Uz njih su problem i teretni prekooceanski brodovi. Jedna takva grdosija izbaci u atmosferu sumpora, CO2 i kuraca palaca kao 50 tisuća dizelskih automobila. Nek krenu pravit te brodove na nuklearni pogon pa nek krenu nas s autima zajebavatswanfilter wrote: ↑28/06/2024 21:37 Pricati o zelenoj agendi, a istu ne uciniti dostupnom vecini svijeta, pisi propalo. Il mozemo govoriti o dodatnom porobljavanju obicnog naroda.
Mozemo palamuditi dovijeka o strategijama. Sijeca suma i one snobovske grdosije od kruzera su prva dva problema. Niko da se suoci ...
Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- JohnnyS
#20476 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- stubrijez
#20477 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Treba realno gledat... Nije kod nas problem siromastvo, dobro se tu zivi iz razloga sto sam pobrojao, da se ne ponavljam... korupcija i jest to sta potkopava drustvo i vodi neminovno u kolaps._BataZiv_0809 wrote: ↑28/06/2024 16:55 Pomjeranje stativa
Prvo si prico o siromastvu
Sad odjednom korupcija kad vidis da si bacio nuklearku
-
swanfilter
#20478 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Potpuno se slazem. Ipak, svijet je takav, da samo zbog normalne svakodnevnice milijardi ljudi moras zatvoriti oci pred ociglednim.JohnnyS wrote: ↑28/06/2024 21:40Uz njih su problem i teretni prekooceanski brodovi. Jedna takva grdosija izbaci u atmosferu sumpora, CO2 i kuraca palaca kao 50 tisuća dizelskih automobila. Nek krenu pravit te brodove na nuklearni pogon pa nek krenu nas s autima zajebavatswanfilter wrote: ↑28/06/2024 21:37 Pricati o zelenoj agendi, a istu ne uciniti dostupnom vecini svijeta, pisi propalo. Il mozemo govoriti o dodatnom porobljavanju obicnog naroda.
Mozemo palamuditi dovijeka o strategijama. Sijeca suma i one snobovske grdosije od kruzera su prva dva problema. Niko da se suoci ...
Al, palamuditi o zelenoj energiji, a istovremeno decenijama nit A zucnuti po pitanju hiljada sasvim nepotrebnih lađurina, koje su definicija ljudske sebicnosti preko svake granice. Kome vi price ...
- stubrijez
#20479 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nije to nepotrebno, kako silnu robu prebaciti iz Azije u Europu i Ameriku. To je moranje. Apsurdi su na sve strane. Ovo sa autima je najbezbolnije jer realno, vecina automobila koje vidis na autoputu bilo gdje u svijetu unutra sjedi jedno ili dvoje... Voza se prekomjerno, otelo se kontroli sad to valja stesat a tu je najlakse jer je to najmasovnije a nije nuzda jel. U Americi kad sam bio prije 20 godina bile su tad jos posebne carpool trake za vozila sa 3 i vise putnika (nisam siguran broj). Znaci putujete vas cetvorica skupa na posao, cetiri puta manje potrosite i isto toliko manje zagadjujete i serbez se vozite bez zastoja i cekanja... Ta je traka uvijek skoro prazna a sve je osmisljeno bas zbog stednje i zagadjenja. Auta na struju po meni nisu nikakvo rjesenje, nemas plinove imaces za par godina problem odlaganja baterija. Dakle, morace se razvijati kolektivni gradski prijevoz, stedi se zivotni prostor i cistije cemo zivjeti. U Bosni skoro svaka kuca po 2 auta?swanfilter wrote: ↑28/06/2024 21:51Potpuno se slazem. Ipak, svijet je takav, da samo zbog normalne svakodnevnice milijardi ljudi moras zatvoriti oci pred ociglednim.JohnnyS wrote: ↑28/06/2024 21:40Uz njih su problem i teretni prekooceanski brodovi. Jedna takva grdosija izbaci u atmosferu sumpora, CO2 i kuraca palaca kao 50 tisuća dizelskih automobila. Nek krenu pravit te brodove na nuklearni pogon pa nek krenu nas s autima zajebavatswanfilter wrote: ↑28/06/2024 21:37 Pricati o zelenoj agendi, a istu ne uciniti dostupnom vecini svijeta, pisi propalo. Il mozemo govoriti o dodatnom porobljavanju obicnog naroda.
Al, palamuditi o zelenoj energiji, a istovremeno decenijama nit A zucnuti po pitanju hiljada sasvim nepotrebnih lađurina, koje su definicija ljudske sebicnosti preko svake granice. Kome vi price ...
Last edited by stubrijez on 28/06/2024 22:04, edited 2 times in total.
- stubrijez
-
moimoi
#20481 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Najgore su ublehe sa mini he. Takvi ce nas kostati… a dobice lovu od EU fondova.
- stubrijez
#20482 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- mayab
-
swanfilter
#20484 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
O tome govorim. Jedno je globalna potreba po dobrima, sad pa sad. I sa tim se moramo pomiriti dok svaki camac ne bude na nuklearni pogon. Znaci, ekonomija danas ima cijenu.stubrijez wrote: ↑28/06/2024 22:01Nije to nepotrebno, kako silnu robu prebaciti iz Azije u Europu i Ameriku. To je moranje. Apsurdi su na sve strane. Ovo sa autima je najbezbolnije jer realno, vecina automobila koje vidis na autoputu bilo gdje u svijetu unutra sjedi jedno ili dvoje... Voza se prekomjerno, otelo se kontroli sad to valja stesat a tu je najlakse jer je to najmasovnije a nije nuzda jel. U Americi kad sam bio prije 20 godina bile su tad jos posebne carpool trake za vozila sa 3 i vise putnika (nisam siguran broj). Ta je traka uvijek skoro prazna a sve je osmisljeno bas zbog stednje i zagadjenja. Auta na struju po meni nisu nikakvo rjesenje, nemas plinove imaces za par godina problem odlaganja baterija. Dakle, morace se razvijati kolektivni gradski prijevoz, stedi se zivotni prostor i cistije cemo zivjeti. U Bosni skoro svaka kuca po 2 auta?swanfilter wrote: ↑28/06/2024 21:51Potpuno se slazem. Ipak, svijet je takav, da samo zbog normalne svakodnevnice milijardi ljudi moras zatvoriti oci pred ociglednim.
Hilljade turistickih grdosija trenutno i svakodnevno samo su dokaz koliko sebe lazemo. Odnosno, koliko se manipulise masama dok elita gura svoje.
- zubi
- JohnnyS
#20486 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Aha, gledao sam i ja to u Seinfeldu
https://m.youtube.com/watch?v=0u8KUgUqp ... 5kcw%3D%3D
- stubrijez
#20487 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
ja mislim da nije to toliko da prlja i daleko je od naseljenih podrucja... osim toga nikad se problem nece poceti rjesavati sa te strane. Elita postoji globalno i lokalno. Po tome bi prvo trebalo poukidati sve vojske na svijetu. To je utopija. Mijenja se lokalno i pocinje od pojedinca pa nadalje. To "kako moze on" je opravdanje djece uzrasta kod uciteljice. Ako se tako budemo naduravali pogusicemo se zivi.swanfilter wrote: ↑28/06/2024 22:09O tome govorim. Jedno je globalna potreba po dobrima, sad pa sad. I sa tim se moramo pomiriti dok svaki camac ne bude na nuklearni pogon. Znaci, ekonomija danas ima cijenu.stubrijez wrote: ↑28/06/2024 22:01Nije to nepotrebno, kako silnu robu prebaciti iz Azije u Europu i Ameriku. To je moranje. Apsurdi su na sve strane. Ovo sa autima je najbezbolnije jer realno, vecina automobila koje vidis na autoputu bilo gdje u svijetu unutra sjedi jedno ili dvoje... Voza se prekomjerno, otelo se kontroli sad to valja stesat a tu je najlakse jer je to najmasovnije a nije nuzda jel. U Americi kad sam bio prije 20 godina bile su tad jos posebne carpool trake za vozila sa 3 i vise putnika (nisam siguran broj). Ta je traka uvijek skoro prazna a sve je osmisljeno bas zbog stednje i zagadjenja. Auta na struju po meni nisu nikakvo rjesenje, nemas plinove imaces za par godina problem odlaganja baterija. Dakle, morace se razvijati kolektivni gradski prijevoz, stedi se zivotni prostor i cistije cemo zivjeti. U Bosni skoro svaka kuca po 2 auta?swanfilter wrote: ↑28/06/2024 21:51
Potpuno se slazem. Ipak, svijet je takav, da samo zbog normalne svakodnevnice milijardi ljudi moras zatvoriti oci pred ociglednim.
Hilljade turistickih grdosija trenutno i svakodnevno samo su dokaz koliko sebe lazemo. Odnosno, koliko se manipulise masama dok elita gura svoje.
- zubi
#20488 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Bezveze.JohnnyS wrote: ↑28/06/2024 22:16Aha, gledao sam i ja to u Seinfeldu
- Edin H.
#20489 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nema napretka dok komunalna policija ne počne nadgledati, dronovima pratiti ove što piju i roštiljaju i ostavljaju smeće, te ih slati na dugogodišnje kazne robije sa prinudnim radom.
Sramotno je kada vidiš brdo smeća pored Neretve ili Une npr.
- JohnnyS
#20490 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
zubi wrote: ↑28/06/2024 22:19Bezveze.JohnnyS wrote: ↑28/06/2024 22:16Aha, gledao sam i ja to u Seinfeldu
Svašta, jedna od najboljih TV scena svih vremena, a ti kažeš bezveze
-
swanfilter
#20491 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
I tako imamo slucaj Njemacke koja gasi nuklearke bez pardona i vraca nas stoljeca unazad.stubrijez wrote: ↑28/06/2024 22:16ja mislim da nije to toliko da prlja i daleko je od naseljenih podrucja... osim toga nikad se problem nece poceti rjesavati sa te strane. Elita postoji globalno i lokalno. Po tome bi prvo trebalo poukidati sve vojske na svijetu. To je utopija. Mijenja se lokalno i pocinje od pojedinca pa nadalje. To "kako moze on" je opravdanje djece uzrasta kod uciteljice. Ako se tako budemo naduravali pogusicemo se zivi.swanfilter wrote: ↑28/06/2024 22:09O tome govorim. Jedno je globalna potreba po dobrima, sad pa sad. I sa tim se moramo pomiriti dok svaki camac ne bude na nuklearni pogon. Znaci, ekonomija danas ima cijenu.stubrijez wrote: ↑28/06/2024 22:01
Nije to nepotrebno, kako silnu robu prebaciti iz Azije u Europu i Ameriku. To je moranje. Apsurdi su na sve strane. Ovo sa autima je najbezbolnije jer realno, vecina automobila koje vidis na autoputu bilo gdje u svijetu unutra sjedi jedno ili dvoje... Voza se prekomjerno, otelo se kontroli sad to valja stesat a tu je najlakse jer je to najmasovnije a nije nuzda jel. U Americi kad sam bio prije 20 godina bile su tad jos posebne carpool trake za vozila sa 3 i vise putnika (nisam siguran broj). Ta je traka uvijek skoro prazna a sve je osmisljeno bas zbog stednje i zagadjenja. Auta na struju po meni nisu nikakvo rjesenje, nemas plinove imaces za par godina problem odlaganja baterija. Dakle, morace se razvijati kolektivni gradski prijevoz, stedi se zivotni prostor i cistije cemo zivjeti. U Bosni skoro svaka kuca po 2 auta?
Gdje god da plovile, taj luksuz ima enormne posljedice za covjecanstvo.
U eri globalnog mijenjati navike lokalno, opet neko laze ...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#20492 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Dastubrijez wrote: ↑28/06/2024 21:51Treba realno gledat... Nije kod nas problem siromastvo, dobro se tu zivi iz razloga sto sam pobrojao, da se ne ponavljam... korupcija i jest to sta potkopava drustvo i vodi neminovno u kolaps._BataZiv_0809 wrote: ↑28/06/2024 16:55 Pomjeranje stativa
Ali nece biti kolapsa
Ide sve svojim tokom
- Ecci
- Vozim: Biciklam
#20493 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Drug, za siromastvo sam ti dao i izvor i brojke. Ti i dalje ne vjerujes_BataZiv_0809 wrote: ↑28/06/2024 16:55 Pomjeranje stativa
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#20494 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Izvor smo ti raskovali na sitne komadice.Ecci wrote: ↑29/06/2024 10:36Drug, za siromastvo sam ti dao i izvor i brojke. Ti i dalje ne vjerujes_BataZiv_0809 wrote: ↑28/06/2024 16:55 Pomjeranje stativa
Sad odjednom korupcija kad vidis da si bacio nuklearku, ne moras, meni je i to okej.
- sarenoselo
#20495 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Eno Dodick pravi dokument o radruživanju
Ta mu priča još uvijek pije vode
Bitno je da on neće niđe iz Bosne jer mu se ne isplati, a ni svi oni što profitiraju od te njegove ublehe (da ne bude diskriminacije mislim na uhljebe iz sva tri tora)
Ta mu priča još uvijek pije vode
Bitno je da on neće niđe iz Bosne jer mu se ne isplati, a ni svi oni što profitiraju od te njegove ublehe (da ne bude diskriminacije mislim na uhljebe iz sva tri tora)
-
sabanss
#20496 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Kad god sam u EU mahsuz odvojim čep i bacim ga odvojeno, po mogućnosti van kante - u Bosni se još suzdržavam jer ipak nismo imali uticaja na ovakav debilizam. Nikad ali nikada u životu dok se čep normalno skidao nisam odvojio bocu i čep. Sada mi je to redovna navika.
- stubrijez
#20497 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nije da bih volio... vidjecemo_BataZiv_0809 wrote: ↑29/06/2024 00:30Dastubrijez wrote: ↑28/06/2024 21:51Treba realno gledat... Nije kod nas problem siromastvo, dobro se tu zivi iz razloga sto sam pobrojao, da se ne ponavljam... korupcija i jest to sta potkopava drustvo i vodi neminovno u kolaps._BataZiv_0809 wrote: ↑28/06/2024 16:55 Pomjeranje stativa
Ali nece biti kolapsa
Ide sve svojim tokom
- zubi
#20498 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nadam se da ce te neko od komsija prijaviti i dobro opaliti po dzepusabanss wrote: ↑29/06/2024 20:18Kad god sam u EU mahsuz odvojim čep i bacim ga odvojeno, po mogućnosti van kante - u Bosni se još suzdržavam jer ipak nismo imali uticaja na ovakav debilizam. Nikad ali nikada u životu dok se čep normalno skidao nisam odvojio bocu i čep. Sada mi je to redovna navika.
- JohnnyS
#20499 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Sve znam, sve razumijem.sabanss wrote: ↑29/06/2024 20:18Kad god sam u EU mahsuz odvojim čep i bacim ga odvojeno, po mogućnosti van kante - u Bosni se još suzdržavam jer ipak nismo imali uticaja na ovakav debilizam. Nikad ali nikada u životu dok se čep normalno skidao nisam odvojio bocu i čep. Sada mi je to redovna navika.
Idioti.
-
moimoi
#20500 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Jeste zajebani u pm