iPhone - All about
Moderator: Benq
-
acer5101
#32201 Re: iPhone - All about
Imam ja 13PRO u top stanju na prodaju. Plavi, 128GB, 90% bat, kutija i kabal
Nema nikakvih tragova korištenja
Nema nikakvih tragova korištenja
- Bluemore
#32203 Re: iPhone - All about
Gdje je najbolje zamjeniti bateriju na SE ili 6. ? 
-
acer5101
-
kao_kaoty
#32205 Re: iPhone - All about
Zasto ljudi jedva cekaju da izadje nova Beta verzija i da je instantno skinu, a dobro je poznato da Beta verzije nisu istestirane i da mogu ostetiti hardver/bateriju. Ima smisla ako je osoba iOS developer, pa zeli aplikaciju pripremiti na vrijeme.
Reddit je pun threadova gdje ljudi testiraju i prijavljuju bugove u Beti... nema smisla biti Apple-ov besplatan tester
Reddit je pun threadova gdje ljudi testiraju i prijavljuju bugove u Beti... nema smisla biti Apple-ov besplatan tester
-
photo&video
#32206 Re: iPhone - All about
Koja je realna vrijednost iphone 14pro 256, 90% baterija, pod garancijom jos 9 mjeseci bez tragova koristenja?
-
DonieBrasco
#32207 Re: iPhone - All about
Sta znaci to "bez tragova koristenja" za telefon, ako mislite da nema fizickih ostecenja, ogrebotina, mikro ogrebotina ima sigurno barem tako naglasite.
Nije ispod 2.000 poloan 14 pro sa 256 gb, pod garancijom.
-
photo&video
#32208 Re: iPhone - All about
Golim okom nema ogrebotina, ostecenja i sl. Znaci cca 2000.DonieBrasco wrote: ↑26/06/2024 13:56 Sta znaci to "bez tragova koristenja" za telefon, ako mislite da nema fizickih ostecenja, ogrebotina, mikro ogrebotina ima sigurno barem tako naglasite.
-
sasajev
#32209 Re: iPhone - All about
Bez uvrede, ali 2000KM za polovan 14 pro je totalno nerealna cifra.DonieBrasco wrote: ↑26/06/2024 13:56 Sta znaci to "bez tragova koristenja" za telefon, ako mislite da nema fizickih ostecenja, ogrebotina, mikro ogrebotina ima sigurno barem tako naglasite.
Eno na piku nov, sa mobis garancijom (2 godine) 1500KM.
-
vojopd
#32210 Re: iPhone - All about
Pa nov 15 PM se nadje za 2200-2300 KM. 14 PRO sa 256 je 1400-1600 realno mozda i manje. Kakvih crnih 2000? Ko nece da proda stavice 2000. Nov 14 PRO je 2000 mozda i manje.
- kokuz_sa
#32211 Re: iPhone - All about
1690 vpc NOVDonieBrasco wrote: ↑26/06/2024 13:56 Sta znaci to "bez tragova koristenja" za telefon, ako mislite da nema fizickih ostecenja, ogrebotina, mikro ogrebotina ima sigurno barem tako naglasite.
-
muki_muky
#32212 Re: iPhone - All about
Prije nekih 10-15 dana jaran je kupio u nekoj igrici jednu stvar, nije mu nista skinulo sa kartice i prikazivalo mu je nesta ovako. Iz nekog razloga je napravio jos jedan in-game purchase koji je isto tako nekako prosao bez naplate na karticu. Pomislio je da je izlevatio Apple i napravio se budala. Sad dolazimo na problem da on ne moze ni update-at ni skidat free aplikacije bez da plati to. Naravno da je tako jednostavno (odnosno da se moze samo platit i bit rijeseno) ne bi ni pisao ovaj post. Problem nastaje kada proba platit taj klix balance izbacuje mu gresku, odnosno apple odbija karticu. (Zapravo ne pokusaju skinut ni marke). Probao je sa drugom karticom koja se uspjesno doda ali ne pokusaju naplatit na nju, isto tako nece (da bi na kraju pokazivala "(failed)" u setting a evo danas i sa mojom nije htjelo. (Na isprobanim karticama ima i vise nego dovoljno sredstava i za taj "dug" i za verifikaciju kartice). Sta sad da se radi?
-
dzenanalic22
#32213 Re: iPhone - All about
Nek se obrati podršci u chat.muki_muky wrote: ↑26/06/2024 23:35 Prije nekih 10-15 dana jaran je kupio u nekoj igrici jednu stvar, nije mu nista skinulo sa kartice i prikazivalo mu je nesta ovako. Iz nekog razloga je napravio jos jedan in-game purchase koji je isto tako nekako prosao bez naplate na karticu. Pomislio je da je izlevatio Apple i napravio se budala. Sad dolazimo na problem da on ne moze ni update-at ni skidat free aplikacije bez da plati to. Naravno da je tako jednostavno (odnosno da se moze samo platit i bit rijeseno) ne bi ni pisao ovaj post. Problem nastaje kada proba platit taj klix balance izbacuje mu gresku, odnosno apple odbija karticu. (Zapravo ne pokusaju skinut ni marke). Probao je sa drugom karticom koja se uspjesno doda ali ne pokusaju naplatit na nju, isto tako nece (da bi na kraju pokazivala "(failed)" u setting a evo danas i sa mojom nije htjelo. (Na isprobanim karticama ima i vise nego dovoljno sredstava i za taj "dug" i za verifikaciju kartice). Sta sad da se radi?
Na sljedećem linku u traci za pretraživanje upisati "payments", enter i skrolati dolje do opcije "chat".
https://getsupport.apple.com/?locale=en_US
-
azdralovic
#32214 Re: iPhone - All about
kako moze beta verzija ostetit hardware?kao_kaoty wrote: ↑26/06/2024 11:05 Zasto ljudi jedva cekaju da izadje nova Beta verzija i da je instantno skinu, a dobro je poznato da Beta verzije nisu istestirane i da mogu ostetiti hardver/bateriju. Ima smisla ako je osoba iOS developer, pa zeli aplikaciju pripremiti na vrijeme.
Reddit je pun threadova gdje ljudi testiraju i prijavljuju bugove u Beti... nema smisla biti Apple-ov besplatan tester![]()
-
Erhardt
#32215 Re: iPhone - All about
Npr. baterija je hardwareazdralovic wrote: ↑27/06/2024 14:13kako moze beta verzija ostetit hardware?kao_kaoty wrote: ↑26/06/2024 11:05 Zasto ljudi jedva cekaju da izadje nova Beta verzija i da je instantno skinu, a dobro je poznato da Beta verzije nisu istestirane i da mogu ostetiti hardver/bateriju. Ima smisla ako je osoba iOS developer, pa zeli aplikaciju pripremiti na vrijeme.
Reddit je pun threadova gdje ljudi testiraju i prijavljuju bugove u Beti... nema smisla biti Apple-ov besplatan tester![]()
-
kao_kaoty
#32216 Re: iPhone - All about
Beta verzije su uglavnom neoptimizovane, korisne iskljucivo u svrhe testiranja. Nerijetko je slucaj da se uredaj pocne nekontrolisano grijati, sto direktno utice na bateriju, na duze staze.azdralovic wrote: ↑27/06/2024 14:13kako moze beta verzija ostetit hardware?kao_kaoty wrote: ↑26/06/2024 11:05 Zasto ljudi jedva cekaju da izadje nova Beta verzija i da je instantno skinu, a dobro je poznato da Beta verzije nisu istestirane i da mogu ostetiti hardver/bateriju. Ima smisla ako je osoba iOS developer, pa zeli aplikaciju pripremiti na vrijeme.
Ovo ide u korist Apple-u, jer koriste logove koje su dobili od svojih besplatnih beta testera, da bi optimizovali software za buduci release.
-
azdralovic
#32217 Re: iPhone - All about
npr kako se ostecuje baterija? ako mislis na procenat zdravlja to nije bas egzaktna mjera, i poslije svakog update-a bude rekalibracija tog broja bez obzira beta ili neErhardt wrote: ↑27/06/2024 14:54Npr. baterija je hardwareazdralovic wrote: ↑27/06/2024 14:13kako moze beta verzija ostetit hardware?kao_kaoty wrote: ↑26/06/2024 11:05 Zasto ljudi jedva cekaju da izadje nova Beta verzija i da je instantno skinu, a dobro je poznato da Beta verzije nisu istestirane i da mogu ostetiti hardver/bateriju. Ima smisla ako je osoba iOS developer, pa zeli aplikaciju pripremiti na vrijeme.
-
azdralovic
#32218 Re: iPhone - All about
nerijetko ti se desilo koliko puta da se grije nekontrolisano? pitam jer koristim dev/public beta-e od iOS12...kao_kaoty wrote: ↑27/06/2024 14:56Beta verzije su uglavnom neoptimizovane, korisne iskljucivo u svrhe testiranja. Nerijetko je slucaj da se uredaj pocne nekontrolisano grijati, sto direktno utice na bateriju, na duze staze.azdralovic wrote: ↑27/06/2024 14:13kako moze beta verzija ostetit hardware?kao_kaoty wrote: ↑26/06/2024 11:05 Zasto ljudi jedva cekaju da izadje nova Beta verzija i da je instantno skinu, a dobro je poznato da Beta verzije nisu istestirane i da mogu ostetiti hardver/bateriju. Ima smisla ako je osoba iOS developer, pa zeli aplikaciju pripremiti na vrijeme.
Ovo ide u korist Apple-u, jer koriste logove koje su dobili od svojih besplatnih beta testera, da bi optimizovali software za buduci release.
-
NostradamusfromBandH
#32219 Re: iPhone - All about
Pozdrav, bilo je dosta postova o aircash kartici. Nabavio sam u Doboju karticu, a ima i u Tuzli. Izvršio sam verifikaciju po uputama i to, onako imam par pitanja čisto informativno da vidim kako drugi koriste aircash.
Je li dopunjujete aircash račun/karticu preko svoje primarne debitne kartice gsje primate platu ili na neki drugi način?
Imaju li neki skriveni troškovi, i koliko banke skidaju za prenos novca na aircash?
Kako plaćate online npr. aliexpress ako se traži ime i prezime a tog nema na aircash kartici?
Općenito kako ste zadovoljni aircashom?

Je li dopunjujete aircash račun/karticu preko svoje primarne debitne kartice gsje primate platu ili na neki drugi način?
Imaju li neki skriveni troškovi, i koliko banke skidaju za prenos novca na aircash?
Kako plaćate online npr. aliexpress ako se traži ime i prezime a tog nema na aircash kartici?
-
dzenanalic22
#32220 Re: iPhone - All about
Ja dopunjujem preko svoje primarne kartice. Banka uzima 1% prilikom nadopune (a taj novac koji su uplatio na Aircash dalje trošiš bez provizije).NostradamusfromBandH wrote: ↑27/06/2024 20:01 Pozdrav, bilo je dosta postova o aircash kartici. Nabavio sam u Doboju karticu, a ima i u Tuzli. Izvršio sam verifikaciju po uputama i to, onako imam par pitanja čisto informativno da vidim kako drugi koriste aircash.
![]()
![]()
Iako uglavnom koristim za Apple Pay, plaćao sam nedavno i na Aliexpressu i sasvim normalno je transakcija prošla. Upisao svoje ime i prezime, nema veze što ne piše na fizičkoj kartici.

Znaci radi normalno za sva online plaćanja, što mi dobro dođe da ne moram svugdje primarnu karticu koristiti na netu.
- semsasuljakovic
#32221 Re: iPhone - All about
Želim kupiti iPhone 15 pro i kako vidim esim
model je 100-150 KM jeftiniji od sim modela. Da li neko zna zašto?
-
dzenanalic22
#32222 Re: iPhone - All about
Jer je esim model uvezen iz USA gdje iPhone generalno ima nižu cijenusemsasuljakovic wrote: ↑27/06/2024 20:59 Želim kupiti iPhone 15 pro i kako vidim esim
-
NostradamusfromBandH
#32223 Re: iPhone - All about
Isto si se registrovao sa ličnom i kratkim videom? Mogu li oni te podatke zloupotrebiti, a izgleda se kartica za uplatu pohranjuje a i aircash kartica se ne može brisati pa ponovo aktivirati... nekako previše informacija zahtjevaju od korisnika....dzenanalic22 wrote: ↑27/06/2024 20:11Ja dopunjujem preko svoje primarne kartice. Banka uzima 1% prilikom nadopune (a taj novac koji su uplatio na Aircash dalje trošiš bez provizije).NostradamusfromBandH wrote: ↑27/06/2024 20:01 Pozdrav, bilo je dosta postova o aircash kartici. Nabavio sam u Doboju karticu, a ima i u Tuzli. Izvršio sam verifikaciju po uputama i to, onako imam par pitanja čisto informativno da vidim kako drugi koriste aircash.
![]()
![]()
Iako uglavnom koristim za Apple Pay, plaćao sam nedavno i na Aliexpressu i sasvim normalno je transakcija prošla. Upisao svoje ime i prezime, nema veze što ne piše na fizičkoj kartici.
Znaci radi normalno za sva online plaćanja, što mi dobro dođe da ne moram svugdje primarnu karticu koristiti na netu.
-
dzenanalic22
#32224 Re: iPhone - All about
Previše informacija? Pa i u banci ti traže ličnu kartu. Ovo je isto financijska institucija koja ti izdaje debitnu Mastercard karitcu. Moraju utvrditi identitet, ne možeš anonimno koristiti karticu. Imaš i onaj zakon o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma.NostradamusfromBandH wrote: ↑28/06/2024 00:23Isto si se registrovao sa ličnom i kratkim videom? Mogu li oni te podatke zloupotrebiti, a izgleda se kartica za uplatu pohranjuje a i aircash kartica se ne može brisati pa ponovo aktivirati... nekako previše informacija zahtjevaju od korisnika....dzenanalic22 wrote: ↑27/06/2024 20:11Ja dopunjujem preko svoje primarne kartice. Banka uzima 1% prilikom nadopune (a taj novac koji su uplatio na Aircash dalje trošiš bez provizije).NostradamusfromBandH wrote: ↑27/06/2024 20:01 Pozdrav, bilo je dosta postova o aircash kartici. Nabavio sam u Doboju karticu, a ima i u Tuzli. Izvršio sam verifikaciju po uputama i to, onako imam par pitanja čisto informativno da vidim kako drugi koriste aircash.
![]()
![]()
Ali pričali smo ovdje već nekoliko puta o tome da su licenirani u EU/CH pa da ne zatrpavamo temu, ovdje imaš opće uvjete detaljno, ako ti se da čitati.
https://aircash.eu/hr/opci-uvjeti-aircash-kartice/
-
NostradamusfromBandH
#32225 Re: iPhone - All about
Okay hvala za infose, a ovo je super stvar za online kupovinu i sl. apple payi to... još kad stigne revolut to će bit pun pogodak.dzenanalic22 wrote: ↑28/06/2024 00:40Previše informacija? Pa i u banci ti traže ličnu kartu. Ovo je isto financijska institucija koja ti izdaje debitnu Mastercard karitcu. Moraju utvrditi identitet, ne možeš anonimno koristiti karticu. Imaš i onaj zakon o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma.NostradamusfromBandH wrote: ↑28/06/2024 00:23Isto si se registrovao sa ličnom i kratkim videom? Mogu li oni te podatke zloupotrebiti, a izgleda se kartica za uplatu pohranjuje a i aircash kartica se ne može brisati pa ponovo aktivirati... nekako previše informacija zahtjevaju od korisnika....dzenanalic22 wrote: ↑27/06/2024 20:11
Ja dopunjujem preko svoje primarne kartice. Banka uzima 1% prilikom nadopune (a taj novac koji su uplatio na Aircash dalje trošiš bez provizije).
Ali pričali smo ovdje već nekoliko puta o tome da su licenirani u EU/CH pa da ne zatrpavamo temu, ovdje imaš opće uvjete detaljno, ako ti se da čitati.
https://aircash.eu/hr/opci-uvjeti-aircash-kartice/