To mora da je neki ljevičar-komunist,
jer... svaka "poštena lokalna trafo stanica" u HR, ima išarano veliko "U" i ZDS
Moderator: anex
Jeli plitko more jedini problem?swanfilter wrote: ↑25/06/2024 20:59 Jeste da sama destinacija nije ni popularna ovdje, al sta god da vas nanese, ne pomisljajte na more poslije Trsta i dalje talijanskom obalom.
Ja sam znao da je taj dio mora laguna. Al da odes u more tako daleko da su ljudi na plazi i manji od silueta, a ti u vodi ni do kukova. To mi je bilo za ibreta.
Malo potrefiti susniji period i mogao bi bez problema do Istre zagaziti.
Ja se nafurao na Tropeu...
4* ili 5* u Tunisu nije isto kao u Bosni, Njemackoj ili Spaniji. Bio vidio i posvjedocio u Tunisu, doduse ovo je bilo 5* ali realno nije to taj nivo. Cisto i uredno jeste, i ljudi su stvarno ljubazni. Ali ne ici nikako ispod 4* mada ne bi bez pet ni razmisljao.kazo wrote: ↑26/06/2024 08:29 Moze li neka preporuka za ove sto su isli ranije za koju se lokaciju i hotel odluciti u Turskoj, Tunisu ili Egiptu sa djetetom od 5 godina? Planirali smo oko 20. jula i budzet nam je 3500 KM. Iskreno, i to je puno, ali ako cu vec potrositi 2500 u Hrv, da bar odem kako treba na odmor![]()
Gledao sam razne hotele na stranicama Fibule i Centrotursa, ali kada odem na provjeru obicno to bude hotel sa 4* i sa jako puno negativnih komentarab![]()
Za te pare nema sanse 5 zvjezdica. Cetri zvjezdice bi mogle proci. U sustini je ko i svugdje, koliko para, toliko muzike. Ima ih i sa 4 zvjezdice skuplji i bolji od nekih sa 5. Sa djetetom u tom periodu je najbolji Kemer, koji u zaledjini ima Taurus (planina identicna Biokovu) i malo osvjezi. Alanya je sa druge strane jeftinija, ali je dosta dalja od aerodroma. Pokusaj hotel ambassador u Kemeru, cula sam da on nije los. Ili nesto u Alanyi.kazo wrote: ↑26/06/2024 08:29 Moze li neka preporuka za ove sto su isli ranije za koju se lokaciju i hotel odluciti u Turskoj, Tunisu ili Egiptu sa djetetom od 5 godina? Planirali smo oko 20. jula i budzet nam je 3500 KM. Iskreno, i to je puno, ali ako cu vec potrositi 2500 u Hrv, da bar odem kako treba na odmor![]()
Gledao sam razne hotele na stranicama Fibule i Centrotursa, ali kada odem na provjeru obicno to bude hotel sa 4* i sa jako puno negativnih komentarab![]()
Ako nećeš ići na kompromis, onda pojačaj budžet ako možeš. Dijete ti plaća avio kartu isto pa to poskupljuje aranžman, tako da bez 4500 KM minimalno teško da ćeš dobiti nešto zadovoljavajuće. Da je 2020., to bi već bila druga priča.kazo wrote: ↑26/06/2024 08:29 Moze li neka preporuka za ove sto su isli ranije za koju se lokaciju i hotel odluciti u Turskoj, Tunisu ili Egiptu sa djetetom od 5 godina? Planirali smo oko 20. jula i budzet nam je 3500 KM. Iskreno, i to je puno, ali ako cu vec potrositi 2500 u Hrv, da bar odem kako treba na odmor![]()
Žena mi je pedijatar pa se opet ne bi usudili po takvim vrućinama sa bebom na more.
Loko mediji kazu

Hoteli u Turskoj, Egiptu, Tunisu...dakle taj istok i Afrika su u rangu 2* i 3* hotela kod nas i na zapadu. Sredina jula i avgust su pakao. Ništa za preporuku tu nema.kazo wrote: ↑26/06/2024 08:29 Moze li neka preporuka za ove sto su isli ranije za koju se lokaciju i hotel odluciti u Turskoj, Tunisu ili Egiptu sa djetetom od 5 godina? Planirali smo oko 20. jula i budzet nam je 3500 KM. Iskreno, i to je puno, ali ako cu vec potrositi 2500 u Hrv, da bar odem kako treba na odmor
Gledao sam razne hotele na stranicama Fibule i Centrotursa, ali kada odem na provjeru obicno to bude hotel sa 4* i sa jako puno negativnih komentarab
Ryanair, leti i Sarajevo - Solun do sredine seprembra.
Ateista wrote: ↑26/06/2024 08:22Jeli plitko more jedini problem?swanfilter wrote: ↑25/06/2024 20:59 Jeste da sama destinacija nije ni popularna ovdje, al sta god da vas nanese, ne pomisljajte na more poslije Trsta i dalje talijanskom obalom.
Ja sam znao da je taj dio mora laguna. Al da odes u more tako daleko da su ljudi na plazi i manji od silueta, a ti u vodi ni do kukova. To mi je bilo za ibreta.
Pitam jer upravo idem ove godine "dalje od Trsta", ali ako je to jedini problem onda se ne brinem, svakako ne idem na more zbog kupanja pa mi to nije nesto bitno.![]()
Gdje ides na jug?swanfilter wrote: ↑26/06/2024 20:00Ateista wrote: ↑26/06/2024 08:22Jeli plitko more jedini problem?swanfilter wrote: ↑25/06/2024 20:59 Jeste da sama destinacija nije ni popularna ovdje, al sta god da vas nanese, ne pomisljajte na more poslije Trsta i dalje talijanskom obalom.
Pitam jer upravo idem ove godine "dalje od Trsta", ali ako je to jedini problem onda se ne brinem, svakako ne idem na more zbog kupanja pa mi to nije nesto bitno.![]()
Ma, to je bara. Kakvo more.
Ja inace godinama idem u juznu Italiju. Ovo na sjeveru sto se ljeta tice, slabo. Zato sam i ostao sokiran viđenim po pitanju mora. Ono sto ti mogu reci, Duino je za posjetiti zbog dvorca i ribarskog sela. Opet, za mene koji sam navikao na jug, cijene su mi malo parale oci i usi.
Da zavrsim. Pored nikakvog mora, neugodnost su im i one masovne plaze, podijeljenje između hotelskih kompleksa. Sardinama je komotnije.
Bio sam Marke i Puglia regije sa ove strane Jadrana. Istina jeste, nesto tu fali uporedivsi sa hrv stranom, al more i obala su ono na sta smo navikli. I nikakve veze za ovom barom na sjeveru.geralt wrote: ↑25/06/2024 21:27Ima razlog zasto Italijani dolaze u Hrvatsku na more, a na moru su.swanfilter wrote: ↑25/06/2024 20:59 Jeste da sama destinacija nije ni popularna ovdje, al sta god da vas nanese, ne pomisljajte na more poslije Trsta i dalje talijanskom obalom.
U Italiju svakako niko ne ide da bi se kupao, tamo se ide zbog drugih atrakcija.
Campania redovan do prije Covida. Uzduz i poprijeko. Poslije Covida bio drugi put Sicilija. Zbog duple operacije koljena, evo treca godina ce da mirujemkonektovan wrote: ↑26/06/2024 20:15Gdje ides na jug?swanfilter wrote: ↑26/06/2024 20:00
Ja inace godinama idem u juznu Italiju. Ovo na sjeveru sto se ljeta tice, slabo. Zato sam i ostao sokiran viđenim po pitanju mora. Ono sto ti mogu reci, Duino je za posjetiti zbog dvorca i ribarskog sela. Opet, za mene koji sam navikao na jug, cijene su mi malo parale oci i usi.
Da zavrsim. Pored nikakvog mora, neugodnost su im i one masovne plaze, podijeljenje između hotelskih kompleksa. Sardinama je komotnije.
Sat ce im vise od sunca i mora?!swanfilter wrote: ↑26/06/2024 20:25Campania redovan do prije Covida. Uzduz i poprijeko. Poslije Covida bio drugi put Sicilija. Zbog duple operacije koljena, evo treca godina ce da mirujemkonektovan wrote: ↑26/06/2024 20:15Gdje ides na jug?swanfilter wrote: ↑26/06/2024 20:00
Da zavrsim. Pored nikakvog mora, neugodnost su im i one masovne plaze, podijeljenje između hotelskih kompleksa. Sardinama je komotnije.![]()
Inace jos Puglia. Ali vise poslom, pa nisam bas izvidio. A plan je Calabria.
Meni je dole fenomenalno. I mozda samo jos juzna Spanija da bih odabrao pored juga. Hrana im je da je bezze pricati. A cijene takve da ti je zao ljudi dole.
Vjerujte, dole zivi sirotinja. Bog im dao klimu, inace ja ne znam kako bi taj narod gazio kroz zivot ...