blokirali saobracaj u ulici kod hotela Evrope, i ide cova govori policaj-ki tonom kao da je ruzi. Zasto nisi pustila tog i tog... reci kolegi. :-)
Last edited by kabal1337 on 05/07/2024 15:24, edited 1 time in total.
Semper123

#542 Re: MUP KS postoji li?

Post by Semper123 »

U KS zadnje 4 godine nema mita, ko god suprotno kaze laze... Nakon hapsenja saobraćajaca, nikome više ne pada na pamet da uzima lovu.
kabal1337

#543 Re: MUP KS postoji li?

Post by kabal1337 »

policija na svakoj prometnijoj raskrsnici. lijepo ih je vidjeti.
vjeshalica

#544 Re: MUP KS postoji li?

Post by vjeshalica »

kabal1337 wrote: 05/07/2024 15:22 Oni su uveli kamere, bez da su regulisali zakon u vezi njih. Tj. da javnost moze traziti snimak.

Ako su htjeli rijesiti mito, zasto nisu uveli upozorenje za lakse prekrsaje.

Jucer su blokirali saobracaj u ulici kod hotela Evrope, i ide cova govori policaj-ki tonom kao da je ruzi. Zasto nisi pustila tog i tog... reci kolegi. :-)
Kamere su proba vidjece se iz iskustva tj prakse sta je ciniti. To je potpuno nepoznata stvar kod nas. Treba je razviti
noviclan

#545 Re: MUP KS postoji li?

Post by noviclan »

https://m.facebook.com/story.php?id=100 ... 0857141916

Komentar od MatroNatrpawatch
http://www.klix.ba/komentar/26684827

MUP Kantona Sarajevo nabavio dva nova "presretača", prekršaji se neće moći brisati
http://www.klix.ba/clanak/240713052
kB27

#546 Re: MUP KS postoji li?

Post by kB27 »

Od stvari koje će nova vozila pratiti ističu evidenciju vozača koji ugrožavaju saobraćaj, ne nose sigurnosni pojas, koriste mobilne telefone, prolaze kroz crveno svjetlo te prelaze preko pune linije.
Jesam li samo ja skeptican za mobilne telefone? Pa ako se automatski biljezi bez ucesca gospo'n policajca, to ce biti hiljadu kazni po krugu Bascarsija - Ilidza.
PM72

#547 Re: MUP KS postoji li?

Post by PM72 »

Dobih par kazni prije neki dan...sve od prije godinu dana ...autoput petlja Butila...ograničenje 70 ja išao 81...haram im bilo :D
kB27

#548 Re: MUP KS postoji li?

Post by kB27 »

PM72 wrote: 13/07/2024 21:41 Dobih par kazni prije neki dan...sve od prije godinu dana ...autoput petlja Butila...ograničenje 70 ja išao 81...haram im bilo :D
https://youtu.be/wAUPENzpd_o?si=K86tukFQUViNHYGz

:lol: :lol: :lol:
di_natale

#549 Re: MUP KS postoji li?

Post by di_natale »

noviclan wrote: 13/07/2024 15:39 https://m.facebook.com/story.php?id=100 ... 0857141916

Komentar od MatroNatrpawatch
http://www.klix.ba/komentar/26684827

MUP Kantona Sarajevo nabavio dva nova "presretača", prekršaji se neće moći brisati
http://www.klix.ba/clanak/240713052

Zna li se koja su auta? :D
PM72

#550 Re: MUP KS postoji li?

Post by PM72 »

kB27 wrote: 13/07/2024 21:42
PM72 wrote: 13/07/2024 21:41 Dobih par kazni prije neki dan...sve od prije godinu dana ...autoput petlja Butila...ograničenje 70 ja išao 81...haram im bilo :D
https://youtu.be/wAUPENzpd_o?si=K86tukFQUViNHYGz

:lol: :lol: :lol:
I genocidnoj kad te ćopi radar dobijes kaznu u roku hefte...našim šupcima treba godina,da sam je dobio za heftu pripazio bih se...
Post Reply