Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- canvra888
#26 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
Meni ova tema smrdi na opterećenost
Ne izlaze Evropljani iz glave iako se Azijati vozaju...
- canvra888
#27 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
Te obuhvaćene funkcije koje će morati biti na fizičkim tipkama su svakako već na ogromnoj većini auta na fizičkim tipkama.
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
-
izbjeglica_iz_besmisla
#29 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
Koji kompleksi.Entropio wrote: ↑29/06/2024 10:26Zamisli, slavi ti neki rodjak rodjendan i pozvana sva porodica. Dodjete svi autima. Stizu rodjaci u Arteonu, Tuaregu, Q7, X5, Golf, G klasa, RS6, CLS, BMW petica… i ti dodjes sa svojom ruznom azijskom nakazom. Koliko god ti bio psihicki jak, stid koji osjecas u tom trenutku je prejak. Pokusavas da ga sakrijes, ali tesko je. Jednostavno si ti automatski, bez izgovorene rijeci, najgori od sve rodbine tu.Evolution_IV wrote: ↑29/06/2024 09:17 Zivis na balkanu, i ta te ista evropa jebe godinama, haj zdrao..
cuj kompleksa, sakrivanje od komsija, pa samo mrtvim debilima je bitno sta ce mu rodbina ili komsija mislit..
Sjednes za stol i grickas salaticu i pijes Cedevitu, dok rodjaci meze uz mladu janjetinu i pivu pa presjeku domacom rakijom.
Predji na pravi put, uzmi i ti janjetine i popij koju pivu… i vozi njemacko auto.
Dobro ljudi kazu, svi koji se kunu u svapska auta rade to prvenstveno zbog imidza, rodbine i komsiluka. Ne bi vi nikad svarili da date 50.000 KM za auto a da to nije svabo. Zasto? Pa zato sto kupujete auto radi drugih a ne radi sebe, potrosili bi pare a ne bi efekta u mahali bilo.
I super mi je ovo sto pominje auta od 150.000+, i porede sa 3x jeftinijim.
Sto nisi rekao, ovaj dodje sa mazdom a onaj sa seat leonom. Pa uporedi to dvoje, jer kostaju isto. Kvalitet je u najgorem slucaju slican, jer sve je to konfekcijska masova proizvodnja s istim principima (ne)kvaliteta.
Ali inace, i ova tema je samo nastavak prepucavanja vas par i s jedne i s druge strane. Treba postojati ako postoji i ona "azijske nakaze", al reciklirate se ukrug i ukrug.
- problemnatravunu
#30 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
Isto ovi koji kad kupuju auto , pa "ono" već unaprijed misli o prodaji istoga ,
faktički razmišlja koji i kakav auto da kupi SEBI,
a da će se sigurno svidjeti tom nekom budućem kupcu,
da se taj kupac lako "upeca" i kupi ga od njega po cijeni koju je on zamislio !
Jedemu malter, valjda auto kupuješ za sebe !
A ne , "ono" ti de fakto auto kupuje za tog budućeg kupca , i uz to mora da se ziher svidi komšijama i rodbini
Bolesno
faktički razmišlja koji i kakav auto da kupi SEBI,
a da će se sigurno svidjeti tom nekom budućem kupcu,
da se taj kupac lako "upeca" i kupi ga od njega po cijeni koju je on zamislio !
Jedemu malter, valjda auto kupuješ za sebe !
A ne , "ono" ti de fakto auto kupuje za tog budućeg kupca , i uz to mora da se ziher svidi komšijama i rodbini
Bolesno
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#31 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
Najveca ubleha...cuj neko kupuje auta zbog rodbine, komsija... 
-
izbjeglica_iz_besmisla
#32 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
Ima ih koji ljetni odmor biraju naspram komsiluka/rodbine, a kamoli auto ili stan.
Nije bolest sve sto boli.
Nije bolest sve sto boli.
- konektovan
#33 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
Jasta radi....
Samo kupci mazde,..filntropi cuveni..oni to zbog mira u svijetu itd..
Samo kupci mazde,..filntropi cuveni..oni to zbog mira u svijetu itd..
- beco
#34 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
BMW se stvarno trudi da propadne, prvo one rugobe predstavi od serije 1 i X3.
Još neki dan nova M5 teška 2500 tone i sporija od prethodne generacije, plus unutrašnjosti su im puno bolje bila u prošloj generaciji gdje nisu sve bili nalijepljeni displeji i touch kontrole.
Koja je tek ljepotan novi Passat i dolazi samo u pijačarskoj varijanti.
Ako ista VW se možda i dozove, priznali su da ne znaju praviti multimediju te su potpisali dogovor sa Rivianom prvo će im dati milijardu dolara za razvoj multimedije i nove platforme za EV. Ukupna investicija u Rivian bi trbala do kraja biti 5 milijardi.
Realno njemci što se tiče dizajna nek prvo uče od francuza, Pežo je za njih izmislio dizajn. Trenutna 308 može krugove oko Golfa u dizajnu praviti a 508 i Passat ne mogu se ni porediti, na Passatu nema ništa izuzetno da staviš MG ili Geely logo lagano bi prošao a da niko ne skonta.
Još neki dan nova M5 teška 2500 tone i sporija od prethodne generacije, plus unutrašnjosti su im puno bolje bila u prošloj generaciji gdje nisu sve bili nalijepljeni displeji i touch kontrole.
Koja je tek ljepotan novi Passat i dolazi samo u pijačarskoj varijanti.
Ako ista VW se možda i dozove, priznali su da ne znaju praviti multimediju te su potpisali dogovor sa Rivianom prvo će im dati milijardu dolara za razvoj multimedije i nove platforme za EV. Ukupna investicija u Rivian bi trbala do kraja biti 5 milijardi.
Realno njemci što se tiče dizajna nek prvo uče od francuza, Pežo je za njih izmislio dizajn. Trenutna 308 može krugove oko Golfa u dizajnu praviti a 508 i Passat ne mogu se ni porediti, na Passatu nema ništa izuzetno da staviš MG ili Geely logo lagano bi prošao a da niko ne skonta.
- Bullet Tooth Tony
#35 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
BMw propada sigurno .. nema sta ... samo propadaju
With a total of 2,253,835 vehicles delivered to customers worldwide in 2023, the BMW brand posted growth of +7.3% from the previous year, with sales reaching a new all-time high.
With a total of 2,253,835 vehicles delivered to customers worldwide in 2023, the BMW brand posted growth of +7.3% from the previous year, with sales reaching a new all-time high.
- konektovan
- Edin H.
#37 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
Evolution_IV wrote: ↑28/06/2024 16:30 pisem ja iz Bosne i ne vidim razloga da nesto kao branim evropske vrijednosti i gluposti....
napravimo light show, al stedimo na komandama i prekidacima, pa cemo sve na ekran metnut jer volimo da ostvarujemo profit na nasim vjernim kupcima a uz sve to pokusat cemo sviju ubjedit da to tako treba i da je napredak, koji i uz prevaru svjetsku smatraju da smo vrhunski brend...
Ne znam odakle dolazi ta priča o Golfu i potrošnji ulja.
Imam ja osmicu i između dva servisa nije potrošio ni decilitar ulja, uopšte ga nikada ne provjeravam.
Sve je automatizovano ionako, tako da ove neke komande preko entertainment sistema puno ne smetaju.
takodje nam je nrmalno da nov motor potrosi 1.5l ulja za 10000km, a volimo i toplu vodu izmisljat, pa umjesto normalnih sarafa stavljat neka sranja...
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
- Evolution_IV
#39 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
mozda tvoj ne trosi, sto je rijetkost, koliko si platio auto i koji motor??
to da puno ne smeta veli nekom drugom, podesvanje i onsovnih stvari me nervira kad ide preko ekrana...auto je plastican unutra i ergonomija nije na mjestu kosto je bila u golfu 7..
Last edited by Evolution_IV on 30/06/2024 13:02, edited 1 time in total.
- Bullet Tooth Tony
#40 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
Ma nije iskreno ni bitno ...
Ja nikad necu za novu mazdu 6 uplatit 50+k eura sve dok ima najjaci benzinski motor ( u njemackoj) od 195 KS sa automatikom od 6 brzina i unutrasnjosti iz 2008.. ovo ispod je sa konfiguratora... najjaci paket neki 20th anniversary nesto sta ja znam ...

Nek sam seljak nad seljacima .. za te pare ide BMW 5ica.. 540i xdrive stara godinu..dvije.. sa malom kilometrazom, M paketom, , 340 KS ... itd itd
Bujurum neka kupuju I nek uvjeravaju I sebe I dunjaluk da je bolja odluka
Last edited by Bullet Tooth Tony on 30/06/2024 13:05, edited 1 time in total.
- Evolution_IV
#41 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
ne moras, svakako kupujes na finansiranje, kad platis parama taj bmw javi nam se ziv bio...
al bolji je polovni smetljarnik, a sta predstavlja slika unutrasnjosti 6, serem se na ovu genericku unutrasnjost ispod, jel ti sad lakse

svijetlece smece koje samo kinezima i idiotima modernim valja, a koji zavise od tehnologije, jel imas i iphone uz bmw???
ima cx60 250ks, al i to ne valja, ne valja joj znak ba u tome je tvoj problem uvijek bio...
al bolji je polovni smetljarnik, a sta predstavlja slika unutrasnjosti 6, serem se na ovu genericku unutrasnjost ispod, jel ti sad lakse

svijetlece smece koje samo kinezima i idiotima modernim valja, a koji zavise od tehnologije, jel imas i iphone uz bmw???
ima cx60 250ks, al i to ne valja, ne valja joj znak ba u tome je tvoj problem uvijek bio...
Last edited by Evolution_IV on 30/06/2024 13:06, edited 1 time in total.
- konektovan
#42 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
To su te razlike izmedju premiuma i halapucije,..ali halapucija hoce nazor da se gura u premium.
Ti Amare hitno kod gastroenterologa,..toliko seres da je zabrinjavajuce..
Ti Amare hitno kod gastroenterologa,..toliko seres da je zabrinjavajuce..
-
DonieBrasco
#43 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
Ovi sto hejtuju azijske brendove automobila nemaj 2% para za iste, a ove na koje se loze VW, Audi mozda imaju 1%, BMW, Mercedes gledaju samo na slikama.
Last edited by DonieBrasco on 30/06/2024 13:07, edited 1 time in total.
- Evolution_IV
#44 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
ne gura se nista, kosta kolko kosta, premiJum kosta kolko kosta, nidje veze je prica...
bolji je polovan bmw
, jeste kome nisu drage pare, ionako im je garancija za kurca
bolji je polovan bmw
- Evolution_IV
#45 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
Ma frajer je dzek iz luxemburga, sta cu ja bijeda iz bosne, ne mogu se pucat sa konjskim snagama tako lako, nemam za finansiranja, pa da vratim kad istekne i opet nemam svoj auto ...konektovan wrote: ↑30/06/2024 13:05
Ti Amare hitno kod gastroenterologa,..toliko seres da je zabrinjavajuce..![]()
- ZoomZoomKiwi
#46 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
Jest lijepo sjedit na plaži dok mi more dira jaja u desnoj ruci pivkana u lijevoj dobra sisa i lagano.
Fiat 500 1.2 za ove otočke uličice se ubio, ima klimu, ima i panoramu, stalo sve u njega, parkiraš ga gdje hoćeš.
Jedete govna mnogo, al’ mnogo.
Fiat 500 1.2 za ove otočke uličice se ubio, ima klimu, ima i panoramu, stalo sve u njega, parkiraš ga gdje hoćeš.
- konektovan
#47 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
Pa sta ako je dzek...to ne smije biti?!Evolution_IV wrote: ↑30/06/2024 13:08Ma frajer je dzek iz luxemburga, sta cu ja bijeda, nemam za finansiranja, pa da vratim kad istekne i opet nemam svoj auto ...konektovan wrote: ↑30/06/2024 13:05
Covjek ima mogucnost da vozi bolje, i to koristi..u prilici je da ne pravi kompromise oko vozila.
- Evolution_IV
#48 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
ima nek ima meni to ne smeta, smeta mi kenjanje glupavo...konektovan wrote: ↑30/06/2024 13:09Pa sta ako je dzek...to ne smije biti?!Evolution_IV wrote: ↑30/06/2024 13:08Ma frajer je dzek iz luxemburga, sta cu ja bijeda, nemam za finansiranja, pa da vratim kad istekne i opet nemam svoj auto ...konektovan wrote: ↑30/06/2024 13:05
Covjek ima mogucnost da vozi bolje, i to koristi..u prilici je da ne pravi kompromise oko vozila.
cuj kompromise,sta bmw nije kompromis jel, ma grohotom se smijem....
ultimativni vozacki stroj doduse
Last edited by Evolution_IV on 30/06/2024 13:11, edited 1 time in total.
- konektovan
#49 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
Evo, da Amar vidi da dzek moze biti i sa fićom...ZoomZoomKiwi wrote: ↑30/06/2024 13:09 Jest lijepo sjedit na plaži dok mi more dira jaja u desnoj ruci pivkana u lijevoj dobra sisa i lagano.
- Evolution_IV
#50 Re: Evropski auto garbage, evropske vrijednosti i prevare (smece, kvalitet, nekvalitet)
pa u tom i jest poenta, reko davno, trebam li ja tebi srat sto si kupio citroen, ne trebam, tebi se svidjelo i vozas
znas kakav si golf mogao kupit, premiJum isto...
znas kakav si golf mogao kupit, premiJum isto...