SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

bumerangss

#81876 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bumerangss »

smijesni_ste wrote: 30/06/2024 17:19
bumerangss wrote: 30/06/2024 17:06
Ima tu istine... da znate što ne znate a ja znam zbog prirode mog posla, koliko narkomana, alkoholičara, šizofreničara, PTSP-ovaca, osuđenih i ne osuđenih dilera, ubuca... i onih koji su na viken dopustu iz raznih zatvora na ulucama ne bi ste smijeli izaci iz kuce u po bijela dana a pogotovo ne iza akšama :D
Pretpostavljam da si upoznat sa ovom FB grupom ili barem nekim akterima :D

https://www.facebook.com/KPDZE
Znam za ovu fb grupu i eto to nam je lice društva kad se tako hvale koji su bili u zenici. Znam neke...

Evo na crnoj hronici slika tog gorana i danas nije bilo dopusteno novinarima prisustvo suđdnju jer nema ko da odobri predsjednica suda ne radi nedeljom :-)
nekome

#81877 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nekome »

kako to funkcioniše jer milion puta čujemo od policije "kada se slučaj rasvijetli" pa onda od tužilaštva "kada se rasvijetli" i onda je li zatvoreno suđenje šta li uglavnom nikad se ne sazna šta se tačno desilo i kako a nekad i ko je u pitanju
swanfilter

#81878 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by swanfilter »

A, kako je komsija znao za ubistvo ako tijelo zene ovo dvoje bolesnika nisu ni pomijerili iz stana?
vjeshalica

#81879 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

nekome wrote: 30/06/2024 18:16 kako to funkcioniše jer milion puta čujemo od policije "kada se slučaj rasvijetli" pa onda od tužilaštva "kada se rasvijetli" i onda je li zatvoreno suđenje šta li uglavnom nikad se ne sazna šta se tačno desilo i kako a nekad i ko je u pitanju
Uglavnom se ne sazna kad se okonca postupak, osim bas u nekim slucajevima poznatim.

Znas li sto je to tako? To niko ne krije,nego medijima nije interes toliki da plasiraju vijest o presudi, pored vijesti udarnih kad se tek sazna za slucaj.

Naravno u nekim slucajevima je javnost iskljucena opravdano kad se stiti interes ostecenih.

Poenta je iskljucivo u tome da presuda nije rentabilna vijest za citaoce nego odma krv i mrtvaci.
nekome

#81880 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nekome »

Advokati osumnjičenih za ubistvo na Pofalićima: Tvrde da su njihovi branjenici duševno bolesni i stari

https://www.klix.ba/vijesti/bih/advokat ... /240630080
last mohicans

#81881 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Piše CH da je Goran šizofreničar, 4 godine ležao na psihijatriji, liječio se i u HR. Ide on malo bolnica, pa sloboda. Ne mogu da shvatim zensko koje ode zivjeti sa (ne)izliječenim šizofreničarem. Je li se iko od toga uopće može izliječiti ili barem da bude asimiliran u društvo, a u njima vjerovatno uvijek čuči bomba.
Toffee karamela

#81882 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Toffee karamela »

last mohicans wrote: 30/06/2024 21:29 Piše CH da je Goran šizofreničar, 4 godine ležao na psihijatriji, liječio se i u HR. Ide on malo bolnica, pa sloboda. Ne mogu da shvatim zensko koje ode zivjeti sa (ne)izliječenim šizofreničarem. Je li se iko od toga uopće može izliječiti ili barem da bude asimiliran u društvo, a u njima vjerovatno uvijek čuči bomba.
čisto sumnjam da joj je svekrva podastrla sinovljev CV kad je došla na prvu kafu i hurmašicu...nije se raspitivala niti je kome bilo u interesu da joj dojavi...mahala gleda svoja posla
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#81883 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

last mohicans wrote: 30/06/2024 21:29 Piše CH da je Goran šizofreničar, 4 godine ležao na psihijatriji, liječio se i u HR. Ide on malo bolnica, pa sloboda. Ne mogu da shvatim zensko koje ode zivjeti sa (ne)izliječenim šizofreničarem. Je li se iko od toga uopće može izliječiti ili barem da bude asimiliran u društvo, a u njima vjerovatno uvijek čuči bomba.
Ko kaze da je znala?
last mohicans

#81884 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

mk ultra wrote: 30/06/2024 21:34
Ko kaze da je znala?
Jedino ako je sa strane došla, pa šeher kasaba, svak svakoga zna. Znaš li ti u mahali sve narkiće, psihički nestabilne osobe. Evo i komšije su znale..
liyf

#81885 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liyf »

Majku im hebem nesposobnu, zato kad je red udarati navijače zbog baklji i petardi prvi su u redu sa pendrecima i palijama, hadalji nesposobni. Prolaze ko tetkice u kombiju umjesto odmah da stanu, šetaju se ko debili obični dok je lik izboden i ne znaju stepen krvarenja. Majku vam neprofesionalnu hebem
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#81886 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

tu ih već treba pljuvati maksimalno.

ljudi nisu u stanju organizovati derbi sa 10 milja navijača, da ne pričamo o nečemu kompleksnijem. Da ne pričam o onom virenju u šupak prije tekme, za svih 10 milja ljudi.
swanfilter

#81887 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by swanfilter »

Ljubav je slijepa. Zbog toga se desavaju pogresni izbori. I kada vremenom osoba skonta neke stvari, nije sposobna prelomiti. Pa tako imamo ovaj slucaj. Ili slucaj onog nabildanog bolesnika.

Ne treba zaboraviti ni slucaj policajca iz Tuzle. Jedna strana nije trebala vrijeme da skonta neke stvari. Svejedno je i u tom slucaju zbog nekakve manijakalne ljubavi do zene druga strana pocinila gnusno ubistvo.

Na kraju, mozda je i zrtva ovog zlocina ovog pacijenta upoznala na psihijatrijskom odjelu ...
liyf

#81888 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liyf »

Velkoski wrote: 30/06/2024 21:41 tu ih već treba pljuvati maksimalno.

ljudi nisu u stanju organizovati derbi sa 10 milja navijača, da ne pričamo o nečemu kompleksnijem. Da ne pričam o onom virenju u šupak prije tekme, za svih 10 milja ljudi.
A zamisli tih debila kad ih ima više od 1000. 1000 opremljenih do grla invalida kojima bomba ne bi uradila ništa od štitova i plastike oko njih, njih preko 1000 pod kontrolu ne može staviti 3000-4250 navijača.

Znaju stat na cestu sa kombijem i peglat nekoga zbog trave ili odjeće koju nosi, migrante ne tjeraju, kriminalce ne hvataju, grad ne čuvaju niti ih se ikada da vidjeti u gradu. Ovo su najveći debili u KS čiji je debilizam došao do stepena da su im morali promijeniti ime jedinice u Interventnu da zvuče manje ozbiljno. Čuj jedinica za podršku a idioti ništa ne znaju, pružiti prvu pomoć, evo evidentno ne mogu 3 lica staviti pod kontrolu. U bilo kojem RAZVIJENOM sistemu policije bi se licu pružila prva pomoć i svako na teritoriji benzinske bi bio pod lisicama dok se njihova istraga ne završi, ne, oni čekaju hitnu pomooooćć i onda saobraćaaaaajcee da izvrše alkoteestirraaaanjeee dok oni bulje u njih ko tele u šarena vrata
made_in_sarajevo

#81889 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

moj osjecaj i moje misljenje dok su vrhunski znalci koji su napravili sistem stela, asima, zaposljavanja podobnih vladali, to de kontrolisalo jer su u talu sa smrkom i smrkovim, raznim sefovima u policiji. Eh sad kad nisu na vlasti njihovi rade prljavi posao. Sad odjednom milion kriminalaca, pucanja, napada, a policija se lagano setka. Evo ovo sa pumpe ma cim im je prisao trebao je i morao je biti na podu sa cizmom na glavi. Ali eto valjda ovako sve treba da bude. Inace ne vidim svrhu specijalaca u KS osim da rove auto za slucajeve x. Kad su hapsenje kakvo uradili, kad su preventivno izvrnuli 50 likova za jednu noc na sred ferhadije ili auta na sred semafora. Samo znaju reci ministar ne valja i gotova sva prica. Ima prije ministra poveca lista krivaca koji su i duze tu od ministra
oldtajmer

#81890 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by oldtajmer »

Image
strpite se jos malo na putu je,onda ce da cveta cvece u nase preduzece :oops:
made_in_sarajevo

#81891 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

Pa helikopter treba svakako ne znam sta tu ima.biti zajebancija. Imat ces helikopter gdje ne moras moliti dodika ili eufor da reaguju za bilo sta. Ministar je zadnji tu, njegovo je da obezbjedi pare, auta, helikopter i sta god uprava trazi. Ovdje treba upirati prstom od sefa smjene pa do uprave svakog sefa. Sta radi sef saobracajne policije, sta radi sef prasinara, sta radi pogotovo sef specijalne jedinice, pa dok se dodje do ministra. Ja zato kazem ali moje misljenje samo, kako nam asim nije na vlasti kao da su mnogi sefovi potegli rucnu. Cisto onako, a raspitajte se kad stignete, ko se pobuni ide cuvati orah na vrelu bosne.naprimjer ili cuva bukvu u trnovu i tako dalje. Nije se jednom to desilo i u mupu ks i u drugim policijama u drzavi
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#81892 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

Dakle zaboli ih k za bilo sta

Bogami, meni bi bilo lakse da sjede kuci i da dobijaju platu kako god, sigurnije bi bilo

Danas oko 10h prolazim pored hife svrakino, policijsko auto stoji
Oko 13i30 kontra policijsko isto stoji

Mislim da je Gasprom.nesigurna pumpa treba samo na hifi svrakino, najsigurnija pumpa :lol:
Scheduler

#81893 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Scheduler »

Ukinut im rad u civilu prvo. Pizde se kriju, ne mozes carsijom proci od prosjaka i sumnjivih lica
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#81894 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PreWiBa »

oldtajmer wrote: 30/06/2024 22:05 Image
strpite se jos malo na putu je,onda ce da cveta cvece u nase preduzece :oops:
Koristit ce ga da skeniraju svakog ko vozi 36km/h bulevarom 24/7

Sigurnist juhu
bumerangss

#81895 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bumerangss »

last mohicans wrote: 30/06/2024 21:36
mk ultra wrote: 30/06/2024 21:34
Ko kaze da je znala?
Jedino ako je sa strane došla, pa šeher kasaba, svak svakoga zna. Znaš li ti u mahali sve narkiće, psihički nestabilne osobe. Evo i komšije su znale..
Vecina nas moze skontati da je neko psihicki bolesnik... a ako i ne ako ulazis u ozbiljniju vezu, pogotovo brak pa daj mi na uvud prepis dijagnoza iz tvog zdravstvenog kartona :D

Šizofrenija je trajna dijagnoza F20 i ne moze se izlijeciti ali se moze držati pod kontrolom pod uslovom da pacijent redovno dobija terapiju u svom dz tj centru za mentalno zdravlje. Mislim da su radno nesposobni i dok su na terapiji, po pravili nisu nasilni ali... nikad se ne zna
Haris.ba

#81896 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Zanimljivo je da smo se navikli na femicide. Niti vise parlamentarci se pojavljuju i pricaju da ce formirati ekspertsku grupu (mada je idiotizam samo po sebi ponuditi rjesenje definisati posebno krivicno djelo femicid), nekog ministra se ne zove da se pita radi li sta.
1Dante1

#81897 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 1Dante1 »

Cuj moze skontati ko nije dobar u glavu od komsija. Mozda prije 20 godina kad je komsinica Mejra bila glavna zanimacija svima, jer je malo promiskuitetna. Pa danas ne znas ko ti je komsija, a ne da znas njegovu dijagnozu.
Zanimljivo je da smo se navikli na femicide
Prestanite stvarati tabore. Da li je musko, zensko, staro, ili mlado, identicno je i lose. Nasilja ima prema svakom spolu, bilo je, biti ce, ali ne treba izdvajati samo jednu skupinu. Krkana je vazda bilo, ali mi nikada kao drustvo nismo bili naklonjeni prema onome sto zaista predstavlja termin femicid.
azurna_obala

#81898 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by azurna_obala »

sinuhe wrote: 30/06/2024 17:52 Znaci njegova majka je saucesnik u ubistvu.
Kako je za Klix.ba saopćila glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, Goranu Ravliću i njegovoj majci Ledžibi direktno se na teret stavlja djelo ubistva na okrutan način.
Jadna žena,
Neće ni dana odgovarati ako se dokaže da je bolestan, manijak.
Haris.ba

#81899 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

1Dante1 wrote: 01/07/2024 09:16 Cuj moze skontati ko nije dobar u glavu od komsija. Mozda prije 20 godina kad je komsinica Mejra bila glavna zanimacija svima, jer je malo promiskuitetna. Pa danas ne znas ko ti je komsija, a ne da znas njegovu dijagnozu.
Prestanite stvarati tabore. Da li je musko, zensko, staro, ili mlado, identicno je i lose. Nasilja ima prema svakom spolu, bilo je, biti ce, ali ne treba izdvajati samo jednu skupinu. Krkana je vazda bilo, ali mi nikada kao drustvo nismo bili naklonjeni prema onome sto zaista predstavlja termin femicid.
Ja preselio u novo naselje, nesta previse me i ne zanima komsiluk, niti se druzim. Odmah sam saznao ko ima kakvih mentalnih problema da moze biti problem, da se znam kloniti. Samo pitao pev. Sve mi rekao. Sve se zna. Navodno se zna i ko obija auta, ko dila drogu, ko je profi lopov. Da me je zanimalo mozda bih saznao ko koga vara.

Ja ne pravim nikakve tabore. Krivicno djelo femicida vlast nudi kao vrhunsko rjesenje.
azurna_obala

#81900 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by azurna_obala »

1Dante1 wrote: 01/07/2024 09:16 Cuj moze skontati ko nije dobar u glavu od komsija. Mozda prije 20 godina kad je komsinica Mejra bila glavna zanimacija svima, jer je malo promiskuitetna. Pa danas ne znas ko ti je komsija, a ne da znas njegovu dijagnozu.
Naravno da ćemo izdvajati, nije isto ubiti dijete niti dedu od 70 godina!!! Ne treba ubijati nikoga, na tome treba insistirati, a ne na stvaranju tabora kad se zlo već desi.

Dalje,
previše je ubijenih žena da bi se to smatralo tek jedno od ubistava, prečesto se to dešava da se ne primjeti ova pojava. Zovi to kako hoćeš, žene svakodnevno stradaju i trpe. Ali to ne znači da i druga strana ne prolazi isto, ali da se ne vratimo u krug s pričom.
Post Reply