Isto kao sto se po defaultu djeca dodjeljuju majci, to se kao podrazumijeva i sto je najgore vecina oceva se u startu pomiri sa tim i to prihvati kao normalno...kakavdanakneiskustvu wrote: ↑29/06/2024 16:18 ja ne kontam što se on a ne ona iselio iz zajedničke kuće,i što je to praksa izgleda u americi
Popularne stvari koje ne kontam
- Ateista
#37276 Re: Popularne stvari koje ne kontam
-
kakavdanakneiskustvu
#37277 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pa ovdje kod nas te sistem natjera na to da se pomiriš s time jer kad pođe brakorazvodna parnica, odmah advokat ocu kaže,svaki drugi vikend si sa djetetom,tačka. dok si bio u braku bio si potreban djetetu, kad dođe razvod, dijete i otac se vide toliko da ne zaborave kako izgledajuAteista wrote: ↑30/06/2024 09:30Isto kao sto se po defaultu djeca dodjeljuju majci, to se kao podrazumijeva i sto je najgore vecina oceva se u startu pomiri sa tim i to prihvati kao normalno...kakavdanakneiskustvu wrote: ↑29/06/2024 16:18 ja ne kontam što se on a ne ona iselio iz zajedničke kuće,i što je to praksa izgleda u americi
znam ljude koji godinama poušavaju da dobiju presudu kojom će moći biti svaki vikend sa djetetom ili bar tokom radne sedmice jedan ili dva dana,nemoguća misija, a i sam sam jedan od tih
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 30/06/2024 11:19, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#37278 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne pomire se što žele. Takva klima stvorena. Moraju. Ako ne, to im se računa kao još jedan oblik nasilja.Ateista wrote: ↑30/06/2024 09:30Isto kao sto se po defaultu djeca dodjeljuju majci, to se kao podrazumijeva i sto je najgore vecina oceva se u startu pomiri sa tim i to prihvati kao normalno...kakavdanakneiskustvu wrote: ↑29/06/2024 16:18 ja ne kontam što se on a ne ona iselio iz zajedničke kuće,i što je to praksa izgleda u americi
-
kakavdanakneiskustvu
#37279 Re: Popularne stvari koje ne kontam
tačnoHakiz wrote: ↑30/06/2024 11:17Ne pomire se što žele. Takva klima stvorena. Moraju. Ako ne, to im se računa kao još jedan oblik nasilja.Ateista wrote: ↑30/06/2024 09:30Isto kao sto se po defaultu djeca dodjeljuju majci, to se kao podrazumijeva i sto je najgore vecina oceva se u startu pomiri sa tim i to prihvati kao normalno...kakavdanakneiskustvu wrote: ↑29/06/2024 16:18 ja ne kontam što se on a ne ona iselio iz zajedničke kuće,i što je to praksa izgleda u americi
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#37280 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Zenska je popularnaSmokingMan wrote: ↑29/06/2024 09:23 Društvene mreže monetiziraju svaki mogući sadržaj koji je viralan, varijacije na koji se on može iskoristit kao izvor prihoda je nepresušan. Korisnici otvaraju po nekiliko naloga, zatim kopiraju materijal jedni od drugih i tako se broj pregleda konstatno povećava . Djevojka je došla u pravo vrijeme, kada se tržište zasiti, doći će neko drugi.![]()
15 minuta slave
U amerci moze postati celebriti
Moze se okusat u svakom biznisu
Vec prodaje kape zastitila biznis
Ima ponuda od nemoranih do pravih poslovnih
- SmokingMan
#37281 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Da, vidio sam to za kape, neki stari brko sa bojlerom je nagažovao.Truba wrote: ↑30/06/2024 11:19Zenska je popularnaSmokingMan wrote: ↑29/06/2024 09:23 Društvene mreže monetiziraju svaki mogući sadržaj koji je viralan, varijacije na koji se on može iskoristit kao izvor prihoda je nepresušan. Korisnici otvaraju po nekiliko naloga, zatim kopiraju materijal jedni od drugih i tako se broj pregleda konstatno povećava . Djevojka je došla u pravo vrijeme, kada se tržište zasiti, doći će neko drugi.![]()
15 minuta slave
Ima ponuda od nemoranih do pravih poslovnih
Amerika je Mecca za materijaliste.
- Ateista
#37282 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Da, sistem je tako nakaradno postavljen, ne znam da li je u civilizovanim drzavama sta drugacije, ali ovdje je tako. Znam za par slucajeva gdje su djeca dodijeljena ocu, ali to kad je majka bas imala ozbiljnih problema da nije sposobna da se brine o djeci, sve drugo ide po defaultu majci.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑30/06/2024 11:17pa ovdje kod nas te sistem natjera na to da se pomiriš s time jer kad pođe brakorazvodna parnica, odmah advokat ocu kaže,svaki drugi vikend si sa djetetom,tačka. dok si bio u braku bio si potreban djetetu, kad dođe razvod, dijete i otac se vide toliko da ne zaborave kako izgledajuAteista wrote: ↑30/06/2024 09:30Isto kao sto se po defaultu djeca dodjeljuju majci, to se kao podrazumijeva i sto je najgore vecina oceva se u startu pomiri sa tim i to prihvati kao normalno...kakavdanakneiskustvu wrote: ↑29/06/2024 16:18 ja ne kontam što se on a ne ona iselio iz zajedničke kuće,i što je to praksa izgleda u americi
znam ljude koji godinama poušavaju da dobiju presudu kojom će moći biti svaki vikend sa djetetom ili bar tokom radne sedmice jedan ili dva dana,nemoguća misija, a i sam sam jedan od tih
Ako se dobro sjecam, ti si pominjao i licno iskustvo.
Realno, ako nema nasilja, ako i jedno i drugo imaju redovna i sigurna primanja, jedino posteno je potpuno podjednako podijeljeno starateljstvo.
- dječak sa šibicama
#37283 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jedino sto oni posjeduju 6 zajednickih kuca, 4 vile, 8 vikendica, pola jednog grada i 3 aviona.
Oso covjek u podstanare, jasta.
Oso covjek u podstanare, jasta.
- Ateista
#37284 Re: Popularne stvari koje ne kontam
U velikom broju slucajeva jeste tako, takva klima stvorena i nemaju izbora.Hakiz wrote: ↑30/06/2024 11:17Ne pomire se što žele. Takva klima stvorena. Moraju. Ako ne, to im se računa kao još jedan oblik nasilja.Ateista wrote: ↑30/06/2024 09:30Isto kao sto se po defaultu djeca dodjeljuju majci, to se kao podrazumijeva i sto je najgore vecina oceva se u startu pomiri sa tim i to prihvati kao normalno...kakavdanakneiskustvu wrote: ↑29/06/2024 16:18 ja ne kontam što se on a ne ona iselio iz zajedničke kuće,i što je to praksa izgleda u americi
Opet, ima i onih oceva koji jedva docekaju da se rijese obaveze. Ima i takvih majki, znam i za takav slucaj gdje je majka prepustila ocu djecu i otisla sa drugim, ali to je dosta rijedje.
-
kakavdanakneiskustvu
#37285 Re: Popularne stvari koje ne kontam
toga,zajedničkog,podijeljenog roditeljskog staranja nakon razvoda braka, u BiH nema,toga nema u porodičnom zakonu, ovdje jedan roditelj može ako hoće o svemu ali baš o svemu odlučivati nakon razvoda,što vrlo često dovede do totalnog otuđenja djeteta od drugog roditelja, a da se ne lažemo,od očeva,a često se dešava i da zbog toga što jedan roditelj nakon razvoda može sve pa i djetetu obezbijediti putnu ispravu bez znanja,saglasnosti drugog roditelja,što omogućava zakon o putnim ispravama, djeca odu živjeti van države bez ikakvog znanja drugog roditelja,a da se ne lažemo,bez znanja,saglasnosti očeva. vrlo često čujem odgovor kada se to nekome desi,pa vidi se dijete sa ocem putem vibera.Ateista wrote: ↑30/06/2024 11:59Da, sistem je tako nakaradno postavljen, ne znam da li je u civilizovanim drzavama sta drugacije, ali ovdje je tako. Znam za par slucajeva gdje su djeca dodijeljena ocu, ali to kad je majka bas imala ozbiljnih problema da nije sposobna da se brine o djeci, sve drugo ide po defaultu majci.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑30/06/2024 11:17pa ovdje kod nas te sistem natjera na to da se pomiriš s time jer kad pođe brakorazvodna parnica, odmah advokat ocu kaže,svaki drugi vikend si sa djetetom,tačka. dok si bio u braku bio si potreban djetetu, kad dođe razvod, dijete i otac se vide toliko da ne zaborave kako izgledaju
Realno, ako nema nasilja, ako i jedno i drugo imaju redovna i sigurna primanja, jedino posteno je potpuno podjednako podijeljeno starateljstvo.
super.
- Ateista
#37286 Re: Popularne stvari koje ne kontam
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑30/06/2024 12:09toga,zajedničkog,podijeljenog roditeljskog staranja nakon razvoda braka, u BiH nema,toga nema u porodičnom zakonu, ovdje jedan roditelj može ako hoće o svemu ali baš o svemu odlučivati nakon razvoda,što vrlo često dovede do totalnog otuđenja djeteta od drugog roditelja, a da se ne lažemo,od očeva,a često se dešava i da zbog toga što jedan roditelj nakon razvoda može sve pa i djetetu obezbijediti putnu ispravu bez znanja,saglasnosti drugog roditelja,što omogućava zakon o putnim ispravama, djeca odu živjeti van države bez ikakvog znanja drugog roditelja,a da se ne lažemo,bez znanja,saglasnosti očeva. vrlo često čujem odgovor kada se to nekome desi,pa vidi se dijete sa ocem putem vibera.Ateista wrote: ↑30/06/2024 11:59Da, sistem je tako nakaradno postavljen, ne znam da li je u civilizovanim drzavama sta drugacije, ali ovdje je tako. Znam za par slucajeva gdje su djeca dodijeljena ocu, ali to kad je majka bas imala ozbiljnih problema da nije sposobna da se brine o djeci, sve drugo ide po defaultu majci.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑30/06/2024 11:17
pa ovdje kod nas te sistem natjera na to da se pomiriš s time jer kad pođe brakorazvodna parnica, odmah advokat ocu kaže,svaki drugi vikend si sa djetetom,tačka. dok si bio u braku bio si potreban djetetu, kad dođe razvod, dijete i otac se vide toliko da ne zaborave kako izgledaju
super.
Nisam znao da smo toliko zaostali sa zakonima, da ne postoji zajednicko starateljstvo...
Za dokumente i put van bih, jesi li siguran da je to regularno i da nije neka stela? Sjecam se kad sam isao na ekskurziju u osnovnoj da su mi oba roditelja morala dati saglasnost, razvedeni dosta ranije. Ne znam jeli se sta promijenilo ili neko nalazi kakve rupe u zakonu i veze...
-
kakavdanakneiskustvu
#37287 Re: Popularne stvari koje ne kontam
jesam, siguran sam, od prije sedam ili osam godina jedan roditelj u slučaju razvoda braka,odnosno onaj koji je zakonski staratelj, moze izvaditi djetetu pasoš ,preći granicu sa djetetom bez zanja, informacije,saglasnosti drugog roditelja,drugo roditelja u suštini su to očevi,do djetetovog pasoša skoro da nikako ne mogu doći, ako se mama djeteta inati, plus ono najgore,može napustiti državu i otići živjeti sa djetetom, a za kontakte djeteta i oca ko jebe,bukvalnoAteista wrote: ↑30/06/2024 12:15kakavdanakneiskustvu wrote: ↑30/06/2024 12:09toga,zajedničkog,podijeljenog roditeljskog staranja nakon razvoda braka, u BiH nema,toga nema u porodičnom zakonu, ovdje jedan roditelj može ako hoće o svemu ali baš o svemu odlučivati nakon razvoda,što vrlo često dovede do totalnog otuđenja djeteta od drugog roditelja, a da se ne lažemo,od očeva,a često se dešava i da zbog toga što jedan roditelj nakon razvoda može sve pa i djetetu obezbijediti putnu ispravu bez znanja,saglasnosti drugog roditelja,što omogućava zakon o putnim ispravama, djeca odu živjeti van države bez ikakvog znanja drugog roditelja,a da se ne lažemo,bez znanja,saglasnosti očeva. vrlo često čujem odgovor kada se to nekome desi,pa vidi se dijete sa ocem putem vibera.Ateista wrote: ↑30/06/2024 11:59
Da, sistem je tako nakaradno postavljen, ne znam da li je u civilizovanim drzavama sta drugacije, ali ovdje je tako. Znam za par slucajeva gdje su djeca dodijeljena ocu, ali to kad je majka bas imala ozbiljnih problema da nije sposobna da se brine o djeci, sve drugo ide po defaultu majci.
super.![]()
Nisam znao da smo toliko zaostali sa zakonima, da ne postoji zajednicko starateljstvo...
Za dokumente i put van bih, jesi li siguran da je to regularno i da nije neka stela? Sjecam se kad sam isao na ekskurziju u osnovnoj da su mi oba roditelja morala dati saglasnost, razvedeni dosta ranije. Ne znam jeli se sta promijenilo ili neko nalazi kakve rupe u zakonu i veze...
-
Hakiz
#37288 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kako smo zaostali? Sve šta ženama daje prednost nad muškarcima je, zapravo, napredak. Ubijanje patrijarhata koji je vrhunsko zlo.Ateista wrote: ↑30/06/2024 12:15kakavdanakneiskustvu wrote: ↑30/06/2024 12:09toga,zajedničkog,podijeljenog roditeljskog staranja nakon razvoda braka, u BiH nema,toga nema u porodičnom zakonu, ovdje jedan roditelj može ako hoće o svemu ali baš o svemu odlučivati nakon razvoda,što vrlo često dovede do totalnog otuđenja djeteta od drugog roditelja, a da se ne lažemo,od očeva,a često se dešava i da zbog toga što jedan roditelj nakon razvoda može sve pa i djetetu obezbijediti putnu ispravu bez znanja,saglasnosti drugog roditelja,što omogućava zakon o putnim ispravama, djeca odu živjeti van države bez ikakvog znanja drugog roditelja,a da se ne lažemo,bez znanja,saglasnosti očeva. vrlo često čujem odgovor kada se to nekome desi,pa vidi se dijete sa ocem putem vibera.Ateista wrote: ↑30/06/2024 11:59
Da, sistem je tako nakaradno postavljen, ne znam da li je u civilizovanim drzavama sta drugacije, ali ovdje je tako. Znam za par slucajeva gdje su djeca dodijeljena ocu, ali to kad je majka bas imala ozbiljnih problema da nije sposobna da se brine o djeci, sve drugo ide po defaultu majci.
super.![]()
Pa smo napredniji od onih koji traže potpis oba roditelja za putovanje djece van države.
Napredak.
-
Satori
#37289 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kako je ovo moguce? Dvoje roditelja koji su u braku potpisuju zajedno zahtjev za pasos djeteta. Znam jer mi je to boljka, muz i ja nikako da se uskladimo s obavezama. Ovo mi je totalna nebuloza ako je stvarno tako.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑30/06/2024 12:09 da zbog toga što jedan roditelj nakon razvoda može sve pa i djetetu obezbijediti putnu ispravu bez znanja,saglasnosti drugog roditelja,što omogućava zakon o putnim ispravama, djeca odu živjeti van države bez ikakvog znanja drugog roditelja,a da se ne lažemo,bez znanja,saglasnosti očeva. vrlo često čujem odgovor kada se to nekome desi,pa vidi se dijete sa ocem putem vibera.
Znaci, lakse cu do djecijih pasosa ako se razvedem, dobro da znam.
- Filter
#37290 Re: Popularne stvari koje ne kontam
mi smo to rjesavali da ja predam za pasos sa kcerkom, a supruga doda svoj potpis kada podize pasos i niko nam nije pravio problem. ali to je bilo poodavno. mozda je sad promijenjenoSatori wrote: ↑30/06/2024 16:46Kako je ovo moguce? Dvoje roditelja koji su u braku potpisuju zajedno zahtjev za pasos djeteta. Znam jer mi je to boljka, muz i ja nikako da se uskladimo s obavezama. Ovo mi je totalna nebuloza ako je stvarno tako.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑30/06/2024 12:09 da zbog toga što jedan roditelj nakon razvoda može sve pa i djetetu obezbijediti putnu ispravu bez znanja,saglasnosti drugog roditelja,što omogućava zakon o putnim ispravama, djeca odu živjeti van države bez ikakvog znanja drugog roditelja,a da se ne lažemo,bez znanja,saglasnosti očeva. vrlo često čujem odgovor kada se to nekome desi,pa vidi se dijete sa ocem putem vibera.
Znaci, lakse cu do djecijih pasosa ako se razvedem, dobro da znam.![]()
-
merk030
#37291 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam što mi čitamo Klix
- iClass
#37292 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Gledao sam neki dan snimak neki koncerta Michaela Jacksona. Samo što je iskočio iz bine, fanovi vrište, skaču, plaču, neki gube svijest. Tako da nema to veze sa generacijama. Neko je naveo primjer John Lenona.DonieBrasco wrote: ↑16/06/2024 17:50 Gledam na youtube ovaj lik pod nadimkom "I show speed" boravi u Njemackoj prati utakmice i svo vrijeme radi live hoda po gradu, glupira se a prati ga more osoba, djeca uglavnom, docekuju ga gdje god se pojavi. Da li je moguce da su ove nove generacija zatucane u toj mjeri, da su fenomen ove kojekakve licnosti.
-
kakavdanakneiskustvu
#37293 Re: Popularne stvari koje ne kontam
član 18. tačka d. zakona o putnim ispravama bih kaže:Satori wrote: ↑30/06/2024 16:46Kako je ovo moguce? Dvoje roditelja koji su u braku potpisuju zajedno zahtjev za pasos djeteta. Znam jer mi je to boljka, muz i ja nikako da se uskladimo s obavezama. Ovo mi je totalna nebuloza ako je stvarno tako.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑30/06/2024 12:09 da zbog toga što jedan roditelj nakon razvoda može sve pa i djetetu obezbijediti putnu ispravu bez znanja,saglasnosti drugog roditelja,što omogućava zakon o putnim ispravama, djeca odu živjeti van države bez ikakvog znanja drugog roditelja,a da se ne lažemo,bez znanja,saglasnosti očeva. vrlo često čujem odgovor kada se to nekome desi,pa vidi se dijete sa ocem putem vibera.
ako je jednom od roditelja, odlukom suda, dodijeljeno starateljstvo nad djetetom, osim u slučaju
da istom odlukom suda izdavanje putne isprave i putovanje djeteta u inostranstvo nije uslovljeno
saglasnošću oba roditelja
drugi roditelj kojem nije dodijeljeno da bude zakonski staratelj nakon razvoda,proći će isusove muke da sa djetetom ode van države,na more,bilo gdje
diskriminacija muškaraca,ma nipošto
-
elcaliente
#37294 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam fatalnu opetrecenost Bosanaca sa cijenama u Hrvatskoj i to svake godine iznova. Koliko kosta kafa, koliko kosta mljeko, koliko kosta ovo ili ono.
Onda ide runda laganja kako je u Turskoj sve jeftinije i bolje da bi se onda ipak natocio dizelas i otisao na more u Hrvatsku.
Svake godine isti krug pocne u maju i zavrsi u oktobru evo decenija.
Onda ide runda laganja kako je u Turskoj sve jeftinije i bolje da bi se onda ipak natocio dizelas i otisao na more u Hrvatsku.
Svake godine isti krug pocne u maju i zavrsi u oktobru evo decenija.
-
kakavdanakneiskustvu
#37295 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Filter wrote: ↑30/06/2024 17:22mi smo to rjesavali da ja predam za pasos sa kcerkom, a supruga doda svoj potpis kada podize pasos i niko nam nije pravio problem. ali to je bilo poodavno. mozda je sad promijenjenoSatori wrote: ↑30/06/2024 16:46Kako je ovo moguce? Dvoje roditelja koji su u braku potpisuju zajedno zahtjev za pasos djeteta. Znam jer mi je to boljka, muz i ja nikako da se uskladimo s obavezama. Ovo mi je totalna nebuloza ako je stvarno tako.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑30/06/2024 12:09 da zbog toga što jedan roditelj nakon razvoda može sve pa i djetetu obezbijediti putnu ispravu bez znanja,saglasnosti drugog roditelja,što omogućava zakon o putnim ispravama, djeca odu živjeti van države bez ikakvog znanja drugog roditelja,a da se ne lažemo,bez znanja,saglasnosti očeva. vrlo često čujem odgovor kada se to nekome desi,pa vidi se dijete sa ocem putem vibera.
kada su roditelji u braku ,potreban je potpis oboje, da se može predati zahtjev za izudavanje pasoša,a kada su razvedeni, onog ko nije zakonski staratelj a u suštini oca, ko jebe
- basicm
#37296 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jesi siguran da je tako? Ako nista, zbog uskracivanja prava na vidjanje.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑30/06/2024 17:45Filter wrote: ↑30/06/2024 17:22mi smo to rjesavali da ja predam za pasos sa kcerkom, a supruga doda svoj potpis kada podize pasos i niko nam nije pravio problem. ali to je bilo poodavno. mozda je sad promijenjenoSatori wrote: ↑30/06/2024 16:46
Kako je ovo moguce? Dvoje roditelja koji su u braku potpisuju zajedno zahtjev za pasos djeteta. Znam jer mi je to boljka, muz i ja nikako da se uskladimo s obavezama. Ovo mi je totalna nebuloza ako je stvarno tako.
kada su roditelji u braku ,potreban je potpis oboje, da se može predati zahtjev za izudavanje pasoša,a kada su razvedeni, onog ko nije zakonski staratelj a u suštini oca, ko jebe
-
kakavdanakneiskustvu
#37297 Re: Popularne stvari koje ne kontam
jesam,citirao sam član zakona o putnim ispravama bihbasicm wrote: ↑30/06/2024 18:31Jesi siguran da je tako? Ako nista, zbog uskracivanja prava na vidjanje.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑30/06/2024 17:45
kakvo uskraćivanje prava na viđanje?
-
swanfilter
#37298 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Rođak je rastavljen i sin je sa mamom. Nisu u dobrim odnosima, i mama se odlucila za pasos i more bez bez prethodnog dogovora. Pasos je dobila zbog veza. Al je zato na hrv granici imala problema i vracena je nazad.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#37299 Re: Popularne stvari koje ne kontam
zenska je za nekoliko dana prodala robe za 64000SmokingMan wrote: ↑30/06/2024 11:28Da, vidio sam to za kape, neki stari brko sa bojlerom je nagažovao.Truba wrote: ↑30/06/2024 11:19Zenska je popularnaSmokingMan wrote: ↑29/06/2024 09:23 Društvene mreže monetiziraju svaki mogući sadržaj koji je viralan, varijacije na koji se on može iskoristit kao izvor prihoda je nepresušan. Korisnici otvaraju po nekiliko naloga, zatim kopiraju materijal jedni od drugih i tako se broj pregleda konstatno povećava . Djevojka je došla u pravo vrijeme, kada se tržište zasiti, doći će neko drugi.![]()
15 minuta slave
Ima ponuda od nemoranih do pravih poslovnih![]()
Amerika je Mecca za materijaliste.
za razliku od tete vegete koja je umrla sirota zaboravljena
da je u americi ono napravila bila bi jača od opre
ali jbg mi smo pehovi jer smo imali taj komunizam
-
kakavdanakneiskustvu
#37300 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pasoš djetetu moze dobiti zakonski staratelja,većinom mame,bez ikakvih problema, osim ako striktno u presudi o razvodi ne piše drukčije,a to je rijetkost. to sa hrvatskom granicom, aferimswanfilter wrote: ↑30/06/2024 21:17 Rođak je rastavljen i sin je sa mamom. Nisu u dobrim odnosima, i mama se odlucila za pasos i more bez bez prethodnog dogovora. Pasos je dobila zbog veza. Al je zato na hrv granici imala problema i vracena je nazad.