Libo me racku_BataZiv_0809 wrote: ↑28/06/2024 08:14 Cekam reakcije pametnih forumskih Americana
@ultima_palabra @geralt @GandalfSivi
Javite se
Kad vam svane dan![]()
AMERIKA
- ultima_palabra
#11476 Re: AMERIKA
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#11477 Re: AMERIKA
Pogledo sam evo 15tak minuta na YT
Doslo mi zao Bidena majke mi
Doslo mi zao Bidena majke mi
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
-
Excel2
#11479 Re: AMERIKA
Da li je moguce da je rekao T da mu je P rekao da mu je zelja zauzeti Ukrajinu.
- Peacean
- jeza u ledja
#11481 Re: AMERIKA
Nisam gledao. Cujem da je Biden razvalio.
- Peacean
#11482 Re: AMERIKA
Obojicu zamijeniti i tako na izbore. Ovo već odavno nema smisla.
- geralt
#11483 Re: AMERIKA
Katastrofa. Navijam za demokrate, ali sinoc su mi sve iluzije rasprsene._BataZiv_0809 wrote: ↑28/06/2024 08:14 Cekam reakcije pametnih forumskih Americana
Javite se
Kad vam svane dan![]()
Kvota 1,50 da ce Biden sljedece sedmice podnijeti ostavku iz "zdravstvenih razloga". To je vjerovatno jedina sansa da demokrate pobijede u novembru, a danas i preko vikenda ce biti ogroman pritisak na njega iza kulisa. Nebitno je koga drugog izaberu za kandidata, mogu raditi "eci-peci-pec" medju svojim senatorima i guvernerima, bilo ko ce biti bolji.
Podsjeca me na 2016., kada su iz inercije i tvrdoglavosti uspjeli da nominiraju jedinu kandidatkinju manje popularnu od Trumpa.
-
geoxx
#11484 Re: AMERIKA
Zasto bi dao ostavku?geralt wrote: ↑28/06/2024 14:32Katastrofa. Navijam za demokrate, ali sinoc su mi sve iluzije rasprsene._BataZiv_0809 wrote: ↑28/06/2024 08:14 Cekam reakcije pametnih forumskih Americana
Javite se
Kad vam svane dan![]()
Kvota 1,50 da ce Biden sljedece sedmice podnijeti ostavku iz "zdravstvenih razloga". To je vjerovatno jedina sansa da demokrate pobijede u novembru, a danas i preko vikenda ce biti ogroman pritisak na njega iza kulisa. Nebitno je koga drugog izaberu za kandidata, mogu raditi "eci-peci-pec" medju svojim senatorima i guvernerima, bilo ko ce biti bolji.
Podsjeca me na 2016., kada su iz inercije i tvrdoglavosti uspjeli da nominiraju jedinu kandidatkinju manje popularnu od Trumpa.
Ili mislis na odustanak od kandidature?
- dale cooper
- dale cooper
#11486 Re: AMERIKA
Pa ukoliko nije sposoban da se ponovo kandidira, nije sposoban ni da dalje vodi zemlju pa makar i do izbora u Novembru.geoxx wrote: ↑28/06/2024 14:36Zasto bi dao ostavku?geralt wrote: ↑28/06/2024 14:32Katastrofa. Navijam za demokrate, ali sinoc su mi sve iluzije rasprsene._BataZiv_0809 wrote: ↑28/06/2024 08:14 Cekam reakcije pametnih forumskih Americana
Javite se
Kad vam svane dan![]()
Ili mislis na odustanak od kandidature?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- srce_ruke_lopata
#11488 Re: AMERIKA
Demokrate zasluzuju da ga popuse naveliko u novembru, i nadam se da hoce dok god tamo konce vuku Clinton, Pelosi, Schumer, Biden itd...
- 512MB
#11490 Re: AMERIKA
Michelle Obama
- karanana
#11491 Re: AMERIKA
kasno je sad za bilo kakve rotacije. treba prejahati ovih 4-5 mjeseci, odrzavati ga na zivotu i nadati se da ce mrznja prema trumpu okupiti raju da glasa za bernija (ne sandersa nego mi je paralela na film vikend kod bernija, ko je gledo skontace). s tim da je glas za njega kao predsjednika ustvari glasa za kamalu za predsjednicu a to ne sjeda kod mnogih. s obzirom na ionako losu situaciju i opcije kad su u pitanju swing states, ja ne vidim da mogu izvuci pobjedu. uglavnom jebena situacija kako god da okrenes.
treba se pripremiti za trumpa u bijeloj kuci ma sta to znacilo. bice svega.
treba se pripremiti za trumpa u bijeloj kuci ma sta to znacilo. bice svega.
- geralt
#11492 Re: AMERIKA
Kada bi samo citao transkript debate bez gledanja uzivo, Biden bi bio cisti pobjednik. Pricao je o konkretnim stvarima, citirao statistike iz glave, odgovarao na postavljena pitanja, dok je Trump lagao, pricao gluposti i izbjegavao pitanja.Truba wrote: ↑28/06/2024 14:54 https://www.avaz.ba/vijesti/globus/9139 ... ektar-tema
Prema avazu biden je bio dobar
Problem je sto je na televiziji to izgledalo sasvim drukcije. Promukao, polumrtav glas bez energije, poluotvorena usta dok protivnik prica, pomijesane rijeci, mucanje, zbrzano recitovanje ocigledno napamet naucenog teksta, gafovi ("I will end, uh, end Medicare"). Dok Trump za to vrijeme prica odlucno i energicno.
I pored svega ne vjerujem da je Biden senilan, ali su ga godine poprilicno stigle i ogromna je razlika u odnosu na 4 godine ranije. Debata je prije svega ostalog televizijski show, i oni koji su ga pripremali za nju su debelo pogrijesili. Nikoga u publici ne zanimaju statistike.
- karanana
#11493 Re: AMERIKA
slazem se, osim sto mislim da biden jeste pomalo senilan i da je sve gori i gori i da ce u roku od iducih 5 godina biti inkapacitiran da li smrcu ili velikom senilnoscu.geralt wrote: ↑28/06/2024 15:47Kada bi samo citao transkript debate bez gledanja uzivo, Biden bi bio cisti pobjednik. Pricao je o konkretnim stvarima, citirao statistike iz glave, odgovarao na postavljena pitanja, dok je Trump lagao, pricao gluposti i izbjegavao pitanja.Truba wrote: ↑28/06/2024 14:54 https://www.avaz.ba/vijesti/globus/9139 ... ektar-tema
Prema avazu biden je bio dobar
Problem je sto je na televiziji to izgledalo sasvim drukcije. Promukao, polumrtav glas bez energije, poluotvorena usta dok protivnik prica, pomijesane rijeci, mucanje, zbrzano ponavljanje ocigledno napamet naucenog teksta, gafovi ("I will end, uh, end Medicare"). Dok Trump za to vrijeme prica odlucno i energicno.
I pored svega ne vjerujem da je Biden senilan, ali su ga godine poprilicno stigle i ogromna je razlika u odnosu na 4 godine ranije. Debata je prije svega ostalog televizijski show, i oni koji su ga pripremali za nju su debelo pogrijesili. Nikoga u publici ne zanimaju statistike.
ako bi gladali samo sta je receno, i pored nekih gafova tipa kreiro 15 hiljada umjesto 15 miliona poslova, da ga podrzava granicna policija, neke cijene lijekova je fulio....ali opet je rekao vise istine i cinjenica od trumpa jer trump je haman sve lagao. ali je to barem uglavnom koherentno i zivahno slagao, a to je kod glasaca najbitnije. jer svi znaju da trump laze a njegovim glasacima to ne smeta.
edit: na zalost, biden ima slabog podpredsjednika(icu). da je ovo neki jak podpredsjednik, sad bi preuzeo(la) ulogu i digla raju, dala im pouzdanje da i kad/ako biden postane inkapacitiran da iza njega stoji dobra jaka osoba koja ce preuzeti. na zalost kamala to nije iako i nije bila losa u odgovaranju andersonu na neka bas teska i zajebana pitanja nakon debate. ja da sam ona, ne bi ni izaso na tv. ali ona je izasla. medjutim ne vjerujem da ona sad moze preuzeti inicijativu i promjeniti misljenje glasaca o njoj.
- jeza u ledja
#11494 Re: AMERIKA
I Trump je senilan odavno, al djaba kad je drukciji nastup.
Ne znam kako to zamisljaju ovi sto ocekuju nekog drugog kandidata? Vrijeme za to je bilo davno. Ali Biden - nece. Svim tim starcima se vlast osladi. Ne zele da je puste, jer znaju da ih poslije toga samo ceka smrt.
Ja i dalje mislim da su mnoge eventualne alternative Bidenu jos veci rizik, odnosno nagazne mine. No kazem opet odavno je vec kasno.
Bile su primaries, Biden ih je uzeo. Mislim da to i legalno vezuje DNC da ga postavi za kandidata.
Bas me interesuje koliko ce ovo utjecati na ankete, posto do sada ih izgleda nista nije moglo bas drasticno pomjeriti.
Ne znam kako to zamisljaju ovi sto ocekuju nekog drugog kandidata? Vrijeme za to je bilo davno. Ali Biden - nece. Svim tim starcima se vlast osladi. Ne zele da je puste, jer znaju da ih poslije toga samo ceka smrt.
Ja i dalje mislim da su mnoge eventualne alternative Bidenu jos veci rizik, odnosno nagazne mine. No kazem opet odavno je vec kasno.
Bile su primaries, Biden ih je uzeo. Mislim da to i legalno vezuje DNC da ga postavi za kandidata.
Bas me interesuje koliko ce ovo utjecati na ankete, posto do sada ih izgleda nista nije moglo bas drasticno pomjeriti.
- karanana
#11495 Re: AMERIKA
ne mislim da ce biti ogroman pad od 10+%, ali bice pad od 4-5% sto je isto ogromno. cak ne mislim ni da ce tih 4-5% ici sa bidena nu tumpa, trump ce ostati gdje jeste na 48-49, biden ce pasti na 42-43. razlika bi mogla otici na onog debila kenedija ili na broj neodlucnih/onih koji nece ni izac.
- geralt
#11496 Re: AMERIKA
Tu je najveci problem, ako kaze necu ne moze ga sad vise niko skinuti.jeza u ledja wrote: ↑28/06/2024 16:04 I Trump je senilan odavno, al djaba kad je drukciji nastup.
Morao bi se dobrovoljno povuci i odustati od kandidature, i onda njegovi predstavnici na demokratskoj konvenciji nisu vise vezani za njega i mogu izabrati drugog kandidata kojeg zele.
-
Rob_Atl
#11497 Re: AMERIKA
Jedina sansa. Kamala je jos manje popularnija od Bidena tako da ni ona nema nikakvih sansi, Obamica kad bi uletila 90 posto glasaca ispod 30 godina bi glasalo za nju. Otpuhala bi Trumpa samo tako. Ali sanse su skoro nikakve da bi se ukljucila u trku, pa cak bi dao i Hilary sansu sad protiv Trumpa.
Dobro jedan sinoc rece Biden je izgledao lose ali je govorio istinu , Trump je izgledao dobro ali je lagao cijelo vrijeme. Mac sa dvije ostrice.
- jeza u ledja
#11498 Re: AMERIKA
Da je htio odustati od kandidature odustao bi davno. Meni fakat nije jasno kako to ljudi ne kontaju.geralt wrote: ↑28/06/2024 16:13Tu je najveci problem, ako kaze necu ne moze ga sad vise niko skinuti.jeza u ledja wrote: ↑28/06/2024 16:04 I Trump je senilan odavno, al djaba kad je drukciji nastup.
Morao bi se dobrovoljno povuci i odustati od kandidature, i onda njegovi predstavnici na demokratskoj konvenciji nisu vise vezani za njega i mogu izabrati drugog kandidata kojeg zele.
Isto vazi za Trumpa. Trump ce biti kandidat. Nece ga nikakvi sudovi, intervencije i picke materine skinuti.
To su kandidati. Ako neko nece glasati za nekog na generalnim jer misli da drugi nece glasati za njega, onda taj ne shvata sta je svrha izbora.
-
Dead Man Walking
#11499 Re: AMERIKA
Bas zato sto nece sam mislim da su ga mozda namjerno gurnuli u debatu da se izblamira i da vidi da je gotov. Pa jbt kad uporedis prije 4 godine koliko je zivlji bio u debati, covjek je oronuo. Zamisli tek kakav ce biti za 2-3 godine.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11500 Re: AMERIKA
Pa zar se zena koja je postala poznata udajom nije razvela od obame